שוב - פשוט, נכון והגיוני עד כדי כך, שאין סיכוי שמישהו למעלה יסכים לדבר כזה...
Printable View
אם הם שפלים (באנגלית זה נשמע יותר טוב - LOW) , אז זה להגיע למטה... :)
ואם כבר, אני מחפש עבודה, אולי מישהו יעזור להריץ אותי למשרות כאלה במשרד התחבורה ? ידע טכני יש לי (מבוסס ג'יפולוג וזה הרבה יותר מרוב מקבלי ההחלטות שם), אני מושחת מבטן ומלידה ומומחה בכסת"חים כשצריך...מה עוד בדרישות תפקיד ?
אמיר,
אתה חולם,
You are way overqualified
אין מצב שתתקבל שם.
ספר לי על זה...ניסיתי להתקבל לרכבת ישראל - פתחו עיניים כשראו שיש לי בגרות מלאה...
הנה, מר נעים, הצעה בשלושה שלבים.
בשלב הראשון- אישור גורף, בלי שום תנאים, של כל מידה שהיא בקוטר המקורי שרשום באוטודאטה +/- אחוזים בודדים, וברוחב שלא מפריע לתקינות הרכב (כלומר- הצמיג לא נוגע בכלום בפעולת הגה מלאה). (כמובן צמיג שמתאים מבחינת עומס ומהירות לנדרש על ידי יצרן הרכב). הקוטר המקורי, כמו שאתה יודע, מבטיח כי ביצועי הרכב לא ייפגמו. כמו שאתה יודע, בוודאי, הרוב המוחלט של "עברייני המידות" הם כאלו שעולים במידת החישוקים ונשארים במידות החיצוניות המקוריות.
דוגמה? זה ייתן לי אפשרות לעלות מצמיגים על חישוקי 14 אינצ' לצמיגים על חישוקי 15, למשל. כי צמיגים ל 14 כבר אין לאף יצרן נורמלי ואני נאלץ לקנות צמיגים סיניים זולים ומחורבנים, רק בגלל שמישלין או קונטי כבר לא מייצרים צמיגים במידה המקורית של הרכב שלי. בטיחות? צמיגים איכותיים בחתך נמוך מהמקורי זו בטיחות. צמיגים סיניים זולים אבל במידה המקורית שמקודשת על ידי משרד התחבורה - פחות בטיחותי.
בשלב השני, אישור פרטני לרכב לכל מידת צמיג שאיתה אפשר לעמוד בבדיקות הבטיחות המחייבות - כמו שיוני כתב - לעבוד בדיקה במכון רישוי. אם הרכב בולם כמו שצריך, וההיגוי שלו עובד כמו שצריך - מה אכפת לך או למדינה איזו מידה מותקנת בו?
בשלב השלישי - הסרת מידת הצמיגים מהרשיון, ובתנאי שכל רכב עובר את בדיקות הבטיחות המחייבות (כלומר - בדיקה במכון רישוי), וכמובן תחת תנאים של סיווגי מהירות ועומס. כי אם הוא בטיחותי ותקין - מה אכפת לך או למדינה איזו מידה מותקנת עליו?
מה לא הגיוני? הכל הגיוני, אבל אני יודע, מראש, שאין סיכוי. למה? ככה.
אסף.
אסף
כל מה שכתבת הגיוני...רק יש בעייה אחת...
מה הקשר בין היגיון לבין מקבלי ההחלטות?..
בשביל להעביר החלטה הגיונית צריך שבצד השני יהיה היגיון, ובינתיים חוץ מלנפנף ב"עובדות" שלא קשורות לכלום ומספרים שלא מוכיחים שום דבר, עוד לא ראיתי כלום מהצד השני...
או כמו שאומר הפתגם ...
אם אתה לא מצליח לשכנע אותם, תבלבל אותם..
שנה טובה ובטוחה
ליאור
אתה יודע מה זה מזכיר לי?
באחד הקורסים שלי בתואר (מחירים ג' ולמי שלא מכיר, נחשב כקורס לא קל ורציני), מתייחסים שם לשיטת מיסים מסויימת, מה יתרונותיה והחסרונות. סיכום השיטה שהיא מצויינת - לפחות מהצד הכלכלי. יתרה מזאת, יותר ויותר מדינות בעולם החלו לעבוד לפיה והיא מוכיחה את עצמה. (מס הכנסה ליניארי בשינוי קל, אם זה ממש מעניין מישהו פה...:roll:)
לאחר ישנו דיון בשאלה למה השיטה לא מתקבלת בארץ, ונימוקים. אחת התשובות ללמה השיטה לא מיושמת, תאמין או לא היא כי השיטה פשוטה מאוד וקלה ליישום, והאוצר לא אוהב שיטות פשוטות כי אז לא יהיה צורך בכל הפקידים.
ואנחנו מדברים על תואר בכלכלה, אחד הקורסים הראשיים, אוניברסיטת בר-אילן.
אהה, וכד"א השאלה הופיעה בבחינה שנה שנה שעברה :p.
סתם הערה:
באנגליה כל הנושא של מידת גלגל או צמיג אינו מופיע ברשיון וממילא אין דבר כזה "מידה לא מאושרת".
באנגליה אפשר לשנות את מבנה הרכב, להודיע (שימו לב - לא לבקש רשות כי אם להודיע) למשרד התחבורה על השינוי, לקבל טופס רישוי חדש, להעביר את הרכב מבחן רישוי שנתי רגיל - ולהיות חוקי על הכביש.
פגשתי שם אדם שהתפרנס בשיטה כזו:
הוא היה לוקח רכבי VOLVO 760 סטיישן עם מנוע V6, שאמין כמו מנוע צרפתי (מפני שזה מה שהוא), כלומר קונה רכבים שהתקלקל להם המנוע בגרושים. לרכב זה יש שלדה שאינה מחלידה.
לוקח מנוע מרכב VOLVO 240, שלהם יש מנוע מאד אמין אבל שלדה שמחלידה (באנגליה).
מרכיב את המנוע ב-760.
חותך את הגג, מוציא את הדלתות האחוריות, חותך את דלת המטען ומרתך מאחורי המושבים הקדמיים, שם רצפת מטען עד לסוף הרכב.
מעביר "טסט" רגיל.
מוכר לאנשים רכב "טנדר" עם נוחות ואמינות של VOLVO.
פשוט מאד, ולטענתו - הרכבים האלה עובדים שנים. ראיתי את היצירות האלה, פשוט מדהים. רכב עבודה חזק עם נוחות של מכונית סלון מפוארת.
דני
לאחר דיון ממש קצר עם הרב בוחן בדינמומטר ברעננה היום, הנ"ל הסכים לשנות לי את המידות בפאג'רו מ265/70/15 ל 31/10.5/15. וזאת למרות שבמחשב לא הופיעה המידה הזו.
הזוטר יותר שאחראי על נושא הצמיגים, אמר שאי אפשר כמובן, כמו גם האחראי על הצמיגים במכון הרישוי בכפר סבא.
כל האמור לעיל בצורה חוקית לחלוטין וללא כל שוחד. הוא פשוט היה איש נחמד והגיוני.*
התכוונת ל 265/70/16 לא?
זה באמת אותה מידה בדיוק, אותו קוטר ואותו רוחב סוליה.
שלום רב
יש אישור לפזרו ממידה 265X75X15 ל 31X10.5X15 זה מופיע בעידכון של שנת 2009 של משרד התחבורה
לידיעתך
יש לך פזרו דיזל דגם מפואר
CLS
אני מדבר על אפרסקים ואתה על תפוזים...
קרא שוב את מה שהוא כתב, קרא איזה צמיג היה לו לפני ההחלפה, קרא את שאלתי ואת תשובתו ולאחר מכן אתה תסיק את המסקנות לבד.
מה גם שאתה כתבת את זה וזה לא נכון:
נ.ב.ציטוט:
אלו מידות מקבילות, אם המידה היתה 265/70/16 אז הוא היה מפסיד אינצ'.
265/75R15 מקביל בערך ל 265/70R16 שמקביל בערך ל 31/10.5R15,
ההבדל העיקרי הוא, שבצמיג עם גאנט 16 יש פחות נפח וכמובן הג'אנט, שהוא 16.
עוד נ.ב. אחד
כמובן שכל מה שנכתב למעלה הם חישובים מתימטים יבשים ויש שוני מצמיג לצמיג בתאכלס בשטח, השינויים נובעים מהיצור השונה (היצרן מצהיר על המידות המדויקות), מזמן השימוש בצמיג, מגודל הג'אנט ועוד.
בדיוק,
דו שיח של חרשים.
אני התייחסתי לשינויים בהשוואה לאפשרויות החוקיות-אם המידה המקורית שלו היתה על ג'אנט 16, אז בשינוי מידה הוא היה מפסיד אינצ, אבל זו לא מידה חוקית כפי שציינו וכלל לא עמדה כאפשרות לפי מה שרשם.
הניסוח שלי לא העביר את הכוונה, הנכון היה צריך להיות "אלו מידות מקבילות, אם המידה המקורית היתה 265/70/16 אז הוא היה מפסיד אינצ'.
מילה פחות, ופלפול מיותר,
;)
כנראה שאני לא אבין אותך גם בהמשך, אז אני אסביר את זה הכי פשוט, ההתיחסות שלי היתה למידה שיש לו על הרכב לפני השינוי ותו לא, ההתיחסות שלי היתה למהלך האירועים שהבחור ציין, מה גם שלפני התגובה שלי לא הוזכרה כלל מידה אחרת, אלא רק לאחריה.
ושוב, המשפט הבא פשוט לא נכון!!!
הסברתי את זה כבר בתגובה הקודמת.ציטוט:
אם המידה המקורית היתה 265/70/16 אז הוא היה מפסיד אינצ'.