קצב ההתקדמות שלך מדהים!!!!!
Printable View
קצב ההתקדמות שלך מדהים!!!!!
זהו, הגעתי להחלטה - החרגול ישאר רכב לעבירות, אקסטרים, מסעות ניווט, קרוס קאונטרי וכו'.
בסייעתא דשמיא, אני הולך לבנות טרופי טראק(לעניים), עם מנוע ביג בלוק נוסף שיש לי ושהספקו
יהיה כ - 400 כ"ס. הרכב יהיה רכב ראלי 2x4 נטו, עם סרן חי מאחורה, משולשים מקדימה, מנוע מרכזי/אחורי, גיר חזק ומהיר, קוילאוברים + בייפאסים(אני זקוק לתרומות, חברים...8) ).
זה יחל לאחר סיום החרגול ולאחר שאסיים חובה נעימה שיש לי כלפי שני חברים יקרים בפורום, וירוץ במלוא המרץ. השאלה היחידה היא מי יסיים את הרכב שלו קודם? נמרוד/לירן ושות', או אני. אני אומר השאלה היחידה, מכיוון שלגבי טיב ואיכות התכנון והבניה אין בכלל ספקות(:D 8) ) שהרכב שלי יהיה עדיף בהרבה על הגרוטאה הוירטואלית......:mrgreen:.
בבוא הזמן ייפתח שרשור בניה מתועד בהתאם.
ברוך כולנו מתרגשים לקראת זה.
לא יהיה פשוט יותר להשיג סונומה 2X4 או רכב דומה ולהתבסס עליה מבחינת שאסי וגאומטרית מתלים? מה גם שהבודי של הסונומה יכול לשמש כחיפוי.
אבל אז כל חווית ה-"אני אבנה איך ומה שבא לי" הולכת לפח.
זה לא שמישהו לוחץ עליו או משהו כזה , הוא עושה את זה בשביל הכיף הפרטי שלו ושלנו 8)
יאללה , מחכים לשרשור הבא
אם החלטת שאני מאנייק אז עד הסוף..........ציטוט:
נכתב במקור על ידי eilatmar
אמרתי לך :twisted:
באהבה.
ראשית, לא היתה מעולם כוונה לבסיס של 4.5 מ', גם בתכנון החרגולי, אלא לכל היותר 3.7מ', שזה לא נורא כל כך.
שנית, גם בתכנון העכשוי, אין כוונה לרדת מבסיס של 3.5מ', פלוס מינוס, משום שאני חושב שהוא מקנה הרבה יתרונות וגם מקל על בניית מנוע מרכזי.
חוץ מזה, אי אפשר לדעת - אולי החרגול יסע כל כך מהר, בישורת וגם בסיבובים, עד שבכלל לא אצטרך רכב נוסף....:mrgreen:
כל זה לא משנה את עובדת היותך מניאק :!:
מיכה, "גיאומטרית מתלים" של סונומה?!?ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
יש לך עכשיו שיעורי בית -
1.למה השאסי של סונומה לא מענין בכלל?
2. למה מתלי הסונומה לא רלבנטיים?
אז למה החלטת שהוא לא ישמש למרוצי ראלי רייד ? 8)ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
ברוך בהצלחה! השאלה לא מי יסיים קודם את הבנייה (אתה) - אלא את המירוצים. :-)
לא הייתי ברור מספיק.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
בגאומטרית מתלה התכוונתי ליחס שבין הזרוע התחתונה לעליונה, זוויות הקאמבר, קאסטר, אקרמן וכול הזוויתנים למיניהם. בשאסי התכוונתי למיקומים של הזרועות על השלדה.
אבל הבנתי את העניין, סונומה היא באמת לא הרכב שאיתו כדאי לבנות טרופי טראק. או פרו טראק או מה שזה לא יהיה.
רק בקשה אחת....מינימום של הידראוליקה :-D לקח לי שעתים במקלחת לנקות את כל השמן המסריח הזה.
האמת? ארז אברמוב שאל אותי בישיבה האחרונה של הוועד, למה שלא תבנה רכב רק לראלי וזהו?ציטוט:
יומיים קודם קיבלתי לידי באהבה רבה ביג בלוק נוסף עם 330 כ"ס במקור, שיגיע בלי מאמץ רב ל 400 כ"ס, ואמרתי לעצמי, אולי באמת עדיף לא להתעסק יותר מידי עם פירוק והתאמה של החרגול לראלי, וכך נולדה ההחלטה.
חוץ מזה, אני כבר מתחיל לראות את סיום העבודה על החרגול, ואני קצת מודאג ממה אעשה אחרי
שהחרגול יהיה גמור......
כל הנ"ל, אגב, לא משנה את העובדה הפשוטה שאתה מניוק :twisted: .............
דרך אגב, הבעיה היתה באורביטרול. החלפתי אותו, בכוחות אחרונים, ומחר אחליף גם את המשאבה , ובכך - אני מקווה - יסתיים סופית פרק ההגה הקדמי, ועימו סאגת אמבטיות השמן שאתה כל כך אוהב.....:mrgreen:ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
דברתי עם הדוד מאמריקה, השארתי לך הודעה במשיבון, לטענתו יתכן שהבוכנה גורמת לכל הבעיות כי היא גדולה מידי. אז בכל מקרה צריך להחליף גם את הבוכנה לסימטרית ובגודל של האחורית.
ממש לא. עבדתי עם בוכנה כזאת הרבה פעמים ללא שום בעיה. אני עדיין צריך לודא, אבל נראה לי שהאורביטרול היה לא תקין ויצר לחץ גבוה במערכת ועליית חום מהירה.
1. אני שמח לדעת שיהיה עוד מוטרף אחד בקטגוריה הפתוחה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
2. בקשר למשפט האחרון שלך, לא תצליח להוריד אותי לרמתך הנמוכה ומלאת הערסססססססססאמק:shock:
אכן הבעיה היתה באורביטרול. בעצם בי, ששכחתי שיש אורביטרולים מסוגים שונים אשר לכל אחד תכונות מסויימות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
למי שמתענין בהידראוליקה וחושב לבנות או להתקין הגה הידראולי מלא או חלקי, כדאי לדעת שסלקטורים ואורביטרולים יכולים לבוא ללא פריקה פנימית או עם פריקה פנימית. אורביטרול ללא פריקה פנימית, מצריך התקנת פורק(בנוסף לזה שבמשאבה), אחרת המשאבה דוחסת ודוחסת כאשר ההגה לא מופעל, מתחממת ורותחת ותוך זמן קצר נשרפת.
אורביטרול עם פריקה פנימית, מזרים את השמן במעגל סגור כל זמן שההגה לא מופעל, ואז אין צורך בפריקה אחרת כלשהי.
יתר על כן, באורביטרול כזה די בכמות שמן סבירה(לא פחות מ 5-6 ליטר), ואז השמן מקרר את כל המערכת במחזור המעבר שלו, כך שגם אין צורך ברדיאטור לשמן, מה שלעיתים הוא פשוט חיוני במערכות הידראוליות.
מה שקרה הוא ששמתי אורביטרול ללא פריקה פנימית, לא טרחתי להתקין פורק חיצוני, ואח"כ התפלאתי למה המשאבה מתחממת. כשפתחנו את צינור החזרה התברר שאין חזרה בזמן שההגה לא מופעל, כלומר שהאורביטרול שהותקן היה מהסוג ללא פריקה, דבר שגרם למשאבה לנסות ולדחוס שמן בדרך ללא מוצא.
האורביטרול הוחלף לאחר עם פריקה שהיה כל הזמן על המדף, והבעיה היתה כלא היתה.
בהקשר זה אני חייב המון תודה לאריה כהן, בעל הבית של ויצמן חלפים מדרך אזור, שלא זו בלבד שעלה על הבעיה הנ"ל, אלא שעוזר לי כל הזמן בעבודה, ברעיונות, בביצוע, בחלקים והכל בצניעות הכי גדולה ונדירה שיש. אין כאלה אנשים כמעט, ומזלי שיש לי סיוע כזה ועזרה מקצועית כזאת מכל הלב.
אני שמח לדעת שזה הסתדר. מה עם המשאבה? החלפתם?
לכבוד ייחשב לי להיות איתך באותה קטגוריה, למרות ניבולי הפה המגעילים שלך 8-)ציטוט:
עכשיו, יא :twisted: מניאק :twisted: אחד, באמת יש לך סיבה לבוא ולדסקס איתי כמה פרטים מענינים,
כגון אילו נאבות ומשולשים לבנות, איך והיכן להתקין את המנוע, איזה גיר לשים, וכו' וכו'.
כן. שמתי משאבה רגילה של ואן דורה, וזאת פשוט מסרבת להתחמם או לשרוק. הכל עובד פגז.ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אתה רואה מיכה, לפעמים צריך שאתה לא תהיה כדי שהדברים יסתדרו...:twisted: :D
סתאאאאאם, באמת היית חסר היום. אגב, אם מחר אתה מגיע, תהיה לך סופסוף אפשרות לעשות סיבוב בכורה על החרגול.