חוזר: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
מחר בבוקר אני מוסר את החלקים האחרונים הדרושים ליציאה לטסט.אם הוא עובר טסט מחר - הטיול הראשון יהיה בשבת.התכנית ליום שישי תהיה לבצע ציפוי פי.וי.סי בצבע כסף יפיפה על כל משטח הרצפה בהדבקה מחוזקת בניטים לפי תווי הרצפה.מעליו הרכבה של המגירות ומיכל המים.לאחר מכן הדבקה על הקירות החשופים של אותו פי.וי.סי עד מפלס היקף הגג.מתחת למיכל המים ישאר חלל לרוחב כל הרכב של השקע שמאחורי המושבים הקדמיים. זה המקום שמיועד רק לחלקי חילוף לרכב מכל המינים והסוגים.המטבח המתקפל מתוכנן לעבור התאמות אחרונות למיקומו ברכב והוא אמור לשבת על מסילות ארוכות שיוצאות מדלת שמאל האחורית ולהיפרס מאחורי דלת הנהג כשהוא מוזן ממיכל המים הסמוך. הפעלת הברז תהיה באמצעות דוושה ברגל לטובת שחרור הידיים מפתיחה וסגירה.עודפי המים יורחקו בצינור הדלוחין 4 מטר לשמאל הרכב.למיכל יהיה מפצל לבחירה של הזנה משמאל לטובת המטבח או הזנה מימין לטובת המקלחת או לצינור עם ברז מתכוונן.מקרר חשמלי או צידנית שטוחה תונח בחלק האחורי של תא המטען על המיטה ובלילה יתרומם המקרר על גלגלת כבלים ויצמד לגג ובכך יפנה את המיטה לשינה.על הקירות מסביב יוצמדו 10 פנסי לד 3 מנורות באספקת חשמל עצמאית ממצברים צמודים ,לתאורה באמצעות לחיצה בלבד בכל נקודה ברכב לצורך גישה קלה לאור ללא חיפושי מתג מיותרים.ערכת קפה ניידת קטנה תאפשר הכנת קפה בסביבת הרכב מבלי הצורך להפעיל את המטבח הגדול ובלילות קרים תשמש כתנור חימום על גז שימוקם ברחבת הרגליים של הנוסע מימין.פתיחת הדלת האחורית בלילה לצורך שינה תאפשר הרכבת מסך משולש אטום לגשם מהגג עד קצה הדלת הפתוחה ועד משקוף הדלת משמאל.(תוצאה של תכנון אסוני של הדלת האחורית).המיטה תוארך ב-40 סיימ על-ידי פתיחת המגירות והנחה של שני שלבי השולחן הפריק 20 ס''מ כל אחד - כך שאורך המיטה הכולל יהיה 190 ס''מ.בלילות החורף הלינה תהיה עם מסך סגור ובקיץ ללא מסך כלל. הכוונה לישון עם הראש בחוץ והרגליים לכיוון פנים בכדי ליהנות מאור הכוכבים והירח בלילות המדבריים ,וגם מסיבות ביטחון המאפשרות שליטה על הסביבה כשהעיניים אינן חסומות בדפנות הרכב,ותוך אפשרות של הפעלת נשק לחזית פתוחה ורחבה.המטבח שמוקם מצד שמאל יהיה בתוך סככת צל גלולה על גג דופן שמאל ועם מחצלת ירדנית מלמטה. ריהוט הסככה יכלול 3 כורסאות מתקפלות, שולחן פריק במידות מטר על מטר, כריות ישיבה ודופן קיר שמאל אחורי עם חיפוי מוצל כמו הגג.אוהל טיולים מתקפל לארבעה אנשים יורכב מצד ימין ויכלול שרפרף ישיבה מעץ, יאפשר ביצוע מקלחת גם בתנאי רוח, גשם או קירבה לאנשים בנוחיות מירבית תוך ישיבה על השרפרף.הזנת המים תהיה מהמיכל שברכב שאולי יזכה לחימום חשמלי האפשרי במיכלים שלנו במידה ומותקן ממיר ברכב.האוהל ישמש בלילה לאיחסון חפצים שפונו מהרכב לטובת השינה, וכהטעיה לגבי אורחים לא קרואים שהנחתם הטבעית היא שהאוהל מיועד לשינה של בעלי הרכב. הרכב תמיד ימוקם עם הפנים מזרחה. המטבח והסככה בצד צפון ,האוהל והמקלחת בצד דרום ואחורי הרכב בצד מערב.והשאר בפעם הבאה.
2 קבצים מצורפים
וואו..מת לראות את הכל מורכב ועובד...נשמע מעניין ומוטרף...
בכל אופן..אם מטים את מסעדי מושב הנהג והנוסע קדימה יש דיי מקום למיטה שתהיה כולה בתוך הרכב.
שלמה
שלמה יתכן ואתה צודק ,אך אני לא מכיר את המושבים האלה ובין כה וכה הם יוחלפו במושבים של פולקסוואגן שהם באמת יכולים להתכופף קדימה הרבה. אני אבחן זאת השבוע.
אלוהים רכס, חשבת על הכל! נשמע מדהים!!
רק שאלה קטנה. הציפוי בצבע כסף על כל הרכב, הוא כסף או אפור? השאלה היא האם הוא מחזיר אור או שלא? כי יכול להיות לא נעים אם תגלה פתאום שאתה נוסע במראה ענקית...
ציפוי הפי.וי.סי המוכסף יהיה רק מבפנים של הרכב על הרצפה והקירות ובצמוד לקירות ולא כמו במקור מרוחק כעשרה ס''מ מהקיר.מבחוץ אני מתכנן ציפוי בהדבקה של יריעות פלסטיק נצמד כמו שעושים שילוט על רכב ,אך בצבע שחור מט .לפני זה אעבור על כל הנגיעות בפח לאחר שאמלא את הדפנות בפוליאוריטן מוקצף לשם ייצוב הפח. האלומיניום מבחוץ מזכיר לי נייר סיגריות ואני רוצה יותר סטביליות על המשטחים. מכסה המנוע גם הוא מפורק לשימחתי מחיפוי פנימי כך שהוא פתוח לרעיונות השקטת רעשים ולניצול המשטח - כנראה לחימום מים באמצעות חום המנוע מלמטה וקרינת השמש מלמעלה. זה עדיין בגדר רעיון.
יצאתי הבוקר למוסך ב-0530 למסור חלקים משלימים ובכדי לנסות לסיים פינישים לקראת הטסט שתוכנן לאחר הצהריים. עקב עומס במוסך נדחה העינין למחר ונקווה שהבוחנים יחליקו מספר בעיות שיכולות למנוע את ההעברה.התכנית שלי ליום שישי - אם הרכב יהיה במפעל ,לסלק את המושבים הקדמיים ולסיים ציפויי פנים על הרצפה והקירות. בשבת אני מתכנן סיבוב באזור חדרה לצורך הכרה בלבד ובמטרה לא להיתקע על איזו שטות.
דיברתי על פנים הרכב. קרן אר שנכנסת מהחלון ומוחזרת מאחד הקירות/הרצפה/כמה מהם יכולה להפוך למטרד עצום ואף לגרום לסכנה במקרה של סנוור הנהג.
הרצפה מצופה פי.וי.סי על יציקת צבע יסוד בכדי לשמש תשתית לזיווד שיפרס על כל רצפת הרכב. במציאות הציפוי לא יראה כלל. ציפוי הקירות נמצא מאחורי הנהג ,כך שתופעת הסינוור אינה רלבנטית לגבי שני הנוסעים הקדמיים ,ומושבים אחרים לא קיימים עקב הסרתם לטובת הציוד.
2 קבצים מצורפים
ENTER - חיים
חיים - ENTER
אתה חייב להתחיל לכתוב תוך כדי ירידת שורות , כיף לקרוא את חזונות הזיווד שלך והרעיונות המקוריים.
אבל הכתיבה הצפופה הזאת פשוט מקשה על הקריאה , זה פשוט משגע.
אז מידי פעם , כשאתה נכנס ל"טראנס" תן קליק על ENTER מידי פעם.
אפילו צירפתי תמונות.
בידידות
ים
מה זה אנטר?? מה הוא עושה. יש לי כפתור כזה בצד ימין.
היום קרה מה שחיכיתי לו שלושה שבועות. אבישי ודוד מהמוסך עשו על הכרכרה את הסיבוב הראשון בשטח עם המנוע החדש. אבישי שנהג אומר שהמנוע הזה חזק במיוחד בנוסף לגירגור העדין שהוא משמיע.הוא מושך ממש חזק ובעיניו לפחות הוא מרשים בכוחו. אבל אבישי לא דוגמה כי הדיסקו שלו דיזל כך שהוא רגיל לפרדה ולא לסוס.הזכרתי לו שהכרכרה שלי היא ערומה כמו כלה במלון אחרי ספירת הצ'קים - ואין בה מושבים,כסאות אחוריים, שטיחים, פלסטיקים,חלקי כנפיים ,ועוד חלקי כנפיים שממתינים בסבלנות להיחתך.כל זה עושה את החלק האחורי קל כמו נגרר ריק.הטסט נידחה למחר וזה סופי אחרת אני לא מקבל אותו להמשך גילוחים ביום שישי.לפי המשקל של מערכת החימום וגודלה המפלצתי ,ומעבר לנזילות שבוודאי היא גורמת או תיגרום בקרוב,ובוודאי עקב חוסר השימוש במולדתנו בדבר הזה - אני מתכנן לחסל אותה בהקדם האפשרי לטובת הסינים שייבנו ממנה מפעלים תעשייתיים לייצור גרביים שחסרות לי החורף.את הצינורות של החימום אני מתכנן לנדב לטובת רדיאטור נוסף שאת מיקומו טרם מצאתי שייכנס לעבודה בעת הצורך במצבים קיצוניים לטובת קירור בלוק האלומיניום שהוא בעצמו המצאה מפוקפקת למדי. זה כנראה ההסבר למה האמריקנים שמחו להיפטר ממנו לטובת האנגלים. בקיצור - יש לי תעסוקה ל-5 השנים הקרובות שנובעות מתכנון הנדסי אנגלי שמעולם לא הערצתי.יקח קצת זמן עד שהלומיניום הזה יהיה יהודי - ואדאג שיהיה חרדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
מערכת החימום וגודלה המפלצתי...
...אני מתכנן לחסל אותה בהקדם האפשרי לטובת הסינים שייבנו ממנה מפעלים תעשייתיים לייצור גרביים שחסרות לי החורף.
לא עדיף כבר להשאיר אותה ולכוון באופן קבוע לרגליים, ובכך לחסוך את הגרביים?!? :roll:
למה סתאם להניע את כל החומר הזה הלוך וחזור לצד שני של העולם בשביל שיחזור ויחמם לך (שוב) את הרגליים??? ;)
חיים
עלתה בי מחשבה קצת פלספנית אבל מצחיקה (אותי בכל אופן..) - קשה לי לא לעשות הקבלה והשוואה בין ה"שחיטה" שאתה מבצע בהנאה גלויה בדיסקו ההומו שרכשת לבין תהליך הבנייה והשיפצור שאני עושה כעת בדיפנדר המסוקס והקשוח שרכשתי.
אתה מוכר את הוואז הקשוח, הערום מכל נוחיות ופינוק וקונה תחתיו דיסקו הומו מדושן מרופד ומפנק עם כל הנוחיות של חישמול בידוד ריפוד וכו'
אני מוכר דיסקו הומו מרופד מטופל וכו'..וקונה תחתיו דיפנדר ערום רועש מצקצק חשוף ללא ריפוד ללא חישמול (נו טוב הבעלים הקודם התקין נעילה מרכזית וחלונות חשמל קדמיים)
אתה עושה כל מאמץ להפוך את הדיסקו ההומו לקשוח שבקשוחים וחף מכל פינוק, איטום, ריפוד חשמל וכו'
אני עושה כל מאמץ לעדן את הדיפנדר ומתכוון לרפד ולאטום את כולו ולאבזר אותו עד שיהפוך למעין "הומו" מבפנים ואולי גם מבחוץ אם אחליט גם לצבוע אותו בסוף.
ואני שואל את עצמי - וואלה עד איפוא מגיעה השריטה שלנו...למה אני לא יכולתי להשאר עם הדיסקו ההומו שמתאים לפינוקים שלי ומתעקש להפוך דיפנדר לדיסקו...???
או למה אתה לא נשארת עם הואז או קנית מלכתחילה דיפנדר אלא קנית דיסקו הומו ומתעקש להפוך אותו לקשוח בהתאם לדרישות שלך ???
עזוב רגע את השיקולים הכלכליים והמחיר בו רכשת את הדיסקו וכו'..תסתכל על האירוניה שבדבר..
שלמה
שלמה - זו אמנם אירוניה רבתי ,אך תחשוב על מתכנני ל.ר. שלא השכילו לפגוע לצרכים האמיתיים של הלקוחות שלהם משני הצדדים- היאפים מצד אחד והספרטנים מצד שני.כנראה שרכב שמכיל פחות מהדיסקו ויותר מהדיפנדר - הוא התשובה הנכונה לדרישות השוק.
שלמה - וחיים
גם אני התחבטתי קשות בסוגיה הזו...
למה לקחת רכב שלא מתאים לך ולנסות להתאים אותו לדרישותך?
קנה רכב מהסוכנות נוח וכסוף, או במלים אחרות יפנומטי וסגור ענין.
התשובה פשוטה מאוד - אינדודואליזם!!!
כן כן, אתה רוצה שהרכב שלך יהיה משהו מיוחד, משהו שיתאים בדיוק לך ולא יהיה לאף אחד אחר.
ילדותי?! קטנוני??? בוודאי אבל בגלל זה אנחנו גברים לא?
לעלות על בולדרים בעליה משופעת זה לא ילדותי?
מה, נגמרו כבר כול שבלי ישראל?!
אבל מה לעשות, זה מה שעושה לנו טוב...
אז בלי הרבה שאלות, תזרמו עם זה ותודו לאלוהים שזה מה שעושה לכם טוב (כי יש אלטרנטיבות הרבה יותר גרועות)
אגב, נשים לא הרבה יותר טובות מאיתנו, רק שאצלהן זה בדרך כלל מתבטא ב"פנקי את עצמך במסז מלאכותי" או נעלים ב 1K שח וכו...
אני צריך בוסטר ממש מהר. למישהו יש להציע לי משהו??
היום הגדול הגיע והבטטה הלכה לטסט. שלושה תפוחי הגה וצלב קדמי נדרשים להחלפה וזה עושה לי טוב. עוד שני פריטים רזרביים ייכנסו למחסן החלפים ברכב ועוד 4 פריטים חדשים מצטרפים לשיפורים. כך אני מכיר את הדבר הזה הכי טוב שאפשר.נסעתי איתו כ-50 ק''מ עד המפעל ואני עדיין לא מתרגל להילוכים אוטומטיים ולעוצמה של המנוע הזה. הצליל שלו זהה לחלוטין לצליל של הגלדיאטור הצבאי והמוכר.היה לי חצי טנק דלק ביציאה מהמוסך ונסעתי בזהירות מיוחדת עקב הבעיה בבוסטר.לא עברתי את האלפיים סל''ד ובערך 80 קמ''ש.הלחיצה על הדוושה היתה מאוד עדינה ובירידות נתתי לו להתגלגל כל עוד המהירות נשמרה. כשהגעתי למפעל המחוג של הדלק טרם הואיל להזיז את עצמו ממרכז השעון - בדיוק המיקום של היציאה לדרך.איני יודע לומר אם זו חוסר רגישות של השעון או צריכת דלק מאוד קטנה שלא יכולה להשפיע עליו עדיין.קיבלתי מאבישי - לשמחת המתיפיפים שיש להם בעיה עם הפגושים שלי - פגוש אלומיניום חדש ומעוצב שהוא גם מיכל מים של כ-30 ליטר.נראה איך לשים תמונה שלו כאן.הפגוש תוצרת חוץ כלשהיא, מקצועי באופן שאני יודע להעריך.מחר נעשה נסיון להרכיב אותו עם מתאמים.הפגוש הזה יהיה במקום רדיאטור נוסף שרציתי להוסיף לטובת המנוע החדש.הוא מתוכנן להיות פגוש אחורי שבתוכו ולכל אורכו ארתך צינור אלומיניום פניני בקוטר צול בערך.יציאות החימום מהמנוע יקבלו המשך של צינור אלומיניום עד לפגוש החדש ולאורך כל הרכב מלמטה. המים של המנוע יעברו עד לאחורי הרכב יתקררו בדרך ובתוך המיכל ויחזרו קרים למנוע.בינתיים המים במיכל שבפגוש יתחממו ויוכלו לשמש למקלחת שטח או לשטיפת כלים.המיכל הגדול שבתוך הרכב ישמש לצריכה העיקרית של רחיצת ירקות ושטיפת כלים וכן לשתיה.כמות של 100 ליטר תספיק לפחות ליומיים שהייה בשטח מדברי - ללא בעיות כולל 4 מקלחות סבירות.מערכת ברזים מסודרת תאפשר פתיחה וסגירה של כל האלטרנטיבות האפשריות בהקשר לזרימות המים של המנוע ושל המיכלים -באמצעות משאבה חשמלית.יש בתכנית גם נושא נוסף שמתוכנן אצלי הרבה זמן.יש לי במפעל לוחות אלומיניום שמיוצרים בגרמניה כמו שמייצרים קרטון גלי. הוא חזק מאוד וקל מאוד - פחות מ-4 ק''ג למ''ר.יש לי תכנית להרכיב לוח כזה - בעיבוד צורתי מתאים - על כל הגג ובמרווח של 3 עד 4 ס''מ מעליו כך שהרוח תחלוף בין שני הגגות וקרינת השמש תיפגע ותיבלם בגג העליון והגג של הרכב עצמו יישאר קר גם בימי הקיץ החמים.זה נועד לאפשר נסיעה עם חלונות פתוחים מבלי לחוש כמו דג באקווריום.זה בסדר עדיפות נמוך , אך זה יבוצע בהחלט.בסוף שבוע זה מתוכננים שני דברים - יציקת צבע יסוד על כל הרצפה בכדי לאפשר הדבקת פי.וי.סי. והחלפת המושבים הקדמיים והמזוויעים של הבטטה.עד סוף 2008 יש לי תוכנית מסודרת וניראה מה אחר-כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
כמות של 100 ליטר תספיק לפחות ליומיים שהייה בשטח מדברי - ללא בעיות כולל 4 מקלחות סבירות.
100 ליטר ליומיים??
אולי לשבוע וחצי לכמה אנשים?
הסתדרנו לא רע (3 אנשים) בארבעה ימים עם 50ל' מים, מתוכם 40 בשני מיכלים ועוד 10ל' בצידניות קפואים שהפשירו לאט.
2 קבצים מצורפים
חיים
בלנדרובר יישמו מזה זמן רב את שיטת המיזוג טבעי - יעני הגג הכפול..באמת רעיון נפלא ומדהים בפשטותו שעובד ומוריד את רמת החום ברכב בצורה משמעותית.
ראה דוגמא של דיפנדר - רכב אספנות משנות ה- 60 אם אני לא טועה - צולמה במפגש לנדרובר האחרון - שים לב לגג הכפול.
קבל הצעת ייעול לעניין הגג הכפול:
למה שלא תבנה גגון בשטח כל או רוב הגג עם תחתית מלאה ממתכת שתהיה בגובה 3- 4 ס"מ מגובה הגג. כך שהרווחת גם גגון (שטח נוסף לאיחסון) וגם "גג כפול" - מיזוג טבעי..
שלמה
כמות המים לנסיעה מדברית - כשאתה לבד ללא רכבים נוספים איתך ,אינה פונקציה של כמות השימוש היומית לאדם.(הכמות הנדרשת מנסיוני -כולל מקלחת אחת ביום (7 ליטר למקלחת סבירה) עומדת על עד 20 ליטר.(6 ליטר לשתיה ולבישול,3 ליטר לרחיצת ירקות ופירות,4 ליטר לשטיפת כלים) כמות המים הינה המרכיב הקובע את שרידות הנוסעים במקרה של תקיעה ארוכה בשטח ללא יכולת חילוץ עצמי.איני מדבר על אפשרות של איבוד המים כתוצאה מתאונה - מה שכבר קרה לי בעבר.במקרה כזה של תקיעה מדברית,ואם יצאת עם 100 ליטר וצרכת לשני נוסעים 40 ליטר ביום הראשון לפי הקריטריונים הנ''ל,נותרים לך 60 ליטר מים. אז אתה נכנס למשטר מים קיצוני ,וצורך רק 8 עד 10 ליטר לאדם ,וזה אומר שיש לך שלושה ימים ולא יותר מ-4 ימים עד לחילוץ מיקרי של סיוע ממישהו שעובר במקום. (שים לב שההנחה היא שאתה לא בתוך תא סלולרי.)היות ובמקומות נידחים ובטח באמצע שבוע לא עוברים במקומות האלה אנשים במשך שבועות רבים ,100 ליטר מים הם מינימום ולא מכסימום.אם התקיעה של שני אנשים מתארעת ביום השני ,לאחר צריכת 80 ליטר - סיכויי ההישרדות שלהם ממש אפסיים.זו הסיבה שאני ממלא מים בכל הזדמנות שאני נפגש בה ,אפילו אם יש לי 70 ליטר במיכלים.
(וואלה - השתמשתי באנטר)
לגבי הגג הכפול- אני שמח שיש הוכחה שהרעיון הזה עובד ,מה שעושה אותו הכרחי לקראת הקיץ הבא.
לגבי גגונים, למרות שאני מייצר אותם, יש לי התנגדות טבעית להרכיב אותם על ג'יפ המיועד לנוע בתנאים של שיפועי צד שלעיתים קיצוניים.אם אין כורח להעמיס את הגג - לא מעמיסים אותו.חוץ מצריכת דלק מוגברת כל יציבות הרכב יורדת פלאים.מערכת האיחסון ברכב הזה היא ענקית ואינה מתקרבת לצורך בגגון.