תגובה להודעה: כנגד כל הסיכויים - פרוייקט חדש של רכב מירוצי מדבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
התוצאה עדיין לא קיימת, אז איך אני יכול להביע עליה דעה? אבל אני אנסה לזרום איתך... גדול מדי זה בראש ובראשונה, ואני לא מחדש לך, כבד מדי. ואני אומר זאת שוב - כי נושא המשקל הוא קריטי ולדעתי האסימון עוד לא נפל לך - אי אפשר לפצות על עודף משקל עם עוד ועוד כ"ס. גם אם יחס המשקל/הספק טוב נשמר, עדיין אתה משלם על המשקל הגדול בכך שכל פרט ברכב, כל מכלול וכל בורג, צריך לשאת עומסים גדולים יותר. הגלגלים הגדולים כמובן מגדילים את העומס על כל רכיב הנעה.
טוב, אני רואה שאני לא אצא ממך....:)
ושוב חזרנו לענין המשקל, ענין שכבר דשנו בו ואין מקום לחזור עליו. אם זה כל מה שיש לך לומר על המימדים, דהיינו שהם משקפים משקל גדול שהוא לא דבר טוב, אז אני מסיק שאין לך משהו רע לומר על המימדים, וזה סימן טוב בעיני :cool:
רק הערה אחת בנושא זה - מבחינתי, רכב מתחילים לתכנן קודם כל מגודל הגלגל, נתון שממנו נגזר כמעט כל השאר - גודל וחוזק הסרנים(משקל); גודל וחוזק מכלולי ההנעה(משקל); חוזק השילדה(גם משקל); גודל וחוזק מערכת המתלים(משקל) ועוד ועוד.
כלומר, מרגע שבחרת גלגל בקוטר של מטר, אתה למעשה די שבוי בתוך מסגרת די מצומצמת של אילוצים שאיננה מאפשרת חסכון משמעותי במשקל, אלא אם אתה מוציא הון תועפות על אקזוטיקה, וגם אז אתה מוגבל.
ושוב, אם טרופי טראק ממוצע בארה"ב שוקל 2.5 טון, אני לא מבין למה אתה שוב נטפל לענין המשקל - הנה הרכב הכי מוצלח של מירוצי מדבר, ששוקל 2.5 טון(הרבה במושגי התכנון המחמירים שלך), ועדיין נותן בראש לכולם.
על המשקל הזה ניתן ועוד איך ניתן להתגבר בתוספת כ"ס, וגם זה מוכח בשטח ובפועל.
לענין הטרנספר, אין לנו אלא לחיות ולראות. יכול להיות שיהיה צורך לדאוג לקירור השמן עם משאבונת + רדיאטור קטן ומניפה, אם כי אני מטיל ספק בכך - מדובר בטרנספר הכי מפלצתי שקיים ברכבי 1 טון(לא מדבר על ריו וכאלה), שנועד מלכתחילה לעבוד קשה הן ב LOW והן ב HIGH , גלגלי שיניים בהמיים וחזקים, ברזל ועוד ברזל, אמין וחזק ביותר.
ברוך לדעתי כדאי לך לשבת מרוץ אחד ליד ארז (תן לו גם לנווט הוא יודע טוב מאד לעשות את שניהם ביחד) נראה לי שאז תקבל כמה תובנות לגבי מה זה מרוץ ראלי רייד ומה עובר על רכב במרוץ כזה . יכול להיות שזה יעזור לך בהחלטות לגבי הרכב החדש.
בנושא הרוחב אין לי ספק שאתה בונה גדול מדיי, נמרוד צודק בקשר לבעיה שברוחב השבילים, גם אם תשים צמיגים של משאית מחצבה ,ישנם שבילים (בין עצים למשל אבל לא רק...) שלא תוכל לעבור בהם. גם 220 ס"מ זה גדול מדיי לשבילים מסויימים. בקשר לאורך לדעתי כמה שיותר ארוך :rolleyes: יותר טוב עם נשארים ביחס הגיוני לרוחב כמובן.
או. קי. אני מודע לענין רוחב השבילים, ולכן אני בונה את הרוחב ורסטילי - הוא כאמור ינוע בין 215 ל- 240 ס"מ, הכל ע"י שימוש בג'אנטים שונים או פשוט ע"י היפוך הג'אנט כך שהאופסט משתנה(פנים לחוץ והחוץ פנימה).
כבר ראינו מהטרופי טראק שלי שרוחב של 216 ס"מ עובד היטב ואיננו בעייתי.
חוץ מזה אני מבין שאתה בעד אורך - זה מובן כשהאורך הוא אצלך ולא אצל מי שמקבל אותו.....:p
וברצינות - אני מאמין שהרכב אמנם מעט ארוך מהמקובל אבל יתפקד טוב ויהיה מאד יציב. נחיה ונראה.
ברוך, אולי במקום לדבר כל היום , תלך לרתך ? ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ברוך, אולי במקום לדבר כל היום , תלך לרתך ? ;)
טוב, בסדר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
ושוב חזרנו לענין המשקל, ענין שכבר דשנו בו ואין מקום לחזור עליו. אם זה כל מה שיש לך לומר על המימדים, דהיינו שהם משקפים משקל גדול שהוא לא דבר טוב, אז אני מסיק שאין לך משהו רע לומר על המימדים, וזה סימן טוב בעיני :cool:
.
אכן, מבחינתי מימדים משקפים משקל, כמובן - אנחנו חיים בעולם שבו לחומר... יש משקל... לצערך. יום אחד תצטרך להשלים עם המציאות. ;)
ציטוט:
רק הערה אחת בנושא זה - מבחינתי, רכב מתחילים לתכנן קודם כל מגודל הגלגל, נתון שממנו נגזר כמעט כל השאר - גודל וחוזק הסרנים(משקל); גודל וחוזק מכלולי ההנעה(משקל); חוזק השילדה(גם משקל); גודל וחוזק מערכת המתלים(משקל) ועוד ועוד.
מסכים בהחלט. אני חושב שאתה - ולמען האמת גם אני - בוחרים גלגלים גדולים מדי - לא אבסולוטית, אלא ביחס לאמצעים הכספיים שעומדים לרשותנו. גם גלגל בקוטר 37 שהוא הסטנדרט בטרופי-טראקס אמריקאים, דורש יותר מדי אמצעים. גם 35. עיניים גדולות מה שנקרא. מצד שני, אני לא באמת יודע מה התקציב שלך. הרכב הבא שאני מתכנן בכל מקרה, יהיה באגי, עם גלגל בקוטר 32-33. כי זה משהו שאני חושב שיותר מתאים לתקציב הישראלי הריאלי.
ציטוט:
כלומר, מרגע שבחרת גלגל בקוטר של מטר, אתה למעשה די שבוי בתוך מסגרת די מצומצמת של אילוצים שאיננה מאפשרת חסכון משמעותי במשקל, אלא אם אתה מוציא הון תועפות על אקזוטיקה, וגם אז אתה מוגבל.
בדיוק, אבל המסקנה שלי על דרך הפעולה שונה משלך - אני אשתמש בחומרים ובאמצעים הזמינים כדי לבנות פחות, שיתאים לגלגל קטן יותר.
פה הייתי רוצה להעלות נקודה חשובה מאד, שרבים וטובים(ולעניות דעתי גם אתה) שוגים בה - נכון שחסכון במשקל הוא חשוב ונכון שכאשר אתה בטופ של הטופ התחרותי, חשוב שבעתיים לחסוך במשקל בכדי לנצל ולו את היתרון הכי זעיר שניתן. עוד נכון שכאשר אתה רוצה שה TT שלך יוכל לטוס ב 130 מייל לשעה במדבר, אתה חייב לעבוד גם על האלמנטים הכי פעוטים על מנת לזכות באותו יתרון תחרותי ולהיות בקבוצה המאד מצומצמת בעלת הסיכויים לנצח.
אבל, וזה אבל שמאד רלבנטי לנו - כאשר אתה חי במקום ובמציאות שבהם מהירות סופית של 160 קמ"ש, אולי אולי 170 קמ"ש, היא די והותר על מנת לנצח מירוצים, אזי השאיפה הנ"ל הופכת בלתי רלבנטית כמעט - אתה תגיע למהירויות ולתאוצות הללו בקלות גם עם רכב כבד יותר ועם שילדה שהיא לא הכי מתקדמת, מתוחכמת וקלה בעולם.
יתר על כן, גם אם תצליח לבנות את אותה שילדה מעולה(במחיר כבד), הרי שעדיין תזדקק לאותו מנוע רוצח עם 700כ"ס במינימום, מנוע אשר יוכל להביא את ה TT שלך למהירות הנ"ל.
בפועל, ולא חשוב כמה תשתדל ותוציא, לא תהיה לך השילדה הכי הכי בעולם ולבטח לא יהיה לך המנוע הדרוש על מנת להטיס אותה למהירות העצומה הזאת. עם מנוע "אומלל" שיוציא לך ברכב 300 כ"ס במאכסימום, די נלעג יהיה ליסוע עם שילדת כרומולי מרותכת טיג לאחר הרפיה ושחרור מאמצים בעלות כוללת של 40-50,000ש"ח.....
אז מה? להטיף לבנייה בסטנדרטים דמיוניים וחסרי קשר למציאות המקומית וליכולות הצנועות שלנו, רק בגלל שככה זה נכון מבחינת הנדסת העל וככה מלמדים בפאקולטה??? ממש לא.
עדיף בעיני לבנות מחומר זול, טוב וחזק, אם כי כבד יותר, לבנות רכב עם אמינות ושרידות גבוהה, רכב עם מתלים מעולים ללא פשרות(שיסע 100-110 קמ"ש במקום שהמיצו יסעו אולי 70 קמ"ש), ורכב אשר יקח מירוצים גם עם מהירות סופית של 160-170 קמ"ש עם מנוע שיוכל בקצה העליון שלו להגיע למהירות הזאת בזמן תגובה סביר.
כשנעבור לאמריקה, לפי איחוליו ותכניותיו של אחמדינג'אד...:rolleyes:, נוכל לעבור לפאזה הבאה של תכנון עילי והנדסת על שתנצח את הבאחה 500 ו - 1000.
ברוך,
האם בגישה הזו אתה לא סוגר קצת את הדלת של הרוכשים הפוטנציאליים בפני הבאחות האירופאיות?
המרוצים שם דומים משהו למרוצים בארץ רק שהרכבים שמגיעם לשם טובים הרבה יותר ממה שיש לנו להציע, ועדיין חברה יוצאים מפה לשם, ואפילו מצליחים יפה מאוד יחסית לכלים ולאמצעים, ראה ערך שי שמעוני, גל שחם, איציק בריל בזמנו.
סביון
שלא מתיימר להבין יותר מדי.
1 קבצים מצורפים
עוד נקודה קטנה
אני חושב שאנחנו לא צריכים לבנות רכב אשר יגיע למהירות סופית גבוהה.
אני חושב שאנחנו צריכים לבנות רכב אשר מסוגל לשמר מהירות גבוהה לאורך זמן ארוך.
מה המהירות הממוצעת במרוצים בארץ 70-80 קמ"ש לערך ?
תאורטית אם תבנה רכב אשר יגיע ל 85 קמ"ש וישמר אותה לאורך כל המרוץ בנית רכב מנצח.
ולכן חשוב להיסתכל על שימור של מהירות לאורך המרוץ ולא על מהירות סופית.
כמובן שאם לרכב יש מהירות סופית מאוד גבוהה וגם מסוגל לשמר אותה לאורך כל המרוץ אז יש כלי בלתי מנוצח, אבל זה רק באגדות.
ולסיכום נמרוד על תתעסק עם ה....... (ראה תמונה)
רפי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
ברוך,
האם בגישה הזו אתה לא סוגר קצת את הדלת של הרוכשים הפוטנציאליים בפני הבאחות האירופאיות?
המרוצים שם דומים משהו למרוצים בארץ רק שהרכבים שמגיעם לשם טובים הרבה יותר ממה שיש לנו להציע, ועדיין חברה יוצאים מפה לשם, ואפילו מצליחים יפה מאוד יחסית לכלים ולאמצעים, ראה ערך שי שמעוני, גל שחם, איציק בריל בזמנו.
סביון
שלא מתיימר להבין יותר מדי.
ממש לא.
הרכבים של הלל סגל, של שי שמעוני, איציק בריל ועוד, לא נופלים ממה שאתה רואה באירופה ובפרעונים, ואני חושב שהם הוכיחו את זה לא פעם.
מה שכן, הם נופלים בהרבה מהמיצובישים והטוארגים בדקאר ובהרבה הרבה מטרופי טראקס האמריקאים וגם מקלאס 1 אמריקאי.
בואו ונהיה אמיתיים וכנים - הטרופי טראק שאני בניתי, על המתלים הבאמת באמת מצויינים שלו, לא יעמוד מול TT אמריקאי מקצועי עם 800 כ"ס והמרכיבים הכי הכי שגורמים לו לעלות 400 עד 500 אלף דולר בקל.
אבל, הוא בהחלט עומד בגבורה מול - וגם עולה על - מה שיש לנו בארץ, עד עכשיו.
לכן, כשאנחנו מדברים על בניית רכב, אנחנו מדברים על בניה של רכב שיתמודד בטופ של הטופ בישראל ובבאחות של אירופה ומצרים, אבל לא בבאחה האמיתית של אמריקה.
מי שירצה בניה ברמת TT אמריקאי אמיתית או טוארג גרמני למהדרין, יוכל לקבל אותם גם בארץ, אבל לא במאות אלפי ש"ח אלא במאות אלפי דולר/יורו, כלומר הוא צריך להיות בהגדרה ממש מליונר.
זאת האמת ואלה החיים.
טעות בידך ברוך,
הרכב של שי (האנטר) יורד בהרבה מרכבי הבאחה הארופית. לפחות מהרכבים שאני הסתכלתי עליהם.
שי הגיע למקום ה-10 והמאוד נחשב בזכותיכולות נהיגה מדהימות של האיש ולא בזכות הרכב.
ברכב T1 של סדנת ראלי ארט (שכביכול אמור להיות באותה רמה...) אין לי ספק שהוא היה מסיים באחד מחמשת המקומות הראשונים!!! כך לפחות אני חושב.
ההבדלים במנועים, גירים, דיפרנציאלים, סרנים וציריות, מרכב וכו', וכו', וכו'...
האמן לי שבמהלך הבאחה הסתכלנו מה יש להם ומה יש לנו (לא נעים להודות אבל להם יש יותר גדול ;-) )
טוב, זאת לא בעיה עקרונית, אלא שוב בעיית כסף. אם אתה שם מנוע לא חדש ועוד כל מיני מרכיבים משומשים או ברמה פחות טובה, זה מה שמקבלים.
אני דוקא חושב שהלל ושי ובריל בפרעונים ובבאחות עשו תוצאות יפות והתמודדו בלי רגשי נחיתות ובכלים לא רעים. אם אני זוכר נכון איציק בריל גם היה לא לפני הרבה זמן אלוף הבאחה בפורטוגל, והלל ורז עשו תוצאות מצויינות בפרעונים, לא?
מה שחשוב הוא שעקרונית אין שום בעיה לבנות מה שרוצים, אבל הכל ענין של עלות. העלות של דברים מאד טובים ומתקדמים יקרה מאד, והיא גדולה עלינו כאן בארץ. נקודה.
אז אולי הרמה בארה"ב ובדקאר הרבה יותר טובה ובאירופה קצת יותר טובה, אבל העקרון בעינו עומד.
ברוך, בעניין סגנון כתיבה - יש פתגם - אין הנחתום... זה קפץ לעין בהודעה האחרונה שלך בהערה המודגשת לגבי המתלים ;)
אבל באופן כללי - אם נשמע שאני מבקר, זה רק בגלל שביקשת ממש חזק, אז אני מתאמץ... מה שיפה בתחום הזה הוא שיש מגוון פתרונות אדיר, וכל אחד מהם יכול להיות מוצלח ביום נתון, במסלול נתון, עם הנהג הנכון! וסד התקציב שמעיק עלינו במיוחד עם עלויות החלקים הכפולות בארץ לעומת ארה"ב בוודאי לא הופך את העניין לפשוט יותר. אני חושב שכולנו כאן לומדים אחד מהשני, בראש ובראשונה פשוט מהסתכלות וקריאה אחד על הפרויקטים השונים, מTT דרך באגים גדולות, בינוניות ומיניבאגים, חיפושית-באחה ועד קרטים של ילדים שעוד יגדלו ויתנו לכולנו ברתכת ובראש. Keep up the good work ותתעדכן מה חושבים עליך החבר'ה בRDC :D
Holy Mad Max prerunner!
אני רואה שהשרשור שם מתקדם יפה, והתגובות די נלהבות.
סחתיין על ההשקעה במלל ובתמונות.
נ.ב.
אם זה לא ברור ומובן, אז rebel 33 = נמרוד מלר.
נו, ברוך, משהו התקדם? עבר הרבה זמן מאז העדכון האחרון, בקצב הבניה שלך-הוא יכול להיות כבר אחרי נסיעת מבחן:D
מה התחדש?
קובי
לא הרבה.
הסרן הקדמי במקום עם כל מערכת ההיגוי המיוחדת שכבר הושלמה.
בזמן האחרון לא עבדתי עליו בגלל המירוצים וחוצה ישראל הקרב ובא.
מכינים לטרופי טראק חיפוי יפה וכתובות לפי בקשת הספונסר למירוץ.
כמובן שגם עסוקים בהכנת רכב סיוע רציני למירוץ, עם כל הציוד והחלפים - המירוץ קרוב יותר ממה שחושבים, ממש עוד חודש.
דרך אגב, קובי, עד מתי צו איסור הכניסה שלך לאזור המרכז בתוקף?
לא נגמרה ההגליה עדיין?
אלא אם היית כבר בסתר כמה פעמים בתל אביב, ולא באת......:cool: