תגובה: בניית באגי badland st-3
איך ביצעת את החישובים ?
בנוסחות שהצגת המסה יושבת בניצב על הקפיץ והוא יושב בניצב על הגלגל.
במציאות הקויילאובר שלך יישב בזוית למתלה ולמסה ,ובמיקום על הזרוע שמגדיל את המנוף עליו- התחשבת בשינויים הללו. ?
נדמה לי שהחוליה החסרה אצלך במחשבה היא היכולת לבחור קבוע קפיץ נמוך יותר ופשוט לקבוע לו PRELOAD גבוה יותר -זה מסתדר לך יותר ?
1- לגבי מיקום הקפיץ, המסה וצורת המערכת - זה לא אמור לשנות. ממה שאני מכיר ניתן לקחת כל מערכת קפיצים וזרועות שהיא להניח אליה מסה ולראות כמה היא שקעה. מסה=כוח יחד עם השקיעה נותנת בעצם קבוע כפיץ של כל המערכת, ללא תלות בזוויות וגאומטריה.
העיקר זה כמה המסה שקעה כשהנחת אותה.
מכאן שיש קשר ישיר בין שקיעה לתדר.
2- כוונון Preload לא משנה תדר אלא רק דורך את הקפיץ ובעצם מגביה את הרכב.
3- אני עדיין לא מבין איך ניתן לקבוע תדר של 1.5 הרץ ולכוון דרופ של 30 אחוז במתלה של 500 מ''מ. נראה לי שיש פה סתירה.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אנחנו מתפזרים.
בהודעה הקודמת רשמת שקיעה של 110 , האם אתה מתייחס לתדר הקפיץ בלבד?
אני מתכוון לתדר מתלה/גלגל- וזה מה שנכון להתייחס אליו- תדר גלגל של 1.5 הרץ.
בכדי להגיע לתדר מתלה/גלגל אתה חייב להתחשב בגאומטריה .
כשרשמתי להשתמש בקבוע נמוך יותר ואז לכוון PRELOAD ,אני מתייחס ל DUALRATE COILOVER, תדר ראשוני נמוך ואז מעבר לתדר גבוה. ההחלטה באיזו נקודה במהלך לעבור לתדר הגבוה ,ניתנת לשינוי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
3- אני עדיין לא מבין איך ניתן לקבוע תדר של 1.5 הרץ ולכוון דרופ של 30 אחוז במתלה של 500 מ''מ. נראה לי שיש פה סתירה.
אתה צודק, יש סתירה. תדר עצמי, קבוע קפיץ, ומהלך מתלה, במערכת נתונה, הם משתנים תלויים לחלוטין. אם החלטת שיהיה מהלך של 500 מ"מ ושליש ממנו דרופ, זה מכתיב קבוע קפיץ וזה מכתיב תדר. אם החלטת לקבוע תדר לטובת הנוחות, באותו רגע בגדול קבעת את מהלך המתלה. אם אתה רוצה לשנות גם את זה וגם את זה, אז הפתרון הפשוט והמקובל הוא מערכת עם קבוע קפיץ משתנה - dual rate עם שני קפיצים (או מערכות עם קפיצים יתר מורכבים וכאלו יש הרבה שלא רלוונטיים לדיון).
א. אני נוטה להתעלם - פרקטית - מתדר המתלה, ולתכנן קבוע קפיץ כך שתהיה שקיעה של 30 עד 40 אחוז בגובה עמידה.
ב. חשוב מאוד שיהיה הבדל אמיתי ולא זניח בין תדר המתלה הקדמי והאחורי. זה חשוב יותר מהתדרים עצמם.
ג. עדיף לטעות לכיוון רך מדי ולהפסיד מהירות ולא לכיוון קשיח מדי כי זה כבר גורם נזקים.
אסף.
היי.
שקלתי את הרכב עם שני משקלי דריכה אנלוגים (חייב להחמיא ל- Pirate 4x4 שכותבים אחלה מדריכים) וקיבלתי משקל כולל ומוקפץ לכל סרן.
ללא בולמים נהג ודלק קיבלתי 328 ק"ג מאחור ו- 175 ק"ג מלפנים (איך קיוותי שלא אחצה את ה- 500 ק"ג)
- לפי שקיעה של 30% ועוד 75 מ"מ כיווץ כדי שיישאר חופש לכוון Preload קיבלתי את קבוע הקפיץ המשוקלל ויצא לי תדר של 1 הרץ מאחור.
- הגדרתי תדר של - 1.6 הרץ (לפי כלל אצבע שקראתי) עבור הקפיץ המשני וקיבלתי את הקבוע שלו.
- מכאן חישבתי את הקפיץ הראשוני והקבועים של שני הקפיצים יצאו כמעט זהים (למיטב הבנתי זה טוב).
לגבי המתלה הקדמי - אין לי שם קפיץ כפול כי זה בולם של "8.5.
נניח שהחלטתי שהתדר בקדמי יהיה נמוך ב- 10% - לאיזה תדר מהשניים שיש לי מאחור אני צריך להתייחס?
תודה
בין לבין ,ומשם לשנות במבחן המציאות.
בשל העובדה שהרכב שלך קצר מאוד ,אל תזלזל בשסתום הבולמים ,זה קריטי לנוחות ולהתמודדות עם באמפים.
וכמו שרשמתי קודם, למרות שאתה שואף לתדר אחורי גבוה יותר ,בסופו של דבר ,לאחר שסתום נכון של ריבאונד אחורי ,תמצא את עצמך עם תדר נמוך יותר, מנסיון.
בהצלחה
3 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 130434קובץ מצורף 130435קובץ מצורף 130436
שבת שלום. התחלתי לעשות נסיעות ולצידן תיקונים ואיתור בעיות.
- היתה פגיעה של הציריה במשולשים התחתונים שנפתרה על ידי הגבהת תושבת הבולם והקטנת זווית הפתיחה של המתלה.
- נראה שיש תקלה במצערת המשנית STVA. ביום נסיעות השני פירקנו אותה ונראה שהמנוע שב לאיתנו (הוא אכן איתן).
- כרגע אני עם סט קפיצים אחוריים זמני וקשיח מאוד מה שגורם לציריות לעבוד בזווית גדולה ואכן נשבר לי צלב תוך זמן קצר.
כולי תקווה שטיפול בזווית תפתור את הבעיה כי אם לא, אצטרך לתכנן ציר אחורי חדש.
- אפרייט אחורי התעקם ללא סיבה נראית לעין או איזו התנגשות דרמטית וקיבל פלטות חיזוק.
בגדול זה מה שהיה. כרגע מחכה לקפיצים החדשים בשביל לצאת שוב ואולי גם לצלם איזה סרטון.
ממפה לשם השתחרר לי איזה אום או שניים. כולם עם דסקיות קפיציות.
האם צריך להשתמש באמצעי אבטחה אחר או פשוט לא סגרתי אותו מספיק חזק מלכתחילה?
תודה
ניילוק אם אפשר, המחמירים טוענים שהם חד פעמיים...אני לא חושב זה המצב אצלך
Sent from my HD1903 using Tapatalk
נראה יפה מאד! זה גם נוסע? (רמז - וידאו).
לגבי השאלה, ניילוק הכי זמין ויעשה עבודה טובה.
אתה לגמרי צודק. עדיין לא היה לי זמן לצלם משהו נורמלי.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
יוטיוב ואז לינק
אני צריך לשים פלטה שתגן מהחום בין האגזוז לכסאות. מאיזה חומר להכין אותן? העץ ששמתי הראה סימני שריפה וממילא לא חשבתי שזה מה שצריך.
תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
נפלא!
נראה ונשמע נהדר!
נחל אסף?
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
אני צריך לשים פלטה שתגן מהחום בין האגזוז לכסאות. מאיזה חומר להכין אותן? העץ ששמתי הראה סימני שריפה וממילא לא חשבתי שזה מה שצריך.
תודה
אלומיניום, מ"מ. אבל זה כבד... עדיף שמיכת חלל מוזהבת :rolleyes:
קובץ מצורף 130736
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
נראה ונשמע נהדר!
נחל אסף?
פאק. אני אפילו לא ידעתי שזה נחל אסף עד שבדקתי עכשיו. איך ידעת?
ועוד גדלתי בבארי....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eilonoz
יפה מאוד
מה עם הקבועים? אתה מבסוט ? בדקת גם התנהגות בבאמפים ?