דרור, רואים שאתה לא מתעדכן בתדירות גבוהה מספיק בטיולים בדרום: השירותים של הבית קפה הצמוד או לחילופין של אסא הרבה יותר מתאימים להיפטרות משאריות פוייקה.
[לא שאני מבין מדוע צריך לחכות לצומת דבירה כדי להיפטר מפוייקה אחרי יום שלם במדבר...]
Printable View
דווקא השף הגיע נקי, מסורק ומגוהץ, מדיף ניחוחות מקלחת ובושם, באוטו של עשירים.
חבר'ה, היה מעולה , תודה רבה לכל הנוכחים .
רשמים ותמונות בוא יבואו.
דרור אני מבקש רק תיקון קטן
פעמיים בשטח ופעם אחת באלונית....
ואני מדבר ממקור ראשון :rolleyes:
רפי
ככה זה כשאוכלים פויקה לא בשל...
וכל עכבר מדבר יודע שפויקה שבושל בערב ראוי לאכילה רק החל מהבוקר שלמחרת. עד אז הוא פויקה בוסר.
איללכא...ומכיוון שראיתי את השף במו עיני, הפויקה אשם!
אומי, מבחינתי החיפושית שלך היתה האטרקציה העיקרית של הטיול הזה.
אני חושב ששווה סיפור.
רפי
זה פעמיים יותר מדיי !!!
אצל מקצוענים לא היית צריך להפטר מכלום - לא חבל??:D
תמונות - היו כאלה שצילמו. אני הייתי כל הזמן באחד מתוך שלושה מצבי צבירה - שיכור, עסוק בבישול או נוהג. לפחות השניים הראשונים היו חופפים... לכן אני מבקש רשמית מהצלמים להעלות תמונות.
על הטיול בבוקר שאחרי - תקבלו בקרוב מסלול מסודר ומצולם.
על חיפושית רגילה כרכב שטח אמיתי לכל דבר ועניין, שזה לא רעיון חדש אבל לראשונה אני נתקל בו במציאות ולא בתיאוריה - צריך לעשות סיפור.
על הפויקה תתווכח עם אלה שאכלו. אני לא יכול להעיד על עיסתי.
עובדה שלא נשאר אפילו פירור, ולפני זה הם אכלו גם מהפויקה של מאיר, שיצאה שווה בפני עצמה, ולפני זה הם גמעו תרמוקן של חמישה ליטר בריכוז 40% אלכוהול, ותקעו מערימת הבשרים המעושנים תוצרת בית של קמי, שאין דבר כזה בעולם. לחלוטין לא מציאותי ובמדינת ה"כל הנאה אסורה" הזו - לחלוטין לא חוקי!....
ואם נעבור רגע לרצינות - אכן תכולת הפויקה שחוממה למחרת תחת העץ שליד באר רסיסים היתה מדהימה ממש. הנוזלים נספגים ומצטמצמים, הטעמים מרוכזים ומקבלים עומק. אבל זו לא חוכמה -פויקה תמיד "מבשילה" רק אחרי שהיא נחה כל הלילה. כשאני מזמין את ההורים לבוא לאכול פויקה, אני עושה אותה על הגז בבוקר כדי שיאכלו בערב, ויוצא משובח.
בשטח זה לא עובד ככה - חבורת מורעבים הלומי אלכוהול מפלחת לך מתחת לאף כל הזמן נתחי בשר לא עשויים עד הסוף. אז מה תעשה? תבשל בבית לפני הטיול? הרי חצי מהחוויה זה הבישול והבלגן שמסביבו...
בפעם הבאה אני הולך על סגנון אחר - מהיר יותר, קל יותר. אולי משהו מוקפץ בווק. רצועות סינטה עם פלפלים ונודלס הולך? משהו כזה. טוב, נראה.
לתפיסתך דרור , פויקה שמבשילה בלילה טעימה יותר למחרת = זה נכון.
לא צריך להכין אותה בבית אלא להאריך את הטיול בעוד יום !
אז כך נראה המטבח של "סמדי"
וכך התאוששו החברה בבוקר (חלקם מביטנן וחלקם מאחוריהם)
נבצר ממני להגיע - העיקר שנהנתם,
העם דורש עוד תמונות!
[quote=דרור ברלי;358348]על הפויקה תתווכח עם אלה שאכלו. אני לא יכול להעיד על עיסתי.
עובדה שלא נשאר אפילו פירור, ולפני זה הם אכלו גם מהפויקה של מאיר, שיצאה שווה בפני עצמה, ולפני זה הם גמעו תרמוקן של חמישה ליטר בריכוז 40% אלכוהול, ותקעו מערימת הבשרים המעושנים תוצרת בית של קמי, שאין דבר כזה בעולם. לחלוטין לא מציאותי ובמדינת ה"כל הנאה אסורה" הזו - לחלוטין לא חוקי!....
מה כבר היה לנו??
אוכל ,
שתיה,
הנאה,
מפגש כהילכתו
אפשר לזי-ין את השכל אבל נעשה זאת בקצרה...
יום שישי-
ההרכב: 3 סמוראים ארוכים, 2 קצרים, 2 ג'ימני וגראנד ויטרה אחת משופרת להפליא.
המסלול- ממושב יבול לצומת טללים, מעבר בשדות, חממות העגבניות, מרחבי החול האדירים, הדיונה הגדולה. הנאה מהירה ללא אתגרים. יציאה מהשטח ב-1700, בצומת טללים, תנועה למפגש.
הגעה למפגש, משקה ראשון, משקה שני, משקה שלישי, הדלקת המנגל, המשך משקאות. תחילת טחינת הבשר. משקה מספר כלשהו, עוד כוסית וויסקי איכותי שאסף הכריח את כולם לשתות . לא זוכר. כאן הכל התחיל להיות מעומעם.
זכור לי טעימות מפויקות נהדרות ופיקנטיות, שתיה נפיצה מתרמוקן קלקר, והרבה הרבה חיוכים וצחוקים.
אווירה נהדרת, הקור לא הכה קשה כלל, החרמונית לא יצאה מהתיק.
הזכרון הבא הוא בבוקר, השכמה מאוחרת, התארגנות עצלה ונעימה, קפוצ'ינו מדויק מבית זרקו, עוגיות, מדורה, ואווירה אמיתית של מדבר.
המפגש היה מדהים וכיפי, חברותא אמיתית- על אף שאני לא מכיר חלק גדול מהמשתתפים הרגשתי נינוח להתערבב...
יום שני, נחל לבן, הבשור, רמת בוקר, תקלות כאלו ואחרות מנעו מאיתנו הגעה למעלה בוקר, שיפרנו חזרה לכביש, עצירה אחרונה לקפה במדבר בשקיעה של חורף, נוף מדהים מכתף שיבטה, בין מכתשי הפגזים. נסיעה הביתה.
היה נהדר, מחכים לשנה הבאה בקוצר רוח.
קישור לתמונות של הזוקונים
נעם, מחכים לתמונות ולסרטונים שלך...