תגובה: דיון בניית שולחן ריתוך
מי שבונה שולחן כזה על גלגלים - האם השולחן יהיה קבוע במקומו והגלגלים הם אופציה להזיז אותו מדי פעם, או שהשולחן יזוז על בסיס יומי? אצלי למשל, כל עבודה מתחילה בפתיחה של המחסן והזזה של השולחן ושל עגלות הכלים, הרתכת וכולי. בסיום עבודה אני דוחף את הדברים הצידה למקומות האחסון שלהם. במקרה כזה הסידור הנוח ביותר הוא פשוט ארבע גלגלים מסיביים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מי שבונה שולחן כזה על גלגלים - האם השולחן יהיה קבוע במקומו והגלגלים הם אופציה להזיז אותו מדי פעם, או שהשולחן יזוז על בסיס יומי? אצלי למשל, כל עבודה מתחילה בפתיחה של המחסן והזזה של השולחן ושל עגלות הכלים, הרתכת וכולי. בסיום עבודה אני דוחף את הדברים הצידה למקומות האחסון שלהם. במקרה כזה הסידור הנוח ביותר הוא פשוט ארבע גלגלים מסיביים.
אצלי הוא הולך לזוז הרבה, כנראה שאשתמש בטיפ שלך לגלגים איכותים ושוקל לשים רגליות מתכוננות בשביל פילוס ויציבות בשלב העבודה.
אשתף שירטוט כשאסגור את כל הפינות בתיכנון
1 קבצים מצורפים
אם זה שולחן שהולך לזוז הרבה אז נראה לי שהפתרון שאסף הציע הוא הכי נוח.
4 רגליים (מתכווננות או לא) וזוג גלגלים שגבוהים מעט מהרצפה במצב רגיל, כך שאתה מטה את השולחן מעט, המשקל עובר לגלגלים ואתה מזיז את השולחן כמו מריצה. ראה סקיצה אפשר מן הסתם להשתמש בגלגלים רגילים:
קובץ מצורף 115706
הנוחות תלוייה בגודל השולחן,
אבל אם השולחן ממש כבד ויש עליו דברים - איך תרים "כמו מריצה"..
גלגלים של 400 קילו+ מנעולים יפתרו לרוב האנשים 90% מהצרכים שלהם. אני עובד בכלל ללא מנעולים וזה מספיק טוב. מידי פעם זז אבל לא קריטי. כשרוצים להפעיל כוח צריך לתת גם קונטרה לשולחן שלא יזוז :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה הכוונה ב"לתפוס את האובייקט המרותך"?
אצלי, שולחן מסגרות, יש כמו שאתה רואה בתמונה 2 חמורים בגובה של 70ס"מ בערך. עליהם שני רלסים של I 120 באורך של 200 או 300 ס"מ (תלוי בעבודה) במרחק של 90 ס"מ אחד מהשני (אבל ניתן לשינוי כתלות בעבודה). את הI אני מפלס על ידי שאריות מתכת (כמו שרואים בתמונה) ועל הרלסים המפולסים אני שם 2-4 U100 באורך 150 ס"מ, כתלות בעבודה ובצורך.
מאוד וורסטילי ובנתיים ענה על כול צורך שרציתי. זה שולחן מסגרים. שולחן רתכים יותר דומה לתמונה של מה שעידו העלה אבל זה שולחן יקר נורא ובתכל'ס לא פרקטי למי שלא צריך.
לדעתי, עזוב את השולחן הזה לנפשו. שים פלטה כלשהי בחלק התחתון, אפילו מעץ ושים פלטה בחלק העליון בעובי של 2-3 מ"מ ותשתמש בו כשולחן עבודה קלה/מלחציים/איכסון חמרי גלם וכלי עבודה. זה הייעוד שלו ובשביל זה הוא נבנה. (בניתי מלא כאלו)
תבנה לך 2 חמורים, משהו ממש פשוט שלוקח שעה לבנות. לא משהו רציני. אני יכול לתת לך רעיונות אם תרצה, לפשוטים ולמשוכללים יותר.
החמורים שיהיו ברוחב של מטר.
תקנה פרופיל I100 (מספיק טוב) ושיחתכו לך ל3 חתיכות של 2 מטר. חתיכה אחת תשאיר בצד או שתשתמש בה לבניית החמורים.
בחלק העליון תשים U60. הפרופיל מגיע באורך של 6 מטר אז שיחלקיו לך ל4 חתיכות של מטר וחצי. זה רוחב השולחן שלך. כשאתה צריך שולחן רציף אתה שם אחד ליד השני, כשאתה עובד על פרוייקט גדול, שער למשל, אתה מרווח את הU בהתאם לצרכים שלך.
למה U ולא פרופילים? כי אתה עם הזמן תתפוס את העבודות בפיקים, אתה תחבר את הU לשולחן בפיקים ואתה מידי פעם תצטרך לעבור עם דיסק השחזה ולנקות את כל הפיקים האלה. עם ברזל עבה, אין בעיה. בפרופילים בעלי עובי דופן דק יחסית (כל מה שמתחת ל3 ממ לדעתי) אתה עלול באיזה שלב להרוס את הפרופיל. מה גם שהU הרבה יותר חזק.
בכל מקרה, לא מגלוון! רק ברזל שחור.
אתה מוזמן לבוא לבקר ולראות איך אני עובד עם השולחן הזה. זה לא מסובך אבל לפעמים קשה לתפוס את צורת העבודה איתו.
ההזמנה לראות את השולחן עדיין אקטואלית ?
כן. אני למעשה בונה חדש גדול 6 מטר על 2-3 מטר
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
כן. אני למעשה בונה חדש גדול 6 מטר על 2-3 מטר
נראה לי שאני זקוק לשולחן משני חמורי מתכת ורלסים עליו כמו שהראת בשרשור
קובץ מצורף 121961
אז מה הבעיה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אז מה הבעיה?
מעוניין לראות כיצד נבנו החמורים ואולי אפילו לקנות מוכן.
צור קשר בפרטי
6 קבצים מצורפים
אני חושב ששולחן טוב עוזר מאוד לתוצאה הסופית, במיוחד לפרק הזמן שלוקח לקבל אותה. אם קל לקבע לשולחן, אתה מקבע תמיד. אם השולחן מספק אמצעי מדידה וקיבוע מובנים, קל הרבה יותר להוציא תוצאה טובה. הדוגמה הפשוטה ביותר היא מסגרת ברזל מרובעת, כמות העבודה שצריך להשקיע בשולחן רגיל כדי לקבל מסגרת מדוייקת היא גדולה.
מסיבות אלו ואחרות החלטתי ללכת על שולחן בסגנון של שולחנות ג'יג, אלו עם החורים. אפשר לקנות את הדבר האמיתי, אם אתם עשויים מכסף, או שאפשר לבצע שולחן לא רע בכלל בחיתוך לייזר (פחות טוב, נכון, אבל לצרכינו עדיין מדהים).
קובץ מצורף 123303
שולחן כזה במידות של 1.5x1 מטר עולה בערך 3500 ש"ח רק בעלויות חיתוך הלייזר. אני מכוון נמוך יותר, ולכן תכננתי שולחן דומה עם כמה הבדלים:
קובץ מצורף 123305
1. הפלטה (8 מ"מ) מורכבת ממספר פלטות. רוחב 150, חורים במרווח 100 מ"מ מדורג, מה שמאפשר גמישות טובה. במרכז יש חורים במרווח 50 מ"מ. קוטר החורים 16 מ"מ, מתאים גם למגוון כלים שלא יהיה כסף לקנות בחיים וגם לבורג M16, שאולי אצליח לקנות כמה כאלו. מרווח בין פלטות 50 מ"מ, מאפשר תפיסה עם קלמרות בכל נקודה בשולחן ולאור פריסת החורים, מאפשר גם הצמדה של הפלטות למשטח יחיד אם ממש רוצים.
2. אין ריתוך על הפלטה, החיבור למסגרת הוא עם ברגים. גם משיקולי גמישות, גם משיקולי הזזת השולחן (אחרי פירוק הפלטות 2 אנשים יכולים להזיז את המסגרת. עם הפלטות זה כבד).
קובץ מצורף 123307
3. המסגרת האחראית על מישוריות השולחן היא לא שבכה חתוכה בלייזר, אלא פרופיל 100x50x3.2. אני מאמין שאצליח לרתך מסגרת ברמת מישוריות סבירה, כבר תכננתי איך אני עושה את זה - בגדול, חותך את כל הפרופילים למסגרת, אז משתמש בשניים הפנימיים בין כל זוג פרופילים מרותכים כדי לוודא מישוריות.
3. רגליים מפרופיל 50x50x3, ויסלח לי עידו. חיזוק משולש עם צלע 80 בחיבור.
4. מסגרת תחתונה שתישא פלטת עץ ותשמש כבסיס לגלגלים ולרגלי פילוס, כמו שנמרוד הציע בתחילת השרשור:
קובץ מצורף 123308
5. על החורים בצדדים לא ויתרתי, אני אקדח כמה לפי הצורך. מוביל המקדח יהיה הכלי בסעיף הבא, כך שאף שהעבודה ידנית עדיין אמור לצאת סביר.
6. הוספתי משולש ישר זווית שניתן לתפוס לשולחן בכמה תצורות, עם מעגל חלוקה שמאפשר קפיצות של 15 מעלות במיקום כשהוא שוכב (ואחרת סתם זווית 90 מעלות ישרה ונחמדה). יהיו 2 כאלו.
קובץ מצורף 123304
אני מרתך עם אלקטרודה, טיג ומיג. אני משער שרוב העבודה תהיה עם טיג ומיג, כך שהשפרצות הן חלק מהעניין, אבל עם תערובת 80-20 וניקיון טוב לפני זה יצטמצם. אני שוקל ציפוי אבץ אלקטרוליטי לפלטות החתוכות כאשר שאר השולחן יהיה צבוע בפיסטולט בבית. חיבור נקודת הריתוך על בסיס בורג ייעודי שירותך אחר כבוד לצד הפנימי של אחת הרגליים לפי החשק.
כמה זה יעלה עוד נראה...
הצעות, רעיונות, קטילות ושאר חיות יתקבלו בברכה.
יש אפשרות נוספת שאולי תהיה לך זולה יותר (אבל יותר עבודה עצמית).
לקחת U 60/80/100, לחתוך למידה שאתה רוצה ולקדוח בו חורים בעצמך. לדעתי יצא יותר קשיח וייתר לך את הצורך בחיזוקים נוספים.
יש הרבה אפשרויות זולות יותר, על איכות משלמים.
הכיוון הוא לייצר שולחן ג'יגים ולא סתם שולחן ריתוך, מתוך הבנה שזה מדרגה משמעותית בנוחות העבודה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
הצעות, רעיונות, קטילות ושאר חיות יתקבלו בברכה.
הצעה: שתגדיר מה הדיוק הנדרש.
רעיון: אלומיניום, בעובי גדול משמעותית - 16 או 20 מ"מ. קשיח יותר ביחס למשקל, והריתוך לא נדבק.
קטילה: כל הרעיון בשולחן מדויק זה גוש אחד (1) של חומר עבה, ישר, אחיד (מלשון אחד, זה מהתורה. אחת אלוהינו וכו'). מה שאתה תכננת נחמד מאד, פרקטי לפרוק והרכבה, לא שוקל המון, אבל לא עונה על הדרישה העיקרית של שולחן מדויק. תסביר לי איך תגיע באמצעים ביתיים לדיוק במרחק, במקבילות, ובמישוריות של כל הפלטות הנפרדות האלו.
שאר חיות:
https://en.wikipedia.org/wiki/Quokka
קובץ מצורף 123314
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
הצעה: שתגדיר מה הדיוק הנדרש.
רעיון: אלומיניום, בעובי גדול משמעותית - 16 או 20 מ"מ. קשיח יותר ביחס למשקל, והריתוך לא נדבק.
קטילה: כל הרעיון בשולחן מדויק זה גוש אחד (1) של חומר עבה, ישר, אחיד (מלשון אחד, זה מהתורה. אחת אלוהינו וכו'). מה שאתה תכננת נחמד מאד, פרקטי לפרוק והרכבה, לא שוקל המון, אבל לא עונה על הדרישה העיקרית של שולחן מדויק. תסביר לי איך תגיע באמצעים ביתיים לדיוק במרחק, במקבילות, ובמישוריות של כל הפלטות הנפרדות האלו.
שאר חיות:
https://en.wikipedia.org/wiki/Quokka
קובץ מצורף 123314
הדיוק הנדרש הוא 2 עשיריות לכל פלטה (+-), בין זוג פלטות עוד עשירית, מקצה לקצה גם 2 עשיריות (+-) בין מרכזי חורים.
המטרה היא לרתך מסגרת של עד 1.5 על 1.5 ברמת דיוק של 0.5 מ"מ, בשימוש בשולחן בלבד (בהנחה שזה במכפלות עגולות של 25 מ"מ - כל דבר אחר מקובע ידנית).
את המסגרת העיקרית אני בונה על שולחן לא הכי מישורי. מניח עליו שני פרופילי 100x50 מקבילים. עליהם מניח שני פרופילים מהמסגרת, כך שנוצרת מהם פינה אחת של המסגרת. במבט על יש עכשיו משולש עם עוד קו מקביל לבסיס במרכזו. מחבר עם קלמרות את המסגרת לפרופילים (לא לשולחן!). ראה איור גרוע, פרופילים 1 ו2 זה המסגרת.
לא אידאלי, אבל מספיק טוב.
מקבילות ודיוק כללי: אני מייצר שני פסים בעובי 2 מ"מ בחיתוך לייזר, חורים 15.8 שיוגדלו על מקדחת עמוד. הפסים ימקמו את הפלטות עם ברגי M16 חלקים. בפלטות מוגדרים 4 חורים בכל פלטה למטרה זו וגם הם 15.8. מוודא עם פרופיל 50x50 מרחקים בין פלטות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ba8a02e321.jpg
לגבי האלומיניום, זה כמו שולחן מלא (מחתיכה אחת) - הרבה יותר טוב, לא בטוח שבתקציב. אבדוק עלויות .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
לגבי האלומיניום, זה כמו שולחן מלא (מחתיכה אחת) - הרבה יותר טוב, לא בטוח שבתקציב. אבדוק עלויות .
בדקתי לאחרונה לאותו השימוש. פלטת 6061 t651 עולה בסביבות 21 שקל לקילו, לפני מע"מ. עשיתי סקר שוק די טוב.
החלטתי לא ללכת על האלומיניום בסוף ובניתי שולחן ריתוך מפלטת פלדה 8 מ"מ עם פטנט נחמד לדפינת חלקים ללא אילוץ שימוש באביזרי דפינה של שולחן ריתוך מקצועי, אלא עם קלמרות וג'בקות סטנדרטיות. עובד ממש טוב. אבל לא הצלחתי להגיע למישוריות כמו שרציתי. עדיין הפלטה די ישרה. סטיית מישוריות מקסימלית בערך 0.8 מ"מ, שזה הרבה אבל זה במיקום מסויים בשולחן שאני עוד מקווה לסדר עם קצת שכנוע וחום.
צא מנקודת הנחה שגם את הפלטות עם החורים שאתה חותך בלייזר, אתה מקבל ממש לא ישרות, לאחר העיוות התרמי של הלייזר. אתה חייב יכולת לשמס את הפלטה ביותר מארבע נקודות כדי להגיע לכיול טוב.
אמנון.
אמנון, אוסיף חורי 10 מ"מ לחיבור לשולחן לטובת מישוריות. תודה.
אלון למה כול הברדק הזה ?
תקנה פלטות עם חורים מיצרני השולחנות יצא אותם 3000 ש"ח -/+
מעבר לכך שטכנית לבצע את המסגרת בצורה שאתה רוצה להגיע לדיוק מצריך עיבוד שבבי אחרי ריתוך .
אני עובד עם שולחן כזה מקצועי ואפילו על השולחן הזה החברה לא מתחייבת ליותר מ 0.5 -/+ למטר לאחר עבודה נכונה על השולחן וזה נכון ... גרמנים
אז באמצעים כמו שאתה מתאר אין סיכוי למשוריות או ניצבות בטולרנסים שכתבת .
או שתשנה את הטולרנס לרמת הבנייה שאתה מתכנן .
עידו