שלום לך חשבתי רק לי יש שריטה יש לי בלייזר 82 4*4 5.7 אני בשלבי שיפוץ,פרקתי את כל האוטו אני בשלבי הרכבה אחרי פחות וצבע השמח לשתף את כולם בעזרה וללמוד על בלייזר עוד שבת שלום חג שמח.
Printable View
שלום לך חשבתי רק לי יש שריטה יש לי בלייזר 82 4*4 5.7 אני בשלבי שיפוץ,פרקתי את כל האוטו אני בשלבי הרכבה אחרי פחות וצבע השמח לשתף את כולם בעזרה וללמוד על בלייזר עוד שבת שלום חג שמח.
אבי, ברוך הבא!
נשמח אם תפתח שרשור אישי עם הפרטים של השיפוץ שלך.
אתם עושים עבודת קודש
פתחתי שירשור בשם בלייזר 82
צריך עזרה להעלות תמונות?
רוב עכשיו התוודעתי לתהליך השיפוץ המדהים .
אין מילים , כל הכבוד !
זו התרופה הכי טובה לשיגעון !!!
סע בדרכים טובות .
הרבה זמן לא עדכנתי, אבל זה לא אומר שלא היו עדכונים ותוספות על בסיס שבועי.
השיפוץ כולו התחיל בגלל שהדלתות לא נסגרו כמו שצריך, אז פרקתי דלתות ומשם הדרך לפירוק מלא הייתה מהירה.
הפעם הייתי צריך מקום לשים את הכפתור שמפעיל את הטעינה של המצבר הנוסף (הסיפור המלא + תמונות עוד יגיע)
לא הצלחתי למצא מקום מספיק נגיש בלוח השעונים ולכן החלטתי לבנות קונסולה בין המושבים עם מקום לכפתור.
על מנת לשמור על טיפה אותנטיות, את המחזיק כוסות לקחתי מהקונסולה המקורית שהייתה ברכב.
והרי התמונות
קובץ מצורף 71472
קובץ מצורף 71473
קובץ מצורף 71474
לפני קצת יותר משנה סיפרתי את (קישור) סיפורה של זמבורה סיפור מרגש :) :) על פירוק בזוקת ההגה והחזרתה לחיים של הזמבורה.
היום עם נסיון רב בהרבה מזה שהיה לי לפני שנה פירקתי את בזוקת ההגה בשנית על מנת להחליף את המנגנון של האיתות.
עם השנים הפלסטיק שמחזיק את המנגנון התייבש ונשבר, אחד מהקפיצים שאחראי על הפסקת האיתות לאחר סיבוב ההגה נעלם ובקיצור המכלול כולו זקוק לרענון.
החלקים הנכונים הוזמנו מבעוד מועד ולרגל המאורע גם יצרתי כלי עבודה אותו מתארים GM בספר הרכב.
כלי זה שתפקידו לכווץ את הקפיץ הראשי שנמצא בתוך ההגה הופך את פירוק ההגה לקל ומהיר.
לפני שנה ניסיתי לאלתר כלי אותו המצאתי אני ולמרות שהצלחתי לבצע את העבודה, אין מה להשוות בין קלות הביצוע היום לאז.
המטרה של הכתיבה היום היא לא לפרט את כל שלבי העבודה, אלא רק להדגיש את אותם השלבים החשובים באמת.
את חלקם לא ביצעתי בפעם הראשונה ואחרים נאלצתי לבצע מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה הרצויה
השלב הראשון הוא להדגיש את התפקוד של שני הקפיצים שנמצאים במנגנון ואת המקומות אותם צריך לגרז עם הגריז הדיאלקטרי.
(גריז שאינו מוליך חשמל וכך אינו גורם לקצר בין המגעים השונים, מצד שני מסכך ושומר מפני קורוזיה)
קובץ מצורף 83761
קובץ מצורף 83760
קובץ מצורף 83759
השלב השני הוא לשים לב כאשר מרכיבים את טבעת הצופר (או כל שם עברי אחר שתרצו לתת לה) לשתי הבליטות אשר תפקידם להחזיר את ידית האיתות לאחר פניה.
קובץ מצורף 83758
בתמונה הבאה ניתן לראות את הכלי שייצרתי על מנת לעזור בהרכבה - ללא ספק כלי חשוב ביותר!
קובץ מצורף 83755
השלב השלישי חשוב לא פחות והוא מרכוז ההגה.
משום מה החליטו ב GM ששלב מרכוז ההגה יהיה דווקא כאשר מרכיבים את טבעת הצופר.
בהגה ישנו חור אחד ויחיד אשר מתמרכז עם טבעת הצופר רק בדרך אחת.
אם בשלב הרכבת טבעת הצופר לא מירכזתם אותה - :) יהיה צורך לפרק הכל ולהתחיל מההתחלה אחרי הרכבת ההגה.
קובץ מצורף 83757
והטיפ האחרון שלי להפעם.
אחרי שמרכיבים את טבעת הנעילה לוודא שהיא מסתובבת חלק כמו שבתמונה.
כל הרכבה שונה מצביעה על ליקוי שיורגש אחכ.
קובץ מצורף 83756
rob
שאלה על משהו באותו...איזור
האם אפשרי ועד כמה קשה/.מסובך לתקן /.להחליף את המחט שמראה באיזה הילוך נמצא הרכב.
עמוס
עמוס, אפשרי לחלוטין.
ה"בעיה" היחידה היא הפלסטיקה אליה מתחבר חוט הדייג שמושך את המחט.
נדירים הרכבים היום שהפלסטיק הזה אצלם לא שבור.
פרויקט מחשב הרכב יצא לדרך....
עדכונים בשנה הקרובה :)
קובץ מצורף 84108
חבל על הזמן
אהלן ערן , שבת שלום ....
נראה ונשמע מעניין ... בא לך קצת לפרט בגדול ?
נשתמע , שחר .
כל הכבוד על ההשקעה בשיפוץ כמובן אבל גם בתיעוד היוצא מן הכלל הטיפים האלה שווים זהב למי שישפץ בעתיד.
תענוג.
הרעיון הוא להוסיף מחשב שיעזור קצת במטלות :-)
בתור התחלה יש מחשב או בצורה מדויקת יותר בקר מתוכנת עם מסך.
חיברתי מתמר טמפרטורה נוסף ליד צילינדר 1 אשר מתחבר לבקר ומשדר את טמפ המים שסביב צילינדר 1 בזמן אמת לבקר.
מהבקר יש כרגע 2 יציאות האחת ונטה חשמלית והשניה רמקול.
הבקר משגיח כל הזמן על הטמפ ובהתאם לאלגוריתם שיצרתי מפעיל או מכבה את הונטה ונותן התראות קוליות שונות.
הבנתי , אוקיי ... הרעיון יפה וחשוב , באופן אישי , אני לא כל כך אוהב או פחות נוטה לסמוך על מערכות מסוג זה
ברמת האמינות בשל חיווט וריבוי רכיבים אלקט' . כשל קטן בחוט שהתנתק / קורוזיה או כשל באחד מהרכיבים האלק' ולא נפתחת
כאן הוונטה . אם זה בא רק כתוספת או כגיבוי ,,,סבבה .
אז בקרה וחיווי על טמ'פ המים בתור התחלה , מה עוד מתוכנן ?
בקרה ושליטה על קירור הגיר וכו' ...?
שחר .
בינתיים עדכון קצר על מערכת ההצתה החדשה
קובץ מצורף 84895
כתם שמן אדום מקשט לי את החנייה כבר מספר שבועות.
מה שהתחיל כטיפה קטנה גדל והפך לשלולית מכובדת.
בסופו של דבר נמאס לי, נכנסתי מתחת לרכב ואיתרתי את הדליפה מהחיבור שבין המשאבה ההידראולית (משאבת הגה כוח) לבין המיכל שלה.
לרגע הבזיק במוחי רעיון לעגל קצת פינות ולשים קצת RTV בחיבור, אבל הרעיון נפל באותה המהירות בה הוא עלה.
החלטתי שלא אסתבך יותר מדי, רק אוריד משאבה ואפריד בין המשאבה לבין המיכלון,
שם בטח אמצע איזה אטם שזקוק להחלפה, ובזה זה נגמר.
קניתי סט אטמים באוטו ליין ובכך תרמתי את חלקי לכלכלת הסוחרים במדינה.
את המשאבה הורדתי בקלות, סיפור פשוט ביותר של לא יותר מ-10 דקות.
ואז הגיע החידה הראשונה. איך מפרידים בין הפולי לבין הציר?!
למרות שהציר נגמר עם משושה שממש מבקש מפתח אלן, הפתרון היה שימוש בחולץ פשוט
קובץ מצורף 85279
השלב הבא אחרי חליצת הפולי ופתיחת הברגים החיצוניים היה הגילוי המרעיש שלא רק האטם סביב המשאבה בלוי אלא גם האטמים האחרים.
(כמה מפתיע אחרי 30 שנה...)
קובץ מצורף 85280
קובץ מצורף 85281
בשלב הזה אתם בטח כבר יכולים לנחש שלא יכולתי לעצור ומהר מאוד המשאבה מצאה את עצמה מפורקת לגורמים.
אם החידה הראשונה הגיע בשלב חליצת הפולי, החידה השנייה הגיע עם הסרת טבעת הנעילה.
מי שעקב אחרי התיעוד שלי של פירוק מוט ההגה כבר הבין שבתקופה ההיא למהנדסים היתה חיבה יתרה לטבעות סגר
ובמיוחד לטבעות סגר ללא העיניות אשר נהוגות היום ומאפשרות פתיחה קלה בעזרת פלייר ייעודי.
החליצה של טבעת הסגר מתאפשרת לאחר הכנסה של מוט דרך חריר בצידה של המשאבה
אבל, גם לאחר הכנסת המוט עדיין נשאר משחק של כמה דקות עם האצבעות שמצד אחד רוצות לשלוף את הטבעת
והטבעת שמצידה רוצה לחזור לחריץ שלמטה.
קובץ מצורף 85283
קובץ מצורף 85282
אחרי חליצת הטבעת, מתחיל שלב פירוק המשאבה, אין הרבה הערות מיוחדות לשלב זה, חוץ מתשומת הלב הרגילה מהיכן הגיע כל חלק.
קובץ מצורף 85284
קובץ מצורף 85285
קובץ מצורף 85286
מי שחולץ מחזירי שמן (כמו זה שניתן לראות בפרויקט של החלפת מחזיר שמן בסרן) לא נמצא בידו,
יכול לחלוץ את מחזיר השמן גם בשיטה הישנה בעזרת מפתח פתוח
קובץ מצורף 85287
למשאבה כניסה בלחץ נמוך ויציאה בלחץ גבוה, ביציאת הלחץ הגבוה ישנו וסת עם פילטר רשת מנירוסטה.
בהתחלה לא ממש הבנתי שמאחורי כל הליכלוך נמצא פילטר ולכן התמונה של ה"לפני" היא בעצם תמונה לאחר ניקוי ראשוני של הפילטר.
בכל מקרה אפשר לראות את כמות הליכלוך וכמה ההבדל גדול בין לפני לאחרי.
קובץ מצורף 85289
קובץ מצורף 85290
קובץ מצורף 85291
תהליך החזרת הפולי עוד יותר פשוט מאשר החליצה שלו, וכל שדרוש זה בורג בהברגה הנכונה (לא זוכר כרגע איזו) ושייבה בריאה.
קובץ מצורף 85293
ונקודה אחרונה לפני סיום, על צנרת הלחץ הגבוה ישנן גומיות O-Ring המצב אצלי היה ממש סופני והגומיות נראו לחוצות ואיבדו כל צורה של חתך עגול. החלפה בחדש מאפשרת סוף סוף לסגור את הניפלים במומנט נכון מבלי להרוס את ההברגה וללא נזילות.
קובץ מצורף 85294
אחלה כתבת שיפוץ , אחלה עבודה , טוב לדעת ...
שחר .