-
תגובה: הצד האפל של מצלמות המהירות החדשות, להלן:
מושיק, סלח לי, הנבחרים האלה הם אולי תבניתך, לא תבניתי.
אתה אולי מרוצה מהם, שיהיה לך לבריאות. רוב האזרחים החושבים במדינה הזו מאדו לא מרוצים, וגם בכלל אין להם עבור מי להצביע. (למעט אותם סתומים שהצבעתם ממילא מותנה מראש על ידי איזה רב-אליל)
אם תתעמק קצת בשיטת הבחירות בישראל תבין שחברי הכנסת הם לא תבניתנו. שאנחנו בוחרים במפלגה - שמציגה רעיון כללי שכולו ססמאות נבובות (שממילא אינה רואה כל צורך לקיים אחרי שנכנסה לכנסת), ואין לנו שום השפעה על מי ייכנס לכנסת ואיך ינהל את חיינו. שרוב האנשים שבוחרים בקריירה פוליטית לא עושים את זה משום שטובת המדינה או טובתך כאזרח לנגד עיניהם, אלא רק טובתם האישית - צבירת כוח והשפעה, שיקדמו אותם בהמשך לקראת הכסף הגדול - תפקידים בכירים ומשתלמים עד מאוד בשירותו של איזה טייקון.
ואם היית עונה לעניין היית מבין שהכעס שלנו לא נולד אתמול. שהאנשים שגולשים כאן אולי רחוקים מלהיכנס להגדרת "עניים" (כי "עני" בישראל זה מי שהכנסתו לנפש היא 1500 שקל כמדומני) אבל רבים מאוד כאן, נאבקים בשיניים ובציפורניים לגמור חודש למרות שהם מביאים הביתה משכורת של חמש ספרות, וזה ממש לא בגלל הג'יפ שלהם. העובדה שאתה נכנס לנו לסטייקים, לנעילות ולג'יפים בני 20 שבכל מקום אחר בעולם היו נחשבים לגרוטאות, וכל זה רק כדי לקבוע שאנחנו "מאיון עליון" היא מגוחכת במקרה הטוב, ומזכירה את הבולשביזם של ימי בן-גוריון, שהגדיר כ"מותרות" כל דבר שמעבר לקיום בסיסי. גם לחם לבן ופולקע פעם בשבוע.
כן, אני עובד קשה מאוד, ואני כועס בטירוף על מי שגוזל את פרנסתי כדי לפרנס ערב רב של פרזיטים, ועוד טומן לי מלכודות בדרכים.
כן, אני שונא את מי ששולח קלגסים כדי לשדוד ממני כסף. אם שודד היה מתנפל עליך ברחוב היית מתגונן? אפיל ובכוח? ברור. אבל כשהמדינה שלך עוסקת בשוד דרכים מאורגן ושולחת שודדים במדים כדי לגזול ממך כספים? וכמובן שאסור לך להתגונן פיזית מפניהם וזה בסדר, אבל מעכשיו אוסרים עליך באיומים לנסות להתגונן גם בבית המשפט (לא ידעת, או שידעת וזה טוב בעיניך), אז זה בסדר כי זה החוק?...
אנשים כועסים כאן על צביעות ונבזות - על שהנבחרים הנפלאים שלך מספרים לנו שהם "נלחמים בתאונות" אבל בפועל כל מה שמעניין אותם זה לגבות עוד מיסים, ולחדור עמוק יותר לחייו של כל אזרח. אלפי המצלמות שהם מתכוונים לפזר ברחובות כדי למדוד לך קילומטראז', לעקוב אחרי הסלולרי שלך, לנטר כל אפצ'י שלך, לדעת איפה היית ולאן הלכת ועם מי דיברת - אותך הן לא מדאיגות? אותי הן מדאיגות מאוד, ולא כי יש לי משהו להסתיר או שזה נוגע בכלל לדעתי הפוליטית, כמו בגלל שזה, ביחד עם החקיקה האנטי-דמוקרטית שעולה לאחרונה כמו פטריות רעילות מתוך ערימת חרא (וזה משום מה נעלם מעיניך, או שחמור מזה, אתה תומך בזה בכל ליבך, ולא אני ממש לא הגזמתי עם הדימוי) דוחפים אותנו עוד כמה צעדים ממה שפעם היה דמוקרטיה והיום סוג של דמוקטטורה, לכיוון של שלטון אימים טוטליטרי. אתה קורא לזה דמוקרטיה?.... הצחקת אותי. לחיי התמימות שלך...
ועוד משהו קטן:
ברלי, לא בבלי. ב-ר-ל-י.
-
אני מודה למי שטרח ופתח את השרשור הזה
נושא המצלמות הינו טריגר למצב בארץ
מושיק
אני חושב שאתה כותב נפלא ועוד יותר אני שמח שאתה כותב איך שאתה כותב מפני שזה מראה שהצליחו ליצור בינך לבין החיים שמעבר ל ד אמותיך מסך עשן ענק
הדפסתי את התגובה האחרונה שלך כדי שיהיה לי קל לענות ולא להסתמך על הזכרון
מראש אני מתנצל שלא אכתוב יותר מידי פרטים אישיים עדיין אנו במדינה ובעולם בו כל פיסת מידע מנוטרת או תנוטר
לגבי מר בבלי(נכון ברלי)אך הוא עיתונאי לוחם וככזה אפילו שלפעמים אינני מסכים עם סיגנונו עדיין הוא לא כותב מטעם וזה נדיר(תודה על כך דרור)
החולי לא נמצא בשלטון?נכון הוא נמצא בידי מי שמנהלים אותו
אין קשר בין בעלי ההון לבין השלטון?בעל הון יעשה הכל על מנת להגדיל את הונו ומנצל את המרחב הקיים לשם כך-תוך כדי פעולתו הוא מוודא שאישית הוא לא ינזק
-הלוואות מבנקים-מכירת אג"ח למוסדות פיננסים-בדרך כלל גם יישם את עיקרון האוקטופוס(תמנון)אם זרוע אחת נכרתת יש עוד שבע פעילות הכרותה עם הזמן תצמח מחדש
מידע?הייתי עוזרו של טייקון שהלך לעולמו לפני הרבה שנים-אפרופו זו תרבות ופילוסופיה עיסקית יפנית וסינית(סתם לידע מפני שאתה לא קורא עיתונים)
אני יודע אני ציני לפעמים
לגבי תפוחים רקובים
זה לא השלטון מגלה-אילו מחלקות הביקורת והחקירות
מידע-הייתי מספיק שנים שם
יש בכנסת מיעוט של חברי כנסת שמקדישים את זמנם לעבודתם בכנסת
הרוב שוהים בחו"ל במסגרות שונות ומשלחות שונות על חשבונך חשבוני
וכן צריך לבקר את מעשיהם ולשפוט את דרכם כדי שיעבדו עבורנו בכנסת-לשם כך הם נבחרו-אנחנו העם אנו המעסיקים שלהם לא הם המעסיקים שלנו
מידע-סנהדרין וכנסת גדולה בתקופת בית ראשון ובית שני-וביתר רצינות-סבי היה פוליטיקאי-ממקימי המדינה ןאבי לא הסכים לרוץ לכנסת מפני שהעדיף לדאוג לביתו ולא להיתפס כשקרן(לדבריו)
אכן יש צדק רב בדבריך בנושא בחירת אנשי ציבור
אנו כאזרחים נכשלנו ונכשלנו בגדול
הן הציבור החילוני והן הציבור הדתי-לנו החילונים נתנו שעטנז של כפיה דתית-ולחרדים לא נתנו מדינת הלכה אלא למחצה בלבד
הטובים לא ירוצו לפוליטיקה אלא אם הם או עסקנים פוליטיים או אילו שממונם בכיסם והעבודה בכנסת או כשרים הינה תוספת קטנה להונם
מועמד מצוין איך שלא יהיה נתון למו"מ קואליציוני
הסיבה להתחלפות ממשלות נטועה בהיסטוריה של העם היהודי-מלחמות אחים-זרמים שונים ומיגוון דעות
אתה מציין שלך הכל מתאים ומתאים לחייך-נפלא-חכה שיום אחד תיזדקק למשהו חריג-אז לא אצחק עליך להייפך ננסה לעזור
מה אתה יודע על פיתוח כבישים?אני יודע אני שם
כמה כביחשים נסללו מהחלטות פוליטיות?רק בשנים האחרונות בעקבות לחץ ציבורי כבד החלו לשדרג כבישים אדומים-על חשבון פיתוח מערכת התחבורה ביהודה ושומרון
(טוב זה כבר תקציב אמריקאי נניח לזה)
בתי חולים?נניח לזה זה לא הפורום המתאים-אכן יש כמה מחלקות המפוזרות בבתי חולים שהן נפלאות-יש רבות שלא הייתי מציע לך להיכנס לשם
התוצאות הכלכליות הן לא בגלל הממשל שפעל וחסך והשקיע בנו האזרחים-הן משום שהאזרחים עובדים ומעבר למס הנגבה משכרם גובים גם מהנותר באמצאות היטלים אחרים-עיין בסיכום הגבייה והתפלגות הגבייה בדו"ח מינהל הכנסות המדינה-אם תצליח
אנו בפני פשיטת רגל יקירי-כמו כל העולם המערבי-מזל שהנגיד לא נותן לממשלה יד חופשית ומרסן את ההוצאות הממשלתיות
לגבי עובדי ציבור
הרבה עושים את עבודתם נאמנה הרבה עובדים בשתי מישרות-אילו הם השכבה הנמוכה הבכירים?לא נדון בכך בתי המשפט דנים בכך
ידע?אני עובד ציבור
ארה"ב?אחד הכשלונות הגדולים של ממשלות ישראל שהן ניסו להיות דומים לארה"ב
תתעורר אני מדינה קטנה אפילו לא 8 מיליון תושבים-ארצות הברית למעלה מ-250 מיליון
ולסיום אחזור לפתיח
השרשור התפתח לוויכוח ציבורי כיאות לפורום אוף טופיק שבאתר ג'יפולוג וזה אחד השרשורים הנפלאים שהיו פה
לגבי התדהמה שאחזה בך?אינני מופתע אתה לא היחיד שנדהם שהוא קורא על האמת הפשוטה והעירומה
וטוב שהגבת מפני שאתה מאמין בדבר מסוים-חלקינו מאמינים אחרת
המצלמות זה רק טריגר מבחינת שבר הקש את גב הגמל
אני מקווה שהבהרתי את עצמי והייתי מובן אף כי להט הכתיבה לפעמים גורם לי להתפרע
יוסי
-
דרור ברלי (אני מתנצל על הטעות)
אני באמת חושב שחרדה ומחשבות רדיפה הם מיותרות
בחיי הארוכים שבעתי כבר מכל אלה שמפחידים אותי מה יהיה בעתיד ואם אני אבחר בהם יהיה נפלא
אני מעדיף להסתכל בבהירות על מה קורה לי כאן ועכשיו ולהימנע מאלה שכל הזמן מפחידים אותי.
טוב לי אני אוהב את המדינה שלי ומעריך את האנשים שמוכנים לקחת על עצמם את העבודה הציבורית
להשמיץ אותם באופן כללי ביותר זו חוכמה קטנה.
בסה"כ רציתי להראות לך צדדים אחרים . לא כולפ חושבים כמוך ויש עוד כמה "שבויים" כמוני.
אני בעיקר מתרעם על האופן בו אתה מקלל מגדף ומשמיץ במילים בוטות את כולם ללא יוצא מן הכלל
אני משוכנע שכמנהל פורום אם מישהו היה מגדף אותך או חבר אחר בפורום בצורה הזו מודעתו הייתה נמחקת מיד.
אני מקווה שבעתיד תמתן את ההתבטאויות שלך או תהיה יותר מדוייק ולא מכליל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
אני מודה למי שטרח ופתח את השרשור הזה
נושא המצלמות הינו טריגר למצב בארץ
מושיק
אני חושב שאתה כותב נפלא ועוד יותר אני שמח שאתה כותב איך שאתה כותב מפני שזה מראה שהצליחו ליצור בינך לבין החיים שמעבר ל ד אמותיך מסך עשן ענק
הדפסתי את התגובה האחרונה שלך כדי שיהיה לי קל לענות ולא להסתמך על הזכרון
מראש אני מתנצל שלא אכתוב יותר מידי פרטים אישיים עדיין אנו במדינה ובעולם בו כל פיסת מידע מנוטרת או תנוטר
לגבי מר בבלי(נכון ברלי)אך הוא עיתונאי לוחם וככזה אפילו שלפעמים אינני מסכים עם סיגנונו עדיין הוא לא כותב מטעם וזה נדיר(תודה על כך דרור)
החולי לא נמצא בשלטון?נכון הוא נמצא בידי מי שמנהלים אותו
אין קשר בין בעלי ההון לבין השלטון?בעל הון יעשה הכל על מנת להגדיל את הונו ומנצל את המרחב הקיים לשם כך-תוך כדי פעולתו הוא מוודא שאישית הוא לא ינזק
-הלוואות מבנקים-מכירת אג"ח למוסדות פיננסים-בדרך כלל גם יישם את עיקרון האוקטופוס(תמנון)אם זרוע אחת נכרתת יש עוד שבע פעילות הכרותה עם הזמן תצמח מחדש
מידע?הייתי עוזרו של טייקון שהלך לעולמו לפני הרבה שנים-אפרופו זו תרבות ופילוסופיה עיסקית יפנית וסינית(סתם לידע מפני שאתה לא קורא עיתונים)
אני יודע אני ציני לפעמים
לגבי תפוחים רקובים
זה לא השלטון מגלה-אילו מחלקות הביקורת והחקירות
מידע-הייתי מספיק שנים שם
יש בכנסת מיעוט של חברי כנסת שמקדישים את זמנם לעבודתם בכנסת
הרוב שוהים בחו"ל במסגרות שונות ומשלחות שונות על חשבונך חשבוני
וכן צריך לבקר את מעשיהם ולשפוט את דרכם כדי שיעבדו עבורנו בכנסת-לשם כך הם נבחרו-אנחנו העם אנו המעסיקים שלהם לא הם המעסיקים שלנו
מידע-סנהדרין וכנסת גדולה בתקופת בית ראשון ובית שני-וביתר רצינות-סבי היה פוליטיקאי-ממקימי המדינה ןאבי לא הסכים לרוץ לכנסת מפני שהעדיף לדאוג לביתו ולא להיתפס כשקרן(לדבריו)
אכן יש צדק רב בדבריך בנושא בחירת אנשי ציבור
אנו כאזרחים נכשלנו ונכשלנו בגדול
הן הציבור החילוני והן הציבור הדתי-לנו החילונים נתנו שעטנז של כפיה דתית-ולחרדים לא נתנו מדינת הלכה אלא למחצה בלבד
הטובים לא ירוצו לפוליטיקה אלא אם הם או עסקנים פוליטיים או אילו שממונם בכיסם והעבודה בכנסת או כשרים הינה תוספת קטנה להונם
מועמד מצוין איך שלא יהיה נתון למו"מ קואליציוני
הסיבה להתחלפות ממשלות נטועה בהיסטוריה של העם היהודי-מלחמות אחים-זרמים שונים ומיגוון דעות
אתה מציין שלך הכל מתאים ומתאים לחייך-נפלא-חכה שיום אחד תיזדקק למשהו חריג-אז לא אצחק עליך להייפך ננסה לעזור
מה אתה יודע על פיתוח כבישים?אני יודע אני שם
כמה כביחשים נסללו מהחלטות פוליטיות?רק בשנים האחרונות בעקבות לחץ ציבורי כבד החלו לשדרג כבישים אדומים-על חשבון פיתוח מערכת התחבורה ביהודה ושומרון
(טוב זה כבר תקציב אמריקאי נניח לזה)
בתי חולים?נניח לזה זה לא הפורום המתאים-אכן יש כמה מחלקות המפוזרות בבתי חולים שהן נפלאות-יש רבות שלא הייתי מציע לך להיכנס לשם
התוצאות הכלכליות הן לא בגלל הממשל שפעל וחסך והשקיע בנו האזרחים-הן משום שהאזרחים עובדים ומעבר למס הנגבה משכרם גובים גם מהנותר באמצאות היטלים אחרים-עיין בסיכום הגבייה והתפלגות הגבייה בדו"ח מינהל הכנסות המדינה-אם תצליח
אנו בפני פשיטת רגל יקירי-כמו כל העולם המערבי-מזל שהנגיד לא נותן לממשלה יד חופשית ומרסן את ההוצאות הממשלתיות
לגבי עובדי ציבור
הרבה עושים את עבודתם נאמנה הרבה עובדים בשתי מישרות-אילו הם השכבה הנמוכה הבכירים?לא נדון בכך בתי המשפט דנים בכך
ידע?אני עובד ציבור
ולסיום אחזור לפתיח
השרשור התפתח לוויכוח ציבורי כיאות לפורום אוף טופיק שבאתר ג'יפולוג וזה אחד השרשורים הנפלאים שהיו פה
לגבי התדהמה שאחזה בך?אינני מופתע אתה לא היחיד שנדהם שהוא קורא על האמת הפשוטה והעירומה
וטוב שהגבת מפני שאתה מאמין בדבר מסוים-חלקינו מאמינים אחרת
המצלמות זה רק טריגר מבחינת שבר הקש את גב הגמל
אני מקווה שהבהרתי את עצמי והייתי מובן אף כי להט הכתיבה לפעמים גורם לי להתפרע
יוסי
טוב אני מניח שלא נגיע להסכמה אנחנו כנראה חיים במדינות שונות
תראה לא תשכנע אותי על ידי ציטוטים ממה שכתוב בעיתון זה לא רלוונטי
החוויות שלי מהמדינה בא אני חי הם טובות .
-
היפה כאן בפורום שיש דעות מנוגדות
אנו חיים במדינה אחת
אין פה אף אחד ששונא את המדינה
כן יש שנפשם נקעה מסגנון המערכת הציבורית
לו כל החברים שלי היו מאמינים בדרכי זה היה משעמם
החוכמה היא החברותא האמיתית שלנו והרצון לתת והעזרה ההדדית ללא תלות בדעות כאילו ואחרות
וויכוח הוא לגיטימי
ביקורת היא לגיטימית
תענוג לקרוא את ואיך שאתה כותב אפילו שאין אנו בדעה אחת
אל תפסיק
יוסי
-
מושיק, אין לי אלא לומר לך אתה בר מזל אם אתה לא מצליח לראות את הרע שבמדינתנו.
נכון, לא הכל רע אבל יש רע. עוני, שחיתות, אפליות בגיבוי המשטר, קומבינות ועוד.
כשאני מגיע לביקור בארץ (ואני בסה"כ לא בארץ מ2010 ), אני נדהם מהדברים הטובים שבה שעד שעזבתי לא ידעתי להעריכם מרוב שהם כל כך בסיסיים, אבל עדיין יש דברים שאי אפשר להבליג עליהם בהתנהלות המדינה כלפי אזרחיה. עצם העובדה שהרוב הגורף של האזרחים חש ממורמר על השלטון ומעשיו מזה עשרות שנים, אומר שנבחרי הציבור לא עושים את עבודתם נאמנה. כי אם היו יודעים לשווק את מעשיהם כראוי, כולם היו מוכנים לאכול את הרעל שלהם ולבקש עוד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
אדיוט.
הפוסל במומו פוסל ...... לך תבין....
----------------------------------------------------------------------------------------------
שגיא אני מסכים עם מה שאתה אומר,
אני בגיל 14 יצאתי לעבוד לכלכלת הבית, הפסקתי כשהתגייסתי,
כבר אז המצב לא היה מזהיר - ברוך ה' המצב היום יותר טוב אצלינו .
אך עדיין - אני לא שוכח מאיפה אני בא, זאת גם הסיבה שאני לא
ממהר להתחתן במדינה הארורה וחדלת האישים הזאת....
עד שמשהו כאן לא ישתנה סביר להניח שלא אביא לעולם נפשות
תמימות שיסבלו את זה, כי אם המצב היום חרא, לך תדע מה יהיה
עוד 20 שנה, בכלל אני חושב שישראל צריכה התחלה חדשה בהכל!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
היפה כאן בפורום שיש דעות מנוגדות
אנו חיים במדינה אחת
אין פה אף אחד ששונא את המדינה
כן יש שנפשם נקעה מסגנון המערכת הציבורית
יוסי
יוסי, אני אוהב את הארץ, אוהב את האדמה הזאת, שירתתי בקרבי,
עבדתי את האדמה הזאת ובניתי עליה,
אז את מה אני שונא? לא את הארץ, זאת ארץ אבותי והארץ המובטחת לנו עוד מאברהם אבינו,
אני שונא את השלטון הדפוק והעושק שלה, אני שונא את הצביעות התקשורתית שלה, אני שונא
שמצדיקים צעדי שטן כדרך למטרה טובה (הדרך לגהינום רצופה מטרות טובות)
אל תשכח את מה שקרה עם השלטון הסובייטי, הציגו את מטרת השיטה הקומניסטית
כדבר שיטיב עם האזרחים, ותחת השיטה הקומניסטית אסור היה לך לדבר נגד הממשל,
ואלפי מעשי רצח בוצעו בשם המהפכה הקומניסטית האדומה, (כולל את הטיהורים הגדולים של סטאלין)
אותו דבר גם עם היטלר, גרמניה אחרי מלחמת העולם הראשונה הייתה מדינת עולם שלישי,
מדינה במצב של חרפה מבישה, והיטלר טיפס על זה ועלה לשלטון בדרך דמוקרטית בזכות הכריזמה
שלו, וכך הגדיר את עצמו שליט אחד ויחיד לגרמניה, הוא שלט בגרמניה ביד רמה, 43 ניסיונות התנקשות
רשומות על שמו מאז תחילת דרכו הפוליטית, ורבות מהן גם בתוך המפלגה הנאצית,
ומה משותף בין שני הדוגמאות? שבשניהם כביכול הלכו "לטובת האזרח" ובשורה תחתונה הורידו אותו
כמו שמורידים כלב אשפתות מפוחד, וכמו שדרור הזכיר, גם שלטונות תוניס, מצרים, לוב, נפלו (ואסד בדרך)
כי יש גבול כמה אפשר להתעמר באזרחים ולענותם, ואני מחכה ליום שנלמד מהמצרים, נכון! הם עם מפגר
וחסר שכל! אבל בדבר אחד הם התעלו על עצמם, בזה שהם העיפו שלטון רודן,
-
שייקה,יש אנשים שמקלידים מה שהם חושבים,יש כאלה שחושבים על מה שהם מקלידים.
אני לשם שינוי מעריך את אלה מהסוג הראשון (כל עוד הם רק מקלידים).
אהה ...ויש כאלה שרק מקלידים .....כמוני.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
קודם כול שכחת קרוב ל100 מליון,
רסמית עברו את ה300 לפני כמה שנים, ראליסטית תוסיף 10-15% לזה,
אני לא חושב שאני מסכים איתך, כאחד שמביר ומבין בדיוק איך זה עובד, אני לא רואה כול מחנה משוטף,
אולי התכוונת שהם ניסו, ואולי זה נכון, אבל אי אפשר לבנות גג באוויר, צריך יסודות ריצפה וקירות קודם.
-
אצלנו לא צריך הפגנות כדי להחליף שלטון
פעם בארבע שנים (אפשר גם לפני אם הרוב רוצה)
אפשר ללכת לקלפי ולהחליף את השלטון זה יחסית פשוט.
עכשיו רק נשאר לך לקוות שיש מספיק אנשים שחושבים כמוך כדי שזה יקרה.
400 אלף איש צועקים בככר זה לא מספיק.
אם שני מליון לפחות יחשבו כמוך יש סיכוי שהתחזית שלך לשלטון כמו של היטלר לא
יתממשו ואולי נינצל.
והפעם צריך גם להשתדל לבחור את האנשים הנכונים כי לך תדע כבר אמרו פה
שהשלטון משחית ואנשים הופכים את עורם ויכול להיות שכל המאמץ הוא ברכה לבטלה.
ש"ס לא הפגינו בככרות ודרשו מימון לאברכים, הם הלכו לקלפי וקיבלו מימון לאברכים.
אתה רוצה להחליף את השלטון כי הוא מושחת ואתה לא רוצה את היטלר תתארגן תשכנע
ואולי תצליח.
אתה לא צועק בככר והופ כבמטה קסם השלטון מתחלף.
הבעיה היא שאנחנו לא מאוחדים
אפילו בדברים הכי בסיסיים של מדינה שזה מה השטח שלה או מה התרבות שלה.
וכל עוד לא נהיה מאוחדים תמיד יבואו מיעוטים וינצלו את זה . יש פה עדיין רוב חילוני
זה כבר נקודת התחלה טובה צריך לעזוב בצד לרגע את הסכסוך עם השכנים שלנו
ןלהתמקד בדברים שיש לנו שליטה עליהם : חברה כלכלה בטחון יש על זה הסכמה רחבה בציבור החילוני.
הרי 50 שנה מתעסקים בסכסוך הזה ולא קורה כלום אז אולי עדיף לעזוב את זה לרגע
ולהתאחד אפילו אם אין לנו הסכמה לגבי הסכסוך הזה.
הסכסוך הזה הוא הגורם העיקרי לכך שאנחנו החילונים השפויים לא מאוחדים
ולא יכולים לתרגם את הרוב לרוב שיש לו השפעה.
-
אתה לא באמת מחליף שלטון כשכולם עוסקים עם כולם. כשיש "חבורה" שהחליטה להוביל את המדינה לכיוון מסוים, ולא משנה כרגע האינטרס אבל ברור שהוא לא הולך בקו ישיר עם האזרח הפשוט, לא עשית כלום בבחירות.
אם תבדוק את תוצאות הבחירות בשנים האחרונות תראה שרה"מ המכהן לא באמת זכה ברוב הקולות של העם אלא רק ביותר קולות מהמקום השני. ואם תחבר את הקולות של המקום השני עם כל אחד תחתיו (להוציא מפלגות שוליים), אתה עוקף את המפלגה שלכאורה ניצחה.
שיטת הבחירות כל הזמן משתנה כי עוד לא עלו על נוסחה מנצחת אצלנו. מאידך, אנשי הממשל נשארים כל הזמן בסצינה ולא משנה מהיכן הם מגיעים, הם יגיעו לאן שירצו ויעשו לביתם. עובדה, רובם נתפסים על כך. הדוד של ההוא, הסבתא של ההיא, הבת של השכן וכמובן הרווחים שבדרך.
-
זה מה שאתה לא רוצה להבין.
הבחירות כאן הן סוג של בדיחה. דמוקרטיה רק למראית עין.
כשאתה אומר "להחליף שלטון" = להחליף את המפלגה שבשלטון.
מי שפשט רגל זו שיטת השלטון, לא המפלגה שבשלטון. מה שצריך כאן זה להחליף שיטה.
שיטת השלטון הישראלית לא רק שמבטיחה שחתולים גרגרניים במיוחד ימשיכו לשמור על השמנת, אלא שגם אי אפשר להחליף אותה בבחירות - וזו בדיוק הבעיה. החלפת השיטה.
זו שיטה שלא קשובה לרחשי הלב של הציבור. היא לא זזה כשמבקשים ממנה, ואפילו לא כשדורשים ממנה.
לדעתי, השיטה הזו תזוז רק בכוח, רק אם הציבור יבעט אותה החוצה בעוצמה וללא רחמים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
זה מה שאתה לא רוצה להבין.
הבחירות כאן הן סוג של בדיחה. דמוקרטיה רק למראית עין.
כשאתה אומר "להחליף שלטון" = להחליף את המפלגה שבשלטון.
מי שפשט רגל זו שיטת השלטון, לא המפלגה שבשלטון. מה שצריך כאן זה להחליף שיטה.
שיטת השלטון הישראלית לא רק שמבטיחה שחתולים גרגרניים במיוחד ימשיכו לשמור על השמנת, אלא שגם אי אפשר להחליף אותה בבחירות - וזו בדיוק הבעיה. החלפת השיטה.
זו שיטה שלא קשובה לרחשי הלב של הציבור. היא לא זזה כשמבקשים ממנה, ואפילו לא כשדורשים ממנה.
לדעתי, השיטה הזו תזוז רק בכוח, רק אם הציבור יבעט אותה החוצה בעוצמה וללא רחמים.
בסדר אין לי בעיה תחליף את השיטה ואל תבכה לי אני לא יכול כי אכלו לי ושתולי
יהיה לך רוב בכנסת תוכל גם להחליף את השיטה
זה "בת יענה" להגיד אני רוצהל החליף את השלטון אבל השיטה מזורגגת ולכן אני לא יכול.
א ת ה י כ ו ל
אבל צריך גם לקחת בחשבון שיש כנראה רוב דומם או "לשון מאזניים" שדווקא מתאים לו מה שקורה פה רק הוא לא ממש
צריך לצעוק את זה הוא כל 4 שנים הולך לקלפי ו.....בינגו.
-
בתאוריה מושיק, כן הוא יכול, גם אני. אבל הוא לא באמת יכול גם לנסות לשנות את השיטה וגם להאכיל 2 ילדים, לשלם מזונות, לשלם שכ"ד בסיסי (דרור לא גר בוילה) ולנסות לחיות בכבוד, בלי המותרות של הסופה.
כך רוב העם גם. וזה בלי לספור את העניים, ממש כמו שאתה עשית כשמחקת אותם מהסטטיסטיקות.
אה ויש גם אתיופים, אני מניח שאתה יודע עליהם...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
בתאוריה מושיק, כן הוא יכול, גם אני. אבל הוא לא באמת יכול גם לנסות לשנות את השיטה וגם להאכיל 2 ילדים, לשלם מזונות, לשלם שכ"ד בסיסי (דרור לא גר בוילה) ולנסות לחיות בכבוד, בלי המותרות של הסופה.
כך רוב העם גם. וזה בלי לספור את העניים, ממש כמו שאתה עשית כשמחקת אותם מהסטטיסטיקות.
אה ויש גם אתיופים, אני מניח שאתה יודע עליהם...
טוב אז אולי יתמזל מזלך וינחת פה חייזר שישכנע את כולם שאתה צודק.
לא מחקתי אותם מהסטטיסטיקה פשוט לא פוגש אותם
אם אתה אומר שיש אני מאמין לך.
אני גדלתי במשפחה עניה אפילו מאד אבל תמיד הייתה שמחה בבית
כי אף אחד לא דפק לנו בראש וניסה לשכנע אותנו שדופקים אותנו
עוני הוא מצב משפחתי סביבתי הוא לא תמיד קשור לשלטון
-
-
לא חייזר, גל חברתי וזה קורה. אתה מוזמן לבדוק באקדמיה בין היתר (אני מקורב לכמה שמזיזים עניינים אז אני מכיר את זה מקרוב). תנועות חברתיות שרצות גם בפייסבוק וברשתות אחרות.
-
אמיר, כל עוד הפייסבוק הזה לא יוציא כאן מיליון איש לרחוב כמו בקהיר, שיצעדו אל הכנסת ויעלו עליה פיזית, תרתי משמע, השיטה לא תתחלף.
-
התחלנו עם 400 אלף. מספיק בשביל להוביל מפלגה חדשה לעורר שינוי או לחזק מפלגה קיימת שתחרוט על דגלה את דרישות המחאה.
אגב, עכשיו ממש יש פינוי של הפגנה בשכונת התקווה, למעשה זה כשלון פינוי, השוטרים לא מחזיקים מעמד. והפגנות כאלה יש כבר תקופה ארוכה.
גם מה שהיה בקהיר ושאר מדינות ערב התחיל בקטנה והתלקח. אגב, שם הדיכוי היה הרבה יותר חמור ולכן יכולת ההצתה הייתה קלה יותר.
-
דרור,אי אפשר להכניס שילטון למיקרוגל ללחוץ על הכפתור של החצי שנה ולקבל שיטה חדשה.
שיטת ברירת המחדל היא דמוקרטיה,אממה פה לכל אחד יש דוד שעושה מילואים עם השכן של ראש העיר ....
חזרתי לחינוך,שכל בעיותנו מתחילות וניגמרות בו ,שעד שהוא לא ישתנה ונקבל פה דור הומוגני משכיל ונקי כפיים חבל לנו על הזמן.