תגובה: המלצה על סמארטפון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני מבין אותך ומסכים שלא חייבים "לחפור" במערכת.
אבל..
אם אתה רוצה משהו
מותאם אישית, ולצורך העניין "דומה למה שאתה מכיר ואוהב" זה מותאם אישית, צריך להכנס למערכת
באופן בסיסי. לא יותר. משהו כמו להוריד אפליקציה ולהגדיר אותה כרירת המחדל.
וזה משהו שאף אייפון לא יתן לך (בנוסף למעבד/מסך/מחיר טוב יותר מהאייפון...:rolleyes:)
אני לא יודע מה הורדת ולמה זה לא מאפשר לך להגדיר את זה כבררת מחדל אבל אני מבין שאם זה לא מיידי - זה לא מתאים לך ואולי תופתע, אבל זה גם מקובל עלי.
להתאמה אישית יש מחיר - להתעסק עם זה עוד כמה דקות, עד שזה מתאים כמו שאתה רוצה - למי שרגיל/רוצה/התרגל למוצר אחר ויש לו את האלטרנטיבה "ביד", אין צורך להתעסק עם משהו אחר... מובן לגמרי.
כלמה שאני אומר הוא:
- שיש כאלה שמתאים להם אייפון (עם כל היתרונות והמגבלות וההגבלות) וזה יופי להם - לבריאות.
- האנדרואיד - כל טלפון "של אנדרואיד" - יהיה יותר מתוחכם ויותר חכם ויציע יותר אופציות ואפשרויות - יש כאלה שזה לא מתאים/מיותר להם.
- לבוא ולהכריז על אחד הטלפונים המתוחכמים והוורסטילים שקיימים בשוק כעל "פלופ" ו"למשחקים בלבד"- קצת יומרני והרבה חוטא לאמת ולמציאות.
- אפל, כפורצת דרך ומובילת שוק, היא נחלת העבר -אנשים לא טיפשים,. ברגע שהם מבינים מה האפשרויות ומה נמנע מהם, וכמה הם משלמים, הם לא ישארו הרבה זמן באפל... כמו שממש קורה..
- מאז האייפון 3, אפל לא המציעה/הציעה שום דבר חדש/חדשני, מלבד אולי להכריז פטנט רשום על מלבן עם שוליים מעוגלים ושלמין האנושי יש יותר מידי אצבעות ואלה ממוקמות במקום הלא נכון.
זה תמצית העיניין האייפון פשוט להפעלה לצרכים בסיסיים וזה מצויין למי שאינו בקיא בפילאי הטכניקה או לא מסוגל/רוצה להחליט אלה שמישהו אחר חושב ומחליט בשבילו , אבל.......כל זה מתגמד מול שפע האפשרויות שנותנים כל מתחריו אפילו סיני פשוט ב500 שח' מציע הכל טוב יותר והכי חשוב נוח יותר עם חופש בילתי מוגבל (ומחזיק אייפון 4S מצלמה חרא מסך קטן יחסית ולא קריא לעניים ערלות ,כל פעולה מצריכה 10 פעולות בייניים ואם פספסת תתחיל מחדש .לעומתו אופטימוס 2X עתיק עם מסך ומצלמה HD מדהימים שעושים עבודה בדיוק כמו ב-PC בבית בלי הגבלות והכי חשוב ניתן לתפעול עם הבוהן בלבד וגם בעניים ערלות ...וזה מה שעושה את ההבדל שימושיות ) מה עוד שהאייפון באותו שימוש מחסל סוללה באמצע היום ואילו לאחרים יש מבחר סוללות גם לשבוע ימים רצוף .כל אנדרואיד יכול (וזה מה שהוא עושה אצלי ) כדיסק און קי לכל דבר ,תנסה לאגור ולשלוף מהאייפון ........
דוגמא נהדרת.
לגמד שלי יש LG אופטימוס 2X, שקניתי לו לפני שנתיים בערך - לא שיא השיכלול וללא שום שינויי, מקורי לגמרי עם מערכת הפעלה 2.3.6.. עובד הרבה יותר טוב ומהר מהאייפון 5 של אישתי - שלא לדבר על חיבור HDMI מובנה, שמשדר סרטים לטלויזיה "55 בלי שום המרה!!!
הגמדה האמצעית, משתמשת ביומיום באייפון 4S (ללא סים - קמצנים) - רצתה שאני אעתיקלה כמה סרטים מהמחשב, שתוכל לצפות בנסיעות.
לקח לי יומיים להמיר 7 סרטים, לפורמט שמקובל על מר ג'ובס...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כבר אמרת לי שקיבלת גלקסי S4 ואתה לא מרוצה ושהוא מועמד רציני להדחה אבל למה בכלל לקחת S4?
זה לא היה ממש בבחירה, האישה בגלל שהיא עובדת במשרד עם עוד 6 בנות ישראליות, וכול אחת מהם מסתובבת עם עייפון5 (לפי צו האופנה) והיא הייתה חייבת משהו יותר גדול כדי להוציא עיניים בסגנון המזרח, אז הזמינה אותם, למה 2?? זה כמו עם לוחות הברית, אם אחד זה טוב אז 2 זה הרבה יותר טוב.
האמת, לא טוען שזה המיץ של הזבל כמו מכשירים מבית LG או הוואיי, יש בו כמה דברים נחמדים אבל אם אני משווה אותו למכשיר עתיק בן 3(בפועל, לא על נייר) אני ממש לא רואה את הערך.
יש מסך יותר גדול ומצלמה יותר חדה, זה לא מצדיק בזבוז של $700.
עיניים להם ולא יראו...
ככול שאני מבין, ככול שקטן יותר ככה יקר יותר.
הממוזער הוא המתקדם ולא הגדול והמגושם.
אתמול אח שלי עם ה s3 העלה את הקשקוש הזה של הביצועים אז מדדנו מהירות גלישה ופתיחת אפליקציות מול ה אייפון s4.
בכל המבחנים יצא כמעט זהה או שהסמסונג היה איטי יותר למעט המצלמה.
תמשיכו לקנות בזול ולשחק עם כל מיני פיצרים שבגללם המשקולת שלכם קורסת ותמשיכו לשכנע את עצמכם שזה המכשיר הכי טוב שהיה לכם.
אנחנו יודעים שאם האייפון היה יותר זול לפני שהתבצרתם אז הייתם רצים אליו כי הוא הרבה יותר בשל ומוצלח.
בפריצה קטנה אפשר לקבל את כל היכולות שברנרד ממש מתפעל מהם באנדרואיד.
אם הוא רק היה יודע מה שיש בסידיה הוא היה חוזר בו מכל השטויות שדיקלם.
דבר אחרון - פקח את העינים.
האויב הכי מסוכן שלך זה גוגל ולא ג׳ובס ( ז״ל).
גוגל אוספים על כולנו מידע רב דרך האפליקציות החינמיות ומנועי החיפוש ועושים עם המידע הזה שימוש רע!
תתעורר.
בועז,
כולם אוספים מידע, בכול חור שתבקר...עוקבים אחריך.
לפחות בגוגל זה ידוע ופתוח, באפפל....טיפה פחות, ואגב ג'ובס הלך לעולמו (ידעתה שהוא ממוצא סורי??)
מסכים עם בועז- אייפון עדיף!
אבל חברה, אנחנו בפורום ג'יפים ולא גאג'טים ולכן המוטו צריך להיות- נקנה את הסיני המשוכלל עם המסך הגדול (בשביל תוכנת הניווט) ואת מה שחסכנו נשקיעה בנעילה :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
בועז,
כולם אוספים מידע, בכול חור שתבקר...עוקבים אחריך.
לפחות בגוגל זה ידוע ופתוח, באפפל....טיפה פחות, ואגב ג'ובס הלך לעולמו (ידעתה שהוא ממוצא סורי??)
כולם אוספים אבל לגוגל רשת רחבה במיוחד.
בכל מקרה ציינתי את העובדה הזו בשביל להחזיר את ברנרד לקרקע.
הוא חושב שאפל הם האיש הרע. הוא עוד לא הבין את הסיפור.
וכן, ידעתי שלסויב היו שורשים סוריים...
samsung s3 המכשיר הטוב בעולם,
בועז - מכיר את כל החברות.
כולם רעים באותה מידה ויש עוד כמה שמוסיפות על זה גם התנהלות כוחנית ומתנשאת וקטנונית ופטרנליסטית - אפל, למשל.
כמה שיש או אין לי בעייה ש"עוקבים" אחרי ו"מתעדים" כל צעד שלי, אין הרבה מה לעשות עם זה, כשאתה חי במאההנוכחית ורוצה לקבל את "הטוב" שיש לה להציע.
אל תשלה את עצמיך, כולם אוספים עליך - כרטיסי האשראי, חברות הסלולאר, וויז (גדולים החבר'ה האלה.. תעשה חיפוש, כתבתי על זה פה, פעם), אפל (!!), גוגל, יאהו, סמסונג, הוט, יס, NSA, CIA, המאגר הביומטרי, השב"כ (אם רק היית יודע).. והרשימה ארוכה.
לי, אישית, אין יותר מידי בעייה עם זה (מהסיבות שציינתי למעלה) ואין לי (כך אני חושב) מה להסתיר וזה המחיר.
לפחות הם לא צבועים ומתחזים ומסתתרים - אני עוד זוכר את הסערה שקמה כשאפל הכחישה שהיא "עוקבת ומתעדת" ואח"כ הכחישה שהיא "שומרת את המידע" ואח"כ הכחישה שהיא "חולקת את המידע" ובסופו של דבר הודתה בחצי פה וטענה שזה לצורך "שיפור חווית המשתמש..."
אז מבין כל "הרעים", כהגדרתך, אני מעדיף את הרעים "הטובים", שאומרים ומודים שהם "רעים" - זה לעניין "פקיחת העיניים" ועמידה על הקרקע.
לעניין האייפון.
אני לא אומר שהוא טלפון רע - אני אומר שהוא לא כ"כ טוב, ובטח לא כפי שאתה מציג אותו ובטח ובטח לא לעומת התחרות שצויינה ובודאי לא במחיר, שבו הוא נימכר.
ד"א, לא ברור לי מה ניסית להשיג בהשוואה הביתית הזו, מול הטלפון של אחיך - לא ברור מה מותקן אצלו (אפלקציות ורום) ומה מוגדר אצלו וגם לא אצליך. כל הדברים האלה, בין היתר, משפיעים מאוד על הביצועים - כל הביצועים. אבל אני מתאר לעצמי שאתה יודע את זה..
המשפט הזה שלך, על ה"פריצה הקטנה" הוא/היא הנקודה העיקרית שאני/אנחנו מדברים עליה.
אני מכיר פריצות ומכיר סידייה ומכיר גם מה קורא אם באפל מגלים שפרצת ונכנסת לסידייה (רמז - מתנערים ממך ומהטלפון שלך.. מיד. גם אם הוא בן שבוע... מקרה אמיתי).
העניין שבאנדרואיד לא צריך לפרוץ - הוא פרוץ מובנה...
ואם אתה רוצה עוד אופציות, אתה "פותח" אותו (המקבילה לפריצה לשל אייפון אבל בניסוח יותר "חביב" :)) ואז אתה בכלל משאיר מאחור את כל אופציות הסידייה שאתה (ואני) מכיר ואיש לא יגיד שבגלל זה אתה ילד רע ויעניש אותך בחרם...
שמעת שאפל רוצים/רצו להוציא מחוץ לחוק את מי שפורץ - עוד לא קלטו, שמרגע שקניתי את הטלפון, הוא שלי ואני יכול לעשות איתו מה שאני רוצה...
ולא, אני לא מדבר על טלפונים שנקנו נעולים, מחברות סלולאר ובסיבסודם...
מה למדנו מכל זה?
שאפילו שאני מכיר סידייה, זה לא מפריע לי לדבר "שטויות"...:rolleyes:
ושאולי אני לא ממש על "הקרקע" אבל אני בחברה טובה (בועז?)
ושחסידי האייפון/אפל לא נותנים לעובדות לבלבל אותם..:)
לא מדויק. גם סמסונג לא לוקחת אחריות על מכשיר שנעשה לו רוט והוחלף לו רום. תמשיך לקבל מהם שירותים, אבל אחריות, גם על חומרה, פגה תוקף ברגע שפרצת את המכשיר (ויש דרכים לזהות את זה גם לאחר שהחזרת לרום סטוק).
רק בארץ, עם סאני, זה נכון...
וגם במכשירים שנרכשו דרך/בסיבסוד חברות סלולאר (שזה די מובן).
מכשיר שנרכש "פתוח" במקור, זוכה לשרות ואחריות של סמסונג גם אם נעשה לו "רוט" וגם אם הוחלף הרום... בדוק :(
רק שאחרי ה"טיפול", אתה מקבל אותו בחזרה עם רום מקורי של סמסונג...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
וכן, ידעתי שלסויב היו שורשים סוריים...
היה מאד מרתק לקרוא את האוטו ביוגרפיה(הלא "מוכרת"), הוא היה נוכל מלידה
דוגמה בפועל, כשג'ובס עבד באטארי הם הכריזו (אטארי) שיתנו $100 על כול צ'יפ שהעובדים יבטלו מהמעגל (המון כסף דאז) ג'ובס פנה עם זה לואזניאק, שביטל 50 צ'יפים
ג'ובס אמר לו שאטארי שילמו לו $700 על המעשה והוא יתחלק איתו חצי חצי, כלומר חזירות לשמה, כשואזניאק שמע על המחיר האמיתי 10 שנים מאוחר יותר אמר: אם היה אומר (ג'ובס) שהוא צריך את הכסף לא הייתי דורש ממנו כלום.
וזה לא הדוגמה היחידה, יש עוד הרבה, ובכלל, איפה וזניאק היום? (הוא היה המוח מאחורי הקלעים) הוא חי טוב ומרוצה מהחיים, את הכסף שעשה בעיקר תרם לקהילה .
טוב, אני מברבר, די.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
היה מאד מרתק לקרוא את האוטו ביוגרפיה(הלא "מוכרת"), הוא היה נוכל מלידה
דוגמה בפועל, כשג'ובס עבד באטארי הם הכריזו (אטארי) שיתנו $100 על כול צ'יפ שהעובדים יבטלו מהמעגל (המון כסף דאז) ג'ובס פנה עם זה לואזניאק, שביטל 50 צ'יפים
ג'ובס אמר לו שאטארי שילמו לו $700 על המעשה והוא יתחלק איתו חצי חצי, כלומר חזירות לשמה, כשואזניאק שמע על המחיר האמיתי 10 שנים מאוחר יותר אמר: אם היה אומר (ג'ובס) שהוא צריך את הכסף לא הייתי דורש ממנו כלום.
וזה לא הדוגמה היחידה, יש עוד הרבה, ובכלל, איפה וזניאק היום? (הוא היה המוח מאחורי הקלעים) הוא חי טוב ומרוצה מהחיים, את הכסף שעשה בעיקר תרם לקהילה .
טוב, אני מברבר, די.
לא חכמה להשמיץ אדם שמת.
נכון שהוא סורי ונכון שאני לא סובל את החברה שלו והגישה שלו ושל אפל.
בכל מקרה, רמאים יש הרבה, לא כל אחד נהייה סטיב ג'ובס.
לא כל אחד (רמאי) יהיה ג'ובס אבל כנראה שרק רמאי נהייה כזה - גם ביל גייטס "עבד" על חברים שלו..
בכלל, כנראה שג'ובס (ואמרו את זה הרבה, גם לפני שמת) היה קוקיה לא קטן... בכל המובנים..ושלעבוד איתו/אצלו היה תענוג קטן מאוד..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לא כל אחד (רמאי) יהיה ג'ובס אבל כנראה שרק רמאי נהייה כזה - גם ביל גייטס "עבד" על חברים שלו..
בכלל, כנראה שג'ובס (ואמרו את זה הרבה, גם לפני שמת) היה קוקיה לא קטן... בכל המובנים..ושלעבוד איתו/אצלו היה תענוג קטן מאוד..
אני מהמר שעל גייטס זה סתם רכילות זולה. עבד עליהם? בפועל הפך אותם למיליארדרים והם נשארו לעבוד איתו כל החיים.
גם על צוקי אומרים שעבד על החברים, רק שהם נזכרו בכך רק כשהוא הפך למיליארדר.
רק על לארי אליסון אין רכילות כזו, כנראה בגלל שהוא מספק לכולם מספיק סיבות טובות לשנוא אותו גם ככה, ולא מנסה להיות נחמד.
אני מניח שעל כל אחד מאיתנו, אם וכאשר יהפוך למיליארדר, יבואו כאלה שיגידו שהם חברים מהעבר ועבדו עליהם בשנקל.
להבדיל, גם על משה רבנו התלוננו 40 שנה שעבד עלינו. ככה זה.
עלי לא!
אני נחמד..:rolleyes:
נראה לי שגם אין סכנה שאני אהפוך למילארדר...:(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
עד לאחרונה היה לי את המוטורולה דפיי+
מכשיר מצויין עמיד מאוד פיזית וגם אפילו להכנסה לבריכה.
שבק חיים לשבוע עקב הכנסתו לטבילה רצינית כשהמכסה האחורי פתוח (טעות שלי) .
בנתיים רכשתי סמסונג גלקסי S2+ מכשיר מצויין מסך גדול יותר מהדפיי .
כמובן שללא העמידות של הדפיי .
יתרון נוסף לדפיי, השמיעה והספיקר טובים יותר מהגלקסי.
בקיצור, מי שצריך ישומים פשוטים שלא דורשים מעבד חזק, ויכול להסתדר עם מסך 3.5" , הדפיי+ אחלה סמרטפון.
גלקסי S2+ לדעתי בחירה מצויינת למי שלא מעוניין להסתובב עם טבלט בכיס (4.3" לדעתי על הגבול הסביר למכשיר טלפון. מ S3 זה כבר מפלצתי).
רענן
נ.ב - הדפיי+ חזר לעבוד מושלם לאחר שבוע ומאז משמש את אישתי.
מצטער שאני מעלה מהאוב את השרשור,
הבת (14) מעוניינת בסמארטפון בעל ביצועים סבירים (לא גיימרית), מסך לא גדול מידיי וגם לא קטן (החליטה על 4" ).
לא מעוניינת באייפון. היא מגדירה את עצמה כקלמזית ומעוניינת במשהו עמיד (סטייל הדפיי) .
במקרה נתקלתי בדגם הגלקסי הזה שלא מיובא לארץ :
http://www.samsung.com/us/mobile/cel...SGH-I547ZKAATT
http://www.youtube.com/watch?v=9WvXHLH3BQk
יש במקרה מישהו שהוא בעלים לטלפון כזה ? אם כן, אשמח למידע/התרשמות.
למיטב הבנתי, במידה וארכוש מכשיר פתוח ( sim free ), לא אמורה להיות בעיה בהתקנת תמיכה בעברית על אנדרואיד 4.04 , האם אני טועה ?
תודה מראש למשיבים
רענן
יש היום בגלובס סקירה על גלקסי 4 אקטיב שעמיד במים ובחול IP67
אבל עולה 3300
נראה לי זעדיף לקנות שני נקסוס 4 באותו מחיר...
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk 2
רענן, ממליץ על מכשיר סיני בשם Thl w100
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
רענן, ממליץ על מכשיר סיני בשם Thl w100
שקול גם את ה w200, חדש יותר ויקר יותר.
בכל מקרה, אם הייתי קונה היום מכשיר חדש, ללא ספק זה היה סיני (כלומר מותג סיני, לא אחד בלי שם. THL הוא מקום טוב להתחיל).
התמורה הטובה ביותר לכסף.
אה, ואם אני לא טועה, אין היום בארץ מכשירים שהם לא סים פרי, ובגרסאות העדכניות של האנדרואיד העברית בילט אין.