המניה של פוקסווגן חטפה שמיניה:
http://www.calcalist.co.il/world/art...672678,00.html
ונראה שהמניות של ברסלינו רושמות עליה...
נמסר לכתבינו שמדי פעם מגיע לברוקלין בחור מסתורי מניו ג'רסי, וקונה כובעים מכל הבא ליד ומעמיס אותם על הטנדר שלו.
:cool:
Printable View
המניה של פוקסווגן חטפה שמיניה:
http://www.calcalist.co.il/world/art...672678,00.html
ונראה שהמניות של ברסלינו רושמות עליה...
נמסר לכתבינו שמדי פעם מגיע לברוקלין בחור מסתורי מניו ג'רסי, וקונה כובעים מכל הבא ליד ומעמיס אותם על הטנדר שלו.
:cool:
הא, הכובעים בג'רזי זולים בהרבה מברוקלין ......
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
זול זה יופי, אבל בגיל הזה לא כדאי לשחק עם מערכת העיכול.
רק ברסלינו!
לא מבין הרבה בכובע או בברוקלין, אני מנחש שמדובר ב כובעים של חרדים?, אם כן...ברור שחובה לקנות אכות.
..
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
עזוב חרדים, מדובר בכובעים שאוכלים, ולכן חובה לקנות איכות :cool:
חכה, חכה... זה לא שאין לי מה לענות.
פשוט פיספסתי את הטיסה מפילי לדלאס, בדרך לג'ו... אחרי שאגמור לבעוט לעצמי בראש ובתחת ואגיע לווגאס, תגיע תגובה רלוונטית
ממתין בסבלנות :cool:
אבל כדאי לחזור לעניין נושא השירשור המקורי - הביטקוין (אני יודע, אני זה שעבר נושא).
עזוב'תך, תגיע לווגאס תשכח מהכל... בדרך לג'ו עוצרים בווגאס....?
מכיוון שאומרים שקריאה זה טוב,
אני אניח את זה פה.... http://www.themarker.com/wallstreet/1.2769469
20% זינוק בביטקוין תוך יום אחד בעקבות תרמית בסין
הביקוש לביטקוין בסין גואה בשבועות האחרונים; רשת חברתית פיננסית שמזכירה תרמית פירמידה משתמשת במטבע כדי לגרוף רווחים
סוכנויות הידיעות
05.11.2015 08:45
שערו של ביטקוין ,המטבע האלטרנטיבי, זינק ביום רביעי לשיא של שנה בעקבות פרשיית שמסתמנת כהונאה בסין.
שערו הגיע ל-490 דולר לביום רביעי, לאחר שזינק ביותר מ-20% ביום אחד, וב-40% בשלושה ימי מסחר.
ברקע הזינוק חשיפת פרשייה אודות רשת חברתית פיננסית בשם MMM שלה מאפיינים של תרמית פירמידה, דיווח "פייננשל טיימס".
חברים חדשים ב-MMM חייבים לרכוש ביטקוין כדי להצטרף לתוכנית, שאותה יצר רוסי בשם סרגיי מברודי,
חבר פרלמנט לשעבר שמרצה עתה עונש מאסר.
הביטקוין נשלח לאחר מכן לחברים אחרים רשת בתור "עזרה הדדית", וחברי הרשת מקבלים הבטחה לתשואה של 30% לחודש, עם בונוסים למי שמביא חברים חדשים או מעלה לרשת המלצות.
הביקוש לביטקוין בסין, דיווחה בלומברג, הולך וגובר. ביטקוין נסחר בפרמיה של 5%-8% בסין בשבועיים האחרונים,
לדברי אנליסטים. בשבוע שעבר כיכב המטבע הוירטואלי על שערו של "אקונומיסט" היוקרתי, שמנה את יתרונותיו של המטבע,
שזכה למוניטין מפוקפקים בשל השימוש שעושים בו גורמים פליליים וחבלניים.
רק אגיד שוב: עם דולרים היו הרבה יותר הונאות והרבה יותר גדולות, אז להסיק מזה שהדולר הוא פרמידה?!
דולרים לא אבל את מבנה החוב של האמריקאים ניתן להשוות לפרמידה.
הדבר הבסיסי שמטבע זקוק לו הוא אמינות.
ראה תפקידו ההיסטורי של זהב בעיתות משבר.
אגב. גם חרצנים של חרוב (או שווה משקל) יכולים להיות מטבע עובר לסוחר.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זה בדיוק העניין, הדולר הוא המטבע הכי לא אמין.
אם לממשלת ארה"ב יש חוב דולרי, היא פשוט מדפיסה דולרים. זה כמעט לא משפיע על הדולר, בגלל הכמות האדירה של דולרים שיש בשוק העולמי.
(או שלזה בעצם התכוונת, רק שלא היית ברור כ"כ).
הזהב אמין יותר כי לא ניתן להדפיס אותו אלא רק לכרות אותו, והכריה יקרה יותר ולא פשוטה, ולא מרוכזת רק במקום אחד.
אלו בדיוק גם התכונות של הביטקויין, שלא ניתן להדפיס אותו אלא רק לכרות (עד גבול ידוע מראש).
עם חרצנים של חרוב זה קצת בעיה: אם ניתן למצוא את זה על העצים, זה לא יכול לשמש כמטבע כי כל אחד יכול להשיג כמה שבא לו (ואני לא אוכל להגיד לילדים, הלו, אני לא מוצא את הכסף על העצים!).
כמות של מטבע חייבת להיות קשיחה, אחרת זו אינפלציה.
זה הקטע לדעתי, יש כמות ידועה מראש. כלומר, ברגע שיגמר אז למי שיש, יש למי שאין גם לא יהיה. יתרה מכך, הערך שלו (בתאוריה) רק יעלה כי כבר אין. אם הערך רק יעלה, אתה לא תוכל להרשות לעצמך לקנות את המטבע.
אגב, אפשר לחלק ביטקוין לסנטים וכדומה? מה יחידת הערך הקטנה ביותר שלו?
מה הבעיה? גם זהב - למי שיש, יש ולמי שאין שילך לעבוד, לא ככה?
לגבי חלקי ביטקוין, שאלה מעניינת שגם אני שאלתי, אבל התעצלתי לחפש את התשובה.
אנחנו מדברים בקווים מקבילים...
לגבי החרוב.. זו הייתה חידת הגיון.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
א. זה לא שונה. גם כמות הזהב מוגבלת וככל שאתה כורה יותר, כך קשה יותר לכרות זהב, צריך לחפור עמוק יותר וכו', ומצד שני הזהב גם מתכלה בתעשיה. לא הכל ממוחזר. גם בביטקוין, ככל שאתה כורה יותר, כך קשה יותר לכרות.
ב. גם אם נניח שזה שונה, למה זה בעיה? אם נניח שבנק ישראל יפסיק להדפיס שקלים (ולא ישנה את יחס הרזרבה), מה יהיו ההשלכות?
זהו. חזרנו הביתה... לשלכת...
היה נחמד מאוד ב-SEMA.. שבועז ורמי יעלו משהו..
תודה שחר, שחסכת לי לענות קודם..
איך, איך אתה ממשיך להתעקש לערבב את העולם האמיתי אם זה הוירטואלי/פנטזיוני...
הדולר הכי לא אמין - נכון. בגלל זה הוא המטבע החזק בעולם וזה ש"לפיו יקום דבר"... נכון.
אבל זה בכלל לא העניין פה - מה אתה מנסה להראות, כמה הביטקווין טוב, על ידי זה שאתה מצביע על הבעיות של הדולר?
מה הקשר בכלל.
זה בדיוק מה שאמרתי על ההיסטוריה ועל ה"גב" - בדיוק כמו של וולקסוואגן..
אתה מנסה להשוות בין משהו "שבכלל לא קיים" לבין משהו ממשי שלרוב העולם יש אינטרס לשמור עליו (כל אחד מסיבותיו שלו) שלא ימות?
אתה משווה בין משהו, שאם יפול (הדולר) יגרור את כל העולם לכאוס, לבין איזה קישקוש שאם יפול, יגרום לפשיטת רגל לכמה נאיבים ו/או רמאים?
אתה מנסה להסביר כמה רצינית המלחמה של "תשעה נסיכים לאמבר" (תריצו חיפוש), כשמשווים אותה למלחמת העולם השנייה, ולראייה אתה מראה שעל שני הדברים כתבו ספרים?
ביטקווין = פנטזיה, שיש כאלה שמנסים למנף ולנצל.
דולר = מטבע שכל העולם עובד איתו, בגלל שמאחוריו עומדת אימפריה ששולטת בעולם (באופן כזה או אחר ובצדק או שלא) כבר כמעט מאתיים שנים (וקם האיחוד הארופאי ומנסה להעלות אלטרנטיבה... ופתאום (עכשין עם משבר הפליטים וקודם עם יוון וספרד וכו') רואה שלא כ"כ פשוט לקיים "איחוד" עם כמה מדינות (ובארה"ב יש 51!!! וגם לא היה פשוט לאחד אותן, למי שמתעניין)..
יאללה. תתעורר.
ספקולציה - זה הכל.
לקרוא לזה "כרייה" ולהשוות לזהב או לכסף או למשהו שכבר אלפי שנים הוסכם (בצדק או לא, זו לא הנקודה.. זו העובדה) זה כבר לא נאיביות - זו עיוורות.
ואתה עוד מביא את כל "חוקי ה"קקה-פיפי" של "מספר מטבעות מוגבל" ומגבלות הכרייה ו"פה עלה השער" ו"פה יש "ביקוש""...
זו אפילו לא בועה... זה... כלום שעושה הרבה רעש ויש כל מיני כאלה שמנסים לנצל, כל מיני תמימים שמנסים לקפוץ על העגלה... הוירטואלית...
איך, מ"העתיד", זה נהפך למשהו ש"עולה ויורד" בערכו, על פי הכותרות בעיתון ופירסומים על רמאויות... פרמידה.
מזכיר לי את הקויוטי, שרודף אחרי ה-רואד ראנר ורק אחרי שהוא "רץ" כמה צעדים מעבר לקצה, מבין שהוא באויר ו... צונח.
עוד אחת, פחות אחת... מי סופר.