תגובה: מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
יצחק, לא כ"כ הבנתי מה הקשר לקיר וג'יפ אבל בכל מקרה..
הבעייה היא שרכב פרטי הוא נמוך הרבה יותר מאוטובוסים ו-SUV וכל מיני ולכן כבלי הטעינה צריכים להמתח הרבה מעל הגבוהים ביותר (כמו הכבלים של הרכבות החשמליות). כשאתה מעלה מוט כזה גבוה, מעל הרכב הנטען, זה פתח לצרות צרורות - תחשוב על זה קצת...
ולעניין האנליסט...
תקרא באמת את התוכן ותראה שהבחור לא כ"כ פוגע בתחזיות והערכות והניתוחים שלו... וזה בלשון המעטה..
לדעתי - הטסלה הזו היא בועה שחיה על זמן שאול של פופולריות מזוייפת ויחסי ציבור גבוהים, של מוצר "בלתי ניתן להשגה" וכמובן... הרבה הרבה סובסידיות והסתרת העובדה שתאכלס, לא מדובר על מפעל מרוויח.. בניגוד ל"מחיר המניה"שלו...
משהו כמו מה שנקרא פעם "בועת הדוט קום"...
אבל זו רק דיעה של פנסיונר של המדינה, שאף פעם לא עשה באמת עסקים...
יש מבצע לחגים
קנה בטר פלייס אחת, השנייה בחינם.
http://www.calcalist.co.il/local/art...642454,00.html
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
קנה אחת, קבל את השניה במתנה. שיהיה לחלקים...
ותשכח מלמכור.
תזכרו מה אמרתי לכם.
עוד שנתיים-שלוש, הן יהיו נטושות ברחוב ללא מספרי רישוי.
הן כרגע נמצאות לפחות חלקן בנמל אשדוד על אחד המזחים... השם ירחם, כל מה שהוא ברזל חשוף - חלוד. הגוף עם שכבה של מלח עליו והברקסים נעולים במקום. חוץ ממכירה לברזל לא נראה לי שיש מה לעשות איתן.
ותזכור דרור שעוד שנתיים שלוש הן יהיו מכוניות שכבר סגרו חמש-שש שנות שרות וזה זמן מעולה לגרוט בו מכונית זולה.
אסף.
שנות שרות?
נו שויין...
היום במקרה עברתי ליד עמדת טעינה נטושה של קולגה, והרהרתי על הסכום הדמיוני שעידן עופר הטביע שם.
החברה בה אני עובד קידמה נסיון כנה לשיתוף פעולה עם בטר פלייס... אייפד לכל מסב וכמה מאות שקלים תוספת לנטו.
קצין הרכב אצלנו נעלב שצחקתי ממנו.
מצד שני הם נמחקו המהירות שהסוללות שלהם התרוקנו.
אני הייתי עושה מהן קלאב קאר במגרש גולף בטורקיה
דבר ראשון, זה מבצע של אלבר ותכלס הוא חסר משמעות בדיוק כמו המחירון .
דבר שני - דרור צודק , צריך לקחת בחשבון את האפשרות שתצטרכו לנטוש את הרכב בצד הדרך אם מחיר הגרירה יעלה על מחיר השווי לברזל.
שורה תחתונה , שווה מחיר של חיסכון של שנה בודדת אם ניתן להעריך בקירוב את מצב הסוללה.
ואני חושב שזה עצוב מאוד, איך מגלומן אחד די הרס את הרעיון - מיד אחרי שהרים אותו מכלום...
גם אם לא היה "ממציא את השוק מחדש" אפשר היה, לדעתי, למצב את כל הגישפעט הזה אחרת ולקדם אותו למשהו ממשי ואלטרנטיבי ש"שיחזיק מים"..
הרעיון היה ענק. נתן סוג של פיתרון (שאפשר להתווכח אם הוא טוב) לבעיית טווח הנסיעה. תיאורטית, בפריסה מלאה של תחנות החלפת הסוללות, המכונית הזו יכלה, על הנייר, לנסוע כמעט לכל מקום ולחזור בכיף.
אבל העיניים היו גדולות.
המכונית היתה יקרה.
הקונספט כבל את הלקוח לחברה והתשלום החודשי היה מופרז.
כחובב קונספירציות ידוע אני משוכנע לחלוטין שלמדינה היה יד בזה - אם זה היה באמת זול וכדאי ועשרות אלפי נהגים היו עוברים למכונית כזו, אוצר המדינה היה חוטף זפטה גדולה בצורת צניחת הכנסות ממיסים על דלק. אין לי הוכחה כתובה, אבל אני מבטיח לכם שמישהו באוצר נבהל ברצינות ממכוניות חשמליות כי הן סוגרות את קרן השפע לכנופיית הגנבים ששולטת במדינה הזו.
לכן כל העסק תומחר יקר מספיק כדי שלקוחות שלא מובלים על ידי אג'נדה סביבתית ירוקה, יבינו שזה לא מתאים ועדיף להם להישאר עם משפחתית רגילה עם מנוע שריפה פנימית מזהם שצורך דלק יקר שמחירו המופרז מורכב בעיקר ממיסים. זיהום אויר? בחיאת. לא עשו אותנו באצבע ואנחנו כבר לא תמימים. כולנו יודעים שלאף אחד בממסד הישראלי לא באמת אכפת מזיהום אוויר וכל מה שמעניין את פקידוני השלטון כאן זה רק כסף.
אז שלא יספרו לכם סיפורים ושלא יעבדו עליכם.
אני חוזר ואומר - רוב עם ישראל אולי לא מבין הרבה במכוניות ובנהיגה, אבל מבין ממש לא רע בכסף. אם זה היה כל כך כדאי, זה היה להיט.
אוטו שני, אוטו שלישי, מכונית לעיר - איך אוטו של 5 מטר אורך הוא "מכונית לעיר"?... ואני מתפלא עליך אסף, שגר במרכז ת"א ומתמודד עם מצוקת חניה בלתי נסבלת ושאחד הקריטריונים העיקריים (והנכונים) שלך לבחירת/פסילת מכונית הוא אורך של כמה אבני שפה היא תופסת בחנייה, שאתה מספר לי כמה זה טוב ומתאים...
בשורה תחתונה - יש בהחלט כמה מאות משתמשים שהמכונית הזו מתאימה לצרכים ולאורח החיים שלהם.
יש עוד כמה מאות של ירוקים מיליטנטיים שמוכנים לשנות את אורח חייהם ולהתאים את צרכיהם למכונית כזו.
בסה"כ, כמה מאות בודדות זה ממש לא מספיק. זה למה העסק נפל. המכוניות הללו יגיעו למיחזור לברזל ולפלסטיק הרבה יותר מהר מכל מכונית רגילה.
תזכרו - שנתיים-שלוש והן נעלמות לגמרי.
מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
הירוקים המיליטנטיים לא טרחו ממש לבחון את החתימה הסביבתית הכוללת של רכב כזה, שהשכלול עלויות ייצור, שימוש, גריטה, ומאיפה מגיע החשמל לטעינה (תחנת כוח מזהמת..),
אז גם ירוק זה לא ממש, ויש אלטרנטיבות זולות ונקיות יותר בשכלול הסופי.
לא יודע לגבי "כנופיית הגנבים"... עובדה שהקונספט הזה, שהציג אגסי, לא ממש תפס גם במקומות אחרים, למרות פירסומים מגמתיים שניסו לספר אחרת..
רכב קטן יותר, זול יותר, עיניים קטנות יותר בכל האמור למונופול החשמל של אגסי וזה היה ממריא, מעבר ליחסי ציבור מנופחים.
כך אני סבור.
בקשר לזיהום.
זה יותר עלה תאנה מאשר משהו ממשי, שתורם להפחתה משמעותית של הזיהום.. אבל העובדות האלה אף פעם לא ממש הטרידו את "הירוקים המיליטנטיים" כמו שדרור קורא להם.
עובדה - עדיין, ובמרחק אדיר, האנרגיה הנקייה ביותר והפחות מזיקה לסביבה (לא רק בהיבט של זיהום), היא אנרגיה גרעינית אבל כל הירוקים מתנגדים לה, בטענות כאלה ואחרות, וממשיכים להתנדב לנקות חופים מדליפות נפט קטסטרופליות ולתמוך בכל מיני המצאות שלא "מחזירות את מחירן"... העובדות לא ממש מעניינות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הירוקים המיליטנטיים לא טרחו ממש לבחון את החתימה הסביבתית הכוללת של רכב כזה, שהשכלול עלויות ייצור, שימוש, גריטה, ומאיפה מגיע החשמל לטעינה (תחנת כוח מזהמת..),
אז גם ירוק זה לא ממש, ויש אלטרנטיבות זולות ונקיות יותר בשכלול הסופי.
הם גם לא עמדו בתור לתמוך בפנטזיה.
מצד שני אולי הם כן חשבו על מה שהעלת ואז. בחזרה למשפט הראשון לגבי התור...
החתימה הסביבתית היא כנראה גבוהה יותר משל רכב רגיל , אבל הזיהום עובר ממרכזי הערים כמו תל- אביב לאיזורים אחרים כמו רמת חובב ששם לא גרים אנשים חשובים .
לא מדובר בקונספירציה , דרור מייחס לפקידות הממשלתית תחכום יתר , בעוד שבפועל אין קשר בין יד ימין ליד שמאל ואין שום ראייה מערכתית .
המודל נפל כי הוא היה שגוי ומדובר בשוק קטן מדי שלא משאיר שום מרווח לטעות .
אם אגסי לא היה מגלומן אז ממילא לא היה קם הפרוייקט הזה או שום דבר דומה , כולל דברים שכן מצליחים, סה״כ הוא הגיע רחוק מאד וזה לזכותו. זה מצחיק עד כמה שהכישלון הוא יתום ... לייחס אותו לאדם בודד בשלב כל כך מאוחר של הפרוייקט כאשר עשרות מומחים כבר היו מעורבים בזה.
אני חושב שציינתי בתחילת השרשור שאני עוקב אחרי פרוייקט סיני שעושה בדיוק את מה שאתם מדברים עליו - רכב עירוני זול מאד , טווח נסיעה של 160 ק״מ , פתרון של בעיית חנייה וטעינה באמצעות הקמת מגדלי חנייה בהם ניתן לשכור ולהחזיר את הרכב לפי שעה במחיר של 5$ בדומה לשיטת תל- אופן . כל זה כבר התחיל להתבצע בערים בגודל מדינת ישראל , בתמיכה וגיבוי של הממשלה בדמות סובסידיות שמכסות כמעט את כל עלות הרכב לצרכן . אני חייב לציין שגם שם זה לוקח הרבה מאד זמן להטמיע את הרעיון ועוד אי אפשר להגדיר אותו כהצלחה .
השאלה החשובה היא אם אני משיג כזה אוטו אם אפשר לבנות ממנו באגי חשמלית :-)
איזה מנוע חשמלי בכלל יש שם? משהו עם 5000 מחשבים או שאפשר לחווט אותו בקלות יחסית (לארדואינו או מערכת אנלוגית כלשהי). אפשר לחבר סוללה אחרת מזו שקיימת או שהכול ממוחשב וכדומה? אני מניח שלמנוע חשמלי לא ממש משנה מאיפה הוא מקבל זרם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
החתימה הסביבתית היא כנראה גבוהה יותר משל רכב רגיל , אבל הזיהום עובר ממרכזי הערים כמו תל- אביב לאיזורים אחרים כמו רמת חובב ששם לא גרים אנשים חשובים .
.
בזמנו, מישהו בחברת חשמל התייחס למיזם, ואמר די בצדק, שתכנון עתידי על עשרות אלפי רכבים חשמליים חייב להיות בר-תמיכה של רשת החשמל, ואיתם לא דיברו..
בנוסף,
הזיהום לא עובר לרמת חובב, בכי אם התכוונת לתחנת כוח שיש שם, היא קטנה, ולא תהיה זו שתישא בנטל.
עיקר הייצור בארץ היה וישאר בתחנות הגדולות במישור החוף, מעל מרכזי האוכלוסייה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
רכב קטן יותר, זול יותר, עיניים קטנות יותר בכל האמור למונופול החשמל של אגסי וזה היה ממריא, מעבר ליחסי ציבור מנופחים.
כך אני סבור.
.
מישהו אמר ״מי קבר את המכונית החשמלית של GM"?
סרט מומלץ.
ברור שאם אגסי לא היה מגלומן ולא היה בעל יכולת "להסביר" את הרעיון ולסחוף את כולם, זה בכלל לא היה קם. אני מכיר בזה וציינתי את זה.
אבל הבעייה שלא היה שם מישהו שיחזיק אותו קצת לאחור, בכל הנוגע לתוכניות מיקסום הרווח ויצירת מונופול שליטה על טעינה לדורות קדימה (ובכך לחסום כל תחרות וכל יוזמה אחרת), זה, לדעתי, מה שקבר את הפרוייקט (זה ובחירה שגוייה של הרכב עצמו)
במקום לגייס קואליציה, שכולם ירוויחו ממנה (היצרנים, אני מתכוון), הוא ניסה לשלוט בכולם ולחסום אותם ו... להוציא אותם מהמשחק ולהפנות אותם נגדו.
ולזה, בניגוד למה שדרור מטיף, היתה שותפה גם הפקידות.
והשוק בארץ בכלל לא כ"כ משנה.
זה היה אמור להיות פיילוט ודוגמא "עובדת" ואת הכסף הגדול היו אמורים (כך הבנתי) לעשות במקומות אחרים בעולם. מקומות עם שוק הרבה יותר גדול ורווחי - כלום לא עבד, בסופו של דבר.
לדעתי, בתנאים הנוכחיים, אתה לא יכול למצב מכונית חשמלית כמוצר שממוקם בפלח הבינוני+ של השוק.
או שאתה יוקרתי ופונה לנישת העשירון העליון, שיש לו כבר שתי מכוניות ועוד כמה צעצועים (ע"ע טלסה) או שאתה פונה לפלח השוק הנמוך, של חיסכון בהוצאות/מקום של מכונית.
פה הם לקחו רכב שממלא לא היה שיא הפופולאריות - יותר מטראג' לשקל, מחברה שאתה לא בדיוק יכול למכור אותה כשומרת על ערך האוטו וניסו להמציא את השוק/הרכב.
אני, לדוגמא, לא הייתי קונה פלואנס גם אם הכל היה ורוד לגמרי, בנושא ההוצאות וכו'. פיאט 500 או דומיו, הייתי שוקל בחיוב (מאוד).
אבל זה (רק ?)אני..
מיכה, הכל ממוחשב.
פעם קראתי איזה מאמר (באנגלית ג'ו:rolleyes:) על "איך זה עובד"... אימל'ה!
על מנת למקסם יעילות השימוש בסוללה.. הכל מסובך שם.
גם המנוע, עד כמה שאני זוכר, מכיל בתוכו אי-אילו מחשבונים.
אבל לקחת אחת בחינם ולמכור את קומפרסור המזגן, ידיות, הגה, פאנילים של דלתות, נחושת (המון, קלומטרים)... אפשר לעשות כמה גרושים:)
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מישהו אמר ״מי קבר את המכונית החשמלית של GM"?
סרט מומלץ.
אחלה סרט - רץ פה מדי פעם בטלוויזיה.
אבל זה היה משהו שונה לגמרי - אגסי עבר את השלב הזה.. עבר מזמן.
ונדמה לי שהכוונה היתה לא לתחנת הכוח ברמת חובב אלא לאתר "סליקת" החומרים המזהמים של גרוטאות הפלואנס החשמלית...:rolleyes:
המכונית של GM היתה פורצת דרך, ולפי הנתונים שלא הועלמו, היתה יותר יעילה מהפלואנס.
אולי בגלל זה התייחסו אליה כאיום אמיתי.
ההבדל שהתכוונתי אליו, שאגסי כבר הצליח לשכנע ולהוציא לפועל תוכנית ממשית ועובדת - והוא הצליח לעשות את זה לא רק בארץ.
ה-GM - כמעט אפשר להגיד שהועלם ממש במפעל.