תגובה: מבקש עזרה להקמת לול תרנגולות במפעל החדש.
אני קורא כאן ומחוויר. לא נשאר לי אלא להמתין לגורלי המר. נראה לי שאכין רשת מחשמלת לפני קירות הלול,על מנת להרוג ללא התרעה מוקדמת. הלול הזה עומד לפרנס את כל העולם ואישתו - נחשים,נמיות,שועלים,חתולים,כלבים,עורבים ומה לא - ואני האחרון שאהנה ממנו,אבל הראשון לסבול מההרג.
אצלי כלוב הארנבות והשרקנים היה בגובה של מטר שמונים, אז גם הרווחתי שלא הגיעו אליו חיות זרות וגם היה לי מקום אחסון מקורה מתחתיו.
במקור בניתי את הכלוב ככה בגלל חשש מהכלבים שלי אבל בדיעבד זה הועיל נגד חיות אחרות, לא קרואות.
חוץ מזה, בילדותי גידלתי להקת תרנגולות תקופה ארוכה בכלוב על הקרקע. בד"כ הן הסתובבו חופשיות בחצר ובמושב. לא זוכר התקלויות מיוחדות כפי שתוארו כאן.
כמו שאמרתי, תרנגולות פחות "רגישות" לנחשים/עכברים/חולדות וכו'.
לפני "עידן התוכים" שלי, גידלנו בחצר תרנגולות וברווזים (הגיעו לבד, נודדים ונשארו והתרבו..הברווזים) ושתי ארנבות שחורות... כולם חיו בשלום בחצר פתוחה (ללא כלובים, רק תאי שינה פתוחים), ביחד עם הכלבה (רועים בלגי שחורה גדולה), שהרגה כל מה שהתקרב לחצר, מלבד החיות "שלה"...
כנראה השתנו הזמנים...
מתוכנן להשבוע להכניס למדגרה מעל 50 ביצים בשותפות עם בעלי הביצים.
בינתיים במדגרה 9 ביצים של ברהמות - תרנגולות במשקל של 4 ק''ג לנקבות ו-6 ק''ג לזכרים. אלה התרנגולות היקרות ביותר בשוק ונמכרות ב - 700 שקל לזוג. לא להאמין.
עד עכשו אני מושקע בלול בכ - 7,000 ש''ח בערך - שכולל את הקמת הלול. חלק מההשקעה צריך להגיע מתנובת ביצים ובשר לצריכה עצמית, וחלק צריך להגיע ממכירת ביצים ואפרוחים.
אני חסיד של החזרי השקעה גם מהתחביבים - הטויוטה שלי עושה הובלות של מוצרים למפעל ומכניסה כ- -.2,000 ש''ח לחודש - וזה מכסה את העלויות שלה לטיולים.
רכס, תהיה לי בריא....
7000 שקל = 7000 ביצים = 19 ביצים/יום....
זה בסך הכל הובי זול. ההשקעה הראשונית לא קטנה אך זה בא במקום מועדון כושר,שגם הוא לא זול.......
עכשו הכנסתי למדגרה 9 ביצים של ערן מביצרון - והם יהיו בשותפות של חצי חצי מהאפרוחים שיצאו. על הביצים אני רושם תאריך של סילוק הביצה באם לא בקעה.
אני צריך רעיון כיצד לסמן את האפרוחים עם טבעת על הרגל כמו שעושים בהטבעות של ציפורים. מישהו יודע איך הפריט הזה נראה ? אפשר לקנות אותו או שאצטרך לייצר כאלה ?
. יכול להיות שאפשר להשתמש באזיקונים מפלסטיק שניתן לרשום עליהם נתונים.
תאמין לי, חיים.
אם לא היית, אף אחד לא יכול היה להמציא אותך...
תשים להם עגיל באוזן.
פעם היו טושים כאלו מסוג של צבע שמן שהינו מסמנים איתו עגלים אבל הוא לדעתי טוב גם לאפרוחים
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ולשאלתך, חיים.
יש לקנות טבעות רגל לכל הציפורים/עופות בכל המידות ועם איזה כיתוב שאתה רוצה...
הכי הפשוט - תן קפיצה לשוק של כפר קאסם בשבת (או רמלה ברביעי - עדיף קאסם, לצורך העניין) ושם תמצא כל מה שאתה רוצה לציפורים/עופות, כולל טבעות.
תוכל גם למצוא עופות "בזול" - רק אל תגיד איפה אתה גר/מגדל...:rolleyes:
- - - Updated - - -
דרך אגב..
בהמשך לפוסט מוקדם יותר (אי-אז, לפני עידנים), בכפר קאסם, בשבת, יש לקנות גם כל סוגי החיסונים (כולל פג תוקף) בכל כמות..
וואלה זה ההההשירשור ההזוי ביותר לגיפולוג לשנת 2014 .. עד עכשיו אני צוחק ....
Real Jeep don't die - they get rebuilt
מישהו יכול להעלות כאן צילום של טבעת עבור ציפורים ? והסבר איך היא נסגרת ?
ממליץ על תכנית של ערוץ 4 הבריטי בשם Food Unwrapped.
פרק 7 של עונה 3. easter special מראה באופן מדויק איך זה נראה מבפנים.
מעניין מאד.
כמובן לא לטבעונים צמחונים ושאר רכי לבב...
1 קבצים מצורפים
היי אמיר - תודה. אני יכול לייצר אותן לבד בסדנת הצורפים שיש לי בבית.
בינתיים כל שבוע מתפגרות שתי תרנגולות ואני לא יודע את הסיבה. הן ניראות ממש בסדר אך בבוקר אחת מהן נמצאת מוטלת מתה בתוך הלול במצב לגמרי שלם - עם שרירים מוקשחים.
השתיים האחרונות היו ביום שלפני מותן עייפות,איטיות ואדישות. מה עושים לעצור את זה ? ואיך יודעים ממה התופעה ?
שלחתי לך בפרטי.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
פזר פס רחב של סיד סביב השטח שלך. זה אמור לעבוד נגד נחשים. (שוב. אני מקווה שהם יודעים את זה. כי מרו לי כמה אנשים שונים שכן) .
מזכיר לי את השיטה הידועה לציד שועלים (או מה שזה לא היה..) - לשים להם מלח על הזנב..
תרנגולות מסוג רוס רגישות מאוד לחום ולחות , כמו כן גם לעודף אוכל .
אם התרנגולות מסתובבות כל הזמן עם פה פתוח זאת אומרת שחם להן .
אם תרנגולת מתה מעודף מזון תוכל לראות אם תפתח לה את הפה שהכל מלא תערובת .
120 גרם תערובת לתרנגולת צעירה צריך להספיק .
17-18 מעלות בממוצע זה הטמפרטורה שהן אוהבות .
ZAGI - תודה על המידע. אבדוק את נסיבות היפרדותן מהעולם הזה.
בינתיים היום הופיעו שתי הביצים הראשונות. לאחר שחמש תרנגולות נפחו את נשמן,אך צריך להיות אופטימי.
כמות תערובת של 120 גרם מתאים לפרגיות או למטילות ?
מישהו ממליץ לי כיצד להתמודד עם הזבובים שהתחילו להתרבות בלול ? אם אפשר משהו אקולוגי בלי רעלים למינהם.