גדול :)
Printable View
מעכשיו כשישאלו אותי אם כבר סיימתי את הטנדר, התשובה תיהיה" כן. מנייר".
קובץ מצורף 97335
קובץ מצורף 97336
שאפו!
ג׳יפ קטן עם נשמה גדולה [emoji56]
התגעגעתם?
אני כן.
תקופה ארוכה ועמוסה בכל טוב, רק לטנדר לא היה מספיק זמן.
אני לקראת סיום הטלאים בארגז ודלתותיו. מה שאומר שיש הרבה מוטיבציה כי הייתי על סף שבירה, הטלאים והפחחות לקחו הרבה יותר זמן ממה שדמיינתי. אין דרך להעריך את הזמן עד שלא משייפים, מפרקים ומתחילים לחתוך.
נשארו דלתות הקבינה שבאמת אמורות להיות במצב טוב (עד עכשיו כל פעם שאמרתי את זה הסתכבתי, מקווה לחרוג ממנהגי).
בתחתית דלתות הארגז ראיתי שיש חלודה בחפיפת פחים, אין לזה סוף. כדי באמת להעלים הכל צריך לפתוח הכל לנקות עם התזת חול ולהחזיר. אני הלכתי על המקומות החמורים בהם החלפתי את הפח אבל לא פתחתי את הכל.
בנוהל, מצרף תמונות מהתהליך.
פתחתי את החלק הקדמי לחלוטין כדי לנקות גם באזור חפיפת הפחים:
קובץ מצורף 100343
צבוע אחרי התזת חול – עם מעט כיפופים שצריך ליישר, ככל הנראה אשתמש גם בשפכטל, או שאבנה את ארגז הכלים הקבוע המתוכנן שיסתיר את זה.
קובץ מצורף 100334
כלי מאולתר ליישר את הבטן שנוצרה באמבטיה כתוצאה מהעמסת משקל גדול – מחלה של כל הסמוראי טנדר. שוקל להוסיף חיזוק בתחתית. עד אז הנחתי את האמבטיה על חמור ודפקתי על הקרשים עם פטיש חמש. נשבע לכם שזה עבד.
קובץ מצורף 100336
דלתות הארגז, נראה שמתחת לצבע יש חלודה שטחית בכל מקום – אצטרך לעשות התזת חול לדלתות לפני צביעה.
קובץ מצורף 100339
קובץ מצורף 100338
קובץ מצורף 100337
התזת חול לאחר החיתוך
קובץ מצורף 100340
כיפוף הפח החדש
קובץ מצורף 100341
צביעת החלק הפנימי של הטלאים
קובץ מצורף 100342
דלתות הארגז מוכנות לטלאים
קובץ מצורף 100346
איך יצא?
קובץ מצורף 100345קובץ מצורף 100347
2 סוגיות בהן אני צריך את עזרתכם:
הראשונה, כיוון דלתות הארגז. יש רווח בין הדלתות לאמבטיה, האם אפשר ליישר את הצירים עם פטיש? או לחתוך ולרתך חדשים? או האם הרווח הזה סביר? לא ראיתי אף פעם טנדר סמוראי עם ארגז מקורי ככה שאני לא יודע איך זה אמור להראות. נראה שאצלי הצירים התעקמו מעט.
קובץ מצורף 100348קובץ מצורף 100344קובץ מצורף 100349
סוגיה 2, צומת החלטה לגבי צביעת השלדה, מוזמנים להגיב בשרשור המתאים כאן.
ולמי שתהה איפה הייתי, מוזמן לקרוא על המסע שלי לאפריקה .
רווח בין המיטה לדלת מחויב , ע"פ התמונה נראה רווח אחיד כך שלא בטוח שזה לא כמו במקור , למרות שתמונה יכולה להטעות , בכול מקרה רווח של שלושה / חמישה מילמטר מחויב .
עידו
אין שום סיבה באמת שזה לא יקרה שוב , חוץ מלהחליף את הצירים לכאלו שזה לא יקרה להם .
עידו
יש בתחום הצירים מלא סוגים ממליץ לך לפנות לנוע פרזול יושבים בראש העין תבקש קטלוג ותבחר את המאים ביותר , אני היתי משתמש בציר פלסטיק עם ברגים יש להם כאלה לעומסים מאוד גבוהים .
הגבלה מכאנית של הדלת בהחלט תפחית הרבה בעיות צירים .http://images.tapatalk-cdn.com/15/08...70391788fe.jpg זה ציר שאני משתמש והוא לחצי טון הפין מנירוסטה.
עידו
בשלב זה לדעתי אנסה מעט ליישר את צירי הדלתות ובהמשך לחבר שרשרת שמונעת מהדלת לפתח עד לקצה המהלך.
על הדרך מצאתי זוג דלתות במצב טוב. מלבד קרע קטן בפח הכל תקין.
פירקתי לראשונה את מנגנון הדלת, הנעילה והחלון הידני. התגעגעתי לקצת מכאניקה ופירוק תו"כ הבנה איך עובדים המכלולים.
מחכה בכיליון עינים להתחיל לעבוד על הסרנים והבלמים.
קובץ מצורף 100414 קובץ מצורף 100412 קובץ מצורף 100413
תוכנית להמשך (זה בעיקר תיעוד וסדר לעצמי :cool:) :
1- זפת לתחתית הבודי (קבינה + קיר אש, כנפיים, ארגז)
2- פתרון בעיית הספייר.
3- פגוש קדמי
4- בחירת שלדה וצביעה
5- סרנים וברקסים
6- רכבת כוח
7- בניית ארגז כלים קבוע לארגז של הטנדר + מתקן לג'ריקן והייליפט.
8- פחחות סופית וצבע.
9- הרכבה
10- קוסמטיקה פנימית.
לא נשמע הרבה.
ככה נראת השלדה אחרי ניקוי טוב במים וסבון.
קובץ מצורף 100771
יכול להיות תוספת יפה.
סט מדבקות לרכב
http://pages.ebay.com/link/?nav=item...obalID=EBAY-US
מגניב!
לא ידעתי שמוכרים כזה סט. בדיוק חשבתי איך לשמור על המדבקות המקוריות מתחת למכסה מנוע ובדלת!
Sent from my iPhone using Tapatalk
ממש מגניב, אבל לא זול
אני הזמנתי כבר
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
כנ״ל. [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
אבן דרך רצינית בפרויקט.
אחרי עבודת הכנה קשה (שיוף, ניקוי חול מקומי, צבע יסוד וכו'...), תחתית הבודי נצבעה בזפת.
לקח לי קצת זמן להבין איך מתיזים את הזפת כמו שצריך. בגדול בדומה לצביעה בפיסטולט, צריך להשאר בתנועות רצפות במרחק 20-30 ס"מ. האקדח הייעודי שותה פחיות זפת ברגע אחד, אם לא שמים לב ולא מזיזים את האקדח מספיק מהר, נוצרת שכבה עבה שלוקח לה הרבה זמן להתייבש - זה נראה לא טוב, מבזבז חומר והרבה פחות חזק.
קובץ מצורף 101009
קובץ מצורף 101003
מה נשאר מבחינת הבודי?
צריך להשלים בידוד לרצפת הקבינה, למצוא פחח רציני שיסיים עם כמה יישורי פח קלים ויצבע את המרכב (עזרתכם והמלצתכם!).
כשאסיים עם רכבת הכוח, הסרנים ומערכת הדלק, ארכיב את הקבינה לנסיעת מבחן (ככה גם אדע איזה חורים מיותרים יש בקיר האש), פינישים ושפצורים אחרונים לפני צבע (מכשיר קשר, ארגז כלים קבוע, מתקן לגלגל ספייר ועוד כמה דברים).
זה הזמן לשים את הבודי בצד, לעטוף יפה בברזנט ולעבור לכיף האמיתי.
אני נרגש לבשר שהשלדה חזרה לחצר אחרי ניקוי חול וצבע (אפוקסי עשיר באבץ וצבע עליון) - כן, כן אחרי הכל דבקתי בהחלטתי המקורית לפתוח דף חדש עם השלדה למרות שמצב היה טוב והדעות חלוקות.
עדיין שוקל לחזק את הסיפור הזה עם שכבת זפת (לפחות בחלק התחתון שפונה לרצפה). האבץ והצבע על הברזל הנקי שעבר ניקוי החול, מהווים הגנה טובה מחלודה אך לדעתי הצבע הסופי אינו חזק מספיק למפגש עם אבנים (שלא נדבר על שפשוף סלע).
קובץ מצורף 101005
במקביל נפתח הסרן האחורי והטיפול יתחיל בקרוב. רושם ראשוני - המצב לא רע בכלל. השמן נקי יחסית ללא שבבים או בעיות מיוחדות.
קובץ מצורף 101006
היעד הבא Rolling Chassis.
נראה נהדר. אתה מתקדם, ועצם ההתקדמות הזו שהיא סיזיפית משהו, מרשימה.
יישר כוח.
אסף.
יפה מאוד .
עידו
באמת כיף לראות את ההשקעה, הסבלנות וההתקדמות המתונה אך מתמדת שלך.
תשומת הלב לפרטים והירידה לעומק הקורה ישתלמו לך בעתיד אך דורשים הרבה תעצומות נפש תוך כדי התהליך. כל הכבוד ויישר כוח!
Sent from my LG-D855 using Tapatalk