תגובה: אתר חדש שהוקם לצורך מניעת תאונות דרכים ושיפור תרבות הנהיגה בישראל
ועוד דבר, על בית לוינשטיין.
אני מסכים שלהראות ולשלוח אנשים להתנדב בבית לוינשטיין זה... די מטלטל ומזעזע.
אבל אתה קצת מאבד את המטרה, בזה.
יש שם אנשים שנמצאים שם... בגלל עצמם. יש כאלה שבכלל לא קשורים לתנועה. יש שם מקרים מחרידים אבל..
אבל כל אחד חושב "לי זה לא יקרה" ו"אני אחרת, אני אחראי".
כשאתה מראה את העבירה עצמה - עבירה שכל אחד, אולי, מבצע יומיום ותוך כדי ביצוע העבירה חושב לעצמו (אם בכלל) "אבל אני עושה את זה בזהירות ואני יודע מה לעשות) - כשהוא רואה איך זה נראה מהצד..זה אחרת.
פתאום זה נראה חסר אחריות ומסוכן ומטלטל...
לראות מישהו עושה פרסה, בדיוק באותו מקום אסור שאתה עשית אתמול, וגורם ל(כמעט)תאונה... זה אחרת - זה מחנך.
דווקא אם זה "אדם מן הישוב"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
לגבי טל שביט,
קראנו על המקרה, אבל אנחנו לא בוחני תנועה ולא יכולים להתייחס בצורה מקצועית למשהו כזה.
ממה שקראנו, אור ירוק הודו בטעות.
אסף כבר רמז לך, השימוש שלך בלשון גוף שלישי לא עושה לך טוב ולא יוצר לך חברים, אי אפשר לקחת אותך ברצינות בצורה כזאת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
מה יש לכם נגד העמותה הזאת?
עד עכשיו, לדעתנו, היא רשמה המון הצלחות, רובן באמצעות לובי חזק שמשפיע על פוליטיקאיים. רובן גם בקשר לשיפור תשתיות בכבישים האדומים של ישראל.
מישהו מוכן להסביר את ההתנגדות לעמותה?
סליחה על שנעדרתי שלושה ימים מהויכוח, מתאושש מטיול בלהות....
מה יש לי נגד "אור ירוק"?...
כן, היא רשמה המון הצלחות. גם משטרת התנועה "מצליחה". גם תאגידי המים, גם כל מיני גופים ממשלתיים אחרים כאן.
כולם מצליחים לשדוד אותנו, לדאוג לביתם ולמקורביהם, להטריד מינית ולזיין נשים שכפופות להם ולקדם אג'נדות מטורפות.
בכל פעם שמתרחשת איזו תאונה ספקטקולרית, מיד שואלים לדעתו של מנכ"ל אור ירוק מר שמואל אבואב, והוא כדרכו מזרה אימה ודורש עוד אכיפה ואכיפה ואכיפה. מדבריו משתמע שאם מר אבואב היה מנהל את המדינה, היא היתה הופכת לבית סוהר אחד גדול.
אני הכרתי את טל שביט ז"ל. הכרתי טוב. היינו קולגות, התחברנו. טל נרצח, לא פחות מזה - נרצח - ע"י אחד ממאות אלפי המטומטמים שטועים ותועים על הכבישים כאן, ללא ידע בסיסי בנהיגה למרות שהם אוחזים ברשיון 30 ו-40 ו-50 שנה ועדיין אין להם מושג ירוק על הזזת מכונית מהמקום ועל יחסי הגומלין בין נהגים וכלי רכב שנעים על כביש ציבורי. אני נתקל בזה בכל הדרכת נהיגה שאני מעביר. לך תשכנע בן אדם שכבר 40 שנה לא אוחז נכון בהגה שלו ולא יודע לכוון לעצמו את המראה, שהוא טועה ושהוא מסכן את עצמו ואת הסובבים אותו. אני חותם לכם שהרוצח של טל שביט בכלל לא הסתכל במראות שלו וגם אם כן, הן לא היו מכוונות. כי אם כן, היה רואה את שביט מגיע. הכל מתחיל בבסיס, ביסודות.
הוראת הנהיגה בישראל מלמדת אנשים למות. זה מה שאני חושב עליה בפשטות ובמשפט אחד.
אבל "אור ירוק" שבויים בסטיגמות שאבד עליהן הכלח. הם האשימו אוטומטית את שביט פשוט כי רכב על אופנוע כבד. מבחינתם מי שרוכב על אופנוע כבד הוא "נוסע מהר" ומשתולל ועבריין. הם רוצים לראות טרור משטרתי בכבישים, עשרות בתי סוהר מפוצצים בעברייני תנועה. זה שאחר כך הם התנצלו? ההתנצלות שלהם לא שווה בעיני כלום. הם הוכיחו מי הם ומה הם. אחרי שהתברר להם שטעו, הייתי מצפה ממר אבואב לקחת אחריות על המילים שנאמרו בשם העמותה שהוא ממנכ"ל, ופשוט להתפטר.
אני לא רוצה לכתוב כאן את מה שמר שמואל אבואב השמיע באוזניי פעם כשנפגשתי איתו במקרה באירוע נהיגת שטח לפני 11 שנה. מה הוא חושב על עבירות תנועה, על אופנוענים, על ג'יפאים, וזה עוד לפני שבכלל היה מנכ"ל אור ירוק. אני לא אכתוב משום שאין לי הקלטה מפורשת שתוכל לתת תוקף עובדתי לכל מה שאני טוען ששמעתי מפיו והוא אמר באוזניי. לכן אני אשתוק. אבל את הרושם שהאיש הזה עשה עלי כששטח את משנתו, אי אפשר לשכוח. לטעמי בלבד - מייצג של פאשיזם בהתגלמותו, שאם מישהו ייתן לו אפשרות, הוא יכלא את כולנו.
"אור ירוק" זו עמותת עיוועים. היא הוקמה בנסיבות טרגיות ע"י מיליונר ההייטק אבי נאור לאחר שבנו נהרג בהתהפכות ג'יפ. מאז הוא השקיע מיליונים רבים מכיסו בעמותה ולאחר מכן בעצמו הודה שבהתחלה כאבו האישי גרם לו לירות ללא אבחנה לכל הכיוונים. מאז זרמו מים רבים בים ו"אור ירוק" תפסה כיוון מאוד שלעננות דעתי הוא לא טוב. גם במקרה שלה העמותה הזו המטרות אולי ראויות, אבל לדעתי האמצעים פסולים. ההפחדות, הכרזות הדרמטיות בשחור ואדום, ההטפות שלה לאכיפה ברוטלית כי זה מה שבמשרד התחבורע ובמשטרע רוצים לראות ולשמוע, למרות שהוכח מעבר לכל ספק שאין שום קשר בין אכיפה לתאונות, ההתעקשות לא להצביע על מחדלי השלטון, ההתעקשות לא להשקיע בחינוך ולא בשום פתרון יסודי אחר שמצריך זמן ואורך רוח (כי למה להתאמץ ולהשקיע ומישהו אחר יקצור את הפירות, המחמאות וההצלחה) אלא רק בפתרונות מהמותן של זבנג וגמרנו שטובים בעיקר בלהכניס כסף לקופה אבל לא מונעים אף תאונה.
אתם מספרים לי על הישראלים שאלופים בקומבינות? אני אגיד לכם שככל שיש יותר חוקים, ככה יש יותר עבריינים ויותר קומבינטורים, ושבדיוקבגלל זה יש אצלנו כל כך הרבה רגולציה וחוקים הזויים - כי השלטון כאן, שהתחיל ב-1948 כבולשביקי נטו לפי מודל כמעט סובייטי, גם אחרי 67 שנים עדיין נשאר מאוד בולשביקי, רוצה להפוך כמה שיותר אזרחים לעבריינים כדי שיוכל להדק את אחיזת החנק, לצוד אותם ולגבות מהם קנסות. ובגלל זה אני לא אגזים אם אומר לכם שלמדינת ישראל יש אינטרס ברור ומובהק שיהיו עבירות תנועה וכמה שיותר, כי זה מקור הכנסה גדול מאין כמוהו, ממש כפי שיש לה אינטרס מובהק שגניבות הרכב לא יפחתו אלא יתגברו - היא פשוט עושה מזה כסף. בשנת 96' אפילו הצהיר בתמימותו/טיפשותו שר האוצר דאז דן מרידור כשנשאל לגבי תקציב המדינה, ש"משרד האוצר מקווה להכנסות של יותר ממיליארד וחצי שקלים בשנה מאכיפת עבירות תנועה". כל מילה נוספת מיותרת.
טוב שחזרת.. אבל נראהלי שלא נחת טוב...
אז מה אתה אומר, שלא צריך אכיפה?
או שאולי צריך אבל פחות ולהתרכז בחינוך של אלא שעדיין לא נוהגים 40 שנה - יענו להתרכז בצעירים ובנתיים, עד שתוצאות החינוך (שברור לכולנו שיקח שנים רבות עד שנראה ממנו תוצאות), לספוג את תוצאות העבריינות והטיפשות?
או אולי, בעצם ניתן להבין מדבריך, שאולי בעצם עדיף כאלה מין אתרי סרטונים, להרתעה אבל לא לאכיפה?
ובכלל, אני, לתומי, הבנתי שתאונות דרכים דווקא גורמות נזק כלכלי... מה הבנתי לא נכון?
- - - Updated - - -
ואבואב...
טוב, אבואב... הנה מיצינו אותו..
נכון, לחנך צעירים. נוער, ילדים. כבר מכיתה א'.
את אלה עם 40 שנות נסיון כבר אי אפשר לאלף. לא משנה כמה אני אטחן להם במוח, בסוף הם באים לי לתרגול המעשי עם יד אחת על החלון והשניה מחזיקה בהגה מלמטה כמו שהם רגילים. מקרים אבודים.
אבל אם נשקיע ביום בילדים ובנוער, עוד 10-15 שנה נקבל אנשים מחונכים עם דרך ארץ שמתנהגים ואחר כך גם נוהגים נכון ובטוח וטוב יותר.
אבל עד אז יתחלפו 5-6 ממשלות, וזה שהשקיע לא יקבל מחמאות. בגלל זה הוא לא רוצה להשקיע.
השרשור הזה חומר קריאה משובח...
בתור אחד שמטייל בעולם לא מעט לצורכי עבודה אני חייב לומר שחוסר ההתחשבות על הכביש הוא רק פאן אחד של חוסר ההתחשבות הכללי של הישראלי בסביבתו. דווקא הופתעתי לראות שבחלק ממדינות ארופה התשתיות לא הרבה יותר טובות מאצלנו, במיוחד באזורי הספר, ואנשים פשוט נוהגים בסבלנות: נותנים לנהג אחר להשתלב, לצאת מחניה, לא מצפצפים כמו משוגעים אם אתה קצת מתבלבל בדרך- אדיבות ארופאית.
אבל יש פה אבל גדול: הדיון כאן מאד קוטבי ורובכם מתייחסים לכל מי שנוסע מהר, גונב רמזור, או עוקף בפקק מימין כערס שאם תעירו לו יצא וידקור אתכם. זה פשוט לא נכון: יש משהו שמשתלט על הישראלי כשהוא עולה על הכביש והופך אותו לטינופת.גם אנשים נורמטיבים, מלח הארץ, נהיים אגרסיבים ובלתי מתחשבים, מי יותר מי פחות. חייב להודות שיש לי קרוב משפחה (מאד קרוב) שביום יום הוא אדם ככולנו, מיסים, מילואים, אדיב, הכל, אבל כשהוא עולה על ההגה אני פשוט מתבייש להיות באוטו.
אני מסכים עם מי שאמר כאן שהפתרון טמון בחינוך להתחשבות בזולת (ולא רק בכביש) אבל לא רק: מחקרים הוכיחו שאחוז אכיפה גבוה עם עונש נמוך מביאים תוצאות יותר טובות בדיכוי התנהגות לא רצויה (עקיפה מימין וכו), אבל זה כבר דיון אחר.
לגבי האתר, יש כבר כאלה. פייסבוק מלא בדפי סרטונים של תאונות וארועים מעניינים מהכביש. הם פשוט לא ממותגים כאתר להפחתת ת"ד.
אישית אני חושב שהאתר יצליח רק אם יצליח לייצר תוכן מעניין ולא מדכא. לא יודע איך תעשו את זה אבל בגלל זה אתם היזמים.
בניגוד לרוב פה אני לא מפקפק ברצון הטוב של החבר'ה ואם יש לכם מוטיבציה תפדלו. מי יודע אולי החיים יובילו אותו באמת לעשות שינוי: אף פעם אי אפשר לדעת לאן הדברים האלה מתגלגלים. העיקר תשמרו על האופטימיות.
ואני חייב מילה על התסריט של מישהו שממהר לבי"ח כי אשתו יולדת: כל הורה יודע שלפני הלידה יש לך זמן לנסוע ללדת אפילו באילת אם בא לך, גם ככה תתייבש בחדר לידה. וגם אם לא, בדיוק בשביל זה המציאו אמבולנסים.
השנקל שלי. לילה טוב
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
טוב שחזרת.. אבל נראהלי שלא נחת טוב...
אז מה אתה אומר, שלא צריך אכיפה?
או שאולי צריך אבל פחות ולהתרכז בחינוך של אלא שעדיין לא נוהגים 40 שנה - יענו להתרכז בצעירים ובנתיים, עד שתוצאות החינוך (שברור לכולנו שיקח שנים רבות עד שנראה ממנו תוצאות), לספוג את תוצאות העבריינות והטיפשות?
או אולי, בעצם ניתן להבין מדבריך, שאולי בעצם עדיף כאלה מין אתרי סרטונים, להרתעה אבל לא לאכיפה?
ובכלל, אני, לתומי, הבנתי שתאונות דרכים דווקא גורמות נזק כלכלי... מה הבנתי לא נכון?
- - - Updated - - -
ואבואב...
טוב, אבואב... הנה מיצינו אותו..
נזק כלכלי למי? לקורבנות? כן. למדינה? מה אכפת לה ממך בכלל.
המדינה אולי לא רוצה שתעשה תאונות, אבל היא מאוד רוצה שתעשה עבירות. כמה שיותר.
כי אכיפת תנועה זה בית חרושת לכסף.
בגלל זה היא תוקעת לך 300 מצלמות דווקא בכבישים הכי טובים. איפה שנוסעים מהר כי אפשר. כדי למלא קופה.
ממש כפי שהיא רוצה שיגנבו לך את הרכב ובגלל זה נותנת לגנבים להסתובב חופשי ולעבוד. כי על כל רכב שנגנב, רכב חדש מהניילון עולה במקומו על הכביש. וכל רכב חדש זה 115% מס. רווח נקי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נכון, לחנך צעירים. נוער, ילדים. כבר מכיתה א'.
את אלה עם 40 שנות נסיון כבר אי אפשר לאלף. לא משנה כמה אני אטחן להם במוח, בסוף הם באים לי לתרגול המעשי עם יד אחת על החלון והשניה מחזיקה בהגה מלמטה כמו שהם רגילים. מקרים אבודים.
אבל אם נשקיע ביום בילדים ובנוער, עוד 10-15 שנה נקבל אנשים מחונכים עם דרך ארץ שמתנהגים ואחר כך גם נוהגים נכון ובטוח וטוב יותר.
אבל עד אז יתחלפו 5-6 ממשלות, וזה שהשקיע לא יקבל מחמאות. בגלל זה הוא לא רוצה להשקיע.
אני לגמרי מסכים איתך.. ולא בפעם הראשונה.
שאלתי מה תעשה עד אז? מה תעשה עם אותם דבילים שלא לומדים? תחכה שימותו בשיבה טובה? ומה בנתיים, שיעשו מה שהם רוצים, בלי אכיפה/לתת להם בראש?
תראה שהם עוברים עבירות ותעלים עין/לא תלשין?
מה?
ובכלל, ממתי האחד בא על חשבון האחר, החינוך והאכיפה?
טל.
כבר דיברנו על זה ואני אפילו נתתי כדוגמא את גופי, של וולט דיסני, שנזהר לא לדרוך על נמלה אבל ברגע שמתיישב ליד ההגה... חליאה לאללה...
דווקא לאחד כזה, כשיראה ויראו איך הוא נראה על הכביש... זה ישנה מאוד.
חינוך..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נזק כלכלי למי? לקורבנות? כן. למדינה? מה אכפת לה ממך בכלל.
המדינה אולי לא רוצה שתעשה תאונות, אבל היא מאוד רוצה שתעשה עבירות. כמה שיותר.
כי אכיפת תנועה זה בית חרושת לכסף.
בגלל זה היא תוקעת לך 300 מצלמות דווקא בכבישים הכי טובים. איפה שנוסעים מהר כי אפשר. כדי למלא קופה.
ממש כפי שהיא רוצה שיגנבו לך את הרכב ובגלל זה נותנת לגנבים להסתובב חופשי ולעבוד. כי על כל רכב שנגנב, רכב חדש מהניילון עולה במקומו על הכביש. וכל רכב חדש זה 115% מס. רווח נקי.
הבנתי - טעות.. קורה..:).
ולעניין עצמו.
תאוריית הקונספירציה במייטבה..
אני לא קונה את זה. לגמרי לא.
נשמע ילדותי ומופרך.
קונספירציה?...
קונספירציה זה אלה שיגידו לך שלא יגאל עמיר רצח את רבין אלא השב"כ ושמעון פרס.
או אלה שמאמינים שממשלת ארה"ב מחביאה צלחות מעופפות של חייזרים במדבר בנוואדה.
אבל מה שקורה כאן? "אכיפה" לצורך גביית קנסות ותו לא? הרבה יותר מאשר סביר. כי אין הסבר אחר למה שהשלטון כאן עושה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
אישית אני חושב שהאתר יצליח רק אם יצליח לייצר תוכן מעניין ולא מדכא. לא יודע איך תעשו את זה אבל בגלל זה אתם היזמים.
השנקל שלי. לילה טוב
בגלל זה פנינו לפורום ויצאנו מכאן עם כמה רעיונות מעניינים ולמדנו המון.
לגבי אור ירוק, גם למדנו כמה דברים ואנו מקווים שהם פתוחים לביקורת. אנחנו מבטיחים לפנות אליהם בקרוב עם
הטענות וההצעות שנרשמו. (מה יש לנו להפסיד?).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני נתקל בזה בכל הדרכת נהיגה שאני מעביר. לך תשכנע בן אדם שכבר 40 שנה לא אוחז נכון בהגה שלו ולא יודע לכוון לעצמו את המראה, שהוא טועה ושהוא מסכן את עצמו ואת הסובבים אותו. אני חותם לכם שהרוצח של טל שביט בכלל לא הסתכל במראות שלו וגם אם כן, הן לא היו מכוונות. כי אם כן, היה רואה את שביט מגיע. הכל מתחיל בבסיס, ביסודות.
הוראת הנהיגה בישראל מלמדת אנשים למות. זה מה שאני חושב עליה בפשטות ובמשפט אחד.
דרור, נשמח להציג תכנים "מתוחכמים" יותר שאינם נלמדים בשיעורי הנהיגה ולהוסיף לאתר (נשלח בקרוב פנייה אישית).
יכול להיות מעניין להציג למשרד התחבורה ושר התחבורה מערך שיעורי נהיגה "אלטרנטיבי" לאלו שנלמדים כיום בישראל או
לנסות לשכנע כלי תקשורת לצאת בקמפיין לשינוי ועדכון שלהם.
"שוב תמימות". אנחנו מבינים ויודעים.
בוחרים להיות תמימים, לנסות, ולהבין שהיינו תמימים מאשר לא להיות תמימים מלכתחילה ולא לנסות.
(דרך אגב, את התמימות לגבי פוליטיקאיים כבר טיפה איבדנו כי פנינו לכמה , ללא מענה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
קונספירציה?...
קונספירציה זה אלה שיגידו לך שלא יגאל עמיר רצח את רבין אלא השב"כ ושמעון פרס.
או אלה שמאמינים שממשלת ארה"ב מחביאה צלחות מעופפות של חייזרים במדבר בנוואדה.
אבל מה שקורה כאן? "אכיפה" לצורך גביית קנסות ותו לא? הרבה יותר מאשר סביר. כי אין הסבר אחר למה שהשלטון כאן עושה.
דווקא התכוונתי לכל יתר ה"טענות" - שלא תופסים גנבים בכוונה וכל היתר...
על זה שקנסות נועדו למלא את הקופה, אין ויכוח.. אם יש "שוק", למה לא להרוויח ממנו.
- - - Updated - - -
טוב...
נוהגים טוב יותר, שני הפוסטים האחרונים... הם כבר באמת נאיביות..
תתרכזו באתר - אל תכוונו כ"כ גבוה כמו לשנות ולתקן את אור ירוק או להחדיר תכני "חינוך"...
אל תתנו להם "לפזר" את מה שאתם עושים/רוצים לעשות - תכף תתחילו להקים רשת חינוך אלטרנטיבית, רק בגלל שדרור ירד עליכם (בצדק או שלא)..
תנחתו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
דווקא התכוונתי לכל יתר ה"טענות" - שלא תופסים גנבים בכוונה וכל היתר...
אוקיי. תסביר לי למה זה לא נכון.
כל חישוב הגיוני מראה שלמדינה ממש כדאי שיגנבו כאן כמה שיותר מכוניות. ממש כפי שכדאי לה שכל אחד יעשה עבירות תנועה כל היום.
- - - Updated - - -
טוב...
נוהגים טוב יותר, שני הפוסטים האחרונים... הם כבר באמת נאיביות..
תתרכזו באתר - אל תכוונו כ"כ גבוה כמו לשנות ולתקן את אור ירוק או להחדיר תכני "חינוך"...
אל תתנו להם "לפזר" את מה שאתם עושים/רוצים לעשות - תכף תתחילו להקים רשת חינוך אלטרנטיבית, רק בגלל שדרור ירד עליכם (בצדק או שלא)..
תנחתו
כן כן. תפנו לפוליטיקאים. תפנו למשרד התחבורע. תפנו לתקשורת (שבכל יום פונים אליה 100 כמוכם בשקל). הם גם יקשיבו לכם.
וכן - זה נאמר בלעג. למרות שאני עדיין משוכנע שאתם ממש לא תמימים ושמאחוריכם עומד מישהו עוד הרבה פחות תמים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נוהגים טוב יותר
דרור, נשמח להציג תכנים "מתוחכמים" יותר שאינם נלמדים בשיעורי הנהיגה ולהוסיף לאתר (נשלח בקרוב פנייה אישית).
יכול להיות מעניין להציג למשרד התחבורה ושר התחבורה מערך שיעורי נהיגה "אלטרנטיבי" לאלו שנלמדים כיום בישראל או
לנסות לשכנע כלי תקשורת לצאת בקמפיין לשינוי ועדכון שלהם.
"שוב תמימות". אנחנו מבינים ויודעים.
בוחרים להיות תמימים, לנסות, ולהבין שהיינו תמימים מאשר לא להיות תמימים מלכתחילה ולא לנסות.
(דרך אגב, את התמימות לגבי פוליטיקאיים כבר טיפה איבדנו כי פנינו לכמה , ללא מענה)
לגבי לימוד נהיגה מתקדם - הנושא קיים וממוסד. בתור נהג מקצועי במשך כמה שנים הייתי צריך לעבור כל שנתיים יום של נהיגה מתקדמת. יש כמה בתי ספר שמעבירים את ההדרכות הללו שמחויבות בחוק למגזרים שונים של נהגים.
מלמדים שם איך לכוון מראות. ואיך להחזיק הגה. ואיך לשבת באוטו. ותמיד הפליא אותי לראות נהגים ותיקים שלא היה להם מושג.
אחכ מלמדים ומתרגלים מצבי חירום. התחמקות ממכשול עם ובלי abs יציאה מהיגוי יתר בלימה דקרסיבית ללא abs ועוד.
הדברים האלו מוכרים על ידי הרשויות ומחויבים במסגרת אותן הדרכות.
המוזר הוא שלא כל ילד בן 16 מחויב ללמוד ולתרגל את הנושאים הללו.... אולי בגלל שההדרכות הללו עולות הרבה ולכן הן אפשריות רק כאשר יש כסף פרטי של חברה זו או אחרת שיממן אותן עבור עובדיהן.
אסף.
בסופו של דבר הכל נגמר בשורה התחתונה שהיא כסף.
חינוך עולה כסף.
הכשרה מקצועית נכונה עולה כסף.
ובגלל שהתכנים המעמיקים הללו דרושים דווקא בהכשרת בני 16.5-17 ולא רק שאין מי שישלם כלומר אף אחד לא ירצה לשלם, אז לא עושים את זה - אלא שגם אם יימצא התקציב - מדובר בהשקעה ארוכת טווח. כלומר הפוליטיקאי שבשלטון כרגע משקיע בזה, אבל עד שיגיעו הפירות הוא כבר יהיה בפח הזבל של ההיסטוריה. לא הוא ייהנה מהפרסטיז'ה כשיגיעו התוצאות אלא זה שינהל את העניינים בעוד 10 שנים נגיד, שיתהדר בהפחתת תאונות הדרכים והנפגעים. מי למשל זוכר לעמיר פרץ שהיה שר ביטחון מחורבן, את חסד המעשה הגדול היחיד שעשה כשדחף למען "כיפת ברזל"?.... אף אחד. אבל לעולם לא ישכחו לו את המשקפת עם המכסים הסגורים. זה בדיוק מה שיקרה לפוליטיקאי שמשקיע היום בחינוך או בהכשרת נהגים. בעוד 8-10 שנים לא יזכרו אפילו את השם שלו.
זה משאיר את ההכשרה המתקדמת כמשהו שרק נהגים מקצועיים מחוייבים לעבור. במגזר הפרטי, בעלי הפרייבטים - רק מעטים שבמעטים (יחסית) שהנושא חשוב להם ומוכנים לשלם הרבה מאות שקלים עבור כמה שעות הדרכה הכי בסיסית שאפשר או כמה אלפי שקלים כשמדובר בהדרכה מעמיקה יותר שנמשכת כמה ימים.
יש כמה יבואני רכב צדיקים שמעניקים/מסבסדים הכשרת נהיגת שטח בסיסית לרוכשי רכב שטח חדש (גילוי נאות: אני מדריך בהכשרות הללו). המודרכים אכן מגיעים ומראים נכונות ללמוד ולהשתפר. אבל אני תוהה עד כמה היו מוכנים להשקיע מכספם ומזמנם אלמלא ההדרכה הזו היתה ממומנת/מסובסדת.
בטיחות והכשרה לא חשובים לעם ישראל. זה כבר הוכח באינספור מקרים ואני לא אחזור על דברים שכתבתי עשרות פעמים.
ראוי לציון מקרה אחד של מכונית סופר-ספורטיבית שדורשת מיומנות גבוהה בנהיגה - כשנמכרה כחדשה היבואן הציע לרוכשים לבחור מבין שני צ'ופרים: קורס נהיגה ספורטיבית בקפריסין (כולל טיסות ואירוח) או לחילופין, מערכת סאונד משוכללת מאוד בשווי דומה. לא צריך לנחש במה בחרו רוב הרוכשים בלי להתלבט בכלל.
דרור,
חינוך לא בהכרח עולה כסף
בא ניקח סיטואציה דמיונית של 2 משפחות ברכב דמיוני נוסעים למשפחה דמיונית לארוחת שבת דמיונית
אחת מהמשפחות נמצאת בישראל והשניה נמצאת ב...ניו ג'רזי
עופנוע ספורט (ה-ע בכוונה) עוקף את רכב המשפחה במהירות גבוהה ומרים גלגל,
תגובה מהרכב בישראל (הנהג, האבא לילדים) "יא וא רה די תראו מה זה---מגניב!!!"
תגובה מהרכב האמריקאי " איזה אידיוט! , ישר מחייג ל911 ומדווח את העברה(OPTIONAL)
פה זה מתחיל ונגמר וזה החינוך הדרוש.
זה גם מגניב וגם אידיוטי. בו זמנית.
יש עוד הרבה דברים אידיוטיים אך מגניבים.
דווקא בישראל מתייחסים לאופנוע כאל "כלי רצח" לא לגיטימי ולראייה - מחירי הביטוחיםשאין להם אח ורע בעולם. אפילו אתה, שכותב "עופנוע" לוקה בזה. סטיגמה. אז מה אני בא בטענות לאור ירוק ולשמואל אבואב?....
בגרמניה עלולים לדווח עליך למשטרה אם הבהבת באורות למישהו שלא פינה לך נתיב. נחשב לא מנומס עד בריוני.
מצד שני, אין דבר כזה שאתה מהיר יותר בנתיב שמאלי ולא מפנים לך את הנתיב.... מה זה, ישראל?....
בניו ג'רזי שלך, אני משוכנע שנהגים מתחשבים ברוכבי אופנוע ולא חותכים אותם/זורקים אותם. ממש כפי שאני משוכנע שרוכבי האופנוע לא מתחרעים ומתפרעים כמו כמה שאנחנו רואים כאן (לחלוטין לא הרוב). אבל כאן לא סופרים אותם בכלל, ואלה שלא סופרים רוכבי דו-גלגלי זה לאו דווקא הערסים אלא דווקא הנהגים הנורמטיביים, ה"זהירים" לכאורה. בייחוד נשים ומבוגרים. אני יודע שאני מכליל, אבל בישראל אנחנו נתקלים גם בגישה "מחנכת" על הכביש - שני המגזרים שמניתי שנתקעים לך על 70 קמ"ש בנתיב שמאלי, לא מוכנם לזוז ימינה ומצידם שתתפוצץ.
כשאין חינוך, כשהאלימות המילולית והפיזית חוגגת ואף אחד לא מכבד את זכותו של האחר, זה מגיע גם לכביש. חינוך ידידי. רק חינוך.
בשורה התחתונה הכל מתחיל ונגמר בחינוך, גם היום יש מצלמות בכל חור ודיווחים ותלונות בכל פורום אפשרי , זו הקידמה דרור, לטוב ולרע , רע זה מעודד מלשנות , רע זה מעודד חיסולי חשבונות על ידי כל ילד עם פוטו שופ ואז תוכיח שיש או אין לך אחות , טוב?? אולי יירתיע עוד כמה הזויים למרות שאני מסופק
לא ירתיע ולא נעליים. רק יעשה נזק מיותר.
על כל עבריין אמיתי שייתפס, יידפקו כמה וכמה אנשים תמימים שמישהו החליט לסגור איתם חשבון. אני לא רוצה לחיות במציאות כזו. גם אתה לא.
אני בעד השארת מלאכת האכיפה בידי אלה שהוכשרו לכך ומקבלים עבור זה משכורת.
זה תפקידם ואם הם עושים אותו כהלכה או שלא, זה ויכוח אחר.
לדעתי אין שום צורך שאזרחים ייכנסו למעגל הזה. נהפוכו. רק נזק.
וואללה דרור, איך שאתה מערבב עובדות ודעות נכונות ולגטימיות ו"נורמליות" ביחד עם תאוריות הקונספירציה המופרכות והזויות... לעניות דעתי הצולעת, כמובן.
אתה אחד האנשים המסוכנים ביותר שאני מכיר - חכם אינטילגנטי וחריף ובעל ידע נרחב ובעל דיעות קיצוניות עד הזויות לחלוטין... פחד.:rolleyes:
אני מוצא עצמי מסכים ומזדהה על כל מילה שלך ואז, פתאום, משום מקום, מופיע משפט הזוי, שלקוח היישר מפיו וממוחו הקודח של איזה אדום צוואר, שמוחו מלא ביותר מידי "באאאד-לייט" ועורקיו ביותר מידי "פיג פאט"...
מין משפט שאתה שומע ממנו ואומר "וואללה.... מעניין... מעניין מאוד" .. ומתרחק בזהירות, בהליכה לאחור, תוך שמירה על קשר עין רצוף עם הקוקיה ונכונות לפצוח מיד בריצה על חייך...
רכבת הרים לקרוא את מה שאתה כותב :cool:
אין בכלל ספק, לדעתי, שאתה צודק לחלוטין בעניין החינוך וגם בעניין "הכדאיות" והאינטרס של בעל התפקיד (הפוליטיקאי) לעשות מה שבאמת חשוב וצריך והכרחי. מהשו שאת תוצאותיו יראו, אולי, כמה וכמה שנים אחרי שהוא כבר יישב באופוזיציה (או באיזה דירקטוריון מכניס).
כן. זו המציאות של מדינה שמחליפה ממשלה בכל שנתיים ותכנית חומש שלה משתנה כל שנה.. אם בכלל יוצאת לדרך.
כן. זו התוצאה של "החינוך" שיש לנו.
זו גם התוצאה של ההשקעה בתשתיות ובהכשרה - תמיד יש דברים חשובים יותר, מו פנסייה תקציבית והפעלת "מרכזי מודיעין" בשטחים ותיגמול "תלמידי חכמים" על שמירה של כתבי הקודש ופעילות נמרצת לשמירה על היתרון הדמוגרפי של היהודים בארץ...
אבל מפה ועד להכריז (ולהאמין) שיש ממש יד מכוונת, על מנת למנוע התקדמות בנושא ולשמר את מספר עבירות התנועה ולא למנוע/לתפוס/להעניש גנבי רכב ו"לעודד" תאונות דרכים.... כאילו, נראה לך?!?!?
סליחה, שוב התחלק כפתור העריכה והציטוט.....