ההיילקס עדיין הרבה יותר קשוח מהטרופר... מה יש בתא הנוסעים שכל כך עושה את זה ?
Printable View
ההיילקס עדיין הרבה יותר קשוח מהטרופר... מה יש בתא הנוסעים שכל כך עושה את זה ?
בשיא הכנות מה שונה הטרופר מהיילקס IFS?
לשניהם שלדת סולם, לשניהם מוטות פיתול קדימה ותסכים איתי שיהיה יותר נעים ומרווח לנסוע בטרופר.
ההבדל היחיד הוא בנעילה המקורית בטויוטה וברופר הישנים אפשר להתקין נעילה לגמור עניין
להיילקס יש אמבטיה מאחורה, הטרופר סגור.
היילקס הוא סוס עבודה שנולד ככה גם אם התעללו בו במרוצת השנים, הטרופר יותר מפנק אין ספק אבל...
כל השאר, קטונתי.
גם לשנתון 99 ומעלה יש נעילה אחורית:
http://store.arbusa.com/ARB-Air-Lock...5-P3560C7.aspx
הטרופר לדעתי הרבה יותר חסון בכל הפרמטרים סרנים, טראנספר וכו' מטויוטה עם ifs.
בואו רגע נודה באמת - צחי לא עושה עבירות. הוא לא צריך מכונת עבירות. תכל'ס, לצרכים שלו - גם טרופר בלי נעילה יסתדר.
אני יודע כי בקבוצת הטרופרים שאני נוסע איתה המוביל היה בעבר עם טרופר, מוגבה עם צמיגי 31 ועלה בכל המעלות בארץ...
וגם הגראנד ויטארה של צחי - על אף שהייתה משופרת ובעלת יכולות לא מבוטלות - לא אותגרה.
אז אני לא חושב שצריך להתפשר על החיים ביום יום ובנסיעת כביש בשביל יכולת שטח לא מנוצלת.
בסוף גם טרופר 97 וגם היילקס 97 אלו רכבים ישנים שידרשו תחזוקה. הוא יודע ומודע לזה. אין מה לעשות...אף רכב לא חף מתקלות.
לדעתי יהיה קל יותר למצוא טרופר 3100 במצב טוב יותר מהיילקס. יודע כי לאחרונה שמעתי על 2 עסקאות כאלו מאוד מוצלחות.
בכל מקרה צחי, לדעתי תן ליכולת העבירות של הרכב את המקום הראוי לה, וזה לא בראש סדר העדיפויות מההכרות שלי איתך. אתה לא הולך לכמריר וגם לא להתחיל לטייל בכל המעלות של בית שמש.
טרופר עולה יפה את המשל"ט, את אשתאול, את ורדית ומעלה רמון וכל זה גם בלי נעילות.
אם אתה רוצה לעשות את הדברים שהם קשים יותר ורמה אחת או יותר מעל זה מבחינת עבירות - זו כבר שאלה אחרת.
השורה הראשונה: אמין ורכב בן 15-20 זה שילוב בעייתי, וזה הבאג העיקרי שמסבך את כל הדיון...
אני קורא את מה שאתה כותב, ומבין שהאופי ההנדסי של הכלים האמריקאים לא מתאים לך (ואם ככה אז אנגלים, על אחת כמה וכמה...). יכול להבין את זה.
היילקס נשמע כמו הדבר הכי נכון עבורך.
ואם אתה מוכן לקנות רכב בן 20 - עם טסט כפול והכל - אז תשקול גם פוראנר. היו בתקופה הארוכה ואולי עדיין ישנם פה בלוחות שניים שלושה שנראים מעניינים ובמחירי מציאה.
פור ראנר יורד בגלל בעיות זמינות חלפים, מנוע מורכב מדי ותא מנוע צפוף מדי, אני ארחיב את החיפוש כרגע לטרופר דיזל עד 98.
לגבי אמינות ורכב ישן אתה צודק אבל מה לעשות זה מה יש במסגרת התקציב.
אגב הייתי יכול ללכת על קוראנים למיניהם ולעלות בשנתון משמעותית אבל אז שוב אני מאוד מתפשר ביכולת השטח ואז למה החלפתי את הויטרה
שגיא ההנחות שלך שגויות, זה שראית את דויד, שחר, בני ועוד כמה חברים עולים את ורדית ועשוש עם גראנד זה אחלה אבל זה לקחת את הרכב ולשחק על קצה היכולת שלו ואז שקורה נזק סביר להניח שהוא יהיה גדול.
נק' מוצא של רכב שטח טוב היא היכולת לסחוב צמיגים במידה נורמלית ואני החלטתי שהמינימום הוא 31.
אז נגיד שהייתי מחליף לסרן ברזל, ושם נעילה קדמית, ועושה את כל מה שנדרש כדי להרכיב 246/75/16 ומכניס אותם בדרך לא דרך לרישיון וכל זה בשביל להגיע ליכולת של SUV סטנדרטי ולאבד הרבה מאמינות הרכב כי מכלולים שלא חיזקת או שיפרת הופכים לנק' הכשל הבאה (ציריות למשל).
הגראנד ויטרה הוא אחלה למי שרוצה לעשות שבילים + או לבנות רכב ייחודי ולהתמודד עם כל ההשלכות של זה לי זה פחות מתאים.
סיפורי הגבורה שאתה שומע באופן קבוע מכל מיני בעלי גראנד ויטרה שהחליטו שזה רכב השטח המושלם מבחינת הוצאות ותמורה הם בעיקר סיפורים, בסופו של דבר מדובר ברכב טוב עם מנוע וגיר סופר אמינים אבל יכולת שטח סבירה מינוס במקור.
טוב הגלישה על יכולות השטח של הגרטנד לא רלוונטיות, אין לי יותר גראנד, אין לי גם שום רצון להיות הבעלים של אחת אז נחזור לדיון המקורי.
ו-ASYPEER כזכור לי גם לך הייתה גראנד שמשום מה הוחלפה לג'ימני. זה בגלל שהיית כל כך מרוצה ממנה?
אני רק רוצה להוסיף מספר מלים מנסיוני.
אם אתה רוצה רכב אמין אתה צריך לחפש רכב כמה שיותר נאמן למקור.
צריך להבין שאם משפרים רכב לכיוון שטח (כל רכב) הרי שמכוונים אותו לכיוון מסוים.
לדוגמא (פשוטה) אם תגביה רכב זה יבוא על חשבון יציבות נוחות בכביש ואמינות (מבחינת מכלולים כמו מיסבים לדוגמא).
אפילו טויוטה הייליקס סמל האמינות, אם תרכיב לו גלגלי 31 והגבהה תפגום ביציבות שלו ובאמינות (ראה ערך זרועות מגל וכו..)
אפשר לחיות עם זה (ורבים עושים זאת) אבל אמין וטוב לכביש "כמו המקור" זה לא יהיה.
תמיד יש פשרות, ואתה צריך לדעת היכן להתפשר.
יש מעט מאוד רכבים סטנדרטים (אם בכלל) שיוכלו לעלות את וורדית חלק לגמרי בלי שום "נגיחות"
לכן אם אתה רוצה לעלות את וורדית עם כמה שפחות נזקים אתה צריך רכב משופר.
ולאמינות אתה צריך רכב משופר כמה שפחות ועדין יוכל לעלות את וורדית ללא נזקים רצניים
יש מספר רכבים ישנים (קרי זולים) שעונים על הדרישות הללו. דיפנדר סופה היליקס לנד קרוזר מודל 70.
עם יותר שיפורים (פחות אמינות) ויותר סיכוי לנזקים דיסקו, פאגרו טרופר וטויוטה פראדו.
בגלל שהרכב אמור להיות רכב משפחתי יחיד (קרי נוח) נראה לי שהקבוצה הראשונה לא ממש רלוונטית.
מהקבוצה השניה אני הייתי ממין אותם טויוטה פראדו (אמין מאוד) פאגרו וטרופר (בגלל הבעיתיות של המנועים)
רק ארוכים (אמור להיות משפחתי).
דע שיש סיכוי לנזקים אבל הסיכון הוא סביר.
דיסקברי גם אפשרי (ולו יש פוטנציאל עבירות הגדול ביותר) אבל רק אם אתה יודע שאתה משתעבד לרכב, ומתקן משהו קטן כל שני וחמישי.
אישית, מה הייתי עושה במקומך..
שכח מכל סיפורי וורדית, לא נראה לי שאתה הטיפוס שמחפש "טיול מעלות"
וורדית היא לא בשביל מי שאוהב טיולים אלא בשביל מי שמחפש אתגרים.
99% מהשטח הוא ברמת עבירות פחותה בהרבה מוורדית.
קנה פאגרו או אם אתה יכול להרשות לעצמך פראדו.
תגביה בקצת וסע לשלום רוב הטיולים לא תהיה לך שום בעיה.
ואני... קורא בין השורות, בדיוק מה שנמרוד אמר - אתה רוצה היילקס אבל...
במקרה כזה, אני הייתי לוקח את היילקס הזול ביותר שיכול לקנות (בגבולות הסביר, כמובן) ופושט "מסדר" אותו.
כן שחוט או לא שחוט - קנה ותשקיע לעשות אותו כמו שאתה רוצה (גימור, נוחות, עבירות) וסגור עניין. הכל עניין של מחיר ועם הנסיון היום (גם שלך) אתה תדע לתמחר כל דבר (מהחלפת ריפודים ותיקון דאשבורד ועד החלפת מנוע וסרנים) ולקבל מחיר סופי של רכב "שתפור עליך".
עזוב אותך מרשימת הדרישות/צרכים - אתה אוהב/רוצה היילקס.
תרפה.. שרירים ותתמסר:rolleyes:.
אין צורך להתפשר יותר מידי ואז להתסכל בקנאה/געגועים על כל היילקס "יפה" שאתה רואה.
תוריד דרישות ותתחיל לתמחר ותבדוק אם נכנס לתקציב ו... לעבודה.
כבר חודשיים שאתה מחפש - יכולת כבר לנסוע בהיילקס מדוגם ונוח ועביר, בדיוק כמו שתה רוצה.
לדעתי הטרופר (ודרך אגב, השניים שדיברתי עליהם הם בנזין ואוט') הוא הרכב שעונה על הדרישות שלך (מבחינת עלות/תמורה לרשימה) ובטח יותר המפאג'רו (יקר יותר ובלי סיבה ממשית, מלבד "השם") אבל אתה לא באמת רוצה אותו..
יאללה.
חבל על הזמן.
קנה גרוטאה במחיר "מתאים" ותעלה פה כתבה על כל מה שאתה עושה לו והופך אותו לבונבוניירה שלך.
וצילומים של "לפני ואחרי"... הכי חשוב. הכי מספק..
תגובות 128 עד 131 עשו לי דה ז'ה וו לויכוח נושן ....
http://www.jeepolog.com/forums/showt...l=1#post539806
אין ספק שצחי "חצה את הרוביקון" והגיע לתובנות שרשמתי לפני שנתיים.
צחי,
טרופר 3.1 דיזל ידני יהיה משימה לא פשוטה למצוא (למכירה ושמור) !
הייתי ממליץ לך לחפש גם בנזין עד 98 (אומנם פחות יפה מדגמי 99 והלאה),
אחזקה מאד זולה (שפע חלפים ובזול), אמינות טובה מאד .
עם קצת סבלנות תוכל למצוא רכב שמור וקמ' נמוך (הרבה שימשו כרכב שני בבית).
תצרוכת הדלק טובה יותר לעומת דגמיי 99 בזכות מנוע קטן יותר V6 3.2 לעומת V6 3.5
ובעיקר בזכות יחסיי העברה בסרנים 1:4.56 לעומת 1:4.1
בהצלחה
רענן
צחי, המון סבלנות ותהיה לך היילקס
כל יום לבדוק את הלחות וקבוצות המכירה בפייסבוק .
היה לנו טרופר 3.2 V6 כ8 שנים בבית. רכב מאוד מפנק עם מנוע חזק. אבל ממש לא זול לאחזקה במוסך שאינו מוסך מדרכה ותצרוכת דלק גבוהה.
Sent from my Ass
קנה יונדאי טאראקן ותמשיך לחפש...
TLC 100 IL