תגובה: רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
ג'וי הוא אדם מיוחד שכייף לטייל איתו. ואני אומר זאת כאדם שלא אוהב מלווים - בהמעטה. - עד כאן המחמאות.
לגבי המסע עצמו אני,גיליתי ארץ מהממת כג'יפאי ומאז ביקרתי לבדי ועם חברים, מספר פעמים בזכות המסע הראשון ,ונהינתי הרבה יותר.
לגבי התחרות עצמה לבחירת הרכב המוצלח,אני מתקשה לומר שזה היה מסע מקצועי כפי שכולם חושבים,ולאמיתו של דבר זה היה מסע כלכלי גרידא שאינו שונה מכל מסע אחר (שאפילו סמואל יודע לעשות - כנראה),ושלא נבחנו בו שום נתונים בנושא התחרות - מעבר לכושר האספקה הקולינרית של המקורבים לג'וי -שגם זכו ב''תארים'' המנצחים.
אילולא הייתי מגלה ארץ מדהימה - הייתי מצטער על הזמן הארוך שהשקעתי בטיול מאורגן של כוסיות.
לא יודע איך ולמה השירשור הזה הפך למשהו רציני, שאנשים מתחילים להתווכח עליו ממש ברצינות... דבר שבהכרח יביא להעלבות של חיים.
בואו נשים את הדברים על השולחן ואני מציע... להתקדם משם, כמו בעמודים הראשונים:
זו לא תחרות ולא היתה ואין בכותרת וגם לא בת'רד הראשון שום דבר.
עוד אחד מהשירשורים המעניינים של חיים ותו לא.
וכך נראה לי שצריך להתייחס אליו ובטח לא להתחיל להתעמת... לא כולם יודעים לקחת דברים בפרופורציות... גם לא המבוגרים שבנינו.
לעניין, ואני חורג מכל מה שרשמתי למעלה, באופן חד פעמי..
בועז, לא מבין את ההתלהבות שלך.
אני רואה בתמונות(ושומע במהלך השנים) בעל אמצעים שרואה כמטרה לשים ללהג כל דבר מודרני יותר מאוהל בדואי ותנור עשוי גרוטאות ברזל. בעל רכב שכולו קופסת ברזל בסיסית ומופשטת, עם מנוע וגלגלים ללא כל סממן של נוחות מקובלת שהוסר ממנה בהפגנתיות/בהצהרתיות, שבמהלך השנים, טלאי על טלאי, הוספו לו אין ספור "שיפורים" ותוספות, הכל פרי מוחו של בעליו "היצירתי".
פה ושם הוא "פוגע" (עם מגירות מעוצבות ותוספת מצבר) ופה ושם הוא מצחיק(עם מכונת פופקורן, שזכיתי לטעות מתוצרתה) ופה ושם הוא הזוי באופן מצחיק/תמים(עם חצאי שקלים ומזמרה יעודית).
אז זה נוח לו, לחיים, ומפתיע ומצחיק ומעורר השתהות והערכה אצל אחרים אבל בנינו.. אין בזה שום דבר יותר ממישמש של "חוויות" (כמו מתלה יעודי לשקית זבל... קוריוז שלא יוצא לי מהראש) שמצאו דרכן לרכב בסיסי ופרימיטיבי.
הרי כל "מינוס" שיימצא בקונפיגורציה התמהונית הזו, של הרכב, יקבל מיד תיוג של "מי צריך את זה, זה לכוסיות" (ואני דווקא די אוהב כוסיות.. אני חושב) וכל "תוספת" הזוייה ומיותרת ככל שתהיה, תזכה להסבר "פעם(בדרך מתימן) הייתי צריך בדיוק כזה והיה חסר חסר... וכשתגדלו להיות ג'יפאים אמיתיים, שיושבים תחת עץ אחד במדבר 4 ימים(באמצע שבוע עבודה) ותדברו לעצמכם ולתרנגולות המתמעטות שהבאתם לארח לכם חברה(ולאכול), אולי תבינו"
לא תחרות ולא פרס ולא משהו שניתן למדוד..
כולה שירשור חביב.... שאולי, אם מחפשים טוב, ניתןללמוד ממנו משהו... בנוסף לכל מה שאנו למדים על האישיות הצבעונית.
לבריאות לחיים ומעניין לנו..
ברנרד,
שים לב שעם כל המלל שנכתב, אף אחד עדיין בינתיים לא הציב רכב אחד כקונטרה להצהרה של חיים.
להלן רשימת הציוד של סמואל:
לנדרובר דיסקברי בנזין
קפיצי אוויר עם שליטה מתוך הקוקפיט
בולמי מירוץ מקצועיים ארוכי מהלך + תושבות הגבהה
תוספות: פגוש קדמי צינורות זווית גישה מקסימאלית + מגן חזירים מובנה
כננת 9500 ליברות 30 מטר כבל + 20 נוספים
סט חילוץ הכולל רצועות 9/8/3 שאקלים כפפות את חפירה מתקפל 2 פנסי ראש בתיק חילוץ טריפנט ראש מקוש ומוט מקוש
גריפים לכול הציודים + מטפה
זוג פנסי קסנון 65 וואט תאורת דרך על הפגוש
זוג פנסי לד הצפה 35 וואט לדרך / מחנה על הגגון
גגון/ משטח העמסה מלא 2.10 מ' קל משקל עיצוב מיוחד
אוהל גג ספארי + מערכת שינה לטקס ושמיכות פוך אווזים
צילייה גלילה + כילה מלאה + קירות קורדורה לסגירת חדר שינה חיצוני ( אוהל חפ"ק)
טיפי מסחרי ל 22 איש ישובים 12 ישנים
מערכת איחסון טריפנט מלאה כוללת רשתות כלובים ופאוצ'ים
מערכת אוטוקארוון 3 אלמנטים מאלומיניום פרופיל גרמני מטבחון עם כיור וברז מתקפל יחידת איחסון ישיבה + יחידת איחסון ארגזי אלומיניום נשלפים המכילים חלקי חילוף כלים וערכות חשמל
מתקן למחשב / טאבלט / ג,י פי אס . טרקינג טריפנט 4 נקודות
2 מצברי טרוג'ן פריקה עמוקה 85 וואט כ"א
ניהול מצברים . מוניטור של IBSפיצול וקופסאות נתיכים נפרדים
כול הצרכנים הזללנים מחוברים עם נתיכים וסולונואידים 40-70 וואט
מכשיר קשר קבוע מקסטרק 400 + 6 מכשירים ידניים למצטרפים
פנל סולרי על הגגון 140 וואט 8 אמפר שעה + בקר מחווט למצבר צרכנים
מרכז צרכנים ובקר + 5 שקעי מצית לצריכה גבוהה נייד למיקום ע"פ הצרכים בכול פינה ברכב או מחוצה לו
מערכת לחימום מים על גז מיכל גז 2.5 ליטר
קירוי אלומיניום לסגירת דלת אחורית + שולחן מתקפל קירוי אלומיניום חלון אחורי + מדף מתקפל
5 שקעי מצית צריכה גבוהה מובנים בפנל דלת אחורית ( נוספים לאלו שמקדימה ובסה"כ 10)
קונסולה למתגים על הדשבורד + שעון דיגיטלי לחום ראש מנוע
מיכל מים קשיח 32 ליטר + חיבורי ½" חיבורים מהירים
נאד מים 100 ליטר ממוקם מתחת לרצפה חיבור מהיר למחמם מים
2 משאבות 4 ליטר דקה פלוג'ט + צנרת וראש מקלחת
קומפרסור 200 פי אס אי + צנרת + מיכל 12 ליטר בילט אין
מיכל גז נוסף עם ווסט ומחברים למטבחון הכול ממוקם קבוע על מדפי אלומיניום המוצמדים לכלוב האיחסון הפנימי בצידי התא
רצפת בירץ' 2/3 רכב מצופה פי וי סי עם קנטים פרופיל אלומיניום
ממיר 400 וואט בילט אין 2 ממירים 100 וואט למכשירים קטנים
סרן אחורי משופר ומחוזק של דיפנדר הכולל ציריות מקסי דרייב ונעילה אחורית + קומפרסור מובנה מתחת למכסה מנוע ARB
ג'אנטים מיוחדים מאך אנגלי מחוזקים
צמיגי MTR TOYO 32"
מקרר אנגל 35 ליטר + תותב שהופך אותו ל- 52 ליטר צריכה נמוכה
2 מיטות שדה עבור החדר החיצוני / מזרנים 6 ס"מ מתנפחים כריות מתנפחות ושקש"ים 4 עונות
קייק מתנפח לזוג + ווסטים ומשוטים
אוהל מקלחת מתקפל
שירותים כימיים ומשאבת בידה טבולה
2 ג'ריקנים 20 ליטר תיקניים ממתכת + ג'ריקן 10 ליטר מוגן פיצוץ
מטען מצברים אוטומטי 8 שלבים
שולחן אלומיניום 120 ס"מ מתקפל
2 כיסאות מתקפלים
סט כלים של מכונאי פתוחים סגורים בוקסות פליירים
צבתות ידית כח בורר ניוטון בוקסה 52 ומפתח 32 דק
הייליפט + ג'ק 3.5 טון
2 שפלות גישור מקצועיות ABS מחוזק
2 שפלות ניפוח
אבומטר + מד טמפרטורה לייזר + מד טעינה
משקפת / מצ'טה / גרזן / משור ידני עץ / מתכת
מגזרי תייל / מלחציים
ערכת תיקון פאנצ'רים מקצועית אקדח פטריות לטיובלס וסט לפנימיות
מוטות טלסקופיים יתדות ישרים וספירליים חבלים רשת הסוואה
וציליית לטקס נמתחת
מטבח שיכול לשרת 20 איש כולל סכו"ם צלחות כלי קיבול
משטחי חיתוך וסט ניקוי והיגיינה
כלב גז + משטח הגבהה לסירים / פוייקה
סט פוייקה מספר 2 + חצובה
מתקן צלייה ועישון ע"ג חצובה
קוב בישול אורגני בתוך הטיפי
מתקן צליית גושים מניפה עצמאית
בנדולרה גדולה המכילה את כול הכלים לטיפול בבשר
גזיית פלאנצ'ה עם מכסה לצלייה
2 ראשי גזייה אלפיני ומיכלים קטנים
מחמם גז נייד
בר משקאות בתיק מדף הכולל כוסות יין זכוכית וכוסיות להקפצה
בר קפה / תה /פינג'ן/ מכשיר אספרסו 200 BAR
עם הקצפת חלב סט ל 6 כוסות אספרסו דופן נירוסטה כפולה
כוסות נירוסטה לקפה ובירה
טאבלט נווט פוג'יטסו
אייפד נווט
ג'י פי אס 273C + נוספים (3)
מכשיר טרקינג לוויני שידור סימוס מיילים ופוסטים בפייסבוק / טוויטר 2 כיוונים
מערכת סאונד + תגבור רמקולים שקע USB
3 חצובות עם תאורת מחנה
מקרן + חצובה + מסך
כיסויי מושב טריפנט קורדורה
אורגנייזרים שמשונית טריפנט 30 ו- 60 ליטר
2 תיקי מסע 320 ליטר לגגון
2 רשתות לעיגון ציוד על גגון
כיסוי שמשונית עם רצועות לגגון
רשת סגירה לציוד על מכסה מנוע
2 רשתות הפרדה בין תא הנוסעים למטען
רשת מכסה מנוע טריפנט + שטיח קורדורה ופלציב תפור מתחת לרשת לקשירת ציוד חילוץ על מכסה המנוע
אשפתון כיסוי גלגל רזרבי
מוכן לצאת לכול מסע שייקבע ממש עכשיו חזרנו ממסע חוצה אירופה אשמח לאזן בחוצה ישראל ו/או חוצה ירדן
כי אין טעם - לא יכול להיות רכב שיעלה על הרכב של חיים. לא בעולם של חיים, בכל מקרה. הפרס הוא תיאורטי בלבד, והשרשור הזה נועד... לא ברור למה ☺ אבל הוא משעשע, ויש קסם ב75 ובבעליו. העובדה שחיים נידב על דעת עצמו שני שופטים נפרדים לאותה תחרות זה הוכחה מספקת...
דורון אם אתה זורם, הטנדר שלך בהחלט ראוי. אם אני הייתי שופט, היית זוכה.
זה לא רכב זה הצהרת הון .
עידו
רכב המסעות האולטימטיבי במזרח-התיכון.הטויוטה 75 של רכס.
סמואל, כל הציוד ברשימה שציינת נמצא כל הזמן על האוטו?
צריך להיות אומן אוריגמי בשביל להעמיס את זה על דיסקו [emoji41]
האשפתון של ג׳יפולוג?
נמרוד, מבירור עם חיים היום הוא עומד מאחורי התחרות והפרס ויש לאסף מנדט מלא לשפוט כראות עיניו לפיכך אין להתיחס לפוסט כאל הלצה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דורון אם אתה זורם, הטנדר שלך בהחלט ראוי. אם אני הייתי שופט, היית זוכה.
א. תודה.
ב. הרכב בשלבי דיגום מחדש.
ג. הרעיון מאחוריו שונה מהתפיסה של חיים וסמואל.
אצלי הוא כמעט ריק ביום-יום, ומאובזר לקראת טיול.
זה אומר שעה-שעתיים של הרכבה מודולרית ויש לי את רוב הנוחיות שאני רוצה בשטח (בתחביב הזה תמיד יש עוד משהו ש״צריכים״).
מה גם שיש שוני מהותי בתפיסה בין מי שישן ברכב, אוהב לישון באוהל גג או ישן באוהל על הקרקע.
מי שפורס צילייה ענקית לזולה, ומי שפורס צילייה מדוגמת ומסוגננת המחוברת לרכב אבל מספיקה לזוג אנגלים שותי-תה בשמש בריטית בלבד..
האבזור של סמואל מרשים, ולדעתי לא מעט ממנו מיותר עקב כפילויות ויתירות מוגזמת (מתנצל מראש..).
גם חלק מהאבזור של חיים מיותר לדעתי, אבל מאד קל לי למדוד איזה רכב יותר מאורגן מבחינת קיום עצמי בשטח, במה שמוגדר ״ self sufficient" ואם הייתי שופט, לפחות מול שני המתמודדים, קל מאד לבדוק אחד מול אחד יתרונות וחסרונות.
רכס יקירי
לא יהיה עוד אחד
זורק לך כפפה
ראש בראש בכול הפרמטרים שהפורום המכובד הזה יבחר ( חוץ מעוזון אין לי או שאצרף את ציקי שותפי והוא יגיע עם הנשר שלו חחחחח)
מסע חוצה ישראל בסוכות
בפעם הראשונה שים את הכסף שלך בפה (תרגום חופשי מאנגלית)
את העגלה נתרום לנזקקים בלי פרסים גם ככה להוציא ממך משהו יהיה בלתי ניתן להשגה אז....
תחרות הוגנת אפשר להצטרף לראויים ( סורי בכול זאת השקענו עבודה)
אני לא חושב שסמואל סוחב את כל הזיווד בכל רגע נתון... אני מניח שהכפוליות הן בהתאם לצורך של המסע הספציפי.
הי בועז
זהו הציוד שנמצא בד"כ על הרכב
ישנם פריטים שלעיתים יורדים כמו הקייק למשל ואחרים מוספים כמו ציוד מע"ר ערכת חובש אלונקה ומיכל חמצן
כול זאת בכפוף לצרכי המסע המשקלים נשארים בד"כ זהים
זהו רכב מסעות ורשימת הציוד גם אם ניראת לחלק מהחברים מיותרת ו/או כפולה
נוצרה תוך כדי שימת לב לצרכים הפרטיים שלי וגם כתמיכה למצטרפים למסעות שלי
ברכב הזה יש 2 מקומות בלבד כול החלל האחורי מיועד לציוד, כפי שציינתי זהו רכב מסעות
זה לא רכב משפחתי זהו יעודו ולצורך הזה בלבד הוא נבנה.
אשים דגש כי ישאלו בכדי להתמודד עם המשקל הרב התקנתי קפיצי אוויר גילוי נאות זהו עיסוקי העיקרי היום.
אגב כול מי שמעוניין לראות את כול הציוד הזה על הרכב יוכל להגיע לרחוב בית הראשונים 18 אזוה"ת עמק חפר בתיאום
החל מהשבוע הבא אני בנייד 050-5287689
משם אנחנו פועלים ( רכס מכיר את הכתובת הזו היטב) קפה מצויין סיפורי מסעות וסיבוב עם הרכב בדיונות ליד עלי
סמואל, תוכל להעלות תמונות ?
אם דרושה לך עזרה פנה אלי בפרטי ואסייע לך בעניין
לדעתי מה שלא מהווה חלק מהזיווד הבסיסי של הרכב ליציאה לא רלוונטי לתחרות.
הקייק לא רלוונטי ל-99% מהשימושים בארץ, וגם לא בחו״ל לרכב מסע.
הוא לא מהווה מעל שימושיות כדי להגיע מנקודה א לנקודה ב׳ או להתקיים בתווך כמו גז/מים/חלקי חילוף/אוכל יבש וכו׳.
זה כמו שתגיד שאתה סוחב שק שיבולת שועל כי אולי תיתקל בגמל רעב.
ובלי תמונות איך נהנה?
[QUOTE=sambo;652865]הי בועז
זהו הציוד שנמצא בד"כ על הרכב
ישנם פריטים שלעיתים יורדים כמו הקייק למשל ואחרים מוספים כמו ציוד מע"ר ערכת חובש אלונקה ומיכל חמצן
כול זאת בכפוף לצרכי המסע המשקלים נשארים בד"כ זהים
זהו רכב מסעות ורשימת הציוד גם אם ניראת לחלק מהחברים מיותרת ו/או כפולה
נוצרה תוך כדי שימת לב לצרכים הפרטיים שלי וגם כתמיכה למצטרפים למסעות שלי
ברכב הזה יש 2 מקומות בלבד כול החלל האחורי מיועד לציוד, כפי שציינתי זהו רכב מסעות
זה לא רכב משפחתי זהו יעודו ולצורך הזה בלבד הוא נבנה.
אשים דגש כי ישאלו בכדי להתמודד עם המשקל הרב התקנתי קפיצי אוויר גילוי נאות זהו עיסוקי העיקרי היום.
אגב כול מי שמעוניין לראות את כול הציוד הזה על הרכב יוכל להגיע לאזוה"ת עמק חפר בתיאום
החל מהשבוע הבא אני בנייד 050-5287689
משם אנחנו פועלים ( רכס מכיר את המקום הזה היטב) קפה מצויין סיפורי מסעות וסיבוב עם הרכב בדיונות ליד עלי
חזרה למה שג'וי כתב... ואלו דברי טעם.
אבל הוא מעלה שאלה חשובה. מה זה בכלל רכב מסעות? מה המדד לפיו רכב כזה נשפט?
יש מי שבשבילו רכב המסעות המושלם הוא אופנוע עם שלושה תאי ציוד ומעיל רכיבה מרובה כיסים.
לאחר, גם משאית 32 טון עם טרקטורון בתא אחורי לא תספיק.
כי לשאלה "מהו רכב מסעות", נדרשת השאלה מה הוא מסע? אותו Expedition - מסע חקר, ורכב המסעות שמטרתו היא להביא את הנוסע לכל מקום שבו יחפוץ לטייל. אבל איך?
יש שיאמרו שתכליתו של רכב מסעות הוא לספק את צרכיו של הנוסע בבדידותו וניתוקו מהציוויליזציה. והנה, גם חיים וגם סמואל - כל אחד בפרשנותו הוא - מציג איך הוא יכול להתקיים במסע ללב המדבר וחזרה בלי להסתמך על אף מקור צידה בדרך. צא, בבדידות מזהרת, צפה מרחוק על הטבע, ישן בתוך קופסת המסעות שלך, או באוהל גג בגובה בטוח מעל הטבע הפראי. אכול את המאכלים הביתיים שלך והתפנק במצעים ריחניים מאבקת הכביסה של הבית. כשהרכב יישבר, תתקן אותו בחלקים מקוריים שהכנת מבעוד מועד ובכלי העבודה הטובים בעולם, גם הם מוכנים מבעוד מועד. כשבגדיך יתלכלכו תחליף לסט חדש של מיטב אופנת הטיולים, בגדים נושמים, שלא מתקמטים לא מתלכלכים ולא מסריחים, להיות נקי ומסודר, להיראות טוב ולהרגיש טוב ממש כמו בבית.
אבל האם זוהי תכליתו של המסע? האם זוהי תכליתו של רכב מסעות?
אחרים יאמרו שתכליתו של רכב מסעות היא ההיפך הגמור. תכליתו של המסע היא לאפשר לנוסע להכיר ולחקור מקרוב מקומות אחרים ושונים ככל האפשר מנקודת המוצא של הנוסע. לאכול את המאכלים הביתיים שלך, לישון במיטה שלך ולשתות את היין שאתה שותה בבית - לשם כך אפשר להישאר בבית. עבורם המסע הוא ג'יפ קצר, פתוח, עם שני תרמילים ומעט מזומנים. סע, תתחבר לציוויליזציה שבה אתה נוסע - את האוכל והמשקה תשיג כמו שהמקומיים משיגים, והכן אותו כמו שהמקומיים מכינים. סעד איתם, אחרת איך תכיר אותם? לון איתם, אחרת כיצד תלמד את אורחות חייהם? וכשהרכב נשבר, חוט ברזל ואיזולירבנד... עד המוסך המקומי, שם תחווה באופן בלתי אמצעי כיצד מוסה חותך, מרתך ומשחיז באמצע המדבר, את הציריה הגזורה שלך - ממש כפי שהוא עושה לציריית הרכב שלו. כשיתבלו בגדיך, תקנה בגדים חדשים בשוק המקומי. בסופו של המסע הנוסע ייראה כמו אחד המקומיים, יאכל כמו המקומיים וידבר את שפתם.
אני? לא החלטתי.. אני חושב שזה נושא לשיחה פילוסופית עם חבר דמיוני, או שיחה דמיונית עם חבר פילוסופי, לא יודע. נראה.
אסף.
דורון ידידי
עבורי כול הציוד המוצג ברשימה רלוונטי אנא ממך אל תפחית ואל תוסיף
אתה קצת מערבב את הצרכים שלך עם שלי איש באמונתו יחיה וכך ינהג
מיותר כפול או חוזר על עצמו ככה זה אצלי ותאמין לי זה עובד מצויין
עבורי כמובן
ותמונות יועלו בקרוב