-
תגובה: סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
וחנן, לא צריך דינמומטר... מספיק הדבר ההוא, שמריץ את הגלגלים בבדיקת בלמים..
איך? הוא יגרום לטורבו להגיע למקסימום גדישה? למצערת להיפתח? למזרקים להזריק?
אם כבר אז להיפך, בדיוק.
אם המכשיר הזה היה יודע להסתובב מהר, והוא ממש לא (הוא מסתובב בקמ"שים בודדים. שיחקתי פעם עם פרמטרים של מכשיר כזה, אבל אני לא זוכר את המספר המדויק) , הוא היה גורם ל"סל"ד בפועל" להיות גבוה יותר מ"סל"ד המטרה" וזה היה גורם למחשב להיכנס לfuel cut off mode" , שבו אין הזרקת דלק.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
חנן,התוכנית היא לחבר למכשיר טורבינות לייצור חשמל ,בדיקת ההספק והעמסת המנוע תתורגם לאנרגית חשמל שתוזרם ישירות לרשת חברת החשמל,בסוף כל רבעון יקבל כל מכון צ'ק כבד על סכום האנרגיה שהזרים למערכת.
בכך נעשיר את קופת המכונים ונייתר את הצורך שלהם ל"השלמת הכנסה".
-
התעלית על דרור. התרשמתי [emoji1]
-
זה נחמד שאתם חושבים שאם המכונים יקבלו תמורה מלאה לעלות הבדיקה הם פתאום יהפכו קדושים ויוותרו על מקור ההכנסה הנוסף הזה
-
נראה לי שעדיף שתעברו ל"מכוני העיסוי המשך הסטטוס קוו או העברת חוק מעקב הפין "
עידו
-
סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
זה נחמד שאתם חושבים שאם המכונים יקבלו תמורה מלאה לעלות הבדיקה הם פתאום יהפכו קדושים ויוותרו על מקור ההכנסה הנוסף הזה
כמו שאולמרט הסתפק, פוטד הסתפק, הירשזון הסתפק, דרעי הסתפק, השופט דן כהן הסתפק ועוד... אז למה שעובדי המכונים לא יסתפקו?
ככל שהבירוקרטיה והחוקים הדרקוניים יגדלו כך יתרבו המעכרים.
כתבתי בראשית ימי הבלאגן שהשינוי היחידי שיקרה הוא גובה השוחד וכמות האנשים שיצטרכו לשלם אותו בשביל שהרכבים המושקעים שלהם לא ירדו לטמיון.
אם יש מישהו מהמחליטים שקורא את זה שיזכור שלכל שינוי יהיה אפקט והוא לאו דווקא זה שהתכוונו אליו. כוחות השוק חזקים מהכול וצריך לפעול בחוכמה ואגישות ולא לנסות לתקן ברגע את כל העולם.
יש גזירות שהציבור לא יעמוד בהן
לדוגמא ביטוח החובה לאופנועים וקטנועים התיקר למימדים שרוב הכלים החלו לנסוע בלי ביטוח
-
סבורני שרוב האנשים כאן היו רוצים לגלות פגמים רציניים שימנעו תאונות. העלות של טסט שנתי כזה ובתנאי שאינו קטנוני ומתבסס על החלפת מגבי חלונות, זניחה לחלוטין. אני מברך על המוסד הזה ובאותה נשימה מקלל את מי שאין להם מושג כלשהוא ברכב ומנסים לרדת לחיינו בעניין שיפורי רכב הגיוניים. רבים כאן מבקשים שוב ושוב את שמות מכוני הרישוי הפועלים בעברינות כלפנו, בעלי הרכב ומשום מה אינם זוכים לתגובה.....
-
הטסט שנתי מיותר פוגעני ואינו נחוץ.
עצם העניין מעביר את האחריות לתקינות הרכב מהמשתמש/בעלים למכון.
מקור ההמצאה המטופשת הזו מצוי באופן התיחסות האנגלים לילידים הגרים במושבה שלהם קרי שקרנים גנבים שאסור לסמוך עליהם וצריך לבדוק אותם.
היום. אנחנו כבר לא מושבה בריטית ולכן האחריות צריכה להיות על המשתמש ברכב לוודא שהוא תקין.
כמובן שיש לתמוך את ביטול הטסט בחינוך מתאים והסבר ראוי ובעיקר ענישה.
בעל רכב שהיה מעורב בתאונה בגלל תקינות צריך לחטוף וחזק.
אני משוכנע שכך הרכבים יהיו הרבה יותר בטוחים לא נזקק למעכרים למינהם ולמכון טסטים שרוכב על הציבור כלכלית סתם.
כולנו יודעים שיש מכוניות שעוברות טסט בלי להגיע בכלל למכון.
יוסי
-
הרגת אותי יוסי.
"... מקור ההמצאה המטופשת הזו מצוי באופן התיחסות האנגלים לילידים הגרים במושבה שלהם קרי שקרנים גנבים שאסור לסמוך עליהם וצריך לבדוק אותם.
היום. אנחנו כבר לא מושבה בריטית...".
אבל עדיין נשארנו גנבים ושקרנים ולכן "כמובן שיש לתמוך את ביטול הטסט בחינוך מתאים והסבר ראוי ובעיקר ענישה."
גדול.
וחנן.
אני לא בקיא במכשיר ההוא במכונים, הוא לא יכול לעבוד על "ניוטרל" (פריילוף), על כוח הגלגלים?
כל מה שצריך זה את משקל הרכב על הגלגלים ולהאיץ למהירות מסויימת, בזמן מסויים..
וממשיכים "לגרות" אותי... יורדים עלי... לא יפה.
מזל שאני יותר מפחד מביקור לא מתוכנן של בועז, אצלי בבית בשעת לילה מאוחרת, אחרת כבר הייתי מעלה לינק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כל מה שצריך זה את משקל הרכב על הגלגלים ולהאיץ למהירות מסויימת, בזמן מסויים..
ומה תעשה עם הרכבים המונעים ב - 4X4 קבוע?
-
-
כנראה שלא יעשו כלום.. כמו בדיקת הבלמים היום, עם כל הלנדרוברים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
ניוטרל בטרנספר?
אתה גדול, מיכה.
הגלילים יריצו גלגלים שמנותקים מהמנוע כי שמת את הטרנספר בניוטרל, אז מה בעצם עושה המתקן הזה? בודק הספק מנוע בטלפטיה?
ברנרד, אני לא יודע אם הגלילים כשלעצמם כבדים מספיק כדי שהם יאפשרו להחזיק מצערת פתוחה לגמרי במשך 3-5 שניות, לפני שהמנוע מגיע לסל"ד המקסימלי.
במידה וכן, והרי יש למתקן גם מדידת סל"ד, אז הוא למעשה "דינמומוטר" (ולא רק מתקן לבדיקת בלמים), מה שמחזיר אותנו לפוסט המקורי שלי.
-
עניתי לבחור ששאל מה עושים רכבי awd בבדיקת בלמים
-
בבדיקת בלימה ועשן זאת אותה מערכת גלילים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
עניתי לבחור ששאל מה עושים רכבי awd בבדיקת בלמים
תשובה מצוינת. לשאלה שלא נשאלה כאן.
-
-
גם פותח השרשור לא שאל על מתקני בדיקת בלמים / זהום אוויר / דינמומטר או כל מתקן אחר .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
בבדיקת בלימה ועשן זאת אותה מערכת גלילים?
בטסט שעשיתי לפני כמה שנים, העבירו אותי למתקן אחר ממתקן בדיקת הבלמים.
ובכל זאת, אני מנחש שיש מכשירים משולבים.
-
אני עוד ממתין ל"סקר" ולתובנות של הדוד החכם מאמריקה.