למה היתממות? הרכב מוגבה 2 אינץ'. צמיגים 31 והגה מקורי.
בטלפון נאמר שאין בעיה תבוא.
בפועל הרכב הלחץ אותו.
לא היה מוכן לעיין באוטו דאטה ולמדוד. המטר לא משקר..
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Printable View
מה אומר המטר? מה גובה הגג?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
הוא לא היה מוכן למדוד. הרכב אמור להיות 178 סטנדרטי עם צמיגים מקוריים. כרגע הגג בנק' הגבוהה שלו עומד על 1.85 מטר. כמובן ללא קומבינה של משקל מועמס או עם חצי אוויר.
ההילקס נראה גבוה גם במקור. הגבהה של 2 אינטש וצמיג גדול גורמים לו להראות לא חוקי בעליל.
במיוחד אם יש צמיגי שטח.
אגב,
מדרגות פוזה כמו של לנדקרוזר (אלו שממליצים להוריד) עושות פלאים למראה האוטו, גם בלי להנמיך.
זו בדיוק הבעיה. הגעתי לטסט עיקמו פרצוף רצח. כמו שאתה אומר, צמיג שטח מלא קצת גובה והרכב נראה מוגזם.
אין ספק שטמבון קדמי עם חצאית ומדרגות צד נמוכות ישנו את המצב. אבל זה מנוגד לרעיון של רכישת היילקס.. [emoji2]
עדיין לא ענית אם ברכב מותקן קיט מאושר לרכב..
זה מאד משמעותי.
זה לא העניין דורון. לא עניין את המוסך איזה ערכה מותקנת.
כפי שאמרתי אתה או מיתמם או לא מבין את הנושא....
אם הרכב שלך לא סטנדרטי (וגם כשהוא כן הוא נראה גבוה) אז אתה יכול לאשר הגבהה רק במוסך שיש לו הסמכה לאשר הגבהות וגם אז האישור שהוא יכול לתת לך זה על הגבהה (מדגם ויצרן) שהוא מוסמך לאשר - לא משהו כללי.
לא לגמרי ברור מה היה בשיחה הטלפונית שלכם ומה היה כשנפגשתם כי זה נראה שחסרים הרבה פרטים עקרוניים.
בכל מקרה מאוד עקרוני הקיט שמותקן לך והאם הוא מאושר לרכב וזה בהחלט ענינו של הגורם המאשר.
בועז
זה מוסך מורשה להגבהות שאני בכוונה לא מפרסם את שמו.
הוא לרגע לא התעניין בקיט אלא רק בגובה הרכב.
אז כנראה שהמוסך חושב ששינו את הקיט דרסטית, בסוף, אני נוטה להעריך שיש לו נסיון מינימלי להעריך מה זה היילקס מוגבה 2״, ומשהו לא הסתדר לו בעין.
לשאלה הבסיסית חזרנו, יש בכלל קיט על הרכב?
אסור - על פי החוק - למכון הרישוי - לסרב לקבל למבחן רכב שיש לו לוחית רישוי צהובה. פשוט אסור.
מי שסרב להכניס אתכם למכון שלו - אל תתעצלו. פנו למשרד התחבורע ותתלוננו עליו - ויסגרו לו את המכון.
זה לגבי מכניס/לא מכניס את הרכב למבחן רישוי.
האם תעברו ? זו כבר שאלה אחרת.
אני משתדל לא להכליל - לא כל מכוני הרישוי בישראל מושחתים וגנבים ולא מקצועיים. ממש כמו עורכי דין ושוטרים ופקידי ביטוח לאומי ושאר מקצועות ומגזרים שאינם חביבים על הציבור ובצדק גמור - אלה רק 99.9% מהם שמוציאים שם רע לכל היתר.
אני לא יודע באיזו אוטופיה מדומיינת כמה מהמגיבים כאן חיים אבל הייתי שמח לנסות לצלם ולהקליט טסט לג'יפ באותם מכונים שמעבירים אותם בכזו קלות ולהיווכח אם יש אמת מאחורי ההכרזות עד כמה קל לעבור טסט עם רכב 4X4. כי מנסיוני המר אלה נשמעים ממש סיפורי אלף לילה ולילה. ממש עלי-באבא וארבעים הבוחנים. לא יאומן כי יסופר.
דרור,
המכון דוקא קיבל אותו..
תלך קצת אחורה בשרשור.
לא אחד ולא שניים מספרים על מכונים שסירבו להכניס רכב למבחן.
זה כאמור בניגוד לחוק.
מאז זרמו הרבה מים בניאגרה.
לטוב ולרע.
הפעם נכשלתי בטסט.
לאור הכשלים החמורים, שמחתי על הכשלון ואף הודיתי לבוחן על העבודה החשובה שהוא עושה (:
תפוח הגה שחוק ברמה כזו שפחדתי לחזור אתו הביתה. נבדק לפני כחודש וחצי ונמצא תקין, ועכשיו הוא במצב מפחיד, שאני לא זוכר שנתקלתי בכזה. אני מקשר את הכשל לאיזה מכוון פרונט חסר ידע שנדרש רק לתת אישור לאחר ההגבהה וניסה לעשות דברים שלא היה צריך לעשות, אבל לא זה הנושא.
בלמים אחוריים לא עוצרים. יצאתי טמבל ולא חשבתי לכוון את ווסת הבלימה לגובה החדש לאחר ההגבהה. טעות חמורה.
בתחילת הטסט הם קלטו את ההגבהה ושאלו אם היא רשומה ברשיון. נרגעו מיד לאחר תשובה חיובית.
טסט הוגן לגמרי, ובמקרה הזה גם עם תוצאות חשובות. קריטיות.
אמור זה שם של דג...
זה שנתן לי את האישור, במוסך שקרוב למכון, אפילו לא הכניס את הרכב למתחם המוסך.
בכל מקרה, לגבי כוונון ווסת הבלימה, אין מוסך שהיה מזהה את הבעייה ללא מכונת בדיקה עם גלילים.
התפוח עצמו, ראוי לצל"ש, לא הוחלף ב13 שנים שההיילקס אצלי, ורק אללה יודע אם הוא לא המקורי שבא עם הרכב. יוחלף כמובן במקורי חדש.