תגובה: בעיית התחממות בWJ מודל 2000
זה בסדר המוניטין ישתקם כי אני רואה שחוץ מלברבר עזרה לא משיגים פה.
אז תודה אבל לא תודה. את הלקח שלי למדתי. אתר DIY זה כבר לא. זה יותר אתר "לך אל המכונאי המועדף עלינו כעת ותממן לו פרגולה בחצר"
מצידי הנושא סגור. גם אם אמצא את הסיבה המדוייקת לבעיה אני לא חש שום צורך לפרסם פה.
עכשיו אתה יורק בפרצוף של אלו שעזרו לך וקילקלו למוסכניק שלך גם את החלפת הסלון ופינת האוכל...
לא ברור לי איך הטרמוסטט הורכב הפוך.
האפשרות היחידה להתקין לא נכון היא אם מתקינים את החריר כלפי מטה במקום כלפי מעלה.
לא ניתן להכניס את הצד הפנימי כלפי חוץ אם זו הכוונה.
קשה לי לראות איך הרכבה של החריר כלפי מטה תגרום לתופעות שציינת.
לגבי אתר diy, זה קצת לא הוגן לקבל עיצות לעבודה עצמית, ללכת איתן למוסך שעושה ההיפך, לטעון שגם מה שהוא עושה זה בסדר ואז להתלונן...
איך עזרת לי? בלהעליב אותי ולא לתת פתרון חוץ מלגרור למוסך? הקטע הזה של ירידות הדדיות לא עושה לי את זה.
מה שאלתי? איזה סיבות יכולות להיות שמערכת הקירור לא עובדת. מה קיבלתי? הטפות מוסר על איך שאני מטפל באוטו וכמה חרא המכונאי שלי. סבבה אבל זה לא מה ששאלתי.
אף אחד לא כתב, ואני לא בא בטענות אם לא בא לכם אז סבבה אבל אל תצפו שאהיה אסיר תודה או מלא הערכה, לבדוק אם יש הפרשי טמפ בין הצינור העליון לתחתון. אף אחד לא הציע שאולי הטרמוסטט מורכב הפוך. וכן, גם לי זה נשמע הזוי אבל כנראה שאפשר כי הפלאנג' מספיק גדול.
התווכחתם איתי על כמה שאני לא יודע לנקז אוויר ועל כל מיני דברים אחרים שבכלל לא קשורים לנושא.
בנימה אחרת, נמרוד הספר של היינס די על הפנים. אין שם יותר מידי מידע והוא מכסה יותר מידי דגמים ושנתונים. מה שגורם לו להיות לא מדוייק וחסר מידע. בכל מקרה היום אפשר למצוא באינטרנט מידע הרבה יותר מדוייק וקונקרטי. יוטיוב וכדומה.
מיכה,
הפלאנג' לא מספיק גדול להרכיב הפוך.
(החלפתי אצלי את הטרמוסטט)
נראה לי שצריך (לפעמים) לסנן חלק מהתגובות.
אני בטוח שמבין כל שטף מילים שנכתבו בשרשור הזה מצאת גם משהו שימושי.
הלכתם רחוק...
אולי תנחתו חזרה?
מיכה , יש פה הרבה עוקבים שקטים, להם אתה חייב עידכון.
רבין
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
שחר, אולי, ויתכן גם שלא. יתכן שכיסו 90% מהאפשרויות, ובסוף התקלה נבעה מה10% שנותרו.
אני מקווה שבעבודה שלי אני קולע לאחוז טוב לפחות כמו זה. ממש לא בטוח.
עם זאת, אולי דווקא יצא משהו טוב מהשרשור. אני מקבל את הרושם שהגיע הזמן לפתיחת תת-פורום של יריקות לבאר (אולי נצטרך להחזיר דמויות מהעבר כדי לעבות אותו) . עושה רושם שתהיה שם תעבורה מספקת.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
צריך לזכור שלא לכולם יש עור של פיל.
מי שנמצא במצוקה ולחץ בגלל תקלה כזו או אחרת, פתוח קצת פחות להלצות והערות.
רובנו ילדים גדולים,
שישקע האבק אולי גם הרוחות ירגעו (או להיפך).
מנהלים , תראו בשרשור הזה תמרור אזהרה.. מתקדמים מהר מאוד להיות צהובים... חבל
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
השרשור לקח תפנית לכיוון האישי, אני חושב שבמקרה זה הדבר נובע מכך שמיכה הוא יקיר הפורום, בלי ציניות, והרצון לעזור לו אמיתי. חברים רואים אותו פועל בדרכים לא נכונות (בלשון המעטה) ודווקא בגלל ההיכרות האישית, מרגישים צורך לדחוף אותו לפינה.
אם פות"ש היה מישהו לא מוכר, אני בספק אם השרשור היה מתקדם יותר מדי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
השרשור לקח תפנית לכיוון האישי, אני חושב שבמקרה זה הדבר נובע מכך שמיכה הוא יקיר הפורום, בלי ציניות, והרצון לעזור לו אמיתי. חברים רואים אותו פועל בדרכים לא נכונות (בלשון המעטה) ודווקא בגלל ההיכרות האישית, מרגישים צורך לדחוף אותו לפינה.
אם פות"ש היה מישהו לא מוכר, אני בספק אם השרשור היה מתקדם יותר מדי.
מזדהה עם כל מילה ובמחשבה נוספת אני מוצא מקום להתנצל בפני מיכה על שפגעתי בו.
מבלי להתפלש ברפש, למה אתה חושב שהדרך שבא אני מנסה לפתור את הבעיה לא נכונה?
אמרתם אולי יש נזק למנוע, בדקתי ולדעתי אין. אני מקווה שבקרוב אבצע בדיקת לחץ הפוכה (שאותה אני -לא- יודע או מסוגל לעשות לבד ולכן אני מחכה למישהו שיש לו את הציוד ויעזור לי בזה).
בצעתי כל בדיקה הגיונית וסבירה בעלת רמת סיכון נמוכה (לא פירקתי ראשים סתם למשל) ובנתיים התוצאות מעודדות.
בשלב האחרון לבנתיים החזרתי את הרכב למצב ההתחלתי מבחינת הטרמוסטט. כרגע עושה רושם שהוא לא לא מתחמם יותר.
מה אתם הייתם עושים אחרת? ולמה? ולומר לגרור למוסך זו אמנם אופציה אבל מבחינתי זו האפשרות האחרונה בהחלט.
מיכה.
לא היתה לי כוונה להעליב אותך, ומקריאה נוספת של מה שכתבתי, יכול להיות שהכתיבה היתה בוטה מדי.
דווקא כמנהל פורום הייתי צריך להזהר בדברי יותר.
התנצלותי.
מיכה,
שאלת מה היינו עושים אחרת, קצת קשה לענות בלי להיות ליד הרכב ולהכיר את מה שנעשה מקרוב, אבל אם זה היה הרכב שלי:
1. מנסה לאבחן מה הבעיה ומתי היא מתרחשת: בהנחה שהמנוע תקין ואין בעית ראש מנוע/אטם, האם לחשוד בטרמוסטט? רדיאטור? משאבת מים? פאן קלאץ?
אם החלטתי שהבעיה היא לא פאן קלאץ או משאבה:
2. פותח ספר ומסתכל ביוטיוב על איך מחליפים טרמוסטט ומטפלים במערכת הקירור ב WJ V8.
3. קונה טרמוסטט מתאים אצל ינוביץ/מכשירי תנועה (חלק זול יחסית שממש אין טעם לייבא מחו"ל לדעתי)
4. מנסה להבין בן כמה הרדיאטור (מדבר עם המוכר?) ומאיזו תוצרת, אם הוא ישן, מחליף למקורי חדש או תחליפי איכותי (איביי?)
5. מחליף את החלקים ועל הדרך את הצנרת לבד עפ"י ההוראות. כולל ניקוז אויר לפי הספר - קריטי במנוע הזה. משתמש בחומרים ונוזלים איכותיים (RTV ויקטור ריינז, נוזל קירור פרסטון ודומיו, לא מים ירוקים של מוסך...)
עלות של כל זה סביב ה 2500 ש"ח לחלקים שנקנו כולם בארץ (אני עשיתי את זה כשקניתי את ה WJ שלי לפני מספר חודשים)
מה שאתה עשית זה חזרה לנקודת ה"אפס" - חזרת למצב ההתחלתי שכנראה גם אז הייתה בעיה כלשהי שניסית לפתור.
אם לא נגרם לך נזק למנוע, אני הייתי מתחיל לפי השלבים הנ"ל.
אוקי.
1. הבעיה התחילה אחרי שהוחלף טרמוסטט. כבר בהתחלה חשבתי שבו כל הבעיה. כי צנרת זה צנרת וגם אי אפשר ממש להסתבך איתה. בייחוד כשהיא לא נוזלת.
2. פתחתי והסתכלתי. כמובן כשזה היה רלוונטי.
3. קניתי. כתבו לי פה שיש סיכוי שהוא לא בסדר. אחרי בדיקה, הוא נפתח בערכים שמסומנים עליו.
4. הרדיאטור חדש, כמה חדש אני לא יודע. המוכר שממנו קניתי את הרכב היה בעלים שלו בסה"כ 6 חודשים. הבעלים הקודם החליף את הרדיאטור כשקנה את הרכב, היה אצלו שנתיים בערך. הבעלים הקודם היה יד ראשונה באוטו, 13 שנה. אין לי קשר למוכר הרלוונטי, אם יהיה צורך אנסה להשיג אותו, מעדיף להסתדר בלי.
5. החלקים היחידים שהייתי צריך להחליף כי היו תקולים זו הצנרת שאיתה אין לי עכשיו בעיות.
אי אפשר לנקז אוויר לפי הספר ברכב הספציפי הזה. הבורג ניקוז מת. אי אפשר להוציא אותו ללא סיכון משמעותי ורציני לכל הבית שלו (וזה כבר סיפור רציני כי זה לא חלק קטן או נגיש. זה חלק שצריך לפרק חצי אוטו כדי לתקן) כמו שכתבתי, אני מעדיף לנסות קודם דרכים אחרות לפני שאני, או המוסך, מתנסה לפרק. מה שאני עושה זה לבדוק ולנקז אוויר דרך הפיית מילוי של הרדיאטור. כמובן שלא בנסיעה. אם יש לך רעיון איך לפרק את הבורג, אשמח לדעת. שום כלי שלי לא הצליח לעשות את זה. כולל השרייה בWD40 למשך כמה ימים וכלים מתאימים. האלן נשחק לחלוטין. חוץ מריתוך אני לא מכיר דרך אחרת לחלץ. לא רוצה להסתכן.
המצב ההתחלתי היה שהיה לי קוד שאמר שהמנוע לא מתחמם מספיק בפרק זמן סביר. זה די מתקבל על הדעת כשיש נוזל קירור איכותי וטרמוסטט של 70 מעלות. בעוד שבוע, כשתייבש בחוץ, אני אפרק שוב את הטרמוסטט וארכיב את החדש שקניתי מיאנוביץ'. בתקווה שלא טעיתי והוא באמת הורכב הפוך. אם התופעה תחזור על עצמה למרות שהרכבתי את הטרמוסטט כמו שצריך, אגרור למוסך. במקרה הזה אני מרים ידיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
מה אתם הייתם עושים אחרת? ולמה? ולומר לגרור למוסך זו אמנם אופציה אבל מבחינתי זו האפשרות האחרונה בהחלט.
אם אתה כבר שואל אז בעצם כמעט הכול...
החל מבחירת המוסך שבסיכומו של דבר התקין טרמוסטט הפוך (תקלה שאפילו מכונאי חובב לא אמור לעשות), טעה בכל השמנים המומלצים ולא ניקז אוויר לפי הנוהל.
בנוסף שימוש בחומרים וחלקים יותר איכותיים, תהליך בדיקה מסודר והפקת לקחים תואמת - למשל אם מודדים לחץ ורואים בריחה לא מסיקים מזה מסקנה שהכול תקין ועוברים הלאה.
ההמלצה לגרור למוסך באה בגלל שאת העבודה ביצעת במוסך ולא בעצמך.
היה מוזר שדווקא את התיקון התעקשת לבצע בעצמך.
ההרגשה האישית שלי היתה שאתה שואל שאלות ועושה הפוך מהעצות שקיבלת ולא רק ממני.
אני חושב שיש גם לך חומר לחשוב עליו ולהפיק לקח.