תשתדלו לא להוציא מהעניין את הכייף .
אלירן , בנתיים נראה שרק לך מפריע העניין של פוטנציה להפרד מהרכב בסוף המסע , אל תשכח זה סתם ערימת ברזלים ... יש ברזלים ששווה להקשר אליהם , זה לא המקרה .
Printable View
תשתדלו לא להוציא מהעניין את הכייף .
אלירן , בנתיים נראה שרק לך מפריע העניין של פוטנציה להפרד מהרכב בסוף המסע , אל תשכח זה סתם ערימת ברזלים ... יש ברזלים ששווה להקשר אליהם , זה לא המקרה .
טוב אנחנו מתחילים.
בשעה טובה נרכשה היום לאגסי שנת 91 יד ראשונה (כן כן בעלים קודמים 00, לא שזה באמת מעניין אבל סתם מצחיק)
מנוע 1600 גיר ידני.
עם 218 אלק ק"מ.
האוטו נוסע לא רע בכלל, מדחס מזגן שופץ לפני שנתיים, רדיאטור הוחלף לפני כ שנה.
צמיגים עם תאריך יצור 4413.
מצבר 4-5/15
הרכב בניגוד להצהרה הראשונה שלי ללא טסט, עד המסע היה עלינו לעשות שני טסטים (לפחות לשלם עבור שני טסטים ולגשת לאחד)
הרכב נבדק בצורה די ככלים שלא תהיה לנו בעיה לעבור טסט (לעולם אין לדעת אבל...) כלומר בקליות ופנסים תקינים, מראות גומיות ההגה, ציריות וכו'.
לא הינו מתחילים לחפש פנסים או חלקי פלסטיק כדי לעבור טסט.
לרכב נגמר הטסט בינואר כלומר הוא כרגע ללא טסט הטסט הבאה יגיע בתחילת יוני, אנו נשלם את שני הטסטים וניגש רק אחרי יוני.
כדי לחסוך את עלות מכון הרישוי, אישור רכב מיושן, וביטוח זמני ובנוסף כמובן גם את השטויות שיצוצו בטסט.
המטרה עכשיו בזמן הפנוי זה לטפל ברכב מבחינה מכנית, בדיקות וסידורים כללים בלבד, מחליפים רק במקרה ואין ברירה וזה חלק שמונע מאתנו לצאת, סתם לדוגמא לא מחליפים פלגים ישר, מפרקים אם צריך אז קצת ניקיון והרכבה חזרה.
וכמובן בדיקה והחלפה מבחינה בטיחותית, ברקסים וחופשים יסודרו בכל מקרה ללא קשר לעלות.
אנחנו קבוצה של 3-4, ההגדרות שלנו די ברורות, לא קונים כלום בחוץ, משתמשים במה שיש ומה שמוצאים, כלי עבודה, שאריות ברזל ומקום יש לנו.
סתם לדוגמא, הגגון מתוכנן להיות מתצוגה של בקבוקי שתיה שנזרק באזור התעשייה וכו'.
על האוטו שילמנו 1200 שקל כולל העברה בעלות, כרגע מבחינה מכנית אין צורך בהשקעה הנראית לעיין
עוד שני טסטים 1250 אגרה + 100 אישור רכב מיושן + 100 מכון טסטים.
סה"כ 2650 ₪ עלות הרכב.
אעדכן בהמשך במידה ויצא שקל נוסף מהכיסים שלנו.
מבחינתנו זאת הגישה וזה הכייף, מה החוכמה לבוא עם דיסקברי 4 ולסיים...או שלא:rolleyes:
אנחנו לא רואים את זה כתחרות אלה כפאן בלבד, החל מהיום ועד החזרה הביתה, כולל העבודה על הרכב.
לכן אם משהו מהמשתתפים צריך עזרה, אם זה שאריות ברזל, פלחים, ריתוך ורעיונות לטובת המסע, אנחנו מאוד נשמח לעזור, ימי שיש זה הכייף שלנו.
היה מאוד נחמד לראות פה התקדמות של אנשים נוספים, תתחילו לספר ולעלות, זה חלק בלתי נפרד מכייף ויכול לעזור לאנשים נוספים.
המשך שבוע טוב.
כבר אמרתי שזה לא דיל ברייקר בשבילי העניין של להיפרד מרכב. אם ישרוד את המסע אשמח להחזיק בו על פקיעת הטסט ואולי להספיק לטייל קצת, זה הכל. מה שיוחלט בנושא מקובל עלי.
תתחדשו! אי אפשר לטעות עם סובארו
זה יהיה מעולה אם לכל רכב יהיה שירשור הכנה, זה מה שאני מתכנן לעשות.
פגשתי בחור שעושה עבודות סנפלינג עם לגאסי זהה.
את הגגון הוא התקין עם ברגים דוך דרך הגג.
לצערי לא צלמתי
אבל כן צלמתי את ידית ההילוכים הדקורטיביתקובץ מצורף 107044
Sent from my SAMSUNG-SM-G870A using Tapatalk
טוב, זה נשמע כאילו המסע באמת יוצא לדרך.
עכשיו צריך למצוא שותף ולהתחיל בהכנות
מקווה להצטרף
יש ביד 2 אחד שנראה מאולף כבר.
אין לי קשר אליו
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...c957ab038a.jpg
לא משאיר כסף לביטוח וטסט אפילו. שלא לדבר על יישור קו.
Sent from my D5803 using Tapatalk
1. מי שכותב 5000 יודע שלא ימכור ב5000...
2. לדעתי מי שקונה את הרכב הזה מפספס 60% מהכיף האמיתי שבאתגר.
גם לדעתי
לא כותב הרבה בדרך כלל... רגע קטן של נוסטלגיה...
התוודעתי לדרך השטח עם סוזוקי סוויפט, שנת 92. אין לי מושג כמה גלגולי חיים היו במד הקלומטרים שלה..
משום מה ,הטיולים איתה היו הרבה יותר הרפתקניים. אם ירדת בירידה תלולה מדי ... אין דרך חזרה,* שריטות הקידה השעירה היו רק אתגר ערב לאוזן* ולא צליל צורם .
השביל חייב נסיעה מדוייקת והיכרות עם התוואי ומגבלות המרכב. אם טעית* -שמעת.
קשה לשכוח את המבטים המופתעים של רכבי שטח שפגשו אותך במקומות שאליהם לא יועד המרכב הקליל ונודף השמן להגיע.
*ויותר מכך, כיף לזכור רגעים של כיבוש עליה* עם בני שצועק ''עלינו את זה , אבא''.
סוזי נמכרה תמורת סט בולגוינטים לפראדו כולל עבודה במוסך מורשה. לא יכולתי לחשוב על סוף מכבד יותר עבורה מאשר ''גרוטלוג''.
תהנו,
דורון.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...72a517694d.jpg
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
הייתם באים למסע עם רכב אוטומט? זה מגדיל משמעותית את ההיצע, חוץ מפגימה בחווית הנהיגה, בזבוז כוח מסויים ונושא ההנעה בדחיפה איזה עוד טיעונים יש נגד?
התחממות של הגיר. לצורך העיניין לא הייתי בא עם סופר לאנסר אוטומט בלי קולר.
יש התקדמות?
מידע חדש?
אנחנו בנתים מפרקים כל מה שלא נחוץ ועל הדרך קצת ניקיון.
טיימינג נבדק ונמצא תקין למראית עין, אחת הרצועות היתה מורכב בזווית ומעט שרקה (רצועה עם פחות שיניים מהפולי) סודר.
אולי בשישי נטפל קצת במערכת הקירור, הרדיאטור יחסית חדש אבל נעשה שטיפה למערכת, זה משהו שמאוד מבאס ליפול בוא.
פקק רדיאטור תקול (לא אוטם)
ונתחיל לטפל בנושא ההגבהה על ידי ספייסר בקצה הבולם (תוספת של כ 7-8 ס״מ) הרכב יורד משמעותית כאשר יש עליו משקל.
לאחר מיכן נחליט אם להוריד את הגשר התחתון מעט כדי לא לקבל זווית גדולה מידי בצריות.
מה שנוח בסובארו שהצריות יוצאות מהגיר שמורכב אחרי המנוע, שני הציריות שוות באורך שלהם, ולכן אין ציריה קצרה מידי שתגביל אותנו בזווית בגלל הגבהה.
בנתיים בפנצריה מחפשים לנו ג׳אנט נוסף וזוג צמיגים משומשים במצב סביר לשימוש כספייר, יש להם זמן.
אם יש למשהו רעיונות, נשמח לשמוע.
לדעתי מינימום שני גנטים.
יש רזרבי אחד ברכב, ואנחנו מחפשים עוד אחד נוסף,
אני מניח שזה יספיק, נצטייד גם בתולעים כמובן.
אני עדיין מחפש רכב, יש רעיון לרכב זבל אמיתי שיצא מהחברה דפוק, אבל לא מצאתי אחד למכירה.
מקסימום נמצא סובארו די אל.
לדעתי זוויות הגישה והנטישה ב DL טובות יותר מהלאגסי, אם כי אני מניח שהזיות השתפרו במהלך במסלול;)
מסיבוב קצר בשטח נראה היא סוחבת לא רע בכלל