המשקף שלי וי2
לא נראה לי שמתממשק למיני3 .. אני בכל אופן לא הצלחתי. גם לא לאחר עדכון תכנה.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
Printable View
המשקף שלי וי2
לא נראה לי שמתממשק למיני3 .. אני בכל אופן לא הצלחתי. גם לא לאחר עדכון תכנה.
חשבתי שמכרת אותו עם האף פי וי.
זה המשקף שבא עם האווטה?
https://www.youtube.com/watch?v=7-sAId4voUc
המשקף של ה fpv נשאר ... הרחפן הלך לדייג. הם לא מטיסים וידאו.
מקפיץ.... כי ... מחפש לי מתנת יום הולדת (איזה תירוץ אה?!)
אז:
1. לא צריך , רוצה.
2. המטרה: לצלם מזוית קצת אחרת
3. מניח שבעיקר הטסה בקשר עיין, מצב עקיבה נדרש לעקיבה אחר רכב בנסיעה(ג'יפ איטי לא רייזר)
4. אפס ניסיון קודם ואין לי ילדים שמבינים בזה יותר ממני,הוא עסוק בזחלן שלו
5. משהו שייתן חצי שעה עד שעה זמן טיסה (אז כנראה צריך מספר סוללות)
6. אין לי סבלנות לרדוף אחרי יד 2, אז או שיש פה מישהו שמוכר משהו טוב או שאני מזמין באינטרנט
7. תקציב 4000 שח בערך , גמיש אם יש לכם המלצה על משהו ממש סופר דופר.
שאלות:
1. יש עדיין מגבלות הטסה עקב המצב הבטחוני? האם גם בגובה של קשר עין?
2. האם יש הפרעות GPS ? האם גם בגובה של קשר עין?
3. חבר המליץ על מיני פרו 3, יש לכם המלצה אחרת ?
תודה
תחשוב טוב אם מה שאתה רוצה זה לצלם או להטיס ספורטיבי עם משקפים.
לך תתנסה בשניהם- במיוחד על ה DJI AVATA .
זה נורא נחמד לצלם אבל זה פחות מהנה לאורך זמן ודורש גם יצירתיות לערוך תמונות וסרטים.
האווטה הוא רחפן ספורט ממכר לדעתי. מעל התקציב אבל לטעמי שווה לשקול ולא לקבל החלטה בלי להתנסות.
האיסור ככול הנראה בתוקף וגם אם לא יש שיבושי GPS תכופים ויכול להיות שהרחפן יחשוב שהבית שלו הוא שדה התעופה ראפיק אל חרירי וילך לאיבוד. לא נחמד לאבד רחפן.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
לא צריך להגזים, אני לא מצלם ספורט ולא צריך משקפיים VR, ובכלל הדברים האלה עושים לי כאבי ראש, גם משחקי מחשב /TV לא עוברים לי טוב, 5 דקות על מסלול מרוצים ב xbox ואני עם בחילה כמה שעות.
החבר אמר לי שאפשר להטיס בקשר עין גם ללא GPS, קשה אבל אפשרי.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
החבר שלך צודק לגבי הקשר עין.
זה גם קשה וגם מסוכן לאבד את הרחפן.
זמן טיסה של סוללה הוא סביב 20 דקות.
יש ערכות ״קומבו״ שנמכרות עם 3 סוללות.
לגבי ההטסה עם משקפיים. אל תחליט לפני שתנסה.
הספורט הוא לא לצילום אלא נטו להנאה מטיסה.
המצלמה שלו נחותה יחסית.
מכיר את עצמי VR ושאר טריקים ויזואליים עושים לי לא טוב.
השנה כבר יצא מיני 4 עם מספר יתרונות לעומת המיני 3 פרו (לטעמי השיפור המשמעותי הוא בכך שכעת החיישנים שנועדו לסייע בהימנעות מהתנגשות / פגיעה בעצים / הרים / עמודים וכו' - עובדים גם בעת תנועה לצדדים, לעומת קדימה -אחורה-למטה בלבד במיני 3 פרו).
יש גם מיני-3 (ללא פרו) אם אתה מוכן להסתפק במעט פחות מהמיני 3 פרו ולחסוך במחיר הקנייה.
דרך אגב, מחירי DJI זהים בכל העולם, כך שאם אתה רוכש באילת וחוסך את המע"מ, זה כנראה המחיר הנמוך ביותר שתוכל למצוא :)
אני עם מיני-3-פרו, רחפן ראשון שלי, מאד מרוצה.
צריך להביא בחשבון שהתחביב הזה מורכב משילוב של שלושה נושאים:
א. ההטסה עצמה - דורש תרגול והתנסות.
ב. צילום (וידאו וגם תמונות סטילס) - יש הרבה חומר ביוטיוב עם מספר טכניקות שאם הזמן מאמצים.
ג. עריכת הוידאו - לוקח זמן להפנים (ולקבל ביקורת גם מחברים יקרים כאן) כדי לחתוך הרבה חומר מצולם ולהשאיר סרטונים לא ארוכים ומייגעים מדי, ללא קפיצות טלטלות ושינויי כיוון פתאומיים .... כמובן שיש למצוא ולעבוד עם תוכנת עריכה מתאימה.
לגבי הפרעות gps. יש בעיקר בצפון. כהכנה לזה (ולטעמי כל מי שנכנס לתחום צריך לנהוג כך בלי קשר למצב), להתאמן הרבה על הטסה במצב atti. טריק פשוט הוא לפתוח טלפון עם גוגל מפות ולראות אם אתה מדויק, או מופיע בדמשק. זה לא ימנע הפרעות בהמשך ההטסה, אבל לעתים יעיד על מצב קטסטרופלי.
באזור המרכז, או בקרבת מתקנים כאלו ואחרים, יש גם שיבושי תקשורת, עד כדי השתלטות על הרחפן. כדי להמנע מזה צריך לדעת בעיקר איפה להטיס ואיפה לא. יש שכבות של dji באפליקציה עצמה, ויש שכבות בgoogle maps. חפש בארגון הישראלי לרב להב: "no fly zone", או "איסור הטסה 2024". תמצא באתר שלהם גם את הכללים הבסיסיים להטסה.
בנוסף כדאי להצטייד באפליקציית uav, שנותנת תמונת מצב על נתוני מז"א ולווינים והאם התנאים כשירים, ומי שצריך עוד תיאומים, גם אפליקציית israpilot.
המהדרין גם משתמשים בבוט "control tower" בטלגרם לראות האם יש באזור notam, אבל מנסיון, רוב מי שמסכן אותך- טייס ספורטיבי גובה נמוך, מטוסי/מסוקי ריסוס ושאר מריעין בישין, במילא לא מעדכנים נותאם, או מצייתים לאחד.
כל מה שכתבתי נשמע טרחני (והוא אכן כזה), אבל יש להבין שמי שמשתין מהמקפצה, הורס לאחרים, ויש גם אנשים שמתפרנסים מזה (בדיוק כמו שלדרור סוגרים צירי טיול, כי איזה חרא נסע על שדה, או פתח קוליס). לכן שווה לפחות לדעת את הכללים הבסיסיים.
מיני 3 פרו. או 4 .. הכי טוב שיש.
הסוללה הקטנה מחזיקה 30 דק. הגדולה 45 דק'.
יציבות גם ברוח של צפון נורבגיה .. מעוררת התפעלות.
יש לך את הטלפון שלי.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
אי אפשר לערוך ..
גם הנוטאם של איסור הטסה נגמר היום. ולא יתחדש. אבל ישנם עדיין שיבושי גפ'ס
אני מיני 3הפרו או מיני 4, תודה.
סליחה לא הבנתי,
באתר של Dji כתוב שיש איסור הטסה והפניה לאתר רתא אבל הלכתי שם לעיבוד.
אז איסור ההטסה תקף או לא?
שאלה שנייה, חבילת קומבו כוללת עוד להבים, זה באמת נדרש למשתמש החדש הסביר? או שמספיק לקנות חבילת בסיס ורק להוסיף סוללה?
שאלה שלישית: הסוללה נטענת ב usb ישירות או דרך הרחפן?
תודה.
קומבו משתלמת בגלל הסוללות. להבים זה די שטויות לדעתי. אני החלפתי רק לשקטים יותר לכאורה. לא דפקתי אף פעם להב.
לא מכיר את הסוללות של המיני אבל נראה שהן נטענות מ USB במנותק מהרחפן.
השלט גם דורש טעינה אבל מחזיק המון
ממה שראיתי 4 פרו בסיסי + רכישה של סוללה נוספת בנפרד יוצא יותר זול. לא הבדל גדול, אבל מעדיף לחסוך איפה שלא חייבים להוציא כסף סתם
אם אתה מוצא סוללה מקורית שיותר משתלמת בקניה מאשר הקומבו אז לך על זה. (הקומבו נותן 2 סוללות גדולות, 47 דקות טיסה במקום 30 + מטען משולש (ל-3 סוללות) + תיק + סט להבים).
אני כבר החלפתי סט להבים לאחר היתקלות בעמוד... אבל זה לא שכיח.
הטעינה היא כאשר הסוללה ברחפן (לסוללה אין שקע טעינה) או במטען המשולש אם קנית קומבו.
הבנתי שהמטען המשולש הזה גם יודע לפרוק מעט את הסוללות כדי להתאים למתח אחסון, אם אתה משאיר אותם כמה ימים. לא בדקתי ולא בטוח בזה.
ממליץ לך לדאוג למטען PD 30W לרכב ולביית, זה מאד עוזר כאשר אתה יכול בשעה-שעה וחצי (בערך) לטעון את הסוללה...
נכתב מהנייד
הפריקה האוטומטית היא מהסוללה ולא מהמטען המשולש.
פליי מור זה טוב.
הפרופלורים המקוריים מספיק שקטים שאפשר להמריא ממרחק 20 מטר מתחנת משטרה בין אנשים ואף אחד לא שם לב ( זה מותר באירופה על פי החוק לרחפן מתחת 250 גרם עם רשיון למטיס - שעושים חינם באון ליין )
האיסור נגמר.
השיבושים לא.
מטיסי רחפנים יקרים,
אתמול פג התוקף של תקנות רת"א המחייבות טיסה עם משדר RID בכל שטח ישראל.
עם זאת, נכנסו לתוקף הנחיות מעודכנות המשפיעות על הטסת רחפנים במרחב.
להלן עדכוני הגבלות הטיסה המעודכנות, נכון ליום ה', 29.2.24:
הנוטאם שאוסר הטסה לטובת ספורט או פנאי לא הוארך, משמע מעתה גם מטיסים ללא רישיון רשאים לחזור להטיס.
הוראת השעה בנוגע לחובת טיסה עם RID לא תוארך בשלב זה, והיא מוחלפת על ידי נוטאם C0298/24 שפורסם על ידי חה"א אשר מגדיר את האזורים בהם כן נדרשת טיסה עם RID:
בטווח של עד 30 ק"מ מגבולות מדינת ישראל כולל מרצועת עזה.
בכל אזורי איו"ש (173/172/171 LLP ).
בטווח של עד 3 ק"מ מבסיסי צה"ל ומתקנים ביטחוניים.
אזורי אימונים של צה"ל (שטחי אש, מנחתי מסוקים וכד').
בשאר תחומי מדינת ישראל, אשר לא כלולים בנוטאם שפורסם על ידי חיל האוויר- לא נדרשת טיסה עם RID.
על מנת להטיס בהתאם לנוטאם החדש ולקלוט שידורי RID מהמשדר יש להוריד את אפליקציית Airwayz RID אשר תאפשר לכם:
לקלוט שידורי RID מהרחפן, כנדרש על פי הנוטאם החדש.
להתחבר למערכת ה-USSP של Airwayz ולהופיע במערכות השליטה האווירית ביב"א, משמ"ר (מכלול שליטה לרחפנים של מיזם הרחפנים הלאומי) ובמשטרה.
בקרוב - הצגת האזורים הדורשים הטסה עם RID על גבי המפה באפליקציה.
עירנותכם - בימים אלה ישנם שיבושים והפרעות לתקשורת וקליטת הלוויינים שעשויים להשפיע באופן משמעותי על הרחפנים ואף להביא לריסוקם.
צפונית לחיפה ודרומית לאשקלון מורגשים רוב הזמן שיבושים קשים ומומלץ להימנע מהטסה באזורים אלה ככל שניתן, בדגש על מטיסים לא מנוסים.