7 קבצים מצורפים
תגובה: פרויקט חדש - CJ-7 מודל 1979
כל הברגים שחיברו את קשת ההתהפכות המקורית נפתחו/נחתכו/רותכו והקשת התנתקה מהבודי. בדיעבד, מה שהחזיק אותה הכי חזק היה סיליקון, מתחת לכל ארבע תושבות הקשת הפח היה סמלי בלבד ומתפורר במגע.
קובץ מצורף 107338
קובץ מצורף 107337קובץ מצורף 107339קובץ מצורף 107340קובץ מצורף 107341קובץ מצורף 107342קובץ מצורף 107343
לא מפתיע בכלל.
למעשה היה מאוד מפתיע אם התושבות היו תקינות (-:
גם אצלי היה את אותו הסיפור בתושבות הקשת הקידמית.
דווקא באחורית הם היו במצב מצוין ללא חלודה כלל.
זה התשלום לשילדה ובודי "גמישים מאוד"
הקשת לא גמישה כמו הבודי ונוצרים הפרשי גמישות שיוצרים חיכוכים.
עם השנים והחלודה המתכת פשוט מתפוררת.
לא נורא, בשביל זה יש דיסק (או פלזמה) ורתכת CO ...
אם אתה רוצה להחליף איזורים שלמים בבודי ניתן לקנות פנלים שלמים להחלפה, זה מה שאני עשיתי.
זה לא מפתיע בעיקר בגלל הסיליקון , סיליקון ומתכת לא חברים בכלל , סיליקון לצורך ההתייבשות מושך מים וגם לאורך החיים שלו .
עידו
אחרי שהצלחתי להרוג את כל הברגים, הכנסתי מברג מתחת לתושבות כדי לשחרר את הסיליקון - המברג נכנס לרצפה כמו סכין לתוך חמאה.
פרויקט חדש - CJ-7 מודל 1979
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
זה לא מפתיע בעיקר בגלל הסיליקון , סיליקון ומתכת לא חברים בכלל , סיליקון לצורך ההתייבשות מושך מים וגם לאורך החיים שלו .
עידו
וחלקם גם חומציים= עוד מרכיב תוקף למתכת
8 קבצים מצורפים
ביום שישי בבוקר גיליתי איך נולדו הפנים המוכרות של לנדרובר - מג'יפ שהכניס את הראש לתחת.
קובץ מצורף 107477
תודות לשניר אין צורך להתעסק עם המסיכה הישנה - מסיכה חדשה, מגלוונת, כבר מחכה בצד.
קובץ מצורף 107478
הנזק המשמעותי העיקרי באזור החזית:
קובץ מצורף 107472
והפתרון כבר נמצא ומחכה - תודה יוסי!
קובץ מצורף 107471
לרגלי הנוסע והנהג הותקנו לוחות פח דקים עם ברגי פח. אחרי שקילפתי אותם גיליתי מתחת מצב פחות גרוע ממה שחששתי.
קובץ מצורף 107474
קובץ מצורף 107473
בפינה הימנית אחורית התגלה תיקון פחחות בעובי של כחצי ס"מ - עוד עדות להתהפכות שאני יודע שהג'יפ עבר מתישהו בתחילת שנות ה2000. נראה שאין חורים או חלודה, פשוט טונה של חומר פחחים. פינה אחורית היא חלק זול שאני שוקל להביא במזוודה.
קובץ מצורף 107476
קובץ מצורף 107475
גיליתי עובדה מעניינת נוספת, והיא שיחסי העברה - לפחות בסרן הקדמי - הם 4.10:1. חדשות טובות - אך מציבות דילמה רצינית לגבי מה לעשות עם הARB שמותקן מאחור ושאינני מעוניין בו. אם היחסים היו סטנדרטיים של סיקס (3.31:1) אז ההחלפה על סרן אחורי זהה מתבקשת כדי שג'יפאי אחר יהנה מARB מותקן, ואכן כבר קיבלתי הצעה מצויינת להחלפה, אבל יחסי העברה משופרים מסבכים את המשוואה עם שיקולי כדאיות.
הפרויקט עכשיו נכנס לשלב של מנוחה עד אחרי החג. בתוכנית להרים את הבודי ולקחת אותו לניקוי חול, ומשם להתקדם.
נמרוד, מספר הערות.
1. הפח לרגלי הנהג והנוסע אכולים. יש בהם חורים קטנים שבניקוי חול יחשפו (או אם תצבע אותם כמו שהם אז לאורך זמן)
היה ברור לי שהפחים הללו מסתרים משהו..
אם אתה רוצה לעשות שיפוץ שיחזיק פשוט תקנה פחים מחליפים (נראים OEM) תחתוך את הישנים החוצה ותחליף. העלות בחו"ל זניחה המשלוחה עולה.
2. הפינה הימנית אחורית כנראה מסתירה הרבה סודות, עובי כזה של טיח יצור בהכרח כיסי חלודה מתחת. ברגע שתנקה עם חול תראה אותם. יהיה מאוד קשה לישר ולתקן פח כזה ללא שכבת חומר פחחים של כמה מלמטרים. שקול להחליף את כל הפינה.
3. גשר החלון, היכן מצאת אותו?? אני רציתי לקנות כזה בחול אבל עלויות המשלוחה היו פסכיות. יש משהו בארץ שמוכר כאלו דברים?
4. חלון קידמי, כדאי לבדוק אותו טוב טוב. הוא עשוי מפח כפול ובדרך כלל מסתיר זוועות. בכל מקרה כדאי לפרק את החלון ולהרכיב גומיה חדשה. אפשרי לבד עכשיו אני יודע איך.
5. אני באמת לא מבין למה אתה מתעקש להחליף סרן בשביל נעילה?! חצי יום עבודה והנעילה בחוץ. זה לא דורש שינוי יחסי העברה. בית סטליטים תוכל לקבל ממי שיקנה ממך את הנעילה. אפשר לעשות את זה ביום אחד ראש בראש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
גיליתי עובדה מעניינת נוספת, והיא שיחסי העברה - לפחות בסרן הקדמי - הם 4.10:1. חדשות טובות - אך מציבות דילמה רצינית לגבי מה לעשות עם הARB שמותקן מאחור ושאינני מעוניין בו. אם היחסים היו סטנדרטיים של סיקס (3.31:1) אז ההחלפה על סרן אחורי זהה מתבקשת כדי שג'יפאי אחר יהנה מARB מותקן, ואכן כבר קיבלתי הצעה מצויינת להחלפה, אבל יחסי העברה משופרים מסבכים את המשוואה עם שיקולי כדאיות.
הפרויקט עכשיו נכנס לשלב של מנוחה עד אחרי החג. בתוכנית להרים את הבודי ולקחת אותו לניקוי חול, ומשם להתקדם.
ההבדל בין קייס עד 3.54 לקייס 3.73 ומעלה הוא הגובה של הקורונה על הקייס. אתה יכול להשתמש בנעילה הקיימת שלך כרגע גם אם היא ל3.31, ולהחליף ל4.10 ע"י חריטת טבעת (ספייסר) בין הקורונה לקייס + ברגי קורונה ארוכים יותר בהתאם לגובה.
זה לא כמו להחליף לנעילה מתאימה אבל כשזה מבוצע נכון זה עובד בלי בעיות.
לא הבנת את תמונת המצב - גיליתי שיש לי סרן עם 4.10, ועם נעילת ARB. את ה4.10 אני רוצה. את הנעילה לא. אם היה יחס העברה רגיל, הייתי יכול להחליף בקלות את הסרן כולו, וזה היה חוסך את ההרכבה לאותו ג'יפאי שאיתו הייתי מחליף, ולי את הפרוק. כעת אני יכול או להחליף סרן עם מישהו שבמקרה יש לו 4.10 ודיפרנציאל פתוח או נעול אוטומט, או כמובן שאני יכול לפרק את הנעילה ולמכור as-is אבל זה שווה פחות - לעניות דעתי - עבור הקונה, שעכשיו צריך להתקין או לשלם עבור התקנה של נעילת ARB בסרן שלו.
לא משנה, שאלו יהיו הצרות שלנו...
למה בלי הנעילה? בגלל המדחס וכו'? פשטות זה הסיפור?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
נמרוד, מספר הערות.
1. הפח לרגלי הנהג והנוסע אכולים. יש בהם חורים קטנים שבניקוי חול יחשפו (או אם תצבע אותם כמו שהם אז לאורך זמן)
היה ברור לי שהפחים הללו מסתרים משהו..
אם אתה רוצה לעשות שיפוץ שיחזיק פשוט תקנה פחים מחליפים (נראים OEM) תחתוך את הישנים החוצה ותחליף. העלות בחו"ל זניחה המשלוחה עולה.
2. הפינה הימנית אחורית כנראה מסתירה הרבה סודות, עובי כזה של טיח יצור בהכרח כיסי חלודה מתחת. ברגע שתנקה עם חול תראה אותם. יהיה מאוד קשה לישר ולתקן פח כזה ללא שכבת חומר פחחים של כמה מלמטרים. שקול להחליף את כל הפינה.
3. גשר החלון, היכן מצאת אותו?? אני רציתי לקנות כזה בחול אבל עלויות המשלוחה היו פסכיות. יש משהו בארץ שמוכר כאלו דברים?
4. חלון קידמי, כדאי לבדוק אותו טוב טוב. הוא עשוי מפח כפול ובדרך כלל מסתיר זוועות. בכל מקרה כדאי לפרק את החלון ולהרכיב גומיה חדשה. אפשרי לבד עכשיו אני יודע איך.
5. אני באמת לא מבין למה אתה מתעקש להחליף סרן בשביל נעילה?! חצי יום עבודה והנעילה בחוץ. זה לא דורש שינוי יחסי העברה. בית סטליטים תוכל לקבל ממי שיקנה ממך את הנעילה. אפשר לעשות את זה ביום אחד ראש בראש.
מצטרף לשאלה על גשר החלון
גשר החלון - שארית מפרויקט אחר, למיטב הבנתי. תודה לחבר הפורום היקר yosim.
ARB - לא מתאים לג'יפ הזה כמו שאני מדמיין אותו.
לגבי הנעילה האחורית.
תפתח ותקרא את המק"ט של הנעילה, יש קורונות 4.10 מעובות לדנה 44 שמיועדות לקייס המקורי. זה מה שיש אצלי :-)
יואב
מסכים שאוטומטית עדיפה, ושאם היית צריך לבחור איזו נעילה לקנות - ברור שדטרויט או לוקרייט זו הבחירה הנכונה.
אבל אם ה-ARB הזה כבר קיים ותקין - אז מה הבעיה שלך?
הבעייה שלי דרור היא אותה הבעייה שלך, רק בגוון אחר...:rolleyes: לא מתאים לי ARB.
אבל כמו שנאמר כבר, זה באמת לא רלוונטי בשלב הזה.
גם לי לא התאים.
עד שהגיעה הבולסטר ו.... התרגלתי. היא אחלה. יש לזה גם יתרונות, אז אל תמהר לפסול.
אלא אם כבר מצאת מי שייתן לך נעילה אוטומטית איכותית בתמורה....
כשיש כל כך הרבה אנשים שפשוט אוהבים ג'יפים לא סביר שיצא משהו לא טוב.
בפרט כשמדובר ב CJ7 ובייחוד שמדובר בספציפי הזה שהיה בעברו שלי.
בגיפ יש נשמה, להבדיל משאר החיקויים האחרים שבגלל הנעה כפולה קוראים לעצמם ״ג'יפים ״.
זה יהיה נסיך של ממש.
סוף סוף הוא הגיע ליד הנכונה והאחרונה.
זו תיהיה יד ראשונה..
Reborn
sent from mobile
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yosim
סוף סוף הוא הגיע ליד הנכונה והאחרונה.
אל תהיה בטוח.
לגיפים יש חיים משל עצמם כמו שיש להם נשמה.
אתה לא יכול להיות בעלים של גיפ. אתה יכול להיות זה שמתחזק ומשתמש בו.
להגיד זו תהיה היד האחרונה.. נו, נו זה אמירה חזקה מדי.
מי יודע מה יקרה עוד 10 או 20 שנה... או 50 שנה.
אולי נמרוד ימאס בגיפים, אולי ימאס לו מהרוח וירצה גיפ סגור בלבד,
ואולי לילדים שלו ימאס להחזיק את הגיפ הזקן וימכרו אותו, ואולי ואולי.
בנתיים הוא זה שמשפץ אותו ומחזיק אותו ומשתמש בו, וזה מספיק טוב.