אני כבר לא יודע אם זה טוב או רע לנו.. בתור חובבי רכבים בכלל, בתור חובבי ג'יפים בפרט, ובתור חובבי רכב- ג'יפים- בישראל בפרט^2...
עזבו אותכם... בורות היא האושר. צאו לטייל...
Printable View
אני כבר לא יודע אם זה טוב או רע לנו.. בתור חובבי רכבים בכלל, בתור חובבי ג'יפים בפרט, ובתור חובבי רכב- ג'יפים- בישראל בפרט^2...
עזבו אותכם... בורות היא האושר. צאו לטייל...
הדברים נאמרו במסגרת ועידת ענף הרכב של ישראל- פסגת הרכב 2016 בייזום חברת מידע כנסים, שנערכה בשבוע שעבר, ונגזרו מתוך הודעת יח"צ בנושא שהגיע מטעם מארגני הכנס.ציטוט:
...השר ישראל כץ התייחס לעתיד התעשייה עם כניסת הרכבים האוטונומיים:
"כל הנהגים, לא רק נהגי המוניות, צריכים להבין שעוד 5 שנים אף אחד כבר לא ינהג כאן ברכב ואתם בענף הרכב צריכים ביחד איתנו הרגולטורים להיערך לקראת דבר שהוא לא כל כך רחוק. יהיו המון דברים שיהיה צריך להתאים אותם מהתקנות ועד המיסוי. חברות הענק הבינלאומיות ויצרניות הרכב הגדולות משקיעות בתחום הזה וקבעו את 2021 כשנה שבא זה מתחיל לעבוד. נצטרך לראות גם מה נעשה עם כל העובדים שהמקצועות שלהם יהפכו ללא רלוונטיים בעקבות השינויים"....
אז רכב בנהיגה עצמית יהיה יותר מהר ״אספנות״?
אמר לי אתמול מהנדס ותיק שאינו נוהג לפלוט שטויות, שכבר כיום מסתובבים בכבישי הארץ 10 חתיכות כאלה.
השוטרים לפעמים עוצרים אותם בצד על קריאת עיתון תוך כדי 'נהיגה', ומתבלבלים.
אלה רכבי הניסוי של מובילאיי.
ישראל היום בחזית הפיתוח של השיקוץ הזה. על משקל ההוא שהודח מקורס טייס, מיד ביקש לעבור לשרת בנ"מ - "אם אני לא אהיה טייס, אף אחד לא יהיה".
ככה אנחנו - נוהגים הכי גרוע בחצי הכדור המערבי, אז נעשה הכל כדי שאף אחד אחר לא ינהג. ללא ספק, החכם בעמים. כבוד!....:(
עוד 20-30 שנה בכל מקרה לחלקנו לא יהיו כישורי נהיגה טובים בגלל זקנה, אז דווקא פתרון לא רע לקשישים :(
'אוטו, קח אותי בבקשה למעלה נוח' ... 'תעיר אותי כשתכנס לשביל הירוק' ... 'בצע' ...
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
כשאתה רוטן על כל שינוי סימן שאתה מזדקן....
לא מבין למה אתם חושבים שרכב אוטונעמי יבוא על חשבון רכב פנאי / שטח?
רובנו בלאו הכי מפרידים רשויות ורכב השטח שלהם משמש רק לטיולים.
הרכב העיקרי משמש לנסיעות מנהלתיות וככזה מה הבעיה שאני אכנס אליו כמו לקרון רכבת ואתעסק בעינינים אחרים שהם לא הנהיגה המשעממת והארוכה?
אני מבזבז לפחות שעתיים ביום רק על הדרך למשרד וחזרה.
תן לי אותם כשעות עבודה או נמנום ואני מאושר.
ואם זה יהפוך לשרות זול וזמין במקום אחזקת רכב וחניה וזה עוד שיפור.
תן את הניידות למוגבלי נהיגה ובכלל היטבת את מצבם ללא הכר.
בקיצור, אני מייחל ליום שרכב אוטונומי יהיה חלק מהנוף.
זה לטעמי אחת מאבני הדרך החשובות והטובות בימינו
הפורום עיף מהעקיצות בנושא ההתנחלויות והפנסיה ( וגם הסלולרי).
תניח לזה כבר יא חתיכת אובססיבי [emoji41]
אתה יכול יותר...
אני נוטה להאמין שזה יהיה זול יותר.
יש את כל הסיבות לכך.
גם מי שגר בחולון מבזבז את אותו הזמן בנסיעה.
מעבר לכך, יש שחושבים שמגורים באזור המרכז אינם איכות חיים.
הייתי גר בגליל העליון אם הייתה לי פרנסה שם...
מעניין מה הביא את גוגל לרדת מהרעיון כשהם כל כך קרובים, לכאורה, למכונית אוטונומית מלאה:
http://www.pc.co.il/featured/230153/
ניצני בשורות טובות לברלי-עצבני?
גיתאי - לפי מה שאני קורא באינטרנט, זה לא שהם ירדו מהרעיון. הם הוציאו את זה מהLab-X שלהם, שזה מעבדות הפיתוח, והקימו חברת עצמאית בשם Waymo שמטפלת בעניין.
צ'מע לא התעמקתי מעבר לכתבה הזאת, אבל על פניו הכתבה לא 'מתכתבת' (ככה אוהבים להגיד היום, זה אומר שאני 'עדכני') עם מה שאתה מספר.
לא?
באתרים הזרים מדווח על ההכרזה של גוגל, שבה נאמר שהחברה החדש הינה לא חברת שמטרתם לייצר רכבים, אלא הם חברה המתמקדת בנהיגה אוטונומית.(או לפי מה שהם אומרים בתרגום חופשי: "אנחנו לא בעסק בשביל ליצור מכוניות טובות יותר, אנחנו בעסק בשביל ליצור נהגים טובים יותר)
מה שמובן זה שהם יתמקדו בייצור המערכות האוטונומיות לעולם הפרטי והמסחרי, והמערכות ידעו להתממשק לרכבים החדשים.
כתבה מThe Guardian:
https://www.theguardian.com/technolo...g-car-division
בנוגע לכתבה שפרסמת, אני כרגע לא מצליח לפתוח אותה שוב...
המכוניות האוטונומיות של אובר מורדות מכבישי סן פרנסיסקו יום לאחר ההשקה
http://www.calcalist.co.il/articles/...703905,00.html
http://www.themarker.com/technation/1.3152920
שווה לקרוא...
אביא רק ציטוט אחד, של יהל זילכה, מנהל קרן הון סיכון שמשקיעה בתחום:
ציטוט:
“אין תחום שהולך להשפיע על המין האנושי כמו הרכב האוטונומי. מדובר על הכיס של כולנו. יהיו לנו עשרות אלפי דולרים נוספים כי לא נקנה מכונית. מה עם הילדים שלנו? הנכדים של הילדים שלנו ייצחקו על לימודי נהיגה. כל נושא ביטוח הרכב הולך להיעלם.
אם מחשב יחליט את מי לדרוס, חתול או איש זקן - את מי תובעים? למי שייכת האחריות?
זילכה: “התשובה היא די ברורה. כשאני מדבר עם חברות הרכב הן מבינות שהן ייקחו את האחריות”
לא מאמין שהחברות באמת יסכימו לזה. נגיד שרכב אוטונומי יקטין את התאונות ב95%. החמש אחוז הנותרים ירוששו אותן. בין היתר בגלל שכמות המכירות של המכוניות - מה שהן בתכלס מייצרות וממנו מרוויחות כסף, יקטן משמעותית. הפרמיות של הביטוחים יעלו בגלל שלא הרבה יעשו ביטוח כי הם לא יצטרכו. חוץ מזה אני לא מאמין שאזרחים יוותרו על רכב צמוד. באמת שלא. אני למשל לא. אלא אם לא אוכל להרשות לעצמי.