תודה על ההסבר דורון ושות'
Printable View
תודה על ההסבר דורון ושות'
עכשיו יותר ברור?
קובץ מצורף 109712
לא,לא ברור לי איך הגבר זווית קדם אופן (קסטר) ע"י שיפוע משולש עליון (לא נושא עומס קפיץ/בולם) בסגירת מהלך תורם לגיהוץ בנסיעה מהירה.
בהקשר לגיהוץ אם היה מדובר על שיפוע משולש תחתון(נושא העומס) הייתי מבין, ללא קשר לזווית קסטר משתנה,ואם כבר משתנה ,הגיוני לי שלהיפך ,עדיף לייצר זווית קסטר מוגברת דווקא בפתיחה- כשאין עומס על המתלה,וליצר בכך תגבור לכיווניות הנסיעה מפאת מחסור בחיכוך/משקל על סוליית הצמיג.
משחקים של זוויות משולש עליון בד"כ הם למטרת דייב/אנטי דייב של המרכב על המתלים ,או שינויי זווית הקסטר במהלך,אני לא רואה טעם בשינוי כזה למטרת גיהוץ,למרות שזה גורם לגלגל לזוז גם טיפל'ה אחורה בעלייה,לטעמי מאוחר מדי לאחר שהמשולש התחתון כבר חטף את הבומבה...לעניות דעתי הצולעת.
חוץ מזה כל הכבוד על היוזמה והאש בידיים, שאפו.
זה נורא פשוט. משולש עולה , מושך את הנבה אחורה.
מה קורה לקדם?
ההפך היה מרסק אתה האוטו על כל מהמורה קטנה.
בניבה של יבגני גם המשולש התחתון בחלקו הקדמי מסתכל למעלה.
בשלי לא.
אין הבדל מורגש בין שתי המכוניות (למרות צמיגים וחישוקים שונים) עד מהירות שפויה לטעמי
כי אני לא נוהג במהירויות כמוהו. בנוסף האוטו שלי מכוון לעבירות ושלו למהירות.
והשיפור לעומת מקורי הוא עצום.
אני משייט במהירות של כ- 80 קמ"ש על דרכי עפר ומרגיש כמו על כביש סלול (במובן הגיוני)
(אגב אני נוסע על צמיגי טרקטור עם פנימית וחישוקים ברזל " 16 מקוריים)
טל,
בלנדקרוזר, גם התחתון וגם העליון בנטייה לאחור.
העליון מעט יותר מהתחתון.
אני לא מסוגל להיכנס לסיבות למה בחרו מהנדסי לנדקרוזר לתת שיפוע למשולש עליון יותר מאשר לתחתון,דבר אחד שאני יכול להיות כמעט בטוח בו ,שזה יותר למטרת דייב מאשר למטרת גיהוץ. ושוב ,למטרת גיהוץ יש את המשולש התחתון שיכול להשפיע על הגלגל בתנועתו אחורה יותר מאשר המשולש העליון ,כמו שיבגני עשה...עם תשלום בדייב קדמי מוגבר...
ועוד לא נכנסנו לשינויי באמפ סטיר עם כל המשחקים האלה.
באם אני זוכר נכון בלנד קרוזר המשולש התחתון אופקי לחלוטין.
בגלל זה אני לא עשיתי את השינוי. כמו שאמרתי לא מצאתי הבדל גדול בנסיעה מול הרכב של יבגני.
ושוב הוא מתחרה עם הניבה שלו ובהצלחה. אני לעומתו מעדיף שטח טכני ולא מהירות.
המטרה היתה (והושגה) לצלוח חולות טובעניים בלי הספק מנוע מוגזם.
כמובן מנוע חזק ישפר את העניין הרבה יותר.
- - - Updated - - -
מה לעשות? החיים קשים!!!!:confused:
כדי לעבור חולות עמוקים צריך להוריד אויר.. לא להנדס את המתלה.
מספיק אויר וגם לא תצתרך לנסוע מהר כדי לא לשקוע.
לא.
יכולת שיכוך גבוהה זה דבר טוב לכל סוג שטח, ויאפשר לך לנסוע מהר יוצר ויציב יותר, בשטח משובש, בלי קשר לחול.
אני מבין מאיפה בא הרצון לשפר שיכוך בדיונות, כדי להצליח לשמר מומנטום ומהירות למרות השיבושים בקרקע, שאחרת היו מאטים אותך, ואז הרכב שוקע.
אבל הבעיה שלך בדיונה היא השקיעה, לא השיכוך.
אם תגיד שאתה רוצה לנסוע מהר בשטח, כל שטח, כמטרה אז כן, זה בול במקום.
אם תגיד שהמטרה היא לא לשקוע, אז הדבר שייתן לך הכי הרבה שיפור במינימום השקעה, הוא צמיג מתאים (AT ולא MT) , ולהוריד אויר, והרבה.
לא תשקע ותוכל לנוע ולעבור במקומות שאחרת היית צריך הרבה תנופה כדי לעבור=שיפור המתלה.
אני נוסע היום עם רכב כבד ומעוט כ״ס, ומסתדר יופי בכל מה שהוא לא דיונה תלולה מאד, פשוט מוריד הרבה מאד אויר.
המידה המקורית של הניבה זה בדיחה עצובה לשטח אמיתי, אולי טוב לבוץ, אבל לא לסלעים ולא לחול.
בזמנו היה לי על הניבה 215/75/15, שתרמו מאד לאיכות נסיעה ועבירות הרכב.
דורון
בחלק מסויים בדבריך אני מסכים , בחלק לא!
כששאלתי האם אתה צוחק? ענית "לא" אבל אתה "כן"
צמיגים כאלה לא עוזרים הרבהקובץ מצורף 109770
תוריד אויר ל10-12 לפחות אם לא אפילו 8. אני רוצה להאמין שאתה יודע על מה אני מדבר
אני לא מרכיב צמיג 31
רבותי
תשכחו מזה
אני לא מוריד אויר
אז תוריד משקל
ואני לא צוחק
ממש לא,הנטייה הטבעית שלי זה לצחוק,גם כשאני מאיים.
https://www.youtube.com/watch?v=cwmx8XD7Zd0
תנסו להבין את זה
יש עוד כמה אחריו
גם אחרי שראיתי את הסרטונים אני עדיין לא מסכים לקביעה שלך שתגבור קסטר בסגירה גורם לגיהוץ טוב יותר.
מאיך שאני מבין את הכוחות הפועלים, עם כיוון שיפוע המשולשים כמו שמוצגים פה ,מטרת תגבור הקסטר היא אך ורק בבלימה,- שגורמת להפעלת מומנט הפוך (מהדיסק דרך הנאבה אל המתלה) למומנט הדייב (כח ההתמד)שמופעל ממרכז הכובד של המרכב ,אשר מעביר משקל מאחור לקדימה בצורת לחיצה על המתלים הקדמיים והורדת האף ,ובכך יוצר בעצם אנטי דייב מסוים ,שכנראה תלוי בעוד גורמים שאין לי את הראש כרגע להיכנס אליהם.
ובכל זאת מגהצת יפה הכלבה... :p
האנטי-דייב כשלעצמו עוזר מאוד בגיהוץ. לא בספיגת המהמורה כמו במניעת ההתרסקות אחריה - גם ברמה מסויימת אפילו בלי הפעלת מומנט בלימה אלא האטה והעברת משקל קדימה.
אסף.