-
תגובה: שיפור דנה 30 קדמי או החלפה לדנה 44 ?
אני ממשיך לחפש סרן או האוזינג תקין של דנה 30 היי פיניון שמתאים לצ׳רוקי כמו שהוא, בלעדיו אין משמעות למחירי שאר הרכיבים כי אין בסיס לסרן. אין לי שום כוונה ליישר סרן מחייך או עקום.
בשולי הדברים אבל לא בשולי חשיבותם, אני חוזר וקורא את חילופי הדברים בשרשור הזה, ומאחורי הדעות השונות ונסיונות השכנוע אני רואה חבורה של אנשים שמנסה לעזור איש איש בדרכו, גם מאחורי הקלעים בפרטי, וזה לא מובן מאליו. האכפתיות והרצון לעזור נוגעים לליבי, ואני רוצה להודות מכאן לכולם, ריגשתם אותי.
שבת שלום [emoji846]
-
שיפור דנה 30 קדמי או החלפה לדנה 44 ?
נדב,
אתה מציין שכל המסגרים ממליצים לא לישר את הסרן אבל לא ממש הבנתי למה?
ישור סרנים מחיכים מסוג דנה 30 היא פעולה די מקובלת אצל חלקם.
ובכלל, מה הקאמבר הנוכחי של הסרן?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
כי כיפוף בחזרה בנקודה שכבר התכופפה בכיוון אחד מחליש את המתכת, עדיף להשאיר ככה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כי כיפוף בחזרה בנקודה שכבר התכופפה בכיוון אחד מחליש את המתכת, עדיף להשאיר ככה ...
את מי מעניין החוזק המקורי של הסרן אם אתה בונה קונסטרוקציה חיצונית?
הסרן המקורי הופך להיות סוג של ״צדפה״ שמאחסנת את המכלולים ותו לא.
לא ענית על זוית הכיפוף. כמה מעלות סטיה בגלגל?
תבדוק אם זה פותר לך את הבעיה-
https://fme-cat.com/livedocs/MOOG_PS...j_BJ_ENG-R.pdf
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
את מי מעניין החוזק המקורי של הסרן אם אתה בונה קונסטרוקציה חיצונית?
אותי.
הבעייה שיש לי היא בקצוות, נקודת התורפה של החיזוקים החיצוניים.
וכמובן שקיים הסיכון שנסיון יישור ישבור את הסרן ואז בכלל נדפקתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא מדדתי, רואים סטייה קטנה בעין, לא מרגיש כלום בנסיעה. מוצרים מהסוג הזה יפתרו את הבעיה עד שהחיוך יגדל שוב, נראה לי חבל על הכסף...
-
מכון פרונט יגיד לך בדיוק כמה עקום הסרן.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
-
כן, אני מבין.
יש לך בעיות מיוחדות שעוד לא הגיעו לארהב.
חזור להודעה #142
תכלס הכול פה מסתובב סביב בעיה שלא ממש יודעים לשים עליה את היד וגם לא ממש מפריעה. סוג של הכנה למזגן
רבים ואגרסיביים ממך פתרו אותה בחיזוק חיצוני.
נק התורפה של הסרן הזה היא החיבור בין הצינורות לנאקלים.
הפתרון הכוללן בקיט של איירון רוק הוא מצויין לפשוטי העם שאין להם לשים על טרנטות תקציבים של NASA
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ליישר דנה 30..... לא עניין בשמיים למי שיש לו את הציוד. אפילו בלי חימום זה סרן צ'יקמוק ולכן הוא מתכופף מההתחלה.
אחרי זה צינורות פנימיים... מחזקים עד הקצה ולא צריך כלום חוץ מזה... אה, כן - ולגרזן קצת פחות את האוטו.
אסף.
-
הראשון שבדק את החיוך הוא אלי קרמן.
יש לו את הציוד ואת הידע, וגם את האינטרס הכלכלי לעשות את היישור. הוא היה גם הראשון שהמליץ נחרצות נגד יישור וגם נגד הפתרון של האקסצנטרים.
לגרזן את האוטו פחות ? לא יודע אם אופן נהיגת השטח שלי נחשב "לגרזן", אבל אני לא מעוניין בפתרון קבע שייאלץ אותי לעשות עם האוטו פחות.
-
אז מה הכיוון נדב?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רבים ואגרסיביים ממך פתרו אותה בחיזוק חיצוני.
נק התורפה של הסרן הזה היא
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הנק. תורפה היא
הבעלים הפדנט והלא מתפשר של האוטו.
תנו לבן אדם לשחק.
אחרי כל הקטע עם הויטארה. עוד לא הבנתם ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הנק. תורפה היא
הבעלים הפדנט והלא מתפשר של האוטו.
תנו לבן אדם לשחק.
אחרי כל הקטע עם הויטארה. עוד לא הבנתם ?
צודק.
אם כי בנקודת הזמן הנוכחית הייתי שמח לוותר על המשחק הזה, לפחות מבחינה כלכלית, זה זמן פחות מתאים לי.
אילוצים כלכליים יחייבו אותי להתפשר, להשבית את הרכב, או למתן מאוד את שימוש בו, ולכן אני בוחן את כל שאר האפשרויות שעומדות בפני. לא אתפשר על פיניון גבוה כי אני חושד מרעידות.
בועז, אני מפריד בין 2 מסלולים:
א. פתרון ביניים, פלסטר שיוכל לקנות לי שנה-שנתיים של שקט עד שאגייס את הכסף לפתרון הנכון. אני מוכן ויכול להוציא עכשיו 3000 ש"ח כדי לקבל את השקט הזה, ומוכן גם לוותר על הנעילה הקדמית לפרק הזמן הזה. פתרון כזה יכול להיות מבוסס על הפיכת הסרן שלי לסרן פתוח בלי להתעסק בחיוך, או אם אמצא סרן שמתאים כמו שהוא כולל תושבות ויחסי העברה. זה כסף שילך בסופו של דבר לפח ואני שלם עם זה עקב האילוץ הכלכלי כעת.
ב. פתרון הקבע אמור לספק לי את האפשרות לנסוע לאורך זמן בלי להתפשר על היכולות ואופי השימוש ברכב. אני לא מתכנן לעלות במידת הצמיגים וגם לא להתחיל לעשות כמרירים בזמנים, ומעריך שסגנון הנהיגה לא עומד להשתנות מהותית. כל פתרון שיהיה מבוסס על סרן דנה (30/44) מקורי יצטרך לקבל חיזוק בריא לצינורות. אני חושב שכולם מסכימים שסרן אפטרמרקט שמגיע מראש עם צינורות חזקים הוא הפתרון הטוב ביותר וגם היקר ביותר. כדי לבחור צריך לאסוף את כל המחירים האמיתיים ואז להחליט
וזה המקום שאני נמצא בו - אוסף מחירים לגבי האפשרויות השונות שיתנו לי להחליט ע"ב נתוני אמת.
-
זהו. הסרן (ובהיעדר לוקרים, כל הרכב) מושבת.
-
אתה מתכוון שהנעילה נגמרה או שהסרן נשבר?
אם הנעילה אז תשים קייס ריק ותסע בלי נעילה קדמית או שתקנה עוד נעילה סינית באיביי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
או קייס ריק (יעלה כ- 3000 ש"ח כולל הכל), או שאחסוך את הכסף הזה ואלך ישר לכסף הגדול...
לא סגור על עצמי עדיין ...
-
קייס ריק עם עבודה 3000 שח?!
עבודה סדר גודל 1500-2000 של.
אין קייס תרומה ממישהו ששם נעילה?
בכז סרן מאוד מאוד נפוץ.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
-
נדב,
בהתייחס לרמת עבירות הרכב בטיולילה בחורשן בהנעה 2x4(!), שים בינתיים דיפ קדמי פתוח סטנדרטי שיאפשר לך גם לטייל, וגם לחשוב בנחת על הסידור המלא בהמשך.
Slowly..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
בהתייחס לרמת עבירות הרכב בטיולילה בחורשן בהנעה 2x4(!), שים בינתיים דיפ קדמי פתוח סטנדרטי שיאפשר לך גם לטייל, וגם לחשוב בנחת על הסידור המלא בהמשך.
Slowly..
השתגעת..... עוד יסתבר לו שהוא בכלל לא צריך את הנעילה הקידמית :-)
-
אין שום סיבה הגיונית שקייס פתוח משומש מוכן עם סטליטים + מיסבים חדשים + עבודה עובר 2000 שקל
-
יחסי ההעברה הם 4.10, למיטב ידיעתי זה קייס שונה מהמקורי, לא יודע אם יש כזה משומש ...
בתחשיב של 3000, מחיר העבודה הוא 1500 ש"ח והיתר זה חלקים ומע"מ. בהנחה שהקורונה והפיניון עדיין תקינים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
Slowly..
עבירות?
את המסלול הזה בדיוק, אחד לאחד, נהגים שזו הפעם הראשונה שלהם בשטח, עושים עם סובארו XV בהדרכות כל שבוע, בלי להתעכב. אמיתי.
בלי קשר, גם אני חושב ש-3K זה המון, המון מדי, רק בשביל קייס ועבודה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עבירות?
את המסלול הזה בדיוק, אחד לאחד, נהגים שזו הפעם הראשונה שלהם בשטח, עושים עם סובארו XV בהדרכות כל שבוע, בלי להתעכב. אמיתי.
אני לא בטוח שאתה יודע איפה עלינו.
זה לא היה לפי התכנון המקורי של המסלול.
נסעתי אחריו, הוא לא בדיוק בחר את הקו הפשוט.
ואת זה הוא נסע בהנעה אחורית.
Slowly..
-
דרור, הקבוצה התפצלה בשלב מסויים והדבוקה שלנו התנתקה מהמובילים, אנחנו לא נסענו במסלול המתוכנן אלא דרך השביל האדום לפסגה. קשה לי לראות סוברואידים עם נהגים לא מנוסים עוברים שם בלי נזקים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נסעתי אחריו, הוא לא בדיוק בחר את הקו הפשוט.
בחרתי את הקו שנראה לי נכון בהתחשב במגבלות וביתרונות של הרכב - ניצלתי את מהלכי המתלים וגובה המרכב כדי לבחור נתיב שיאפשר לי לשמור על מהירות של 700-1000 סל"ד בלי לעצור (לפחות כל עוד זה שלפני לא עצר..) ובלי לגעת במצמד.
למשל, העדפתי להמנע מלטפס על מדרגה עם שני גלגלים בו זמנית כדי להוריד עומס מהמנוע, אז לקחתי לא מעט קווים "אלכסוניים" בידיעה שהרכב מקבל באהבה ובהבנה הצלבות.
אלמלא החשש (בדיעבד המוצדק) משילוב ההנעה הקדמית, ברור שהייתי מעדיף לעלות ב- low, הרבה יותר לאט, ובקווים הרבה יותר פשוטים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
אין שום סיבה הגיונית שקייס פתוח משומש מוכן עם סטליטים + מיסבים חדשים + עבודה עובר 2000 שקל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בלי קשר, גם אני חושב ש-3K זה המון, המון מדי, רק בשביל קייס ועבודה.
כמה קל לכתוב...
תביאו דוגמאות שאפשר לממש, כולל עבודה במוסך כי לי אין שום נסיון בזה, וקחו בחשבון שיחסי ההעברה הם 4.10
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
ניצלתי את מהלכי המתלים וגובה המרכב כדי לבחור נתיב שיאפשר לי לשמור על מהירות של 700-1000 סל"ד בלי לעצור (לפחות כל עוד זה שלפני לא עצר..) ובלי לגעת במצמד.
החלון הקידמי עדיין מקורי בזכות שמירת המרווח ....
רענן
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כמה קל לכתוב...
תביאו דוגמאות שאפשר לממש, כולל עבודה במוסך כי לי אין שום נסיון בזה, וקחו בחשבון שיחסי ההעברה הם 4.10
קייס משומש קומפלט אתה יכול לאתר באיביי, יש כמה דגמים שמגיעים עם דנה 30 ו3.73 כסטנדרט, כלומר זה קייס שמתאים לך ל4.10
דוגמאות -
https://rover.ebay.com/rover/1/711-5...oAAOSwN5hb-fcU
https://rover.ebay.com/rover/1/711-5...QAAOSwjE1bsAMw
לגביי עבודה, תארגן קייס ואני אדאג לך להרכבה באלפיה.
-
Yukon Gear & Axle (YC D706008) Differential Carrier Case for Dana 30 Axle https://www.amazon.com/dp/B0078UASUM..._ZednDbGHDHWSM
קייס חדש, שים נעילה אוטומטית וסע לשלום.
-
1 קבצים מצורפים
נפל הפור.
הוזמנו מאמזון:
קובץ מצורף 125110
עבודה אצל אסף הלוי, ועם קצת מזל אולי יהיה לי ג'יפ שמיש ליומולדת ...
עלות כוללת כ- 4000 ש"ח, דיפרנציאל, נעילה אוטומטית כולל קיט שיפוץ מלא ועבודה, כ- 4000 ש"ח
הסרן ימשיך לחייך בינתיים, נקווה שגם אני ...
וכמובן שמתחילים לחסוך לסרן הנכון :)
-
מזל טוב, יום ההולדת מעולם לא נראה טוב יותר
Sent from my LON-L29 using Tapatalk