אסף, פגשתי אחרי מפגש ג'יפולוג בחור שיש לו נ"נ וחלקים. שלחתי לך את הפרטים. האם קיבלת?
Printable View
אסף, פגשתי אחרי מפגש ג'יפולוג בחור שיש לו נ"נ וחלקים. שלחתי לך את הפרטים. האם קיבלת?
חיובי. תודה.
אסף.
חזרה למוט שפור.. הקוטר החיצוני 1.25". ההברגה 7/8 כלומר הקוטר הפנימי סביבות 3/4". מכאן נראה לי שכל מה שצריך זה לחתוך ולהבריז מחדש את הצד של ההברגה ה"רגילה". כמובן שלזה נדרש מברז מתאים אבל זה כבר קל - 50 שקל באיביי או שנשאיל ממישהו.
הדראגלינק סיפור קצת יותר מורכב. נתחיל בזה שמדובר בזרוע פיטמן של ג'יפ. כלומר המידה של התפוח שאליו היא מתאימה קטנה יותר - פתיר עם מקדד קוני מתאים (שעולה לא מעט וזה כן צריך למצוא למי יש ולהשאיל) אבל יותר טוב למצוא באיזה רכב יש פיטמן כזה כבר מתאים לתפוח פולסייז ובאותו אורך כמו של הג'יפ. המוט עצמו - אם אני הולך על תפוחי פולסייז הכי קל יהיה לי להשתמש במוט שפור עוד אחד שיש לי, גם אותו לחתוך ולהבריז - אותה הברגה 7/8-18 כמו התפוחים של השפור וזה כנראה הדבר הנכון לעשות.
אסף.
יש גם כזו אפשרות, היתה אצלי בפיטמן ב zj.
https://www.currieenterprises.com/CE-9701TRR
עוד התקדמות קטנה לקראת ניקוי השילדה. הוסעה לליפט ושם פירקתי (כלומר סובבתי אומים עד שמשהו נשבר) הבנדים שמחזיקים את המיכל דלק, והתגלה מיכל שקודם נראה חלוד, עכשיו התגלו בו חורי חלודה. בין המיכל הזה לשני שיש לי - עם שני חורים אחד חור כניסה והשני חור יציאה של 0.5 - אני אבחר בשני.
ובשבת שעברה פירקתי בשטח שלושה עלים של קפיץ קדמי שהחליפו את המאיה הראשית והקונטרה שלה שהיו שבורות. אז עכשיו יש לי ארבעה קפיצים תקינים. שכמובן יוחלפו לחדשים במורד הדרך.
אסף.
אני היחיד שמתקשה להאמין לטקסטים היבשים, נטולי התמונות האלו?
אני יודע שזה נשמע כמו תירוץ של ״זה שאין להזכיר את שמו״, אבל נגמר לי הזיכרון באייפון אז אי אפשר לצלם..
אבל אם אנחנו כבר פה.
קפיץ קדמי 40 אינצ׳ (בערך מטר). קפיץ אחורי 52.25 אינצ׳. ( בערך 1.35 מטר)
רוחב 1.75 אינצ׳.
מאיזה רכב אפשר לאמץ קפיצים?
אסף.
בינתיים עזבו אתכם מתמונות.
אני עובד על תכנון מלא של קבינה כפולה. אחרי שעשיתי את כולה בסולידוורקס, נכנסתי לעומק הONSHAPE ושיחקתי ימינה שמאלה עם איך בכלל ניגשים לכזה דבר.
בסוף התיישבתי ובניתי את כל הקבינה בONSHAPE - כמו שתראו זה לא סופי, יש עוד כמה דברים שאני מתלבט לגביהם, התעלת מכלולים והחיתוך שהיא יוצרת בקיר אש וברצפה עוד לא ממודלת (למרות שכבר תכננתי אותה בסוליד), גם הקשתות עוד לא שם (תכלס לא החלטתי איפה הקדמית תשב ואם בכלל תהיה אמצעית), ואני עוד צריך ללמוד איך לחתוך חלקים בחיבור ביניהם כמו גם איך לאחד חלקי SHEETMETAL.
אני משתדל לבנות ככה שרוב החלקים יוכלו להיות מפלטות "פשוטות" מכופפות ומפרופילים סטנדרטיים, כך שרק הקיר אש עצמו והדשבורד יהיו בחיתוך לייזר.
אבל אני כבר בכיוון.... וככה זה נראה בינתיים:
https://cad.onshape.com/documents/16...053b7afde26122
אסף.
אני פירקתי את העלים מההיילקס השבוע( לצורך שדרוג) אני אמדוד לך מה האורך והרוחב שלהם
אחרי החלפת הקפיצים האחוריים ל-RE, יש לי שתי חבילות קפיצים חופשיות למשחקים (הרבה עלים-ספייר לקפיצים הקדמיים, עד שיוחלפו גם הם ל-RE).
העלים הם 70X7. אורך צריך למדוד.
אז הרחקתי לכת קצת יותר ממה שתכננתי ובסגנון ״אם כבר אז כבר״ פירקתי מהשילדה כל מה שמחובר בברגים... אגב. מישהו יכול לחשוב על סיבה שיש לכל קפיץ קדמי שני באמפסטופים? אחד כרגיל באמצע ואחד קרוב לקצה האחורי של הקפיץ.
בכל מקרה עם הכל מפורק נתתי ניקוי מושקע עם הגרניק. גם יצא המון לכלוך. וחרקים. ובוץ. ועכבישים. וגם ירדו החלודות הרופפות מכמה מקומות עיקריים.
וגם פיניתי קצת מקום בזכרון של האייפון אז צפו לתמונות.... משהו סמלי.
אסף.
ובהיילקס- מה קורה אם בכלל כשמוותרים על הבאמפסטופ האחורי?
אסף.
סוג של פרוגרסביות בקפיץ.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מה שנמרוד כתב, וגם איפה הנטיה של העלים הללו להשבר ? אולי זה יכול לעזור לכתב החידה.
כמו כל קפיץ עלה. הם נשברים... בשטח.
אבל באמת כמו כל קפיץ עם שאקל קדמי - קרוב לעין הקדמית. גם אחד הקפיצים הקדמיים שלי היה שבור ככה והשלמתי בינתיים מחנות החלפים שתמיד פתוחה אי שם ...
אסף.
נראה כמו... משהו.. שיהיה.. משהו..
קובץ מצורף 118401
וגם זה רעיון...
קובץ מצורף 118402
אסף.
יש לך ליפט? נחמד. איך הוא שורד בחוץ?
א. אם תשאל במועצה המקומית או את השכנים אז זה לא ליפט זה מכפיל חניה. וזה גם לא בדיוק שלי.
ב. שורד לא רע. החשמל מוגן והמכניקה של גשר תחתון היא סהכ בורג מניע בכל צד אז קצת שימון לפני כל הפעלה והכל בינתיים בסדר.
אסף.
תודה
הגיעו שני מפרקי גל הגה, מתחיל קצת לשחק עם הגאומטריה. הגיעו גם התפוחים וגם המברז, גם עם ההגה עצמו אפשר להתחיל לשחק...
יש לי כל מיני תושבות גומי לא סטנדרטיות. למשל התושבת של הרדיאטור. למרבה המזל יש לי את הגומיות מתחילת שנות ה70 אבל נו.... לא בטוח שזה נכון להשתמש בהן.
גם תושבות קבינה שחשבתי להשתמש בשל סופה או סיג׳יי לא מסתדר לי בול.
מה שמוביל אותי למחשבה הבאה.
יש בעולם של היצירה ואומנות פלסטית פוליאוריטן ליציקה. מה ההבדל בינו למה שמשתמשים לתושבות פוליאוריטן יקרות ומפונפנות..? ובכן אין הבדל ממשי. יש לי נסיון לא טוב עם ייצור במנות קטנות של בושינגים מפוליאורטן אבל אני היום מבין שזה נבע מחומר גלם שדורש תהליך מסובך, כאשר דווקא לתחביבים יש חומרים עם יחס ערבוב נוח יותר ותהליך פוסט-התמצקות פשוט יותר. נראה לי שאני אבחר בחומר די גמיש, נגיד 60 עד 70 שור. אלו חומרים שהמוצר המוגמר מהם יכול לעמוד בעשרות אחוזים של מתיחה לעומת אחוזים בודדים בלבד לחומרים של 80 שור למשל. הבדל משמעותי. בתכנון צריך לקחת בחשבון את צורת החלק כשהוא תחת משקל, ולפי זה לתכנן אותו כשהוא במנוחה. טיפ למי שמתכנן מוצרים מגומי. החומר לא דחיס כלומר הנפח לא משתנה תחת עומס- החלק רק משנה את צורתו לפי קבוע הקפיץ שלו.
אם מישהו כבר מנוסה בלעשות את השטות הזו של לייצר תושבות לבד... תנו לי איזה מילה.
אסף.
יש בחברה של הwj מישהו שיצק תושבות למוטות רדיוס או משהו כזה. אני חושב שאולי גם הבעלים של כתום יוכל לעזור לך בזה אבל אני לא מכיר אותו ואם יסכים לשתף פעולה. בזמנו אמר שהוא יכול ליצקת איזה דוגמא שארצה
אתה בטוח בזה?
אני מכיר כל כך הרבה מוצרים שעשויים מפולאוריטן עם תכונות כל כך שונות, שאין לי ספק שיש הרבה גורמים שמשפיעים על התכונות של המוצר הסופי.
זה יכול להיות סיכון לא קטן להתחיל לייצר תושבות לבד ולגלות שהן מתפרקות אחרי כמה חודשים של שימוש.
אחרי הכל, למה אנשים (גם פה באתר) מדברים על כל מני בושינגים ותושבות After Market בכזו הערצה והמלצות? אם הכל אותו הדבר, אז למה לא לקנות את הכי זול?
לפני כמה שנים הדבקתי את הסרטון הבא באתר ובדקתי אם מישהו התנסה ולא מנש היתה תגובה.
נראה לי סופר פשוט ומתבקש לביצוע
https://youtu.be/2_0BYvTkZ0o
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
ובכן זיו - אתה צודק ויש מיליון סוגים. אבל פוליאוריטן גמיש 60 שור של תבניות ושל בושינגים הוא אותו חומר. אני מסתכל על דפי הנתונים ומשווה. העניין הוא שחומרים תעשייתיים מגיעים בחביות גדולות... ושל התחביבים באריזות קטנות.
אגב... מבירור של מה החומר שבו משתמש אורי מ״כתום״, זה בדיוק החומר הזה.
אסף.