יותר קל "להתקין" כאלה, כל הירוקים והיפי נפש שמפריע להם הזיהום מהדיזל(לא שהבנזין כזה נקי), אז או שיעברו דירה לאיזה הר גבוה או שיחבשו את זה, בערים המזוהמות והמזהמות בכלל זה יותר ממומלץ.
קובץ מצורף 120907
Printable View
יותר קל "להתקין" כאלה, כל הירוקים והיפי נפש שמפריע להם הזיהום מהדיזל(לא שהבנזין כזה נקי), אז או שיעברו דירה לאיזה הר גבוה או שיחבשו את זה, בערים המזוהמות והמזהמות בכלל זה יותר ממומלץ.
קובץ מצורף 120907
אני מתקשה להבין את השימוש ב"ירוקים" או "יפי נפש" כמה שנראה כינוי גנאי. אם נפשו של מישהו יפה - או אם מישהו שוחר "ירוק" - סביבה נקיה - אני חושב שאלו דברים חיוביים.
אסף.
סביבה נקייה זה חשוב, מאד.
ראייה מפוקחת ורחבה לא פחות.
ירוקים הפך אם תרצה או לא, לשם גנאי לפנאטים שכופים דעתם בצורה לעיתים על גבול האלימות, במחשבה שהם היחידים שצריך להתחשב ברצונם, לא מעט מקרים גם בלי מחשבה באמת מה הוא ירוק..
קח לדוגמא חלמאות קלאסית:
שמעו אנרגיה סולרית, ולא טרחו לבדוק מה זה אומר בפועל (ובדיעבד מודים שבאמת לא בדקו מה ההשלכות הסביבתיות), , והתוצאה מחורבנת להפליא לדורות קדימה..
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...337770,00.html
כמו שאלו שלא משתמשים בחד״פ פלסטי (שאפשר למחזר), אבל זורקים בשטח חד״פ מתירס ובמבוק בנימוק השגוי להפליא שזה אורגני..
ע״ע הדיון על רכבים היברידיים.
מה שנקרא, הרוויחו ביושר את הסטיגמה.
יפה נפש, כל אלה שאכפת להם מה אני נושם, אז אני מודה להם מאוד(באמת), אבל אוויר(וקירקוש) הדיזל עושה לי טוב... הרבה יותר טוב מבנזין... ואני אוהב את הכוח והכייף של מנועי בנזין גדולים.... אבל אני גם אוהב את הכיס שלי יותר בכל תידלוק...
לא יודע אם אני מפר את כללי האתר... אם כן אפשר למחוק בכייף...
http://www.green-party.co.il/Elec2015/wedid/zihom_avir
ברור שזה חיובי, אבל למה לעזאזל על חשבון האזרחים? למה צריך מחר לקום פלוני ולהחליף ו/או להשקיע בגרוטאה שלו שהיא כל עולמו ופרנסתו עשרות אלפי שקלים כדי להמשיך להיתפרנס?
מפריע להם עשן הדיזל(וכאילו שזה באמת יפתור את העיניין) בגוש דן, ירושלים, חיפה? שיזוזו, לא חסר מקומות בארץ איכותיים פי כמה ועם אוויר טוב יותר, ת'כלס מדובר בסוף בכמה כסף זה יכניס, כמו תמיד.
הייתי משאיר רק את החלק הזה. המגמה של להתייחס לסביבה ולסובבים אותך היא חיובית אבל חשוב להקפיד לא לפגוע על הדרך במי שעלול להיפגע משינוי הכללים.
לכן מאוד הגיוני בעיני התהליך בו תקנות זיהום האויר הולכות ומחמירות כך שלאט לאט רוב הרכבים על הכבישים (שהם חדשים יחסית) מזהמים פחות, אבל כשזה מגיע לרכב הישן שלך אף אחד לא ינסה לפגוע בך, כי הזיהום של המעטים שבוחרים לסוע ברכבים כאלה כנראה בטל בשישים.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
+1
כאשר מעל מתנוסס סמל המנורה של מדינת הגנבים, בזה מתמצה כל הסיפור.
מישהו שמקורב, בדרך כלל קשור למרכז מפלגה, חובר אל רבי-מאכערים ואל פקידונים בכירים, וביחד רוקמים מזימות איך לסחוט כספים מהציבור ותתפלאו - גם מקופת המדינה. כי המדינה הולכת לסבסד חלקית את המסננים. מדובר בהרבה כסף.
וכל הדרכים כשרות בדרך אל המכה הגדולה. כולל שיימינג, כולל זריעת שנאה וריבים ופילוג. הריבים שלכם עם שכנים שיטיחו בכם ש"אתם רוצחים" בגלל מנוע הדיזל שלכם, עוד יגיעו. הפרד ומשול קלאסי.
מישהו הרי הולך להתעשר מהתקנה הזאת וזו מטרה שמצדיקה את כל האמצעים.
וכרגיל, רק כשיהיה מאוחר מדי אתם תבינו שהאויב שלכם זה לא עשן הדיזלים ולא זיהום האוויר - אלה רק האנשים הרעים והמושחתים מטעם המדינה שמזהמים אווירה.
3 מכרים, שניים עם דיסקו ישן ואחד עוסק זעיר עם קאדי, שנת 97 שמהווה את שדרת העסק (אין כסף להחליף, ובלי רכב אין עסק למעשה).
לאחד מבעלי עם הדיסקו נתנו תמחור של 12kשח לפילטר, ואמרו שבכלל אי אפשר להתקין לדיסקו הישן.
האחרים לא הלכו לשאול בכלל.
כולם גרים ועובדים בתחומי ״שמורת חיפה״ המוצעת וקיבלו את מכתב המצורעים.
הלכו לשאול בעירייה מה קורה בתחילת 2019, נענו בחצי פה ללא אסמכתא רשמית שכרגע העסק בבחינה/מוקפא.
מריח כמו בקרת נזקים להחלטה נמהרת שדופקת מצביעים פוטנציאליים לפני בחירות?
תוכל בבקשה לדייק יותר מאיזה מודלים שני הדיסקברים הנ"ל?
אחד 1996 והשני מעט חדש יותר, לא זוכר שנתון אבל גם הוא קיבל את מכתב המצורעים.
גם 2005 קיבלו..
כבר לפני מספר חודשים הבנתי שאני הולך להיפגע מהמהלכים השונים הארציים והמקומיים וכמו אלירן החלטתי לעת עתה לפרוש.
מכרתי את הטראנו (קנה אותה מישהו שלא יהיה מודאג מאכיפה באזור מגוריו אי שם בדרום הפרוע) וקניתי מכונית מינמלית שתקח אותי מנק' א לנק' ב.
אין יום שאני לא מתגעגע ומחפש רכב שיאפשר לי להנות מהתחביב, לשמור חוק ושיתאים למסגרת התקציב שלי.
בינתיים הוצאתי את האופניים מהמחסן.
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%99%D7%9D
וואלה דודו, אני קורא שוב את השרשור ההוא ולא יודע אם זה מצחיק או עצוב. אבל הכל קורה בדיוק כמו שכתבתי שם.
אנחנו מרכינים ראש ומוותרים על תחביב שעושה לנו טוב ונותן לנו סיפוק בחיים, העיקר לא להודות שמשהו בהתנהלות סדר היום האזרחי שלנו פשוט פגום.
אנחנו אפאטים ואדישים ולכן מגיע לנו.
מגיע לנו שלטון רע ומושחת
מגיע לנו טרור המיסים
מגיע לנו תחבורה ציבורית מחורבנת
מגיע לנו העדר פתרון תחבורתי-ציבורי בשבתות
מגיע לנו עוד ועוד גזירות חדשות לבקרים.
מגיע לנו כי אנחנו חושבים על כל דבר בהקשרו הפוליטי-מדיני של שמאל מול ימין ולא בהקשרו האזרחי.
מגיע לנו כי אנחנו מסרבים להפנים שמדינה וממסד קיימים בשביל האזרחים ולא האזרחים קיימים בשביל המדינה.
מגיע לנו כי אנחנו מרכינים ראש ולא קמים לבוא חשבון נוקב עם הנבלות האלה פעם אחת ולתמיד.
בינתים אתה ואלירן ועוד רבים וטובים גוזרים על עצמכם התנזרות. זה אמיתי?... אתם מענישים את עצמכם על לא עוול?... במהלך הזה שלכם אתם בתכל'ס מצדיקים את המהלכים של השלטון הרע הזה ונותנים להם רוח גבית. זה מה שהם רוצים שתעשו.
בוער לך רכב שטח? רוצה לחזור לטייל? תעבור לבנזין.
ולא שזה פתרון לטווח ארוך כי גם יומם של שורפי הבנזין עוד יגיע - תהיה בטוח. וזה יקרה יותר מהר משאנחנו חושבים. בינתים תהנה כל עוד אתה יכול וכל עוד זה אפשרי ומותר.
בתקווה שבוקר אחד נתעורר ונעשה מעשה.
הקטע של התחבור׳ץ ממש חזק ...
יצא לי החודש להיות ברבע אירופה .... אין פינה שאי אפשר להגיע אליה בקלות במהירות ובעיקר בפרוטות בתחבור׳צ. מוניות/ רכבות חשמליות / אוטובוסים חדמליים/ טראם/... מה לא ...
רק בישראל להגיע ממרכז הכרמל לים. 5 ק׳מ לוקח 55 דקות. ועולה 8₪ באוטובןס או 20 דקות ו 50₪ במונית ...
ולא בשבת חס וחלילה כי זה מפריע נורא לכאלו שממילא לא נוסעים לים ולא גרים באותה עיר או באותו חלק של המדינה ....
כותב את זה משדה תעופה שרמטיבו ליד מוסקבה. הגעתי לפה במונית , 40 דק. 35 ק׳מ .. ו 44 שח.
בבוקר נסעתי מאדינבורג סקוטלנד לשדה התעופה במונית גם , 25 דקות לא יודע מרחק. עלה לי 12 פאונד. וזה נחשב יקר. טראם זה 30 דקות ועולה 3.5 פאונד ואוטובוס קו 100 חצי שעה גם עולה 4.5 פאונד.
מונית מנתב׳ג לחיפה תעלה לי כמו כרטיס טיסה ..( 560 שח ) זה ייקח שעות .. וכל זה כי אין תחבור׳צ חס וחלילה בחג סוכות.
גועל נפש.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אצלי היה עוד כמה סיבות למכירה. בעיקר חוסר זמן והרצון שלא להשקיע סכומי כסף שנראו לי מוגזמים - בטח לרכב שעולה 25 אלף. כל טסט נפרס על לפחות יומיים וזה עוד על רכב שאני לא מתבייש לקרוא לו מתוקתק. שבעתי מלהתעסק עם כל מני טיפוסים שרואים בי צק פתוח מהלך.
אני מודה. אתמול חיפשתי איש קשר בווצאפ וקפאתי לרגע כשראיתי תמונה של הרכב שמכרתי. לקח לי איזה כמה ננו שניות עד שהבנתי שזה בעצם תמונת הפרופיל של הבעלים החדש. זה מהר הפך לעצב קל והפרופיל נמחק.
הדרך הכי נוחה/שפויה לדעתי שבה ניתן להחזיק רכב שטח היום זה להיות מצוייד בעו"ש גיבור ואדישות. להחזיק רכב כמה שיותר חדש, לשפר במה שנדרש ולא להתבלט יותר מדי.
צריך אישור להגבהה? תשפוך על זה קצת כסף זה יסתדר.
צריך אישור למכשיר קשר? תשפוך על זה קצת כסף זה יסתדר.
אתה גר בחיפה ויש לך רכב מלפני שנת 2005? ...
רכבי שטח זה לא דרך חיים בשבילי. שטח אולי כן. בתכנון רשיון לאופנוע, שטח כמובן.
גם אני הוצאתי את האופניים מהמחסן :-) אבל זה כי כל האנטריקוטים האלה מתיישבים לי בול בפופיק.
למזלי אני אולי בעמדה לא רעה. יש רכב שטח. אפילו גיבור ועוד כמה צעצועים כמו פולאריס ריינגר ששורף פיוז ראשי בכל הנעה. כל השיט שקורה להם שגרם לי לפרוש - מישהו אחר חותם על הצ'ק.
לא נתעורר לכלום ולא נעשה מעשה. בקושי לרכוש חולצות מצליחים להתאגד...
לבשל (אוכל ובירה) ברמה שלך זה קשה יותר מאשר לתקן רכב לבד....
ועל טסט שייקח רק יומיים אני חותם כבר עכשיו.
דרור, אני מסכים איתך וזו הסיבה שהזכרתי את הפוסט הנ"ל, כאשר פירסמתי אותו לפני מספר חודשים קיוותי לעורר עניין ולמצוא שותפים לצרה ואולי להתמודד יחד. התגובות היו הופכות לגמרי, חלק מהמגיבים אפילו גילו הבנה ושביעות רצון, חלקם בשירשורים אחרים כבר שינו דעתם. כנראה ככל שהטבעת מתהדקת עוד חברים מבינים שנגרם פה עוול, מדובר במהלך של הפרד ומשול קלאסי, כפרטים אנו חלשים ולכן אנו מפסידים.
לגבי רכב בנזין -
1. לשימוש כרכב עיקרי יומיומי גדול עלי.
2. כרכב נוסף עלויות ההחזקה ביטוח וכו' גבוהות מידי
3.אף אחד לא מבטיח לי שאין גזרות חדשות בקנה.
מצד שני לא היה הרבה הגיון גם ברכב הקודם וסביר שמתישהו אקנה שוב רכב שטח.
הפאג'רו שלי הוא אחלה אוטו שבעולם אבל הוא לא שווה כלום, 25-30 אלף ש"ח בלחץ.
למכור אותו עכשיו כדי להוסיף עוד 10K ולקנות משהו פחות או יותר אותו דבר (רק בנזין) לא ממש בא לי.
אז אסור להיכנס לחיפה וירושלים, לא נורא, בשביל זה יש קליאו חדשה יחסית בבית. ואם האיסור יחמיר אז הפאג'רו יהפוך להיות רכב לטיולים נטו. ואם יגיע יומו לרדת מהכביש אני אפרק אותו ואמכור לחלקים או משהו בסגנון ואקנה משהו אחר.
הסיבה היחידה למכור אותו כרגע זה אם אני אמצא משהו אספנות מגניב מספיק כדי שזה יגרה אותי להחליף ולקנות לאישה עוד רכב פרטי ליומיום (יש משהו על הפרק והיא בכלל לא רוצה כי היא אוהבת את הפאגרו).
בסוף זה רק פאקינג אוטו, התחביב שלי הוא יותר לטייל.
תודה דרור. יומיים זה הנטו. הייתה גם פעם בשיא הגיפוקליפסה שלקח 4 ימים, 3 מכונים וזה לא סופה...
זה מאוד אישי לדעתי. כל אחד מותח את הגבול שלו במקום אחר.
באמת שליבי עם אלה שגרים בערים המיועדות, כיסם אינו עמוק והם בסך הכל ניסו לשלב בין תחביב/דרך חיים לתקציב שלא מרשה הרבה. אני מכיר כמה וכמה כאלה שהשביל שמולם מעורפל ולא ברור.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אני מחפש עכשיו רכב כידוע. החלטתי מראש שיהיה יורו 5 - כי הגזירות כרגע הן על יורו 3 ואני מנחש שתוך 4 שנים יזחלו גם ליורו 4.
אבל ההפרש במחיר משמעותי ואני מתחיל לחשוב אם לא לקנות יורו 4 מתוך תכנון למכור עוד 3 שנים ולהקדים את הגזירות שעוד יבואו.
תכלס אני יותר חושש מחלקכם כי אני גר במרכז העיר. ואם לפני כמה שנים כשדיברו על כל מיני תקנות שמהן מי שגר בערים פטור (וזה קצת יותר הגיוני... עד כמה שיש הגיון בתקנות דרקוניות כאלו... ויש קצת) הרי כשהגיעה החקיקה היא לא מבחינה בכלל.
בקיצור הפער בין ההבנה שדיזל באמת מזהם וגורם למחלות ריאה וצריך להוריד את כל גורמי זיהום האוויר מהעיר, לבין הבעיה מעצם זה שבעלי רכבי דיזל יורו 3 הם רבים ופרנסתם תלויה ברכב ושחלקם הלא קטן בכלל גר בעיר.... הפער הזה בעייתי.
אני מדגיש שיש בעיה עם זה שהתכנית מסבסדת התקנת מסנן רק לסוגי רכב מסויימים ורק בבעלות פרטית - והג'יפים הטנדרים והטנדרונים בכלל לא בתכנית הסבסוד- ואילו ה'לקוחות' שנפגעים הכי הרבה.
אני לא יכול לעשות את זה כי אין לי רכב דיזל יורו3 ואני לא גר בחיפה או בירושלים. אבל אם הייתי - הייתי שם בג"ץ - הפגיעה בזכות הקניין ובחופש העיסוק לא מידתית למול ההקטנה היחסית של זיהום האוויר מאותם כלי רכב קטנים - ודגש על הגרזן שלא נותן באמת מרווח פעולה לבעלי אותם רכבים. אם התכנית היתה מדורגת ונותנת זמן להיערך זה היה סיפור אחר.
אסף.
עתיד הג'יפאות?
https://www.ebay.com/itm/Prius-Car-C...hVfihE&vxp=mtr
טעית בשרשור, מקומו ביצירות המזעזעות
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
עכשיו פרסמו שבתי הזיקוק זיהמו השנה ב-18% יותר ביחס לשנה שעברה..
מישהו הולך להדביק עליהם מדבקת מפעל מזהם על השער?
Slowly..
כבר הדביקו להם. אז...?
אסף.
לא רק זה,
בשאר הארץ יש ירידה בזיהום האוויר, (למרות שנוסעים שם ג'יפים ישנים).
אבל מה עוזר לי שאני רושם את זה כאן )-:
מה דעתכם?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...16772347e4.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
שכמו "שיפור הביצועים" שהוא מתחייב לו בלי לפרסם בדיקת דיינו או כל נתון מספרי מבוסס אחר, עד שאני לא רואה סימוכין רשמי - זה בבחינת ליהוג פייסבוק חסר משמעות.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
מבחינת משרד התחבורה זו תמיד היתה העמדה.
הבעיה היא שמשרד אחר הוא זה שאחראי על העניין..... והם לא לגמרי מתואמים.
אסף.