יאללה... מה עם הסרט...
הולך להכין פופקורן
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
Printable View
יאללה... מה עם הסרט...
הולך להכין פופקורן
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
אולי :)
מאמין שרכבים קטנים כמו ויטארה כן היה עוצר להזיז כמה אבנים .. וכפי הנראה גם דיסקברי לגווניו השונים לפחות מהשנים האחרונות היה עוצר להזיז אבנים .. בטח ובטח טוארג וקאיין .. טנדרים למינהם למעט היילקס סרנים חיים היה מזיז אבנים שם .. אולי אפילו רקסטון היה נאלץ להזיז אבנים שם או להסתכן באובדן פגוש כזה או אחר.
מצד שני, למה לא לעצור ?
אתה מחמיר את התנאים .. קודם זה היה לא עובר ולא לנסות אפילו, אחרי זה עובר אבל נעצר להסתכל מסביב ולהזיז אבנים .. השלב הבא זה שלא הכנתי קפה למעלה אז כל הטיול לא נחשב .. מי שמגיע למיכשול ולא עוצר להסתכל .. הוא .. .. ..... ##%#@
ולבסוף .. אם זה המקום הטיבעי או לא לדאסטר .. נראה שכן. הגיע בכוחות עצמו, עלה בכוחות עצמו ( עם עצירה לבדיקת המכשול לפני ) המשיך בכוחות עצמו . וחזר הביתה לפני 9 בערב בכוחות עצמו ( אגב, על אותו מיכל דלק מהבית עד הבית ... )
לגמרי מקומו הטיבעי של הדאסטר.
רשמתי שזה נעשה כמקרה מבחן על מנת לבדוק. אתה לא מצפה שנתאמן על כמריר ? .. נכון ?
במדרגת המעלה הזה, גם אם רוצים, אי אפשר לתפוס שוונג, כי פשוט אין מסלול 'המראה', - כך שהדסטרים 'נאלצו' לעלות די מהמקום ועשו את זה בצורה יפה ורגועה בלי צרחות מנוע ועבודה יפה של בקרת המשיכה והנעילות (לאלו שמותקנת אצלם מאחור)
לגבי מיכל הדלק, אצלי זה היה בערך חצי מיכל (גר באזור י-ם) [emoji846]
באופן כללי, כמעט כל 4X4 אם הוא ממוגן ולוקח את הזמן יעבור כמעט בכל מקום.
למשל זיק - אם תשים לדאסטר בידלוקים ותוריד אוויר ל-7 PSI, תיקח זמן במדרגה, בסוף גם תגיע למעלה.
רוצה לעשות את כמריר? תמגן טוב את הרכב, שים כננת חזקה, לאט לאט עם עיגונים וזהירות, וחברים שמכוונים, בסוף תגיע ליציאה מהנחל. המיגון ישרט, הקלאטצ' ישחק, תחטוף אולי פנצ'ר או שניים, אבל כנראה שתסיים את המסלול.
לא חסרים סרטונים של רכבים שהם לא מפלצות שצלחו את כמריר.
למרות שהדאסטר הוא קצת אנדרדוג בלי LOW, זה שיש לו גיר ידני, ראשון קצר ורגל שמשחקת בקלאטצ' יכולים לכפר על זה.
לא. זה יוצא מגבולות ההגדרה שלי !
כמריר / זיק / מחמל / זאת נסיעה לשם עבירות ולא מכשול מזדמן בתוך טיול !!
Sent from my iPhone using Tapatalk
תהיתי מתי זה יגיע..
דיברנו למעלה ביציע הצופים מה יהיו ההשלכות של ה״הצלחה״ הזו, ואיזה מיתוס חדש זה יתדלק.
הצדקת את התהייה.
בואו נהייה ישרים עם עצמנו..
עליתם.
כמעט כולם בנסיון ראשון.
חייב לציין שנראה ש-גיא עם הרכב הנעול ומוגבה ניצל את כל מה שהרכב יודע לתת ועלה נקי מאד גם עם הריחוף, סחתיין.
זה לא אומר המנועים לא היו בטורים לא קטנים, ככה זה נשמע מהצד, הייתם חצי קלאצ אחרת המנועים היו נכבים, והיו חבטות לא מעטות.
לי חיזקתם את הדיעה שזה רכב עם הרבה יכולת, אבל דברים כאלו הם בקצה של היכולת שלו, ואני בכלל לא בטוח שזה נכון בשבילו לשלב כשיטה מתמשכת מעבר בשטח כזה, שבת אחרי שבת.
לפני כמה שנים באנו בשבת אחת לעלות את הזיק.
באנו בכוונה אחהצ, לבד, מחוץ לשעות העומס.
אז עלינו, בצורה די בקלות וקצת הפתעה,למרות שהיה סוף הקיץ, פודרה וכו.
על פניו, מאותו הרגע יכולתי להכריז לעצמי שהנה, זיק לגיטימי כמסלול טיול.
אבל זה רק גרם לי להבין עוד יותר שזה לא מסלול נכון לטיול כשיטה.
https://youtu.be/C7z4L83xHp4
לפחות כמו סמוראי נעול אחורה ( או גם וגם .. )
הקישור שבור
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
תגידו, לא נמאס לכם ?
אני חושב שגיא הוכיח כבר מזמן את הנקודה שלו, והיא שאפשר לטייל עם דאסטר בשטח, ליהנות מזה, ולחזור הביתה בשלום ובזול.
וגם ברור שיש הרבה רכבים עם יכולות שטח גבוהות יותר, גם לפני שמגיעים למפלצות השטח.
יאללה, דפדפו ...
דיי
אל תהרוס !!
אנשים פה נהנים מהפופקורן :)
תקין.
הוא השתמש באבנים שהיו שם .. וזאת בניה, אולי של מישהו אחר ואולי אחת שבמקרה התאימה .. אבל הוא השתמש באבנים :)
טכני, יבש, טרחן, ההוא שלא כיף איתו במסיבות .. אבל אתה יודע שאני צודק !
אלא אם הוא עלה מהצד ושם אין אבנים.
וזה בדיוק מה שגיא טען...
כל עוד יש נקודה בעייתית או שתיים וזה משהו שהדאסטר מסוגל להתמודד איתו בלי לרסק את הרכב, הדאסטר משרת את יעודו מצויין - לטייל טיולים יפים (לא למטרות עבירות) ולהגיע לכל המקומות (כמעט).
אף אחד לא טען שהדאסטר הוא רכב עבירות להמונים.
הוא פשוט שילוב נדיר של יכולת ושימושיות באריזה זולה (יחסית).
נדב,
לא נמאס, משעשע.
אתה אל תיתן להם רעיונות ..
שי גם ככה מנסה לעשות עלי קופה כל הזמן ...
לא רואה בסרטון יותר מדי התפרעות, טורים גבוהים או חבטות בגחון, פרט לאבן שניתזת מהגלגל, וזה יכול לקרות גם לגדולים ומובהקים בחיות השטח.
יש לכולנו נטייה לחשוב שהיחיד שמתאים לשטח זה איזה אונימוג מזווד ממוגן ומשופצר מהגהנום, וכל כלי אחר אין לו מה לחפש מעבר לאספלט פן יתאבק חס וחלילה.
כן, סופה וסיקס ודיפנדר וסמוראי הם רכבי שטח קשוחים ואמיצים שעוברים הכל אס איז מהמפעל. אבל הם גם סיוט בתחומים אחרים ובעלי כמעט אפס ורסטיליות. לכן הם ממש טובים בתחום שלהם, אבל על הכביש בדרך לטיול או ממנו, לא כל שכן כרכב א' הם דורשים הרבה פשרות, עד בלתי אפשריים. גם בפן הנוחות, גם בבטיחות, וגם כלכלית.
גיא, לדעתי הוכחת שבפחות ממאה אלף ש"ח אפשר לקחת רכב חדש מהחברה, על כל המשתמע מכך, ולטייל איתו בלי פחד, כל עוד זה בצורה שפויה. וכל החבילה הזו מתכנסת גם לרכב מודרני, חסכוני יחסית, מרווח, ממוזג נוח ובטיחותי.
ביחס לשוק הקיים, רכב שיכול לטייל הוא או יקר להחריד (לנד קרוזר, רנגלר, וזהו בערך) או עתיק (טרופר, טראנו אם עוד שרדו כמה, פג'ארו) או פצפון(גימיני, שמבחינתי הוא בכלל sbs עם רישוי כביש, למרות שהלוואי שהיה לי מקום לאחד בחנייה)
בקיצור, עלית למעלה, הוכחת נקודה, ולפחות לראייתי, זה רכב יחס עלות תועלת מצוין. שוב כל עוד זוכרים שזה לא מרכבה, ולא יוצאים איתו ל''עבירות נטו''
בשביל לסגור את הפינה.
אז כל הנסיעה חיפה טיול חיפה רעננה היום לעבודה.
600 קמ. 40 ליטר. כולל כל המבנה האוירודינאמי הזה על הגג.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5efc5d1de7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...899a770eb7.jpg
נשבר הזין לקרוא על דאסטר בכל שרשור בג'יפולוג. פתחו פורום דאצ'יה תכתבו שם מה שאתם רוצים. גיא אל תגרר לכל השטויות פה בכל מקום.
קשקושי דאסטר שלא קשורים (כמו קשקושים אחרים) יתחילו להמחק בלי אזהרה ובלי הסברים.
תודה.
אז הנה משהו שכן קשור...
אני בד"כ לא חובב של אירועים/טיולים המוניים, ומפגש ג׳יפולוג הוא חריג עבורי. היה כיף לפגוש אנשים שלא ראיתי המון זמן, ואחרים שהכרתי רק מעברה השני של המקלדת. אני בד"כ מוביל את הטיולים בחבורה והפעם יצא לי להצטרף לשני טיולים עם קבוצות שונות ובסגנונות שונים - חוויה קצת שונה ומגוונת שכללה גם עוד סיבוב מנגל בצהריים :)
היה לי מקבץ תקלות משעשע סביב המפגש, אבל זה לא הצליח לקלקל לי את החוויה הכוללת:
א. ידית הטראנספר איבדה קשר אחרי הפעם הראשונה (והיחידה) שהעברתי ל-low. זה כבר קרה לי פעם אחת מאז החלפת הגיר וחשבתי שסידרתי את התקלה, מסתבר שלא ומסתמן עוד ביקור אצל אורן..
ב. בעיצומה של חגיגת המנגל אני מרגיש שעוצמת האש יורדת, גם בכיריים של הצ׳יפס, ונצפתה תלות ישירה בין עצמת הלהבה בכירה לבין מצב ברז הגז של המנגל. החשוד המיידי, כלומר הווסת, התגלה עטוף כולו בשכבה עבה של קרח... קצת מים חמים באדיבות ערכת הקפה נמזגו על הווסת וממשיכים בחגיגה...
ג. אחרי ששכחה המולת המנגל יונתן מסב את תשומת ליבי שגלגל אחורי נראה שחוח במיוחד. אחרי ניפוח זריז וסיבוב קצר האבחנה ברורה - פאנצ׳ר (ראשון מזה הרבה שנים). משיקולי התחשבות בזולת (הישן, שככל הנראה לא היה מעריך במיוחד קולות של אימפקט באחת וחצי בלילה) התיקון נדחה לבוקר.
ד. אז הגיע זמן לישון, נכון ? טעות ...
יש לי אוהל קופץ (כזה שמוציאים מהאריזה ותוך 3 שניות הוא פתוח לבד) אז לא מיהרתי להקים אוהל, וכשהלכתי סוף סוף לישון (בסביבות אחת וחצי כאמור) הסתבר שלא בא לו לקפוץ כי נשברו לו כמה מוטות פיברגלס ...
אז האפשרויות היו להקים (לבד, כי כולם כבר הלכו לישון) אוהל השחלה רגיל, לישון בלי אוהל (שש מעלות בחוץ) או ללכת לישון בצ׳רוקי ...
התכנון של הבגאז׳ אצלי כלל הכנה מראש של אופציה למיטה זוגית - הפלטה של הרצפה הכפולה היא למעשה 2 פלטות נפרדות כך שאפשר לקפל את הספסל האחורי ולהחליק את הפלטה העליונה קדימה, להשעין אותה על הספסל האחורי (שמתרומם למצב אנכי) מקדימה ועל הפלטה התחתונה (באמצעות פרופילים נגדיים ייעודיים שנמצאים שם מראש) מאחורה. 5 דקות עבודה (שעיקרה פינוי הבגאז׳) ויש מיטה זוגית (או כוך שינה, אם נתעקש לדייק) לתפארת ... ואפילו לא היה קר :)
ה. בבוקר, ה"חבר" שאיתו סיכמתי לטייל במשך היום (גם כי יש בחבורה שני תורמים פוטנציאליים של גלגל רזרבי) יצא בלעדיי עוד לפני שהתעוררתי. להגנתו יש לציין את כמות הבקבוקים הריקים שהציג בפני בערב, אז יכול להיות שהוא אפילו לא זוכר עד עכשיו שקבענו שאצטרף אליהם ...
להתראות במפגש הבא, ורצוי עוד לפניו :)
היה דווקא מפגש מוצלח מאד מהצד שלי.
הגענו מוקדם. היו המון אנשים.
אוכל טוב.
הטיול ברמת בוקר. אין מה להגיד. נוף אלוהי.
מזג אויר מושלם.
ובאופן כללי. אני חוזר לעניין שצריכים שני מפגשים שנתיים. לא אחד.
תודה ג׳יפולוג.
ברשותך..
אני חושב שהנקודה מעט שונה.
ללא שום קשר לסוג ברכב, מי שעולה מדרגה כזו, מבלי לרדת ולבדוק לפני זה, לדעתי סתם פושע שחצן.
ההבדל העיקרי, בין איך שגיא עלה, לבין איך ש SUV עם הילוך כח, יעלה, זה במהירות.
SUV יעלה הרבה יותר לאט, והרבה יותר מיושב :-)
עשינו בשבת את רמת בוקר מצפון לדרום (כניסה בציר הירוק ויציאה, מהפסגה, על האדום), עברנו את מעלה המצוק (בירוק קצת לפני הפיסגה), ואת "סכין ציפורים" (טרופר, צ'ירוקי, ול.ק.), עצרנו ובדקנו לפני כל עליה, אבל לא ניתזה אפילו לא אבן אחת :-)
למרות העבירות שהדאסטר מפגין, הסיבה העיקרית שאני הרשתי לעצמי לטייל עם הגראנד ויטארה 2006, בדיוק במקומות האלו, היה הילוך כח.
השילוב של רכב קל, והילוך כח, איפשר לי תמיד לבחור בגישה של עליה איטית ומבוקרת.
לדעתי, ופה אני יודע שאני לא מסכים עם גיא, הטענה שזו הדגמה של מה קורה אם "מופתעים בשטח" האם ניתן לעבור מבלי להתקע לא נכונה.
שמטילים בשטח, ונתקלים באיזה מעבר אתגרי, אנחנו תמיד צריכים לשאול את עצמנו, מה יקרה עם תהיה חסימה בהמשך ונצטרך לחזור דרך המעבר? כלומר, השאלה היא לא רק אם אני יכול כרגע לעבור, אלא גם, "מה יקרה אח"כ?"
אני חושב ששיטת מעבר שמבוססת על קפיצות על סלעים, היא לקיחת סיכון מיותר ולא נכון, בוודאי לא כשיטת טיולים (לכל היותר, מילוט).
אני לא מתייחס למה קורה ברכב לטווח ארוך, אני פוט חושב שזה סיכון לא הגיוני ולא סביר.