מי לקח השראה ממי?....
Printable View
אם תראה את התמונות של שני הרכבים האלה למישהו שלא מכיר/מבין ותשאל אותם- "איזה רכב זה?", מה יענו לך? האמר...
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
השבוע באולפן שישי כתבה של קושמרו על הזיבר...
יש ABS. יש ESP. אין כריות אוויר.
הולכת להיות כתבה באולפן שישי עם דני קושמרו על הזייבר כולל נסיעה במה שנראה כמו המעלה בחורשן. בדיוק אתמול נתקלתי בפרומו.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פיספסתי את זה ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://www.facebook.com/NewsChannel...5848116254780/
דקה מהכתבה שהועלתה הערב בפייסבוק
https://mobile.mako.co.il/news-chann...tomaticChannel
מדהים!
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מגיע לעידו ולנועה כל הכבוד.
הלכו עם החלום עד הסוף
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איזה כיף לראות את הכתבה...
שאפו עידו !
למי שעוד לא קרא ב-וואלה, קבלו "מבחן בכורה עולמי" לזיבאר. האוטו מדליק רצח!
https://cars.walla.co.il/item/3308787
אני שם לרגע בצד את כל הנושא של לפרגן לעידו - ואכן זה רכב מדהים ואכן זה איש מדהים -
ואני באמת עושה כאן מאמץ לעסוק בעיקר ולא בטפל (כלומר לפרגן לאיש ולרכב ולא להיסחף למציאות ההזויה שהיא חיינו) - אבל אני דווקא תוהה, הרי לא צריך דוקטורט בשטחולוגיה (אה? אה? מילה שהמצאתי) כדי להבין שמדובר ברכב שיכול לקפוץ לבאחה על צמיגי הארבעים ומשהו שלו ולהביא גביע- והנה יש לו רישוי חוקי בישראל-וזאת למרות שניכר בשעטנז מוקפד של חלקים שכל אחד מהם כמובן מוכח- אבל עדיין ללא ספק שעטנז.
ויש כאן בכתבות כמובן הרבה תודות לאנשי משרד התחבורה המקלים, מקצרי התהליכים, חובבי השטח- ששלחו לנו ("התשקורת") הודעה על "הרכב העברי הראשון מאז הסוסיתא" (אה...סופה? מכירים? לא?). אנשי משרד התחבורה, כך אני מבין, להוטים "לתמוך ביצרני רכב ישראלי" (ברור, ג'נרל מוטורס ישראלית, סרני דנה זה על שם דנה אשכנזי למי שזוכר אותה) וכמובן שהם מאוד בקטע של שטח, ולסייע, וכיוצא בזאת פירגונים מקיר לקיר.
- והנה אותם אנשי משרד התחבורה "המפרגנים" מוצאים עצמם בסיטואציה בה רכבים שכלל אינם שעטנז של חלקים - נגיד רנגלר- שרק מבקשים להתקין הגבהה של שלושה אינץ'. לא מהלך מתלה מפלצתי כמו באוטו של עידו, לא צמיגי ארבעים כמו של עידו, סתם לקחת אוטו ולהוסיף לו פקקטע שמונה סנטימטר לגובה. זו עילה להורדה מהכביש. במדינת ישראל בשנת 2019.
למיטב הבנתי הערכות האלה של החמישים ואחד מילימטר (רחמנא ליצלן!!!) והדגש הוא על 51,( כי לך תדע למה זה טיפונת גבוה-אבל אוי נכשל בטסט כי בא הבוחן עם הסרגל -) גם עוברות לא מעט בדיקות. מיוצרות על ידי יצרנים שבפעם האחרונה שבדקתי החזיקו מפעלי יצור אפעס מעט גדולים יותר מפלסן סאסא (כן, היתי)- ומחזיקים בתקנים מחמירים למדי - החל ב DEKRA וכלה ב TUV. אבל זה אסור. זה דגל אדום. אז בעצם מה שמדינת ישראל אומרת לי זה שאם אני אקח נגיד....ג'יפ ליברטי (סתם דוגמה...קקה אוטו, אני לא בטוח שזה בכלל ג'יפ) ואגביה אותו 4 אינץ' על צמיגי 31- אני בן מוות. נאמר בתרחיש דימיוני שאם פלוני אלמוני יגיע לעמדת בוחני רכב, נגיד זאת שבכניסה לאזור התעשיה סגולה היום בבוקר עם המשאית של הבדיקות והשמשיות - עם...נגיד.....פראדו על סט הגבהה של פוקס שנותן 2.5 אינץ' במקום 2.0 אינץ'- אז אותו יעצרו. על 8 מילימטר. קיט של FOX. הוא ישב בפראדו 2018 עם מזגן פועל ודיזל מטרטר בחרישיות ויחטוף הורדה מהכביש, בעוד שאם הזיבאר יחלוף לו לידו בטיסה בגובה נמוך, עם צמיגי בלון ענקיים, מנוע 6.0, מהלכי מתלה מטורפים ( חלאס עם השטויות, בואו נקרא לילד בשמו: טנדר מרוצים, פאקינג טנדר מרוצים )- הוא לא יחטוף כלום. נהפוכו - מפעל ישראלי חלוצי.
אז רק שאני אבין, 2.5 אינץ' זה הורדה מהכביש. אבל.... אם אני אקח מנוע שמונה צילינדרים, שלדה מתכנון עצמי, חשמל מאנא עארף, סרנים שמגיעים בפועל מאיזה 5 כלי רכב שונים ועוד כמה חלקים מכל טוב- זה דווקא סבבה? וואלה, חבל שלא ידעתי קודם - היתי מתחיל לחסוך בגיל צעיר יותר.
אתה פספסת את הנקודה לגמרי.
אם היית מנסה להעביר תקינה לרנגלר בדרך שהוא עשה, זה היה עולה לך (לא כולל השיפורים עצמם) כמו עוד רנגלר.בסוף גם היית מקבל רכב שאולי לא מסוגל לעמוד בתקינה הנדרשת.
לגבי איפה מיצרים את הרכיבים השונים ולמה הרכב הזה הוא כן ישראלי- התשובה כבר בגוף הכתבה והדיון.
אני לא בטוח מי פיספס את הנקודה...[emoji846]
נראה לי שתומר הפנה את הרמת הגבות למשרד הרישוי/תחבורה, שקיבל יחסי ציבור ממש טובים במסגרת ההכרזות על רישוי הזיבר (ובצדק), אבל בידו השניה, משרד התחבורה לא מוכן להכיר או אפילו לשמוע על רכיבים ושיפורים מוכחים ובדוקים ע"י אותם מכוני בדיקה שבחנו את הזיבר- גם כשהם מותאמים לרכב מסויים ונבדקו עליו וגם כשהם הרבה פחות בולטים מאלו שהותקנו בזיבר
אמת ומאוד מדויק. זה עיניין של עיתוי מדהים- והאירוניה שבכך בכל הקשור בבעלי רכבי השטח בישראל שנאלצים לשפשף עיניים כיצד משהו שיכול לדרוס יונימוג מקבל רישוי ואנחנו לא- כל ניסיון להתארגנות של בעלי רכבים לצורך קבלת תקינה חוקית (שאגב עקרונית אינה יקרה - על אחת כמה וכמה כאשר יש חלוקה בין מספר בעלי רכבים, יעידו למשל בעלי קיטים של רוביקון אקספרס) נתקל בחומה מבוצרת של משרד התחבורה. אם זה מעל 50 מילימטרים, זה הולך לפח. פשוטו כמשמעו. לא רוצים לשמוע, זה בגלל שאנחנו לא "יצרני רכב ישראלי" - או יותר נכון - אנחנו לא באים בעיתוי המתאים לשר המתאים.
אני שוב מדגיש - אני עובד לדאבוני עם משרד התחבורה מדי שבוע וההתמחות שלי היא רגולציה - ואני חייב לומר שהתלהבות כזו מצד משרד התחבורה ממשהו לא הורגשה זה שנים. וחברים, בואו לא ניתמם- זו לא מאזדה 3 הישראלית, זה הטנדר של עידו שעולה כמו רבע דירה.
אם תסתכלו היטב על כל הפרסומים בנושא שהופיעו כולם ב 17 ביולי - מן הסתם תשימו לב לפרגון מקיר לקיר שחוזר על עצמו למהנדס אבנר פלור ממשרד התחבורה (אבנר מיודענו מעורב בלא מעט פרשות משעשעות שקשורות ישירות בהענקת אישורים מסוגים שונים לכל מיני גורמים ששר התחבורה חפץ ביקרם, אבל ככה זה אצלנו החמוצים, לא יודעים לפרגן)
https://www.calcalist.co.il/local/ar...685733,00.html
בכל מקרה, מדובר בעיתוי מעולה: פחות מחודש אחרי כניסתו לתפקיד של בצלאל סמוטריץ'-שר התחבורה שלנו. דעותיו של סמוטריץ בנושאים רבים הנוגעים לדת ומדינה הן כמובן עיניין לדיון נרחב בפני עצמו - אך אנו מתמקדים בתחבורה- השר הטרי סמוטריץ' צריך משהו שישראל כץ, קודמו רב ההישגים , מעולם לא השיג ומעולם גם לא ניבה להשיג: מכונית ישראלית. לכן החופזה להכריז על טנדר/טרופי טראק/מפלצת כ"מכונית הישראלית הראשונה מאז הסוסיתא" (אגב, אני שוב מדגיש, זו טעות, רוצים רכב עם מנוע אמריקאי וסרנים אמריקאים? שמעתם על סופה?).
חשוב לציין שוב - אנו עוסקים בעיקר ולא בטפל - כלומר לא בכמה הרכב מגניב, וגם לא בכמה הושקע באישורים החוקיים שלו - ואין לי ספק אגב שזה אושר באופן חוקי - אנו עוסקים בעובדה שכאשר זה מתאים למשרד התחבורה ולשר העומד בראשו- אז אישורים של DEKRA הם בהחלט מספיקים כדי להכריז על אשכרה כמעט טרופי טראק כ"מכונית הישראלית הראשונה מאז הסוסיתא" - ומי שיתעמק בהודעת משרד התחבורה הרשמית רוויית הכסת"ח והליקוקים - לבטח יתרשם במיוחד מהחלק המפורש בו המשרד מדגיש במיוחד את תהליך הבדיקה הקפדני לרכב שבוצע בהתאם לתקינה האירופית (אגב, אאוטסורסינג, במשרד התחבורה בכלל לא בודקים את זה, זו מעבדה חיצונית). זה לא מקרה, זה לא שכאשר הסופה הגיעה לישראל אז היה צריך להדגיש שהיא עומדת בדרישות החוק. זה אמור להיות ברור להחריד שכלי רכב שמיוצר כאן עומד בדרישות החוק.
לעומת זאת כאשר ערכת הגבהה שעברה כבר את כל התהליך הקטסטרופלי הזה של המעבדה, ה TUV וכיוצא בזאת צריכה להיות מורכבת על פראדו - אז במשרד התחבורה מפנים את הג'יפאי המצוי לדבר על הלמפה הבוהקת בחוץ. ואנחנו מדברים על אותם תקנים בדיוק. בקיצור....בפעם הבאה שתרצו להגביה, חפשו שר תחבורה סימפטי, עדיף עם רנגלר.
הסיפור של עידו עם משרד התחבורע לא מתחיל היום ולא אתמול.
אלה היו שנים על שנים של מאבקים סיזיפיים. הוציאו לו את הנשמה. עשו כל מאמץ שהדבר הזה לא ייסע ולא יקבל רישוי ולא ייוצר לעולם. התאמצו לתקוע לו מקלות בגלגלים, לחרב, להפריע, לאסור, לשלול, להגביל, לחנוק, הכל במיטב המסורת של משרד ממשלתי בישראל. בדיוק כמו שהתאמצו והצליחו לחסל כאן את התעשיה ואת החקלאות.
עזבו כן כריות אויר או לא כריות אויר, לזה נמצא הפתרון. זה היה האתגר הקטן.
כי בשאר הדברים ירדו איתו לרזולוציות מופרכות. התקטננו על בדלי-קלמנטינה. הכל היה צריך לעמוד בתקינה מחמירה, להבדיל מהחלפים הסיניים המפוקפקים שהם מאשרים בקלי קלות לייבא ולהפיץ כאן כמו מחלות.
והאיש הטוב והיקר הזה, בעקשנות של פרד, לא ויתר. עד שעמד בכל הדרישות, כולל המופרכות ביותר, ובנק המטרות שלהם פשוט התרוקן - גם להם לא נשארה ברירה אלא לאשר לו. ויצא משהו מדהים.
ואל תזלזלו בהקשר הפוליטי שנרמז קודם לכן. בסופו של דבר, זה הדבר היחיד שקובע אצל אנשים כאלה. אם תצמח להם מזה תועלת פוליטית, הם יאשרו לכם גם מכונית שעשויה מקיסמי שיניים משומשים.
ולכן הפרגון הוא רק לעידו ולחבורה שמסביבו.
אף מילה אחת טובה לא מגיעה למשרד התחבורע, שאולי עשה טובה ו"פתח את הראש" מול העקשנות של עידו, אבל את חיינו אנו - הוא ממרר ללא הפסקה.
דרור, כשמדברים על שיח שנאה באינטרנט מדברים בדיוק על משפטים כמו מה שכתבת.
למה לזהם דיון חיובי ושמח בשנאה? זה לא טוב לבריאות.
אסף.
כי אני שונא אותם באמת. ולאחרונה יש לי עוד יותר הרבה על מה. המון סיבות טובות ומוצדקות. אבל תיקנתי.
ועוד משהו.
מאז שנפסק ייצור הסוסיתות, עדיין התקיימה בישראל תעשיית רכב שראויה להרבה כבוד. אז נכון שאחרי הסוסיתות לא היו לנו דגמים מקומיים מקוריים (גם הסוסיתות לא היו ממש מקוריות) וזה גם לא היה "פס ייצור" כמו במפעלי רכב אמיתיים אלא רק ליין הרכבה של דגמים של יצרנים מחו"ל - אבל עדיין אי אפשר להתעלם מפסי הרכבה של טנדרים ומשאיות דודג' ואינטרנשיונל, ג'יפי CJ וסופה לדורותיה, פורד אסקורט וטרנזיט, נ"נ לדורותיו וגם יצירה מקורית כמו האביר. הרוב באמת הלך למערכת הבטחון, אבל לאורך תקופה לא קצרה גם נמכר לציבור. והציבור קנה. והמכוניות הללו היו מצויינות, נסעו ועבדו.
בשיאה, עבדו בתעשיית הרכב הישראלית כמה אלפי אנשים.
אבל במיטב המסורת ולקידוש שם מערכת המיסוי, מדינת ישראל הקפידה להקשות את החיים גם על התעשיה הזו ולחסל גם אותה.
כמה הערות לטובת הדיון.
1. אני חושב שלפרסונות החדשות במשרד התחבורה יש חלק מכובד ברישוי הכלי. אפילו בזה שהם העבירו את האחריות וקיבלו את התקינה של דקרה. זה גם מצויין על ידי עידו וממהכרותי עם מקצת האנשים במשרד התחבורה אני מקבל את הדברים במלואם.
2. קוי הרכבה נבדלים בעיני מתכנון שלדות ומרכב ושימוש ברכיבי מדף לרכבת ההנע.
3. נפקד בשיח מקומו של האיש שקיבל מספר צהוב על כלי שכמעט כולו מיצור עצמי.
שלדה, קפיצים, גיר ועוד כמה הברקות.
מדובר למי ששכח ביורם זרחי עם התומקאר.
סיפור מופלא של איש צנוע, עקשן ובעל מעוף שאני באופן אישי מאוד מעריך!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נכון. יורם זרחי חלוץ אמיתי.
שקיבל את הרישוי (למיטב ידיעתי ואולי אני טועה) ממשרד החקלאות.
וממשיך לפתח ולבנות כלים נהדרים.
אסף.
אגב- נרשם כאן גם בלי רמיזותי העבות שהתהליך התאפשר הודות לדור החדש במשרד התחבורה, כלומר אנשי סמוטריץ שדחפו את המהלך. מבחינתכם מדובר בזוטות. מבחינתי, שמתפרנס היטב מחשיפת פוילעשטיק של משרד התחבורה - הודעה רשמית של משרד התחבורה בה הוא "מפרגן" ליצרן רכב שהוא בפועל גוף פרטי לחלוטין מדליקה נורות אדומות בגודל של כדורים פורחים. דמיינו מצב בו הממשל הפדראלי בארה"ב יפרסם הודעה רשמית שבה הוא מכריז שאייקון קיבלה רישיון לייצר ברונקואים. תוך דקה בערך ה FBI היה מתאבד עליהם......
אודה ולא אבוש-לפני שבועיים פנה אלי חבר ממשרד התחבורה ושאל אותי למה אני לא בודק את הסיפור הזה- והסברתי לו במעין גילוי נאות שזה נושא שקרוב ללבי, אני מכיר את עידו ולא בא לי לעשות גלים בקקה- ובכך באמת נשאיר את המצב, אבל אין ספק שההתנהלות של משרד התחבורה מעלה תהיות מפה ועד רחובות. אגב, מקומם מאוד כל הנושא של "תמיכה בתעשיה הישראלית"- כשתע"ר סגרה את שעריה ומאות משפחות מנצרת איבדו את מקור פרנסתן, אף אחד במשרד התחבורה לא אץ רץ לקבוע למשל מכסות מגן לתוצרת מקומית. הם כן עשו את זה אגב כשלוביסטים של "מרכבים" נלחמו ביבוא של אוטובוסים מתורכיה. אף אחד לא מיהר להקל על התקינה של הסופות. אפילו במכרזים הצבאיים לא הוכנס סעיף שיקל על הסופה-רנגלר- להתמודד מול הדויד. מדובר בצביעות מבהילה.
ושוב- אני מדגיש- בואו לא נערבב שמחה בשמחה, נבדיל בין עיקר וטפל וכיו"ב- כלומר מחד עידו הוא חתן השמחה. מאידך, אתם מבינים שיש כאן התנהלות שהיא תמוהה בלשון המעטה. לא של תהליכי הרישוי החוקי, אלא של משרד התחבורה שעושה איפה ואיפה-וניכר שמדובר באיפה ואיפה שמיועד לשרת מטרה פוליטית ברורה. או כמו שאאומר הפתגם היידישאי הידוע: "ראבאק, כאילו...ראבאק, זה טנדר מרוץ לכל דבר, אף אחד במשרד התחבורה לא שם לב?".
ובכל זאת- כאמור- עיני כאדם פרטי ועיני כג'יפאי אינה צרה בנושא זה- עידו גבר בגברים ובפעם האחרונה שנסעתי בזיבאר נדמה לי שגמרתי על עידו מרוב אושר. אבל עיני כן צרה מאוד בכל הקשור לעינייני הפרטיים ולעיניינם של חלק גדול מחברי פורום מכובד זה, שצריכים לגשת לטסט עם קטטר במכנסיים, כי מה לעשות שלפעמים בורח פיפי מרוב פחד. אז בעצם רכב עם מהלך מתלה שנמדד בקילומטרים זה בסדר. רכב עם הגבהה של 51 מילימטר על קיט שעבר כל אישור אפשרי-זה כבר לא בדר- וזאת למרות שעסקינן באותו משרד תחבורה בדיוק.
המסקנה המתבקשת מכל הדיון הזה הוא שאם מישהו כאן רוצה לנסוע ללא חשש על מפלצת, אז או שיקנה זיבאר, או שישקיע בלמצוא ח"כ שיקדם את העיניינים. כיום יש התארגנות כזו-שמגיעה אגב דווקא מכיוון רכבי האפסנות- במטרה ליצור תקינה פרטנית לכלי רכב. אם זה יקרה, זו תהיה ברכה אדירה.
איך מקבלים סיבוב בזיבאר ?
אני לא מכיר את עידו. את סמוטריץ או את ישראל כץ ..
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
תומר, הפתרון הוא להפסיק עם הסגמנטציה ולהחליט שרכב הוא רכב ולבעליו מותר לעשות בו שינויים תיקניים - ולא משנה לאיזה סגמנט הוא שייך.
לעניין תע"ר וה (אי) תמיכה בתעשייה המקומית- כתבתי חזור וכתוב את דעתי על צרות הראיה של הפקידים שהעדיפו גביית מיסים ושקט מצד היבואנים על פני תעשיה מקומית - זה ההבדל בין פקידים לבין מנהיגים.
ולכן אני סותם את האף ומפרגן מכל הלב למי שאיפשר לעידו נועה ושות' להפוך את הזיבאר לחוקי. כי לא משנה מה הסיבה הפוליטית - זה דבר טוב. וכמובן שבצד השני יש מאמץ מתמשך ויקר וקשה וכואב, כמעט מייאש - של עידו ושות', מה שרק מדגיש את העובדה שהרישוי ניתן בזכות ולא רק בחסד והפירגון ומחיאות הכפיים האפילו יותר גדולות מגיעות להם.
ואולי אולי אולי...... זה ילמד מישהו שם ברחוב המלאכה 8 שוואלה, לא נורא כל כך שיהיו על הכביש כלי רכב לא הכי רגילים אבל עם תקינה מסודרת. זה אפילו נחמד.
אסף.
אופציה א':
נסה להציג את עצמך כנציג של אוליגרך ציוני שמעוניין לבחון רכישה של אחד, אבל אל תבוא לפגישה עם הדאסטר - נסה לגייס איזה האמר מלוקק או לפחות BMW או מרצדס כלשהו.
אופציה ב':
תצמד אליו (עם הדאסטר) ברמזור ותסמן לו לפתוח את החלון (יכול להיות שלשלב הזה תצטרך מגפון בכדי להתגבר על רעש המנוע שלו). אחרי ששכנעת אותו לפתוח את החלון, תשאל בטבעיות "מה זה ההאמר הזה?"; "כמה הוא סוגר?"; "איך הוא בשטח?" והשאלה החשובה מכל "כמה עולה חתיכה?"
אם שאלת כמו שצריך, עכשיו הזמן להתעניין אם אפשר לבצע בשטח השוואה בנסיעת שטח ולהציע לו באבירות סיבוב על הדאסטר. בשלב הבא, לאחר שהתיידדתם באופן מעמיק, תבקש בביישנות סיבוב קטן.
אופציה ג':
להתחזות לעיתונאי מגזין השטח הפינלנדי הידוע Maasto (להקפיד לבוא לפגישה עם רכב שכור). תצטרך לדבר באנגלית עם מבטא נורדי כבד ומדי פעם לפלוט הברות משונות בשפה מוזרה, בשביל האוטנתיות
אם כלו כל הקיצין, תפעיל את אופציה ד':
לביים רכב תקוע בצד הכביש עם בחורה יפה ומושכת ומראה מיואש וחסר ישע.
כשעידו יעצור בצד ויציע עזרה באבירות, תתגנב מהצד השני ומיד כשירד מהרכב לעזור, תקפוץ לקוקפיט, תכוון את ההגה בכיוון כללי הצידה ותלחץ על הדוושה הימנית עד הסוף - אם הרכב באמת שווה משהו, תוכל להגיע למסלול נחמד בנגב די מהר
אהה ...
הבנתי.
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..