הכל יחסי ...
Printable View
הבנתי מהחדשות ששוק הסמים פורח בקורא.
אז יש כסף והמון מסטולים.
לא סימן טוב למי שציפה למהפיכה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
"...אני לא יודע כמה אנחנו קרובים לאנרכיה.
אני יודע שאנחנו מתקרבים-
במהירות-
לנעילת הדיון!
אסף..."
יאללה, אפשר לסגור
למה? תן לזה עוד להתקדם. כבר אמרו על אלה שחושבים שלא צריך או שלא יצאו להתפרע ברחובות שהם חסרי שכל בכל מני הטיות. שהם מוכי תסמונת סטוקלהום , לפעמים מרצון. היתה אפילו רמיזה מסוימת שהם מזכירים את עם הג'ריקנים בשעתו היפה. למה להפסיק?
ואני עדין סקרן לגבי החברים של הסוזוקי הקטן . ואם ינעל, איך אדע?
כמה מילים לגבי הלמידה מרחוק והכניסה מתחת לאלונקה של המורים והגננות.
המורים והגננות תרמו (!) 13 ימי עבודה למערכת, 9 בחופש הגדול ועוד 4 בשנה הבאה. איזה עוד מגזר תרם 13 ימים ללא תמורה?
(זה סיכום שנעשה ופורסם עוד לפני הראיון הלא מוצלח).
אישתי עובדת מהבוקר עד הערב בקבוצות זום, שיחות טלפון עם ההורים והילדים.
אני? אני בתחום האירועים, מובטל עד ספטמבר ו"מבלה" בהפגנות הדגלים השחורים....
אתה מתכוון מעבר לחופשות הבאות שהן יחודיות למורים בלבד
סוכות
פסח
פורים
חנוכה
לג בעומר
ועוד חודשיים חופש גדול.
שמע, לדעתי צריך לישות להם מטס.
אגב, אצלנו העובדים נודבו לתת 8 ימים ממכסת החופש שלהם על מנת שלא יהיו צימצומים בכח אדם.
בשביל הנימוס שאלו אותנו אם אנחנו מסכימים.
ועבדנו כמובד בימים האלו וחלקנו גם בחוה״מ שבו החברה יוצאת לחופשה מרוכזת.
אין הצדקה למורים וזה עוד בלי לדבר על מופע האימים של הנציגה הבלתי יצוגית שלהם.
לא הייתי רוצה שאף ילד במדינה יחונך על ידיה או מישהו שכמותה והיא הפה דל המורים.
מבהיל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ניר כרגיל חד יותר מרובנו. מרד המיסים ממש פה. בשנים האחרונות בהדרגה היה אפשר להרגיש את הכלכלה השחורה הולכת וקטנה - קבלני שיפוצים כבר העדיפו לקבל כסף מסודר עם חשבונית, העברות בנקאיות, הרבה פחות עסקאות מזומן מאשר נניח לפני עשר שנים. זה מתהפך בבום. העצמאים הקטנים כבר לא מפחדים ממס הכנסה, ולא נרתעים מלדבר על זה.
הממשלה מפסידה את האמינות והסמכות בקצב מדהים, לא רק בגלל מה שקורה במישור הפוליטי אלא ההחלטות ההזויות והסותרות. עכשיו זה לפתוח חנויות, מספרות וקוסמטיקאיות ביום ראשון, אבל לא לאפשר להגיע לבתי עלמין הצבאיים ביום שלישי???
לנו השכירים אין את האפשרות לא לשלם מס הכנסה, אבל בהחלט יש את האפשרות לעזור לעצמאים על ידי תשלום במזומן.
בועז,
כל החופשות שציינת הן חלק מהתנאים של המורים. לך יש ימי חופש בחוזה? אתה רשאי לבחור לעצמך מתי לקחת אותם? אישתי, לא. אני בטוח שמורים רבים היו מוותרים על חלק מהימים בתמורה לחופש בחירה שלהם.
אם התנאים כל כך טובים, למה אתה לא הופך למורה? למה כל אותם אנשים שבטוחים שהמשכורות גבוהות והחופשים אדירים לא משתלבים במקצוע?
דווקא חסרים מורים למדעים...
אולי כי זה לא באמת קוסם כל כך?
מורים עובדים מסביב לשעון , אישית, לא רוצה להתחלף איתם (מכיר כמה, חוץ מאישתי).
וד"א, למיטב זכרוני, אתה עובד במיגזר הפרטי, לא הציבורי. מי במגזר הציבורי תרם 13 יום?
אהה...
אז בעצם אנחנו מדברים על תנאים משודרגים מאוד כמו שיש להרבה קבוצות עם וועדי עובדים חזקים ולמעשה נגעו להם קצת בשמנת בזמן שחלק מהמגזרים מדממים והם מעיזים לבכות ולדעתך זה סביר.
רק שנדייק בנתונים בכדי שמי שיגבש דיעה יעשה זאת בלי שמעוותים לו את הנתונים.
לתשומת לבך, חופש בחירה הוא לא באמת בחירה.
לפי החוק זכותו של המעביד להוציא אותך לחופש במועדים הנוחים לו.
אתה לא זכאי לקחת חופש מתי שבא לך. אתה מבקש והמעביד רשאי גם לסרב.
למשל אצלנו מחייבים לצאת לחופש בסוכות ופסח ויש לנו עוד כמה ימים במהלך השנה אבל אין לנו חופש גדול וגם היום עבודה שלנו הוא כנראה ארוך יותר משל מורה.
אבל היי, מה זה 2-4 שבועות חופש שיש לאדם רגיל לעומת כארבעה חודשים חופשים שיש למורים?
והם עוד מתלוננים.
שיתרחקו מהילדים כי זה ממש לא חינוכי בעיניי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
סער,
במקום להתעלם, אולי תבינו שזו לא צרות עין.
אלו ה״לקוחות״ של מערכת ההוראה שמשקפים חוסר שביעות עמוק מההתנהלות של מערכי ההוראה.
הנהלת המורים עסוקה בתירוצים וריבים ולא עוצרת לרגע לחשוב על מקור הביקורת, ולהבין שהם מפספסים לגמרי את החברה שהם אמורים לשרת.
יסלחו לי המורים, הילדים שלי עוד בגילאי גן. הגננות הראשיות שם מקבלות תנאים שאני בהחלט מקנא בהם. (אחותי גם גננת).
תיאורטית, הייתי מוכן לחיות עם השכר הנמוך בשביל תנאים כאלו.
אז למה אני לא הולך להיות מורה גננת?
מהסיבה הפשוטה, שאחרי חצי יום, היה קורה אחד מהשניים,
או שהייתי יושב בכלא, או שהייתי מאושפז בבית חולים אחרי שאיזה אבא היה סוגר איתי חשבון.
אבל... זה אני. אין לי סבלנות לילדים ולהוראה. מי שעובד בהוראה צריך להיות אחד שמתחבר לזה, ואם האנשים שעובדים בהוראה הם לא כאלו, אז שלא יהיו שם, גם אם התנאים והמשכורות יהיו מעולים.
ועל היכולת של האנשים האלה לעמוד מול אוכלוסיה של בני תשחורת חוצפנים, ויותר גרוע מזה, ההורים המטומטמים שלהם, אני מוריד את הכובע.
עדיין הייתי שמח אם היו מבטלים את החופש הגדול השנה.
(אגב, אני "תרמתי" בנתיים גם סכום יפה של ימי חופש, פשוט אף אחד לא עושה מזה כותרות).
לא מחזיקים אותם בכוח. אם התנאים גרועים כל כך, שיעזבו.
אני מניח שבבתים שאחד ההורים הוא מורה, פחות מתלוננים על כך שהחופשים ארוכים כל כך ויותר קל למצוא סידור לילדים.
אנשי הצוות הרפואי למשל, עובדים עכשיו במשמרות של 12 שעות מבלי לקבל שעות נוספות וסמוטריץ הציע לבטל להם השנה את דמי הביגוד וההבראה.
כל אחד והחבילה שלו.
ובמקרה הזה כולם כולל כולם אוכלים אותה.
אז תפסיקו לחפש כמה השני דופק אתכם.
מי שמתלונןצעכשיו על התנאים הנהדרים של המורים כנראה התלונן בפעם אחרת על התנאים של משרתי הקבע, אבל בעצמו לא מוכן להיות מורה לא כל שכן לשרת בקבע - וגם ההיפך נכון.
מי שכל כך רע לו איפה שהוא נמצא - וחושב שיותר טוב להיות במקום אחר - שיזיז את עצמו למקום האחר או שלא יתלונן.
כי כאמור, לכל אחד החבילה שלו שהוא בחר. ומישהו בוחר ממש טוב כל פעם מגזר אחר לשסות בו את הציבור, כדי שלא ישימו לב מה הוא עושה.
ואתם נופלים לבור הזה פעם אחר פעם.
אסף.
ועכשיו למה שבאמת מעצבן אותי.
החלטות - צריך לקבל. גם בצורה של מקרים ותגובות. להתכונן ולנכין את הציבור - אם יהיה ככה, אז נעשה ככה. ולא למנוע דיון וכל יומיים להחליט אד הוק לפי קבוצת הלחץ התורנית.
למה פתחו מספרות וקוסמטיקאיות, אבל לכירופרקט שלי עדיין אסור לעבוד? ולמטפלים הסיניים? הם בטח יותר חיוניים מנסרת שיער..
אסף.
אתה אל תיגע לנו בחופש להתלונן!!
קובץ מצורף 128746
אני לא מבין למה לדעתך אין לציבור שמעסיק את עובדי המגזר הציבורי זכות להתלונן על תנאי ההעסקה המופלגים שחלק מהמגזרים השיגו בזכות יכולתם להחזיק וללחוץ על הביצים שם המנהיגים או בזכות התארגנות להיות חברי מפלגה במרכז מפלגת השלטון.
זה לא משחק דמוקרטי ולא תנאי שוק אלא סחטנות שכולנו משלמים עליה.
בדיוק כמו הסחטנות הדתית .
אז בניגוד אליך אני סבור שלציבור יש זכות ואפילו חובה להתלונן ולשמור שכספי המיסים שלו לא ישמשו מנהיגים כאלה ואחרים בצורה לא ראויה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תתלונן אבל ממקום שרואה את כל התמונה ולא מהמטרה שמישהו דאג לצייר לך יפה יפה כדי שיהיה לך במה לתקוע חיצים בדיוק איפה שהוא רוצה שתתקע אותם.
ותזכור שחסרים מורים. מפנה אתכם למאמר שכתב רם כהן לפני כמה חודשים עלצהקושי בגיוס מורים טובים.
אתה ואני, כולנו - רוצים, צריכים, חייבים - מורים טובים וגננות טובות. ומה לעשות, הדרך לגייס עובדים טובים היא על ידי תנאים טובים.
אתה חייב שיהיו עובדים איכותיים גם במגזר הציבורי שלא יודע לשלם משכורות גבוהות, אז אתה חייב לתת שם תנאים טובים.
כדי שה500 שקל ייכנסו תוך יום לחשבונות של ההורים והזקנים, צריך אנשי IT ברמה סבירה בביטוח הלאומי. ואתה יודע כמה משלמים לאנשים כאלה במגזר הפרטי. אז איך מגייסים אותם לעבוד בביטוח הלאומי? רק על ידי תנאים טובים, אחרת אין סיכוי.
אז לפני שאתה מתלונן, תחשוב אם אתה היית *מעדיף* לעבוד במקומם. אני חושב שהתשובה היא לא. וכשתתלונן, תעשה את זה בכנות ומתוך נסיון אמיתי לראות את הבנאדם שאתה הופך לכזה גרוע.
אסף.
בוקר טוב.
באמת יש היום מחסור במורים כי זה הפך למקצוע לא מוערך ושק חבטות
אני חושב שיש באתר הרבה אנשים משכילים ואוהבי המדינה
אז יאללה התגייסו למערך ההוראה ושנו
היום זה גם יותר קל
יש הסבות מהירות לכעלי השכלה על תיכונית
תנאי קבלה אפשריים ביותר (דופק) למכללות
הצטרפו למערך ההוראה ותהינו מתנאים מפליגים
בברכת חופש נעים
ארנן
קודם כל תלוי מי סופר.
הנהלת המורים סופרת את פסח.
בתור הורה, לא הייתה שום למידה מרחוק בפסח. לא יודע על מה היא מדברת.
כמו שכתבו לך לגבי צוותי רפואה, לפי חשבון בסיסי מתחילת הבלגן, הם בפלוס שעות של מעל 20 ימי עבודה נוספים ואנחנו לא קרובים לסיום מבחינתם.
כל שעה נוספת כזו היא ברמת סיכון שאף מורה לא קרוב אליה.
יש להם ילדים בבית, והם לא יהיו בחופש ביולי-אוגוסט.
והם לא מבקשים כלום מראש ולא מתנחם התניות כמו אחרוני העסקנים.
הנהלת המורים עושה עוול גדול למגזר הזה בהובלה גרועה.
כתבתי תגובה לגבי עניין המורים ואז מחקתי, ואז כתבתי שוב, ושוב מחקתי. מה שאסף כתב מאוד מדויק. כך למשל המגזר הציבורי יצא לחופשה על חשבונו של כמה שבועות, זה יותר או פחות ממה שהמורים נתנו? לא יודע, אבל נראה שכרגע כולם מחפשים את כולם.
שני כללי אצבע בנושא:
1. אי אפשר להכליל על קבוצה של מאות אלפי אנשים.
2. תמיד עבודה שמישהו אחר עושה נראית פשוטה או קלה יותר מבחוץ.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
לא אמרתי שמורים או רופאים או בכלל המגזר הציבורי לא צריך להרוויח כראוי.
להיפך - שישלמו להם מצויין וידרשו איכות וגם עבודה במקום העקמומיות הזו שבמקום לשלם מביאים המון מורים בינוניים ומשלמים להם פחות מדי אבל במקום זאת מאפשרים להם המון חופשים.
זו בחירה בבינוניות.
ואני גם חושב שהארגוני עובדים החזקים שלהם לא יאפשרו לשנות את השיטה. זה נח להם מאוד ככה.
אמנם לא פוליטקלי קורקט לבקר את מערכת הבריאות אבל כמי שממש לפני כמה חודשים סיים מגע קרוב איתם כשליוויתי את אבי למשך מעל חודש בטיפול נמרץ כדאי לכולכם לדעת שהאלימות בבתי החולים היא של הצוות הרפואי כלפי המטופלים.
במיוחד בטיפול נמרץ שם מונעים מהמשפחות להשגיח על הטיפול.
יש לי הקלטה של סגן מנהל מח׳ טיפול נמרץ בבית חולים מהגדולים והמפוארים בארץ שאומר שהוא מתבייש ברמת הטיפול ובא לו לברוח הביתה ולהתחבא.
וזה בגין טיפול רפואי רשלני של המחלקה שלו באבי.
במקביל האחות האחראית על אבי אמרה לנו שהם אוהבים חולים ממ״י.
אתם יודעים מה זה ממ״י? כי אנחנו עד אותו רגע לא ידענו.
מורדם מונשם יציב.
אבי חטף שם פצעי לחץ שילוו אותו עוד שנה קדימה בבית.
הוא גם נדבק שם מחוסר הגיענה בחידק עמיד.
יש עוד מלא סיפורים מלוא החופן ורק כשאתה נתקל במגזר הציבורי וחיי היקירים שלך בכךף ידם אתה מבין באיזו אלימות קשה הם משתמשים נגדך.
עדיף שלא תזדקקו להם לעולם
הם עדויים להרוג אותכם מחוסר איכפתיות
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כולכם עושים בדיוק מה שהמנהיגים שלכם מצפים מכם לעשות. אוכלים אחד את השני במקום שתפנו את הזעם אליהם. הצליחו, אין מה לאמר...
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
אם אני לא טועה מותר לכירופרקט לטפל לפי הוראות אלו
*הודעה משותפת*
*משרד ראש הממשלה, משרד הבריאות ומשרד האוצר:*
*
*הממשלה אישרה תקנות שעת חירום הקובעות הקלות נוספות במטרה להחזיר בהדרגה את המשק הישראלי לשגרה זהירה
בצל הקורונה. התקנות יכנסו לתוקפן בחצות הלילה שבין יום שבת ליום ראשון.*
תוקף התקנות עד ה- 3.5. לאחר מועד זה ייבחנו הקלות נוספות בהתאם להמשך הירידה בהיקפי התחלואה.
*תקנות שעת חירום (הגבלת פעילות)(תיקון):*
התקנות מתירות מכירת מזון במסעדות ללא ישיבה (״טייק אווי״), פתיחת מספרות ומכוני יופי, קוסמטיקה לרבות הסרת שיער בלייזר ופתיחה של חנויות במרחב הציבורי למעט בקניונים סגורים. עוד סוכם על עבודת מטפלים אשר יעבדו באופן יחידני או עם אנשים הגרים באותו משק הבית, ללא מגע, תוך שמירה על מרחק 2 מטרים, עטיית מסיכות וחיטוי בין מטופל למטופל.
פעילות העסקים הללו תהיה בכפוף לתנאים הקבועים בתקנות לשם שמירה על בריאות הציבור.
עוד נקבע בישיבה כי יתבצע תיקון וכי תהיה חובה על חבישת מסכות גם במרחב הציבורי, החל מגיל 7 למעט מי שעוסק בספורט או מי שיש לו סיבה רפואית ואישור על כך. עוד יתוקן בהמשך בתיקון נפרד כי ינתן קנס בשל הפרת החובת של חבישת מסיכה כבר בפעם ראשונה.
בנוסף, הוחלט כי תבוצע אכיפה משמעותית על ידי מפקחים ברשויות המקומות, לשם פיקוח על עמידת העסקים בתנאים אלו, זאת, לנוכח החשש*מעליה חדה במספר החולים המאומתים, הרחבת שרשראות ההדבקה וגלי התפרצות חדשים של נגיף הקורונה בישראל.
*מצ״ב פירוט התקנות:*
1. *בבתי אוכל יותר איסוף מבית האוכל, בנוסף למשלוחים*(טייק אווי)*
- הכללים הנדרשים לשם שמירה על בריאות הציבור במסעדה: בבית האוכל לא יהיו מקומות ישיבה, בדלפק העסק תימצא מחיצה למניעת העברת רסס בין המוכר ללקוח, המעסיק ישבץ קבוצות עובדים במשמרות נפרדות, תהיה הקפדה על 2 מטרים בין הנמצאים במקום, תהיה הקפדה על כללי ההיגיינה לרבות חיטוי משטחים. העובדים במסעדה יעטו כפפות ויחבשו מסיכה, ייעשה ויסות כניסת מבקרים כך שבכל העת לא ישהו במקום יותר מ- 2 לקוחות לכל קופה רושמת ובבית עסק שגודלו מעל 100 מ"ר, לא ישהו מעל 4 לקוחות לכל קופה. כמו כן יותקן שלט לעניין שמירה על מרחק בין האנשים ומספר לקוחות מותר בבית האוכל.
2. *תותר פתיחה של כלל החנויות במרחב הציבורי למעט בקניונים שישארו סגורים*
- פתיחת החנות תיעשה בהתאם לשמירה קפדנית על הכללים להלן: בעל העסק או החנות*יגיש לרשות המקומית לפני תחילת הפעלת החנות הצהרה חתומה לפייה יעמוד בתנאים המפורטים, המחזיק או המפעיל של החנות יסדיר ככל הניתן ביצוע מדידת חום לנכנסים לעסק ויתשאל את הנכנסים לגבי סימני מחלה, המעסיק ישבץ קבוצות עובדים במשמרות נפרדות, ימונה עובד אחראי על ענייני קורונה, תותקן מחיצה למניעת העברת רסס בין המוכר ללקוח, מפעיל המקום יקפיד על שמירת כללי היגיינה לרבות הקפדה על חיטוי משטחים, יישמר מרחק של 2 מטרים לפחות בין השוהים בחנות וכן תהיה הקפדה על מניעת התקהלות בכניסה לחנות, יסומנו מקומות לעמידת לקוחות במקום המיועד לתור לקופה על מנת לשמור על המרחק בין האנשים, יוצב שלט במקום בולט לעין לשמירה על המרחק כאמור, ייעשה ויסות כניסת מבקרים כך שבכל העת לא ישהו במקום יותר מ- 2 לקוחות לכל קופה רושמת ובבית עסק שגודלו מעל 100 מ"ר, לא ישהו מעל 4 לקוחות לכל קופה, יותקן שלט לעניין שמירה על מרחק בין האנשים ומספר לקוחות מותר, המפעיל של המקום יקבע ויפעיל מנגנון להגבלת נכנסים לחנות.
3. *תותר פתיחת מספרות, מכוני יופי וקוסמטיקה*
- המספרות יעבדו על פי הכללים הבאים: בעל העסק יגיש הצהרה על עמידה בתנאים לרשות המקומית, בעל העסק יסדיר ככל הניתן ביצוע מדידת חום לנכנסים לעסק ויתשאל את הנכנסים לגבי סימני מחלה, המעסיק ישבץ קבוצות עובדים במשמרות נפרדות, תהיה הקפדה על שמירת כללי ההיגיינה לרבות הקפדה על חיטוי משטחים וחיטוי הכלים, הכיסא וכן כביסה של מגבות וחלוקים בין לקוח ללקוח, בעת הטיפול בלקוח יעטה העובד במספרה כפפות אותם יחליף בין לקוח ללקוח, בנוסף יחבוש מסיכה ומגן פנים בנוסף למסיכה המכסה את העיניים, יישמר מרחק של 2 מטרים בין השוהים במספרה ויוצב שלט לעניין זה, ייעשה ויסות כניסת לקוחות למספרה כך שלא ישהו בכל עת בתוך העסק לקוחות ביחס של יותר מ – 2 לקוחות לכל ספר, בנוסף בכל עת לא ישהו בעסק יותר מ – 4 לקוחות סך הכל ובעסק שגודלו מעל 75 מ"ר – לא יותר מ – 6 לקוחות, מעל 100 מ"ר – לא יותר מ- 8 לקוחות, יוצב שילוט במיקום בולט לעניין מספר הלקוחות המותר בעסק וייקבע מנגנון להגבלת מספר הנכנסים למקום.
*
4.**תוגבר האכיפה של ההנחיות*
-*לשם הקפדה על הכללים שבתקנות ושמירה על בריאות הציבור תוגבר האכיפה כך*שלרשימת הגורמים המוסמכים יתווספו מפקחים שהוסמכו על ידי מנהל רשות הטבע והגנים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94