הכל תלוי באיזה בית ספר למדת
קובץ מצורף 136636
Printable View
הכל תלוי באיזה בית ספר למדת
קובץ מצורף 136636
צבע דווקא מוגדר על ידי אורך גל בננומטרים, אז אפשר לחשב אורך כפול צבע, ולקבל שטח. קטן.
קובץ מצורף 136643
"מותק, מתחבא לך פה במכנסיים נחש של 665 ננומטר!"
"חחח, כזה קצר?!"
"כזה אדום!"
אבל הוא ארוך גם בבטן, ושם הוא לא ירוק
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אבל בשני הצדדים והגב כן. אז שטח הצדדים והגב כפול ירוק מינוס בטן כפול לבן מלוכלך. זה עדיין יותר.
סוף סוף חזרנו לדיונים טכנים ולא לזריקת רפש!
כנראה שכולם היו צריכים איזה מפגש במדבר הכולל תרפיה בהיפותרמיה ואלכוהול כדי להתאפס.
טוב נמשיך לבדר את הקהל בטירוף אחזקת הרכב בארצנו המושחתת.
אני ממשיך לעבוד על היגואר בתיקון התקלות שיש לה, רכב לא שלי, רכב פרויקט. צריך שתי כריות של בולם הזעזועים הקדמי, יש רעשים, הכריות התייבשו.
למי שזוכר בסוף העשור הקודם יגואר היתה לתקופה בבעלות פורד, אז חלק מהחלקים הם מפורד. אז החלק שאני צריך מתאים גם ללינקולין וטי בירד. וכמו שאתם יכולים לנחש החלקים האלה לא יקרים להביא שניים מאמזון פלוס משלוח יוצא כ- 91 דולר, או בתרגום לש"ח כ- 290 ש"ח.
עכשיו תנחשו כמה רוצים אצל יבואן יגואר בארץ, לא אנקוב בשמות, מקומות וכו', נשאיר הדיון במספרים, כמה רוצים? וכן חברים זה מוטרף ברמה שזה מביא זעם. ולא לא מגיע לטיפש שמחזיק רכב כזה להידפק ככה.
כמה?
שבע.
הייתי אומר להוסיף אפס כלומר 2,900, אבל למה הנסיון של נמרוד לעשות מזה דאחקה (מה שבע? מה כמה?), משום מה נראה לי, אפעס, קרוב באופן חשוד למספר האמיתי?.....
7,000?....
כן דרור אתה אכן מכיר את המציאות שלנו, להוסיף 0 אומר להכפיל ב- 10, אז כאן עוד קצת להכפיל ב- 11.
יוצא לקונה המאושר שאין לו שכל 3,276 ש"ח. על שתי תושבות בולם של פורד, שנמכרות באמזון ב 290 ש"ח, כולל משלוח ומיסים.
אז כן בסגנון של נמרוד אז מה היה לנו?
פקידת קבלה
פקיד מחסן
מכונת שתיה
אולם קבלה
והאלמנט בלי ווזלין.
אני כל פעם מתעצבן מזה מחדש.
למען מעט הגינות, תשווה את מחיר החלקים בחו"ל אצל סוחר יגואר (תוסיף את עלות המשלוח והמס (מעל 75$)) למחיר החלקים אצל יבואן יגואר בארץ, או לחילופין אצל סוכנויות פורד בארץ ובחו"ל...
אני לא טוען שיהיה יותר זול בארץ, אבל ההשוואה שאתה עושה ממקסמת את ההפרש בצורה מעט מעוותת.
ארז בשבילך,
אצל סוחר יגואר אנגלי, חלק מקורי בארץ יצא כ 427 ש"ח. נניח המשלח יקח את האתנן שלו בנוסף. אז יצא רק פי 5.
צריך להבין את ההקשר..
התנין סולארי בגב ובצדדים, כי הצבע בולע הקרינה ולכן זה חישוב שטח.
במקום לסובב את הפאנל לכיוון המשתנה של שמש הוא עובד ב-3 כיוונים בו״ז.
הבטן לא בחישוב ההספק.
לעומת זאת,
את הבטן אפשר להקביל למצבר.
וכאן יש הסוברים שהתנין מיושן למדי ומזמן היה יכול לעבור ממצבר רגיל למצבר מתקדם, והתנין מיושן ולא מעודכן וכו׳.
יש מי שיגידו שמערכת הטעינה שלו לא תעבוד טוב עם מצבר מתקדם , ועדיף בכלל לא לתקן משהו לא שבור ולהמשיך עם מה שפשוט עובד ומוכח לתנינים כבר כמה מליוני שנים.
יפה מאד.
הסבר טכני מדוייק.
התנין היה לפנינו עם כל ההמצאות שלנו. והוא יהיה אחרינו עם כל ההמצאות שלנו ….
לגבי הסוללה.
מתברר שסוללות ליפו לא עמידות לתנין.
https://youtu.be/JBHStR_SuPc
אתה מלין ומתלונן....איך יכול להיות שמוצר שעלה 91דולר בארהב לא שלמת מעמ ומס קניה.. כולל השילוח?!
אגב... משמרות המהפכה לא דפקו אצלך בדלת.. והכריחו אותך לקנות מהיבואן המדושן? הזוי... באיזו מין דיקטטורה אנחנו חיים?! סססעמק הלכה המדינה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
סולי,
כולל משלוח ועוד כל הוצאה שיש, עד הבית באמזון!
נראה לי שעדיף להיות מאושר בלי שכל אבל עם יגואר מאשר להתעצבן כל פעם מחדש ממשהו שבכלל לא ענייני. אבל הי, גם לקרדיולוגים מגיעה פרנסה.
או
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8ac8739453.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
יגואר, יגואר וווולווו
פעם היו לי כאן חברים. נו עברה התקופה מתרגלים.
שכחתי לציין גם את הב.מ.וו שיש, אבל האמת ב.מ.וו. אפשר להחזיק באמת בעלות סבירה.
בוא... כולם חברים, רק צוחקים...
אף אחד באמת נראה לי מבין על מה אתה מלין? שכלב מלקק לעצמו את הביצים?
אם זה אתה שבוחר לממש את זכותך להחזיק ברכבי נישה/פנאי/יוקרה ישנים או להזמין חלקים מחול( זכות שלא מובנת מאליה יש לציין.. לא במזרח תיכון שופע דיקטטורות אמיתיות ושופע רכבים פשוטים וזולים לאחזקה..) ... ואם זה היבואן שמנצל את המצב ומנסה להרוויח מאלו שבוחרים לטמון ראשם בחול... או בכסף הרב שיש להם כנראה.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אני חייב לציין שיבואן לנדרובר (שגם תחת כנפיו ישכמה וכמה רכבי יוקרה מוגזמים), יודע לעשות את ההפרדה בין הלקוחות. הרבה פעמים ברכבים הישנים והזולים ניתן למצוא אצלו חלפים במחיר המתחרה בחו"ל (לפעמים לא,ולא הצלחתי לעלות על החוקיות), בעוד ברכבים החדשים/יקרים הוא קורע ללקוח את צורה.
משמע,
אין כאן שחיתות. יש כאן חזירות לשמה. וזה בגלל האופי של העם היושב בציון. בדיוק אותו עם שמרשה לעצמו לבקש 250,000 שח על רכב שטח בן עשור.
לגבי ירידה לגופו של כותב.
אולי חאלס?
להבא:
אילן הדר- בכיר בהייטק, מרוויח היטב, דעתן, קפדן, אח של ערי.
תומר הדר: אידיוט.
באשר למחירי החלפים: קודם כל אני אישית חושב שאני מבין גדול אבל אני תמיד משגר שאלה לבועז- האם כדאי לייבא כזה וכזה. עוד לא קרה שבועז לא ענה לי באריכות.
מעבר לזה- המחירים בישראל הם לרוב גבוהים מאוד וכתבתי על זה המון. אני אישית חושב שהאדם הסביר לא צריך לרכוש חלקי חילוף בישראל בלי לעשות מחקר שוק. לפעמים בישראל זול אבל לרוב לא. אני לא יכול לכופף את היד של מי שמיבא חלפים ולהכריח אותו למכור בזול אבל אני כן יכול לא לרכוש ממנו. אני? בשביל מסנן שמן אני עובד קשה, שכנה שלי שקנתה רנגלר טורבו ("זה טורבו!!! זה ממש חסכוני, אופס נכנסתי עם הג'יפ בקיר של החניה, לעזאזל אתה חושב שוועד הבית ראו???") אין לה בעיה להיכנס למוסך מורשה ולשלם כמו נידון למוות. אז סבבה, שתהיה בריאה. מאנשים שקונים רנגלר טורבו ו WK2 עם ג'אנט 18 היבואן מתפרנס והשוק גדול ויש מקום לכולם, גם לחובבים שרוצים רנגלר 392 וגם לשכנה שלי האהבלה שקנתה רכב שטח טורבו. אבל לא לשכוח שהשוק חופשי - אני אישית מתקן, מטפל ומחליף כמו כולם ואני פשוט לא מסוגל לזכור פעם אחת בה אני נכנסתי לחנות חלפים או מוסך שעליו מתנוסס סמל של JEEP ואומר "אני רוצה לקנות את זה". באמת לא זכור לי. ואני קונה המון חלקים. זה שוק חופשי, אני מנצל את זכותי כצרכן. אני מניח שהשיקולים של היבואן הם לא להחזיק חלקים לג'יפ ישן, שכירות, משלוח, וואטאבר, לא עסק שלי ולא מעניין לי את התחת. מעניין אותי הכיס שלי, לוקינג אאוט פור נאמבר וואן. אז אני קונה ממי שזול.
נשרף לנו לפני חצי שנה מתג האורות בדיפנדר של העבודה - מי שמכיר זאת מחלה ידועה שלא תיקנו אותה רשמית בחברה למרות שיכלו לפחות לא בשנת הדגם שלי - 2005, עניין של היעדר ממסרים...
ביקשתי מקצין הרכב להכניס את הרכב למוסך או לכל הפחות לרכוש לי מתג ואני אחליף, זאת עבודה של 10 דקות. העניין התעקב והרכב סמי מושבת, הצעתי לו שאני כבר ארכוש מתג תחליפי מג'קי ושהעבודה תחזיר לי, הוא קפץ על ההצעה בשמחה רבה... מתח תחליפי אצל ג'קי - 150 שקל כולל מעמ. בדיעבד הסתבר לי מעובד אחר שהסיבה להתעקבות הייתה שהצעת המחיר מהמזרח עמדה על כ-2000 שקל (כולל עבודה)... משעשע. המחיר למתג מקורי מחול עד הדלת הוא בערך 250 שקל ואני אולי קצת מגזים.
אלו לא חדשות.
מרבית היבואנים, ובוודאי הקטנים ובדגש על אלו שמספקים עבודה לציי רכב גדולים/ ממשלתיים מתמחרים גבוהה. אפילו מאוד.
לשמחתנו כיום יש מסלולים עוקפים.
העולם הוא כפר גלובאלי אחד. האינטרנט וחברות מקוונות יחד עם שרותי משלוח יעילים מאפשרים לקנות הכול ולרוב הרבה יותר בזול.
יש גם מבחר חנויות מתמחות וחלפים תחליפיים במגוון איכויות.
אנחנו בכללי טסים הרבה ומביאים מזוודות של חלפים.
אין שום מגבלה ליבוא חלפים מקוריים מכל הסוגים.
חלפים תחליפיים ניתן ליבא לפי צו היבוא האישי כמעט בלי מגבלה למעט נבזות מטעם המשלחים הגדולים שעושות על מי שלא מתמצא סיבוב מכוער.
רובנו כאן מטפלים לבד בכלים לפחות בדרגי הטיפול הבסיסיים ועובדים עם מוסכים מתמחים או כלליים לא מורשים.
אנחנו יודעים מימיננו ומשמאלנו ויודעים שגם המדינה עצמה לעיתים מזומנות חזירה ומקשה על החיים אבל לא הכול שחור והעובדה היא שצפוף פה ואף אחד לא ממהר לעזוב את המדינה כי בסה״כ בעולם הגדול לא יותר טוב.
בוודאי למי שנמצא כמונו במעמד היותר מפונק ושבע.
אז במקום לקטר ולילל תשתפו במידע מועיל ונעים אל התחביב המשותף.
שתפו במקורות רכישה וערוצי יבוא איכותיים ותנו להנות ולא לשמוע פה בכינות על המדינה.
תזכרו כמה בסופו של יום טוב לכם כאן למרות שלא מושלם.
אילן,
עדיין יש לך כאן חברים.
רוב מי שנמצא כאן עושה לבד, מתייעץ, נעזר, מייבא ומוצא דרכים טובות יותר לשרת את התחביב.
אורך השרשור בלי שמדובר על מקרר עם סוללת גיבוי עצמאית אטומית עם חלקיקי נוטרינו שצריך למדוד אותם עם ציוד מיוחד וביום בהיר,
רק מעידה על כך שנושא העלויות מטריד את כולנו.
קריאות למרד אזרחי שמורות לדרור ברלי....
רובנו הגבנו בגלל דרך ההצגה של הדברים.
המשך יום טוב.
מחיר של חלק בסוכנות יגואר יהיה שונה ממחרו של אותו חלק במוסך פורד ויהיה שונה ממחירו של אותו חלק בחנות חלפים עצמאית שונה ממחירו של אותו חלק בחנות אונליין. זה נכון כאן וגם מעבר לים.
ניסית להשיג את החלק בחנות אונליין בארץ? או בחנות חלפים עצמאית? מעניין מה ההפרש.
זו הסיבה שמחיר של רכב יוקרה מתרסק תוך מעט שנים. אין ליבואן הרשמי שום עניין למכור חלקים בזול. זה עסק שצריך להרוויח והרבה על המכוניות האלה כדי שיוכל להיות תחרותי במכוניות הזולת. נראה לי שזה ברור וטריוויאלי אבל כנראה צריך בכל זאת לכתוב את המובן מאליו.
כאמור- יקר פה. אבל לא הכל כל כך יקר. היה לי חבר שהתעקש לבדוק מחירי בגדים בכיכר המדינה ואז לקנות בגדים בשוק בראש העין. זה נתן לו תחושה שהוא דופק את המערכת, כאשר בסך הכל הוא קנה איפה שהיה המקום הנכון עבורו וההשוואה לכיכר המדינה היתה רק בשביל ההרגשה. אז אין בעיה לקנות חלקי רכב בחנות אונליין ולהשוות למחיר בסוכנות של רכבי יוקרה בשביל ההרגשה הטובה. אבל עם יד על הלב.... מי שקונה חלפים במוסך של יגואר לא צריך להשוות מחירים. לא כי הוא טיפש. כי זה לא מעניין אותו. בכלל.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk