מצטער אתה מתחמק משאלה הכי חשובה,
האם מאושר על ידי משרד התחבורה?
האם הרכב מקבל רשיון לנסיעה גז/בנזין
זה מה שחשוב ולא כמה זה עולה או הייכן לתדלק
Printable View
מצטער אתה מתחמק משאלה הכי חשובה,
האם הרכב מקבל רשיון לנסיעה גז/בנזין
זה מה שחשוב ולא כמה זה עולה או הייכן לתדלק
מאיר ,אני לא מתחמק מתשובה. אבל מה שחשוב לך , לא מענין אותי כקליפת השום, ובטח לא בנושאי אישורים. אתה רשאי לחפש אותם כשאני אסע על גז. כשתמצא , פרסם בפורום, אולי אתענין בזה בעתיד. התרגלנו בארץ הזאת לתקוע נוד לאחר קבלת אישור מפקידון שקיבל משרה פוליטית. 90% מהג'יפ שלי לא קיבל אישור, אז מה ? זה מה שמעסיק אותי ? אישור למערכת הגז???
חיים חס וחלילה בשעת תאונה רצינית שאני לא מאחל לאף אחד ,
יבדקו לך את הרכב שנראה גם ככה מוזר ואתה לא יודע מה הם יכולים להפיל עלייך,
הם יכולים לומר שזה נייטרו שחיברת ולכן נסעת מהר , ועוד הרבה השערות כאלה.
חוץ מזה שגם בוחני תנועה יכולים לא לאהוב את הרעיון.
בעיקרון רצוי שדברים כאלו שהם יחסית שינויים גדולים יהיו חוקיים ולא יהוו בעיה כלשהיא , כמו המנוע שלך למשל גם הוא לא מסוכן וכו' אתה לדעתי עושה טעות,
והטעות הראשונה שלך היא שאתה רושם את זה על גבי דפי הפורום.
אני לא רשמתי את מה שרשמתי בשביל לפגוע או להעליב , יש לך ג'יפ מדוגם לדעתי וכל הכבוד לך זו פשוט דעתי האישית ואני חושב
שיש עוד אנשים שחושבים כמוני.
חיים שלום.
נושא החוקיות מעסיק חלק מהציבור יותר וחלק פחות.
מה שברור שכמות ה"מצטרפים" תגדל משמעותית להתקנה תיקנית!
חיים, בזמן תאונה, גם אם אתה לא אשם, אתה תימצא אשם. למה כי יעלו על השינוי הכי קטן שעשית והוא לא מאושר כחוק ואז גם אין תוקף לביטוח שיש לך.
והעו"ד הצמוד שלך אולי יצליח לסדר לך הסדר תשלומים על הפיצויים שתצטרך לשלם אח"כ.
חיים,
דעתי בנושא האישורים היא בדיוק כדעתך, א ב ל התשובה לשאלה הבאה:
יכולה להיות "כן" או "לא".ציטוט:
יש לא מעט אנשים שחשוב להם האישור (למרות שלדעך ולדעת רבים נוספים הוא לא חשוב!).
אביגדור
ואם תרצה שאנהל את תרבות הדיון שלי ברמה המתבקשת אוכל לעשות זאת בלי בעיה ,
בנתיים בוא נשתדל לנהל זאת ברמה תרבותית.
זה שאתה תסע על גז ואני אחפש אותך בפורום סבבה לך.
זה שאתה כותב שהאישורים בדרך?? בדרך לאיפה? למי והייכן?
אתה מטעה ביודעין את האנשים,
מה שווה לשים מערכת ב 4000 ש"ח בלי אישורים או ב 7000 ש"ח עם אישור תנועה על הכביש??!! לי לפחות התשובה ברורה.
למען הסר ספק מחר בבוקר ח"וח תקרה תאונה ,הרכב יעלה באש כתוצאה מהתקנת הגז כל מי שיפגע ברכב יקבל כסף מקרנית שתתבע בתורה את בעל הרכב.
אז אם זה מעניין אותך כקליפת השום זה עניינך הפרטי בלבד.
אבל לשכנע חברים פה בלי להסביר להם בפרוטרוט מה הסיכונים בכך זה כבר סרט אחר.
מבטיח לך כי תביא אישור כחוק אני הראשון בתור
ציטוט:
למען הסר ספק מחר בבוקר ח"וח תקרה תאונה ,הרכב יעלה באש כתוצאה מהתקנת הגז כל מי שיפגע ברכב יקבל כסף מקרנית שתתבע בתורה את בעל הרכב.
מה קורה אם בדרך לטיול הג'יפ נפגע בתאונה והגזייה בפק"ל קפה מתפוצצת ?
הדגמה חיה לאפקט של פיצוץ כזה הייתה לנו לפני שבועיים בטיול - זה לא נעים ובהחלט מסוגל לחרוך את הנוסעים ברכב.
האם יש הגבלה בחוק לגודל הגזייה שמותר לשאת ברכב לצורך בישול בשטח ?
אני לא ציני ! אני שואל ברצינות !
אוף, שמישהו יערוך לי את התגובה...
כעקרון לא קורה כלום.
רכב עם מע' גז לא תקנית = אין רשיון רכב ואין ביטוח = אתה משלם.
רכב עם אמגזית שהתפוצצה = במקרה הגרוע אתה אדיוט :twisted: או רשלן= אדיוטיזם או רשלנות לא מבטלים את רשיון הרכב והביטוח.
איזה מיכל מותר? זו שאלה קצת טריקית. העקרון קובע כי סיכון שאם הייתה יודעת עליו חברת הביטוח כאשר ערכה את הביטוח, הייתה נמנעת - במידה גבוהה של סבירות- מלערוך את הביטוח, אינו סיכון שמכוסה על ידי הפוליסה, אבל כדי להניח את דעתך העניין מסובך אפילו יותר, ולמעשה קשה לי לראות מצב בו חברת הביטוח לא תשלם, אלא אם הובלת גז בשכר או שהכנסת את עצמך לסיכון לא סביר - תוך שאתה מודע/מתכוון לנטילת הסיכון הלא סביר הנ"ל.
סליחה מראש,
עמי
מאיר:
יש הנחת מוצא סמויה מאחורי כל האתר הזה שנקרא ג'יפולוג - לפחות מבחינתי.
הנחה: הגולש הוא אדם חופשי, חושב, ואחראי למעשיו.
אני נותן לכל גולש וגולש את הכבוד, ומניח שהוא לא אידיוט. אני מניח שהוא אחראי מספיק לבדוק את כל מה שהוא חושב שחשוב והחליט להוציא כסף (4000 או 7000 ש"ח) אחרי מינימום של מחקר ומחשבה. בנושא זה ובכל נושא אחר, עם רמות אפור חוקיות כאלו ואחרות. ואם לא, זבש"ו.
בינתיים כל השרשור הזה הוא תיאורטי, חיים עדיין בודק ומרכיב. אם וכאשר משהו רציני יצא מהסיפור, כל אחד יחליט בעצמו מה הוא עושה עם המידע שחיים מספק פה. אתה תחליט אם אתה מוכן לבטח אותם, ועמי יחליט אם הוא מוכן לייצג אותם אחרי שיתפוצצו. הבננו כבר לפני 80 הודעות שיש בעייתיות עם נושא הרישוי של מערכות גז, נו יופי. נעבור הלאה. בוא לא ניתן למדינת הפקידונים שלנו לדכא כל חלקה טובה של יצירתיות, אכפתיות, רצון טוב, יוזמה. כי אחרת באמת חבל על 7.99$ שעולה להחזיק את ג'יפולוג כל חודש, בוא נסגור את הבסטה עכשיו.
* ועדיין, מזל טוב מדינה אהובה ליום הולדתך ה56!
מערכת הגז נוסעת אבל טרם נבדקה לקבלת חוות דעת מושתת נסיון. אישורים למינהם לא התבקשו ,אין ממי לבקש, ואף אחד לא יודע מה לבקש, כולל משרד התחבורה. מי שעבר את גיל ההתבגרות{בערך 16} יכול לבדוק בעצמו במקום לצפות שיאכילו אותו בתשובות, רק מפני שהוא ביקש.מי שרוצה להתקין מערכת יקבל כתובת בבוא היום, כי עתה מוקדם עקב חוסר תחנות תידלוק, ומי שרוצה לתדלק בבנזין יוכל לקבל ממני כתובת של תחנת דלק. ורק לסיום,תכניסו לכם טוב טוב לראש שבנזין מסוכן פי אלף במקרה של דליקה. וזה מוכח כל יום מחדש.
אין לנו חילוקי דעות בנושאהבנזין תתפלא!!
דווקא אני מת לעבור לזג יש לי שני רכבי בנזין ובדקתי את הנושא,
חברת גיגז מציעה ערכב כוללת מיכל רישוי כולל משרד התחבורה ב7000 ש"ח אלא מה נראים לי מה זה לא מקצוענים אנשי המכירות שלהם שממש לא המשכתי לקטע הטכני
הבחור ניסה לשכנע אותי כי המנוע של הצירוקי והגרנד זה אותו הדבר נו ניחא
וכרגע "יש להם בעיה עם הסופות" בגלל שזה יצרן ישראלי!!!!
בקיצור אמרתי לו שיהיה לו פיתרון לשני הרכבים שלי שיחזור אלי
מאיר, 7000 ש"ח זה כולל מע"מ או לפני?
הממ לא יודע עבורי זה לא כל כך משנה מניח כולל
טוב השעה מאוחרת קראתי את כל השירשור ולא הגעתי למסקנות מה גם שהתגובה האחרונה מאפריל.
כרגע לפני קנית בלייזר 5.7 עם צריכת דלק לא שפויה למרות שעכשיו ירדתי מCJ, חלק מהשיקול היה אפשרות התקנת המערכת(פרט לזה שאני חולה על הצורה של הבלייזר) שתתרום את חלקה בכל מה שקשור לנסיעה היום יומית וגם לטיולים ואילו הבנזין ישמש רק בזמן שיגמר מיכל הגז לנסיעה לתחנת תדלוק כזאת או אחרת (לא משנה לי) לפי מה שהבנתי מהשרשור אין הפסד/ירידה משמעותית בביצועי המנוע.
בקיצור מה שאני שואל זה האם יש חוו"ד סופי ,היכן אפשר להתקין את המערכת ומה המחיר הסופי.
מודה מראש על התשובות ולילה טוב.
שרון
אם הרכב שלך מעל שנת 2000 עם תקן יורו 3-4 ,יש אישורים ולא המתןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןציטוט:
נכתב במקור על ידי pachul
כניראה שלא הובנתי לא כלכך מעניין אותי כרגע האישורים ואני לא מדבר על רכב מודל 200 ומעלה.
תודה ומחכה לתשובה שרון.
אני אומנם חדש באתר אבל גם אני אשמח לרכוש מערכת במחיר הזה.
חברים יקרים!
לאחר שקראתי את כל מה שכתבתם כאן איש מיכם לא יודע בדיוק איך המערכת הזו פועלת ולכן אני אסביר בקצרה.
מיכל גפ"מ מותקן בחלקה האחרוי של המכונית בדר"כ או בצורה של בייגלה או בצורה של קפסולה. המיכל מכיל גז במצב נוזלי כמו במיכלים הבייתיים. במיכל מותקן MULTY-VALVE זהו שסתום הכולל גם יחידת מצוף ומנגנון בטיחותי המונע דליפת הגפ"מ בעת התהפכות או תאונה. זו הסיבה שאסור בתכלית האיסור להשתמש במיכלים בייתיים אבל לא רק זו הסיבה יש לכך סיבה נוספת.
המיכלים הבייתיים מכילים נוזל ובחלק העליון של המיכל יש אד אנחנו משתמשים בבישול הביתי באד והיות והגפ"מ רותח בטמפרטורת הסביבה מובטח לנו אספקת גז רציפה מהמיכל. במכוניות העסק שונה, מהמיכל המותקן ברכב הגפ"מ עובר בצורה של נוזל עד לברז סולונואיד ומשם למאייד המאייד פועל על חום המים של הרכב מאייד את הנוזל למצב של גז, זו הסיבה שבבוקר כשהרכב קר הוא חייב להתחיל את הנסיעה באמצעות בנזין ורק לאחר שחום המים הגיע לטמפרטורה מסויימת הרכב עובר להנעה בגז. מהמאייד יש המשך וכאן זה כבר תלוי אם הרכב מוזרק או לא, אין חובה להתקין מערכת הזרקת גז ניתן להתקין מערכת הפועלת בדומה לקרבורטור גם על רכב מוזרק וזה מוזיל את הערכה באופן מהותי. אך אם סעפת היניקה עשויה פלסטיק אין מנוס וחייבים להתקין מערכת הזרקת גז.
לכל החולמים להתקין מערכת כזו אני חייב לבשר לכם שתהיה לכם בשלב זה בעיה ברישוי הרכב כוון שגם אם הצלחתם לייבא את הערכה ולהכניס אותה לארץ מבלי שמישהו יגלה זאת לא תקבלו אישור מוסך להתקנה של הערכה.
כל מוסך שמתקין את הערכות הללו מקבל אישור לייבור הסוג הספציפי של הערכה ממכון התקנים וכן אישור המסמיך אותו לבצע את ההתקנות. תהליך ההתקנה מלווה ע"י מכון התקנים כשבסופו ניתן אישור המכון ואז הרכב ניגש לעמדה 1 במשרד הרישוי ומקבל רישוי כאשר ברישיון הרכב מצויין הגפ"מ.
ניתן להביא קיטים בעלויות מגוחכות משהו בסדר גודל של 300-500 דולר לערכה אבל כל ערכה חייבת אישור עמידה בתקן ECER67 וזה אין לכולם לסינים למשל אין את האישור הזה וגם לא לטיוואן . את האישור יש להולנדים לאיטלקים לארה"ב. יש ערכות בהודו ובסין בעלויות שהשערות יעמדו לכם אבל לא תוכלו להביא אותם ולהתקין באופן חוקי כי אין להם את האישור הנכסף.
אתם צריכים להבין שמעבר לעלות הערכה ולעלות ההתקנה מכון התקנים והמדינה המזורגגת שלנו גוזרים קופון , קופון שאנחנו צריכים לשלם במקום שיפעלו כאן כמו בכל המדינות הנאורות בהם הערכות לעיתים פטורות ממיסים והמתקין אותם מקבל הנחה שנתית בטסט כוון שרכבו הופך להיות אקולוגי יותר, אז שלא ימכרו לכם כל חברי הכנסת והשרים לאיכות הסביבה כל מני סיפורים כי כל הנושא הזה של איכות הסביבה הוא בידיים שלנו אבל איש אינו עושה דבר וכולם בוכים שכבר מאוחר (משירו של אריאל זילבר).
לגבי תידלוק: יש כבר מעל 5 תחנות תדלוק , בהרצליה בכפר חבד ובמקומות נוספים כולל בצפון הן תחנות לא חוקיות אבל הן עובדות וניתן לתדלק ותחנות אלה יצוצו להן כפטריות בשנה הקרובה כי הרווח גדול ואין אפשרות ממשית לאכוף את הנושא בדיוק כמו שלא אוכפים את נושא הסולר המוזל היתרון בתחנות אלה הוא שהן אינן מזהמות את הסביבה כמו תחנות הסולר כוון שהגפ"מ לא מחלחל לאדמה וגומר לנו את מי התהום, הוא פשוט מתאדה לאוויר.
אגב הלחץ במיכל זהה ללחץ של המיכלים הביתיים לא דוחסים את הגפ"מ .
במדינת ישראל יש כלי רכב מונעים בגפ"מ מעל 30 שנה - קוראים להם מלגזות, כפי שידוע לכם מלגזה אינה רכב היא מכונה ולכן כל הרישוי שלה שונה אבל המנוע שלה לא שונה מכל מנוע, אלא שבמלגזות העסק הרבה יותר פשוט ושם משתמשים במיכל שנראה כמו המיכל הביתי הרגיל מיכל שניתן למילוי חוזר אבל ההבדל הוא שמלגזה לא נוסעת 150 קמ"ש ולא זכור לי מתי בפעם האחרונה הייתה תאונה של מלגזה במלגזה.
בקיצור חברה אני לא ממליץ לגשת ולבצע כרגע את ההסבות תנו לאחרים להתגלח ראשונים המחירים יירדו ומהר ויירדו לרצפה ברגע שהנושא יתפוס קצת תאוצה.
גם המיסים על הערכות עם הלחץ הנכון מצד הירוקים יירד ואם יהיו לנו פעם חברי כנסת נורמליים גם הנושא של הרישוי והנחה בטסט יכנסו לתוקף ואז כולנו ננשום לרווחה גם אוויר נקי וגם קצת בכיס.
זהו חבר'ה!
למי שיש שאלות אני כאן .
אני יודע שכבר טחנו את הנושא הזה אבל זו נקודה חשובה שראוי להדגיש אותה פעם אחר פעם, בטח בפורום מקצועי ורציני.
unix צודק לחלוטין. היהירות הזו של "החוק לא מעניין אותי" היא בומרנג אכזרי במיוחד. יצא לי בעוונותי להיות בצד של חברות הביטוח , ואני יכול לומר לך שאין דבר שהן אוהבות יותר ויודעות יותר מלומר "שימוש חורג".
אנשים לא מבינים שביטוח זה דבר חוזי.
כשאתה עושה עם חברת ביטוח חוזה לביטוח רכב אתה משלם את הפרמיה המתאימה למה שרשום ברשיון הרכב.
אם אתה נוסע ברכב מסוג אחר ממה שכתוב ברשיון, אז סימן שהחוזה הביטוחי ביניכם כלל לא השתכלל, שכן אתה שילמת פרמיה על משהו אחר לחלוטין.
במקרה כזה חברת הביטוח לא חייבת לך כלום, עשית איתה חוזה ולא עמדת בו. הפרת אותו הפרה יסודית ומהותית ובמקרה של תאונה (בתי הקברות מלאים באנשים "שלהם זה לא יקרה" ) לך תחפש עו"ד שידבר כמו לוליין אבל יביא אפס תוצאות.
מה שבולדוג כתב על קרנית לא רק נכון , אלא גם קורה !!!!
יום יום, בבתי המשפט בישראל, אנשים "חכמים" שזילזלו בבוחני התנועה ובפקידונים נעמדים על הרגליים האחוריות שלהם כדי להסביר "למה מדוע ואיך" אבל זה לא עוזר להם. הם יוצאים מאולם בית המשפט בלי מכנסיים, ומדובר על סכומים שבקלות מגיעים למאות אלפי שקלים צפונה !!!
לנסוע על אוטו כזה זה כמו לקחת עוד משכנתא, עם ריבית נמוכה אמנם, אבל עם מועד פירעון לא ידוע שסכומו בלתי משוער- היית לוקח כזו משכנתא ? לא היית מעדיף להשאיר משהו לילדים ?
לכל הג'יפיים המכובדים המעוניינים והמתעניינים ניתן למצוא חומר רב בתחום הן חומר טכני והן חומר בנושא ההסבה בכתובת הנ"ל:
www.lpg-energy.co.il
נתראה שם, :)
אתה מוזמן להכנס לכתובת הבאה www.lpg-energy.co.il , אני מאמין שתמצא שם את מבוקשך.
תהנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי סמוראי 92
לאחר שעבר הרבה זמן מהשירשור הזה ואולי גם כמה דברים התקדמו במישרד הרישוי לגבי הסבות לגז וכבר יש יותר תחנות לתדלוק בגז... מה קורה עם המערכת שדוברה כאן??
מה קורה עם המערכות בכלל?? יש כבר מידע האם זה טוב או לא? יתרונות וחסרונות מאנשים שהסבו לגז??
מה העלויות היום של הגז ושל המערכות עצמן??
שלום לכולם....
עד לפני חודשיים נהגתי GMC יוקון שמותקנת בו מערכת גז...
הנסיעה של הרכב בכביש ללא שינוי שניתן להרגיש לגבי נסיעה בשטח עדיף לעבור לבנזין .
מערכת הגז גם זקוקה לטיפול וניקוי אחת לשנה ... במיכל הבנזין חייב להיות מינימום רבע מיכל ...
הרכב לא מניע על גז הוא מונע על ידי בנזין ועובר אוטומט לגז שאת זה ניתן לראות בנורה הירוקה שמותקנת .
תחנות גז שאני מודעת להן נמצאות בחיפה, נצרת , דרום תל אביב וביציאה מעפולה לכיוון כביש הסרגל.
לכל מי שיש מערכות הזעקה , איתורן, מערכות שמע חזקות לוודא בהתקנה של הגז שזה לא גורם לבריחת מתח מהמצבר מנסיון שזה קורה זה דופק את כל מערכת החשמל ברכב ואת המצבר עצמו.
תחנות הגז בארץ מתרבות יש הרבה תחנות פרטיות ...ההתקנה עלתה לבעל הרכב 10000 ש"ח באזור דרום תל אביב לפי מה שידוע לי .
בהצלחה לכולם.......
אם כבר חוזרים לבחוש בדלי הצואה הזה ששמו גפ"ם, מומלץ שתקרא את דבריו של איציק בשרשור הזה.
אה... גם את זה.