-
3 קבצים מצורפים
תגובה להודעה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
נו..... מה נהיה? יש כבר תמונות מהבאגי לאחר הזזת המנוע ושאר ההשלמות? הרכב כבר באילת?
וואלה אין תמונות כי לא הייתי בסדנא מאז העידכון האחרון והרכב עדיין לא באילת. בכל אופן המנוע הוזז לאחור ובעצם דר' אברמוב סיים את העבודה כבר מזמן. עדיין לא לקחתי את הבאגי לאילת משתי סיבות.
הסיבה הראשונה היא שנתקלנו בבעיה לא צפויה והיא ג'אנטים מתאימים. בגלל הגודל של הזרועות הג'אנטים הסטאנדרטיים של הסופה לא מתאימים, לא מקדימה ולא מאחור.הבעיה היא בעיית אופסט שצריך להיות שלילי במקרה הזה. כבר מצאנו ג'אנטים מתאימים מבחינת חלוקת הברגים ואפילו כאלה שהתאימו לקדימה, ג'אנטים של מיצובישי אווטלנדר שסביון עזר הואיל בטובו להביא לסדנא אבל אני רוצה שכל הג'אנטים יהיו אותו דבר אז פסלנו את האפשרות הזאת, במקרה הכי גרוע אני אחרוט את הג'אנטים שיש לי ואשנה את מיקום הליבה. אז אנחנו בתהליך של חיפוש. בגלל שאני רחוק וארז עסוק אז התהליך לא ממש מתקדם. הסיבה השנייה היא הבעיה הראשונה שמטרידה כל חובב ספורט מוטורי והיא מקום לאכסן את הבייבי. את הבעיה הזאת פתרתי בשבועיים האחרונים, פשוט שברתי את אחד הקירות שמקיפים את החצר שלי ובניתי במקומו שער מתרומם. התוצאה לפניכם.
-
אהלן חנן
ברגע שתצטרך, עזרה, זוג ידיים, ריתוכים, ואפילו מקום רציני לעבודה, כולל מן הסתם כלים רציניים, בטווח 25 דקות ממך, תרגיש בנוח להרים טלפון
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
אהלן חנן
ברגע שתצטרך, עזרה, זוג ידיים, ריתוכים, ואפילו מקום רציני לעבודה, כולל מן הסתם כלים רציניים, בטווח 25 דקות ממך, תרגיש בנוח להרים טלפון
קובי
קובי תודה רבה אני בטוח שאצטרך עזרה.
בשלב זה אני צריך ג'אנטים, אז כל מי שיש לו רעיון וג'אנטים שהוא חושב שיכולים להתאים מוזמן פשוט לקחת ג'אנט לדוגמא ולהביא אותו לסדנא במושב חגור.
בגדול אנחנו צריכים ג'אנט עם חלוקת ברגים (5) של סופה בקוטר 15 או 16 ,ברזל או אלומיניום ואופסט שלילי כלומר ליבת הג'אנט קרובה כמה שיותר לגוף הרכב.
ודא"ג יש שם אחלה שמן זית. תגידו ש ...חנן שלח אתכם ;););)
-
1 קבצים מצורפים
חנן שלום.
אני מאחל לך "הריון " כמה שיותר קצר ובלי כאבי צירים:D. אני גם מחכה בקוצר רוח לBABY שלך .
בקשר לבעיה הבלתי צפויה שלך אמת הייתי מת לעזור בעיקר מכוון שאתה בונה משהו בסגנון שאני הכי אוהד "dune buggy" אני גם מתכוון להתחיל בפרויקט בסוף השנה "אנשאללה" :twisted:.
אז אני רק יכול לציין לך מה עשיתי במקרה הזה כשנתקלתי בו לפני שנתיים (היה לי באגי עם זרועות אחוריות של VW T2 ואני הייתי אבל ממש הייתי חייב להתאים שמה ג'נטים 16" עם צמיגים 33" אז פשוט נאלצתי לקחת את הג'נטים למסגריה ושמה פרקו לי את החישוק הפנימי של הג'נט (ברזל במקרה שלי) וריתכו את זה יותר עמוק בתוך הג'נט (לכיוון הנאבה ) עם מרכוז...
ותאמין לי שרוב הזמן פחדתי מוובראציות ולא יודע מה יצוץ לי בקשר לחוזק של הג'נט עצמו אבל בסוף הסתבר שאין שום בעיה בלהזיז את זה עוד יותר לכיוון הנאבה בתנאי שכל העסק ירותך עם מרכוז....
אז מצדי בתור מישהו שכבר עבר מקרה זה אני מציע לך לפרק חישוק פנימי ולרתכו יותר עמוק בתוך הג'אנט (בטח עם מרכוז)... חוץ מזה אם נשמע לך כל העסק הזה מופרך ולא בכיוון ה"איגו" שלך.. אז פשוט תחרוט לך פלאטה מתאמת עגולה וסמטרית ופשוט תן לה את העובי שאתה צריך בכדי להרחיק את הג'נט מהנאבה ( זה במקרה אם אתה לא מוגבל מבחינת רוחב כללי) וגם אפשר לעשות בה קדחים שלא יפריעו לחוזק שלה (בתנאי לא לשנות את מרכז הכובד שלה מחשש של כח צנטרופוגלי לא מאוזן = וויברציות) וזה יתרום בלהוריד את משקלה ואתה בכלל לא תרגיש שהיא שמה ( יתרון של מבחר ג'נטים ללא צורך בלהתעסק עם עם החישוק הפנימי) אתה גם יכול לעשות באותה פלאטה קדחים \הברגות לג'נטים עם חלוקה שונה ( במקרה שרצית לשדרג \לשנות את הג'נטים שכבר יש לך אתה לא תהיה מוגבל אתה רק תפרק ברגים \ קיג'ונים ומרכיב אחרים בחלוקה שכבר הכנת לפני כן)...
מצורפת תמונה של באגי שהייתה לי לפני ארבע שנים שגם היה לי את אותו מצב ושמה פשוט ריתכתי את הג'נט של הטרנספורטר על הג'נט 16" תאמין לי אני עשיתי את זה בלי שום מכונה מיוחדת ( רק עם מדידות שסובבו לי את העניים) ויצא לי בסופו של דבר מין דבל ג'נט אבל בלי שום רעידה נזכרת או תקלת חוזק אבל בטח אני לא ממליץ לך לרתך דבל ג'נט:rolleyes:!!
בהצלחה במה שלא תבחר... אם עד סוף השנה לא תספיק לסיים את הבאגי :Dאני יכול להלוות לך את החיפושית 4X4 שלי שתעשה קצת חיים שמה בדרום.
לילה טוב.
וסים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
waseem
נאלצתי לקחת את הג'נטים למסגריה ושמה פרקו לי את החישוק הפנימי של הג'נט (ברזל במקרה שלי) וריתכו את זה יותר עמוק בתוך הג'נט (לכיוון הנאבה ) עם מרכוז... וסים
אהלן וסים
כנראה שזה מה שנצטרך לעשות בסופו של דבר.
אני מעדיף כמובן ג'אנטים ללא שינויים אבל אם אין ברירה אז זה מה שנעשה.
בקשר לספייסרים, גם זאת אפשרות אבל במקרה של רכב מרוץ זו אפשרות לא טובה כיוון שזה עוד חלקים זזים שיכולים לצאת מאיזון, לעוף או אפילו ללכת לאיבוד כך שזו לא אופציה מבחינתי.
תודה בכל מקרה על העצות והרצון לעזור.
-
ואסים, איפה המסגריה בה ביצעת את העבודה הזו של הוצאת הליבה ומיקומה מחדש ?
אפשר גם בה"פ, אם זה לא לשרשור הזה.
אמיר.
-
חנן,
ספייסרים לא אסורים ע"פ תקנון ה- FIA? אתה מכוון לשם, לא?
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kobiarava
חנן,
ספייסרים לא אסורים ע"פ תקנון ה- FIA? אתה מכוון לשם, לא? קובי
יכול להיות ,לא זוכר אבל בכל מקרה אני לא מתכוון לשים אז זה לא משנה. המחשבה הזאת עברה לי בראש אני חושב שאתה צודק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ואסים, איפה המסגריה בה ביצעת את העבודה הזו של הוצאת הליבה ומיקומה מחדש ?
אפשר גם בה"פ, אם זה לא לשרשור הזה.
אמיר.
שלום אמיר... במקרה שלי לפני שנתיים שלחתי את הג'נטים למסגריה בשכם (אני לא בטוח אם המסגריה עדיין מתפקדת ... :-?אולי במקרה הופגזה!!!). אבל אל דאגה אמיר במקרה הכי רע תאמין לי אתה עם בסיס טוב בריתוך וחישובים יכול לבציע לבד ( תאמין לי אנחנו רק מעצמים דברים מסתם) אין בעולם משהו שהו בלתי אפשרי , עם קצת נחישות וכלים מתאמים אתה יכול על הכל , כח את זה בתור חומר למחשבה!!!
ואם בכל מקרה אין לך כוח\ עצבים לדברים מהסוג הזה תצור איתי קשר ואני מתחייב לעשות לך את זה בחינם ... אני גר באיזור ואדי עארה ליד קיבוץ ברקאי!!!
בהצלחה!
וסים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
יכול להיות ,לא זוכר אבל בכל מקרה אני לא מתכוון לשים אז זה לא משנה. המחשבה הזאת עברה לי בראש אני חושב שאתה צודק.
חנן יא חנן:rolleyes: ... אני מרגיש שה"אלמנט" הכי משפיע על ההחלטות שלך הוא במקרה גם אותו אלמנט שמשפיע עלי הכי הרבה בהחלטות שלי (כמובן ה"אלמנט" = ₪ או $):D!
בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה רבה בכל הנוגע לפרוייקט שלך!
אני גם מציע לך אותה הצעה שהצעתי לאמיר ... אם יש לך גישה וזמן פנוי תביא לי את הג'נטים עם המידות שאתה צריך ואני מתחייב לעשות לך בחינם! (עם אחריות);)
וסים
-
ואסים יא ואסים תיסלם אלק ;)
ולמי שלא הבין...ואסים תודה רבה.
-
2 קבצים מצורפים
[quote=הצפרדע;235938]נו..... מה נהיה? יש כבר תמונות מהבאגי לאחר הזזת המנוע quote]
ובכן העברנו את המנוע לאחור ועכשיו זה נראה בסדר גמור. מתקבלת זוית אופקית של כ 5-7 מעלות. הפלאנג' של הגיר נמצא אופקית כ 10 ס"מ קדימה לפלאנג' של הזרוע.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1235918997
http://www.jeepolog.com/forums/attac...4&d=1235918997
-
שתי שאלות / הערות / הארות -
1. מה מטרת הזוית האופקית של המנוע והגיר והאם אתה בטוח שמערכת השימון תעבוד כמו שצריך?
2. האם יש חובה למקם את המנוע והגיר בצורה כזו שנוצרת זוית קדימה-אחורה בציריות?
זה אחד הדברים שמייצרים המון חום וגורמים לבלאי מואץ מאוד.
אם הזוית היא 2 מעלות ומטה אני מניח שאתה עוד יחסית בסיידר אבל נראה מהתמונה שהזוית יותר גבוהה.
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי אלמגור
שתי שאלות / הערות / הארות -
1. מה מטרת הזוית האופקית של המנוע והגיר והאם אתה בטוח שמערכת השימון תעבוד כמו שצריך?
2. האם יש חובה למקם את המנוע והגיר בצורה כזו שנוצרת זוית קדימה-אחורה בציריות?
זה אחד הדברים שמייצרים המון חום וגורמים לבלאי מואץ מאוד.
אם הזוית היא 2 מעלות ומטה אני מניח שאתה עוד יחסית בסיידר אבל נראה מהתמונה שהזוית יותר גבוהה.
מוטי
אהלן מוטי אין מטרה , עדיף כמה שפחות. הזוית נובעת מאילוצי מבנה. מצד אחד אתה רוצה זוית קטנה ככל הניתן ומצד שני אתה לא רוצה שהמנוע יהיה רחוק מדיי אחורה כיוון שאז אתה מקבל משקל עודף בירכתיי הכלי מה שמפר את יחס המשקל קדימה אחורה. השימון של הCV נוצר על ידי גריז שנמצא בתוכם ולא יכול לצאת. המיסבים האלו אמורים לעבוד עד זוית של 25 מעלות כך שלא אמורה להיות בעיה. בתכנון המקורי שלי המנוע היה אמור להיות קדימה יותר והגיר היה צריך להיות צמוד לקיר האש אבל אחרי ששמתי את הכל במקום הזוית הייתה גדולה מדיי ולכן החלטתי להזיז את המנוע לאחור. בשום מקרה אין לתכנן כך שיציאת הגיר תהיה אחורה מיציאת הגלגל כיוון שאז אם התרוממות הגלגל בסגירת מתלה הזוית האופקית תלך ותגדל בעוד שבמצב כמו שהוא עכשיו הזוית (האופקית) תלך ותקטן כמובן שהזוית האנכית תגדל מאד. ההבדלים במהלכי המתלים בין מה שאתה בונה לבין מה שאני בונה הם גדולים מאד. בעוד שאצלך מדובר במהלך של ס"מ בודדים , בבאגים מדובר בעשרות ס"מ 50 ואפילו 60.
-
חנן,
איך אתה הופך את כיוון הסיבוב וגורם לכך שהבאגי תיסע קדימה(הפוך ממצבו הרגיל של המנוע, שאמור למשוך אחורה)?
-
ברוך עד כמה שאני יודע זה כל הפואנטה בגירים שכאלו, טראנסאקסלים שבהם המנוע נמצא למעשה מאחורי הגיר. הם מסובבים את כיוון התנועה כמו שאנחנו רגילים אליו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
ברוך עד כמה שאני יודע זה כל הפואנטה בגירים שכאלו, טראנסאקסלים שבהם המנוע נמצא למעשה מאחורי הגיר. הם מסובבים את כיוון התנועה כמו שאנחנו רגילים אליו.
או. קי.
אני מקווה שאתה צודק...:cool:
אני לא מכיר את הגיר של הטרנספורטרים.
-
ברוך זה המצב הטבעי של הגיר הזה, כך היה מורכב ברכב המקורי. צריך להתאים לו מנוע שמסתובב בכיוון הנכון - כמו מנוע VW המקורי - ומנוע הסובארו הוא כזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
חנן,
איך אתה הופך את כיוון הסיבוב וגורם לכך שהבאגי תיסע קדימה(הפוך ממצבו הרגיל של המנוע, שאמור למשוך אחורה)?
בהמשך למה שכתב נמרוד, גם המנועים האמריקאיים הם כאלו.
אם אינני טועה רוב המנועים כולל כמובן VW, סובארו ואמריאיים למיניהם מסתובבים ימינה אם אתה עומד מול ה"פולים" . אם רוצים להשתמש בגיר כזה עם מנוע מרכזי אז צריך לעשות שינוי בגיר מה שלא עושים בדרך כלל ולכן בכל הבאגים שמשתמשים במנוע וגיר של סובארו המנוע יישב קדימה מהגיר כמו ברכב המקורי. גירים יעודיים למרוצים כמו "מנדאולה" אתה יכול לקבל בשתי ורסיות או מנוע אחורי אחורי או מנוע אחורי מרכזי.
-
רוב המנועים, לא כולם. ככל שאני זוכר, הונדה (אני חושב שכולם) ואלפא (לא כולם) מסתובבים הפוך.
אסף.
-
סדרה K של הונדה מסתובבת בכיוון ה"נורמלי", ואם אני לא טועה גם ה-F20C של ה-S2000 מסתובב "נורמלי".
מוטי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
בשלב זה אני צריך ג'אנטים, אז כל מי שיש לו רעיון וג'אנטים שהוא חושב שיכולים להתאים מוזמן פשוט לקחת ג'אנט לדוגמא ולהביא אותו לסדנא במושב חגור.
בגדול אנחנו צריכים ג'אנט עם חלוקת ברגים (5) של סופה בקוטר 15 או 16 ,ברזל או אלומיניום ואופסט שלילי כלומר ליבת הג'אנט קרובה כמה שיותר לגוף הרכב.
ודא"ג יש שם אחלה שמן זית. תגידו ש ...חנן שלח אתכם ;););)
טוב... גם הבעיה הזאת מאחורינו. בסופו של דבר הוחלט על ג'אנטים של סונומה שהחורים לברגים יקדחו בהם מחדש. כמו כן נאלצתי לעשות שינוי קטן בזרועות האחוריות (בקדמיות זה מתאים בול ). אבל מה שחשוב שאין צורך להשתמש בספייסרים או גוג'ונים ארוכים וזה דבר שהיה לי חשוב מאד להמנע ממנו.
תמונות בהמשך.
-
3 קבצים מצורפים
זה אמנם לקח "רק" שנה וחצי אבל אתמול סוף סוף העמדנו את הבאגי על ה"רגליים".
זה הזמן להודות לשני אנשים מוכשרים מאד, קודם כל לארנון שושני שבנה את השלדה והמתלים וגם לארז אברמוב שעזר לי להשלים את מערכת ההיגוי ועוד כמה מכלולים חשובים.
זהו, מכאן אני ממשיך לבד ויש לי רק עוד איזה מיליון דברים לעשות, אז קחו נשימה ארוכה כי זה הולך לקחת הרבה זמן.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1236193413
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1236193773
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1236193773
-
-
-
חנן, מזל טוב. הרכב מדהים.
אתה הולך לעבוד עליה באילת? כי אם כן אני יותר מאשמח לתרום זוג ידיים
-
-
חנן!
קודם כל ברחת לנו בלי להגיד שלום בשבת(נו נו נו נו נו)!!!!
הרכב נראה מדהים נקווה שתסיים אותו בחודשים הקרובים (לחרמון אילת ):p
תגיד האם שקלת את הרכב במצב הזה?
-
חנן תתחדש על הRolling Chassis, שלב השלד בבניין גמור, מזל טוב!
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dudibagi
חנן!
קודם כל ברחת לנו בלי להגיד שלום בשבת(נו נו נו נו נו)!!!!
הרכב נראה מדהים נקווה שתסיים אותו בחודשים הקרובים (לחרמון אילת ):p
תגיד האם שקלת את הרכב במצב הזה?
אהלן דודי , כן שקלתי אותו ויצא 860 ק"ג כללי, חרטום 314 ק"ג, ירכתיים 412 ק"ג.
אין סיכוי שהוא יהיה מוכן לחרמון אילת הקרוב אבל אם הוא יהיה גמור בתוך שנה, אני אהיה מרוצה.
תודה לכולם על הברכות, הרכב עדיין לא באילת אבל כמובן שכל העבודות יבוצעו כאן בבית והדרומיים יוזמנו לשים יד אז OFF ROAD ו קובי ,,,צפו לטלפון :).
הנה תמונות של השקילה.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1238649822
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1238649822