עוד 3 תמונות ...
Printable View
עוד 3 תמונות ...
הצבע זהה, השנתון דומה, אבל זה ווסטפליה, דיגום פחות מוצלח (לדעתי) ופחות עמיד (לדעת הזמן), אבל הרבה הרבה יותר נפוץ ולכן קל לתחזוקה.
ותודה על התמונות..
אסף.
מה שראיתי היה דומה מאד לתמונות שהועלו, ראיתי אותו פעם אחת באזור, אם הוא יחזור ניצור קשר.
לגבי הגריז,
גריז ליתיום שכתוב עליו שמתאים לשימוש WEEL BEARING מתאים?
אם היצרן אומר גריז מיסבים, אז זה זה. אבל בד"כ הוא לא מתאים בתור גריז לציריות (כשנדרש גריז מיוחד לציריות). בלנדרובר יש גם גריז מיוחד, חצי נוזלי, שהוא בכלל משהו אחר.
אסף.
לא עדכנתי, אבל התקדמתי.
זה התחיל בזה שלקראת החזרה לכביש רציתי לבדוק שכל מערכת החשמל עובדת- תאורה, צופר, דברים כאלו - מה שבודקים בטסט.
אז זה התחיל בזה שמצאתי שלא הכל עובד. קצת חפרתי במערכת, התחלתי לפרק את הלוח שעונים, להסיר כמה אילתורים קטנים (לא יותר מדי), לבודד מחדש חוטים עם האיזולירבנד הנוזלי...
אבל הרצפה מלוכלכת, ולא נוח לעבוד... נו, דבר אחד הוביל לאחר, ותוך מעט מאוד זמן מצאתי את עצמי עם דשבורד מפורק, שטיחים בחוץ, מושבים בחוץ, רצפה שטופה, כל הפלסטיקים נקיים...
אז קודם כל - מפתיע עד כמה הכל במצב מצויין. הדשבורד כמו חדש, בלי סדק או קרע. ממש כאב לי להגדיל את החור של הרדיו בשביל רדיו מודרני.
הפנסים עצמם דרשו ליטוש של המגעים, ניקוי אינטנסיבי בכמה מקומות, והרכבה של פלסטיקים שנפלו במהלך השנים.
בסופו של סוף השבוע הכל מותקן חזרה במקום, נקי ומסודר, כולל הרדיו החדש, קופסת בלוטות', המסך של המצלמת רוורס, ובעיקר (וחשוב מכל) - כל הפנסים עובדים, וכל החשמל חזר למצב מקורי לחלוטין.
בגלל שהכל כל כך מקורי, נראה לי לא לעניין להרכיב את השעונים הנוספים שתיכננתי מתחת, מעל, או לייד לוח השעונים המקורי. אז אני אנצל את החור שבו תכננתי להרכיב את המד-טורים וארכיב בו משהו אחר כתחליף לשעוני הטמפרטורה והלחץ לשמן שתכננתי להתקין בחוץ. יש הפתעה בדרך...
חוץ מזה סוף סוף קניתי את הקפיץ שמחזיק את המכסה מנוע, משומש, והרכבתי. יופי יופי.
אסף.
תענוג.
פשוט יופי של פח. נראה חדש.
ומה עם הרקע הלבן של מד הטורים? עד שמצאת אותו?:cool:
התאורה מחמיאה, יש כמה נקודות שיעברו טיפול עם מח"ט. אבל באמת רק נקודות... כנראה שאחסנה בתנאים טובים של 20 שנה עוזרת אחרי הכל...
מותר לי לשנות את דעתי, לא? :D:rolleyes:ציטוט:
מד הטורים? עד שמצאת אותו?
אסף.
חבילה הגיעה היום בדואר. חיכיתי לה כדי להחזיר את השטיח לרצפה. במה מדובר?
אתן מכירים את ההרגשה כשמעבירים הילוכים כאילו מדובר בערבוב פודינג? אם כן, כנראה שאתם נוהגים באוטו עם גיר שנמצא שני מטר מאחוריכם, והבושינגים של המוט שמוביל מהידית הילוכים לגיר גמורים. justkampers האנגלים התחילו לייצר בזמן האחרון קיט בושינגים מפלסטיק, המיועדים לפתור בדיוק את הבעיה הזו. הזמנתי את הקיט דווקא מארה"ב (יותר זול), ויחד איתו גם קיט קוויק-שיפט, שאני חושב שנחוץ. חוץ מזה קניתי לפני כמה זמן את הגומיה של החיבור לגיר עצמו, ואת הגרמושקות של ידית ההילוכים ושל המוט. אני מקווה שככה אני אפתור במכה אחת את התחושה המעורפלת (פודינג, זוכרים? ) של ידית ההילוכים, ואז אני אוכל להחזיר את השטיח...
אסף.
אז מה היה לנו היום?
אמרתי שתהיה הפתעה בחור הפנוי שייועד למד טורים? אז ההפתעה הגיעה בדואר מחנות של חלקים למטוסים. כן כן, אם אתם רוצים מדידה מדוייקת של משהו, כדאי לחפש בחנות של מטוסים. במחיר של שעון VDO בודד, קניתי מכשיר תצוגה דיגיטלי של MGL, שיודע להציג נתוני לחץ וטמפרטורה בו בזמן משני חיישנים שונים. הוא נכנס בול בחור הריק, וככה לא צריך לאלתר מקומות לשעונים נוספים מחוץ ללוח. קצת עבודת דרמל, מקדחת עמוד ומשחזת שולחנית, ולפניכם פלטה מתאמת, לתוכה נכנס ה"מד" להתקנת נסיון לפני החיווט, ואז חיווטתי אותו והוא מוכן להתקנה.
ניצלתי את היום גם לטיפול בענייני העברת ההילוכים המעורפלים. קודם כל מזלג השילוב שעל הגיר עצמו- החדש קצת רחב יותר מהמקורי, מה שיוצר חופש מסויים בין המוט לבינו. חופש זה לא טוב. החדש גם עשוי מחומר דק יותר במעט - 1.6 מ"מ במקום 1.8 מ"מ המקורי. בתמונות לא רואים כי הן אחרי שיישרתי את הישן, אבל הוא היה ממש עקום - וזה אומר שדווקא לא כדאי לוותר על העובי. חשבתי להשתמש בבוקסות האדומות בתוך ה"כלוב" הישן אחרי יישור וצביעה, אבל אז ראיתי שהציר שלו מסתובב חופשי - וזה ממש לא טוב, וגם מסביר את החופש המוגזם בהעברת ההילוכים. אז השתמשתי בחלק החדש כולו, וגם החלפתי את הבושינג הקדמי של מוט ההילוכים. "החלפתי" זה קצת מפרגן לעובדה שבושינג כזה לא היה קיים כלל...
מעבר לכך ניסיתי להרכיב את הקוויק שיפט. החלק לא מתאים, כך התברר, לפלטת העצירה עם הבליטות בצדדים, אלא רק לפלטה מהסוג הישן בלי הבליטות. לא נורא, קצת דרמל, קצת משחזת שולחנית... הייתי כבר בשוונג. וזה מתאים. אבל אחרי שהרכבתי הכל נטרפתי מהנסיונות החוזרים לכוון את הידית - ופירקתי את הקוויקשיפט. אז המהלך ארוך, אבל לפחות אפשר לכוון את הידית.
ויש לי עוד איזה גרמלין חשמלי שצריך לצוד - חסר 0 לחלק מלוח השעונים. התחלתי לאתר את הבעיה לפי הספר, אבל לא הספקתי. בפעם הבאה.
בצד המנוע, מצאתי עוד נקודה ממנה המנוע מושך אוויר, אז עכשיו הוא עובד ממש יפה, אבל לדעתי עדיין יש "משהו", כנראה עוד צינור סדוק או עניין כזה. מנגן יפה והוואקום טוב, אבל באוזן שלי משהו מפריע. לאט לאט נמצא הכל.
אסף.
יצא לך בודי במצב חדש - הפח נראה כאילו יצא אתמול(נו טוב, לפני שנה...) מהמפעל.
סחתיין.
מתי יסתיים ותבוא איתו לסיבוב אצלי בחולון?
היי!
אני מחפשת רכב כזה (פחות או יותר).
האם אתה מוכר? אם לא- אתה אולי יודע איפה אפשר למצוא טרנספורטרים למכירה (סביב השנה שלך יש)?
זה מאוד חשוב (מתנה למישהו שמאוד מאוד רוצה אחד כזה...)
אשמח אם תחזור אלי עם תשובה
תודה
אני לא מוכר בינתיים...
הכי יעיל יהיה לקנות בארה"ב ולייבא בייבוא אישי. בארץ יש בודדים, ורובם במצב רע. מקום טוב להתחיל לחפש הוא הלוחות של thesamba.com
אסף.
מבלי לחרב לאסף את השרשור ולסטות מהנושא שלו, אפנה אותך בקצרה לפורום האספנים בקארז פורום.
בתור אחד שעבר את תהליך החיפוש (וטרם הגשים את החלום), זאת נקודת פתיחה טובה לטרנספורטרים בישראל. השרשור אמנם וותיק, אבל רובם ככולם עדיין במקומם.
אגב מתנה לחבר, אני מקווה שיש לך כיסים עמוקים ;), כי זה לא הולך להיות זול:
http://www.carsforum.co.il/vb/showth...A8%D7%98%D7%A8
אני חייב לכם עדכונים. ויש הרבה.
קודם כל, האגזוז. כזכור, במקור רציתי לשנות את תצורת האגזוז ולהפוך את סעפות הפליטה, וכך גם הרכבתי את הסעפות. בסופו של יום החלטתי להרכיב את האגזוז בתצורה המקורית, קניתי מRAMP אגזוז ת'נדרבירד אמריקאי שהוא הדרס מאחורי מחליפי החום ועוד דוד. האגזוז הגיע עם שלושה אטמים משולשים - אבל שלושתם גדולים, בגודל של האטם הבודד שצריך בין ההדרס לדוד. בלי קשר הייתי צריך עוד אטמים משולשים קטנים, בשביל חיבור סעפות הפליטה ומחליפי החום, היו לי רק שני אטמים ממתכת, שקניתי בארה"ב, והייתי צריך עוד ארבעה מאסבסט. חיפשתי בחנויות אטמים, ובכולם קיבלתי תשובה שלילית והמלצה ללכת לייצר אטמים במיוחד. כשהראיתי את האטם לחבר מהעבודה הוא הסתכל, חשב, ואמר "פרגסון 35, מנוע פרקינס, לך למשולם חלקי חילוף לטרקטורים". אז הלכתי למשולם, ותוך חצי דקה בערך, אחרי ששאלו אותי כמה אני צריך ואם מתכתיים או מאסבסט הייתי בדרך החוצה. מתברר שצריך לדעת איפה לקנות.
אז בסופו של דבר הרכבתי את האגזוז, לא לפני שניקיתי וצבעתי את מחליפי החום שהיו במצב מזעזע, בשביל זה הייתי צריך להפריד בין חלקי מערכת האגזוז הישן, בעזרת החבר ארבע וחצי שבא לעזרתי, וקצת עבודה עם אזמל.
פרט לכך, צד ימין אחורי כמעט מוכן לטסט. החלפתי את הצינור הגמיש של הבלם, החלפתי את משאבת הגלגל של הבלם, פירקתי והרכבתי מחדש את מערכת התוף. הפירוק היה קצת קשה כי מי שעשה רגולאז' בפעם הקודמת כנראה לא מבין כל כך טוב את העניין של כיוון בשני הצדדים, הברגה ימנית גם בצד שמאל, לא פשוט. יש שם מין בורג עם כוכב שמסובבים ודוחף את החלק התחתון של הרפידה, ואחד מהכוכבם היה בפנים עד הסוף, כשהשני בחוץ עד הסוף, כך שרק רפידה אחת השתתפה בבלימה. כנראה הרכב לא נסע ככה יותר מדי, כי הרפידות שתיהן במצב טוב מאוד. בכל מקרה ניקיתי את המקום, והרכבתי הכל חזרה, עם גריז נחושת בין החלקים הנעים כולל הקצוות של הרפידות והברגים של הרגולז'.
עדיין בצד ימין אחורי הבורג של הבולם בצד השלדה לא יוצא. אילתרנו משהו, שדורש עוד כמה שעות עבודה. כדי שתבינו כמה הבורג עיקש, ריתוך שלו לשלדה נשבר, וגם ריתוך מוט לאום נשבר.
לפני כמה שבועות כשהרכבתי את הציריות, ראיתי שברגי האלן הלא מקוריים לא יעמדו במומנט ההידוק שצריך. חיפשתי ומצאתי ברגים מקוריים משומשים, שהגיעו יחד עם הציריות שנעם פירק מהטרסנפורטר של אלי בשביל הבאחה. הברגים הם עם כוכב של 12 פינות, ולא אלן. על הכוכב אפשר להפעיל מומנט גדול. ניצלתי את זה שבצד ימין האוטו על בוקים והגלגל מפורק, החלפתי את כל הברגים של הציריות בברגי כוכב.
יש לי עוד נזילת שמן מהאטם של מכסה שסתומים צד ימין. מעצבן, וייפתר איכשהו. אומרים לי שהמקורי עובד טוב, אם רק מרכיבים אותו כשהאטם נקי והראש יבש. ננסה שוב.
זהו להפעם...
אסף.
עוד תמונות - התוף מורכב, מחליפי חום לפני ניקוי, נזילה מאטם מכסה שסתומים ימין, הבורג של הבולם העיקש.
אסף.
Hi asaf
i am based in london for the last 3 years and wants to import a split screen to israel in jan 2010
i have never imported a car before and i am not sure i can import a right hand wheel drive to israel and guess the costs of the import duties and tax will be
high but i really wants a split screen and they are great here
what is your advice or anyone from this forum
thank you
Ronen,London
הי רונן.
אסור ואי אפשר ולא תצליח לייבא מכונית עם הגה בצד הלא נכון.
אבל יש באנגליה הרבה ספליטים שיובאו מארה"ב ובהם ההגה כן בצד הנכון. אם תחפש ותמצא כזה, שכמובן יהיה יקר למדי (10000 פאונד ומעלה לכלי במצב נסיעה סביר ולא יותר מזה) תוכל לייבא אותו.
תהליך הייבוא מעט מייגע, אבל לא בשמיים. הרבה אנשים עושים זאת בשנים האחרונות, אתה יכול למצוא המון דוגמאות וגם הסברים מפורטים בפורום אספנות של קארספורום.
באופן כללי על הספליט - הוא קטן וצפוף יותר מהBAY כמו שלי, המימדים הם של חיפושית, באופן כללי. לדעתי פחות פרקטי, אבל ברוב המקרים זה פשוט לא משנה. הכי חשוב כשמחפשים VW ישן- שהבודי יהיה שלם וללא רקבונות. כל השאר אפשר להחליף ולתקן, אבל בודי חלוד לעולם לא תוכל לתקן באמת.
אסף.
אסף איני בא לחלוק על ידיעתך בתחום האספנות רק למיטב זיכרוני באבן יהודה ישנו לנדרובר (דגם לפני שנקרא דיפנדר)אם הגה בצד ימין הבעלים פשוט עשו איתו עליה מאנגליה .
ממתכת, שקניתי בארה"ב, והייתי צריך עוד ארבעה מאסבסט. חיפשתי בחנויות אטמים, ובכולם קיבלתי תשובה שלילית והמלצה ללכת לייצר אטמים במיוחד. כשהראיתי את האטם לחבר מהעבודה הוא הסתכל, חשב, ואמר "פרגסון 35, מנוע פרקינס, לך למשולם חלקי חילוף לטרקטורים". אז הלכתי למשולם, ותוך חצי דקה בערך, אחרי ששאלו אותי כמה אני צריך ואם מתכתיים או מאסבסט הייתי בדרך החוצה. מתברר שצריך לדעת איפה לקנות.
כל זה אומר דבר אחד בלבד
לא צריך תואר בהנדסה (יש והוא לא עזר ;))
לא צריך ידע בקניות באינטרנט (גם זה יש ולא עזר :D)
מה שצריך זה אחד חבר שמבין (ויש גם יש במושב :rolleyes:)
Hi Asaf
firstly thank you for the fast reply
it is a shame that i can not import a righty VW but i will look for a lefty
i have been told that the best campers in great price are hidden in far Brazil,
with a good change to buy import and restore a 21 window splity
just the body will cost loads of money as the Brazilian got the idea and asks
loads of money for one
i will search for more info for private car import to israel and i hope i will not pay 106% tax and duty as the import will not be possible
i will gather some info at the VW action in september
Thank you for all the info
Ronen
היום גיליתי משהו מעניין...
המנוע עובד הרבה יותר שקט עם אגזוז...
אסף.
תתחדש
כשתרצה צלם טוב לתעד את הרכב אתה יודע איפה הוא גר;)
...ושוב... לא עדכנתי בהתקדמות האיטית...
היה קיץ, חם, שבועיים מילואים בצאלים, כמה נסיעות עבודה לחו"ל (באחת חזרתי עם ערמה יפה מאוד של חלקים), ובשורה התחתונה לא היה לי יותר מדי זמן להתקדם. אבל כרגיל, גנבתי שעה פה, שעה שם, ועוד שתי שבתות של עבודה על האוטו... ו.... רגע, תנו לי לשתף אתכם ברגע מייאש במיוחד בשבוע שעבר.
מהבוקר עבדתי מתחת לרכב.
החלפתי את כל ברגי הציריות בברגים הנכונים - כוכב של 12 צלעות (או באנגלית triple square) במקום האלנים שהיו שם וגרמו לי לחששות בדבר היכולת להדק אותם במומנט שכתוב בספר. ומאיפה אתם חושבים שאפשר להשיג כאלו ברגים? באף חנות ברגים במדינת ישראל לא תמצאו ברגים במידה הנכונה ועם הראש הנכון. ואז נזכרתי שנעם, אחי הקטן, פירק מטרנספורטר מושבת של מישהו אחר ציריות בשביל הבאחה שלו, ציריות שבסוף הוא לא השתמש בהן. בתקווה גדולה הלחלתי לחפש את הצינצנת עם הברגים של הציריות ההן, ואכן, מצאתי סט מושלם של ברגים מתאימים. אחרי הידוק הציריות, החלפתי גם את משאבת הבלם בצד שמאל, והצינור הגמיש. צבעתי את הגלגלים האחוריים לפני שהרכבתי אותם חזרה, הידקתי ברגים החלפתי דיסקיות ישנות בחדשות, ועוד כל מיני דברים קטנים מתחת לאוטו, ופחות או יותר סיימתי את עבודת המכונאות (חוץ מהבולם הארור ההוא, ועוד כמה חורים בפח הקירור שצריך לסגור). הורדתי את האוטו על הגלגלים, בדקתי שמן, ו... לא מניע. מנסה, מתעקש, מניע ולא מצליח לפתח כוח. הצלחתי להסיע אותו קצת קדימה בשביל לנקות את הרצפה איפה שעבדתי. ניקיתי, ועוד פעם הנעתי כדי להתקדם אחורה, ו...מגמגם, משתנק, לא נוסע, בקיצור יאוש. החזרתי אותו את הכמה מטרים אחורה על הסטרטר בהילוך אחורי, ועזבתי אותו לנפשו מיואש.
בדרך הביתה, הייתי מוטרד. מה לא בסדר? המפלג שגירזתי? חוטי ההצתה שעוד לא החלפתי? אולי סתימת דלק, שוב? רגע... דלק. כמה מילאתי כשהתחלתי את השיפוץ? כמה ליטרים? אולי פשוט... נגמר הדלק?
אוקיי, את השבת האחרונה התחלתי במילוי דלק. בג'ריקן של המכסחת דשא של אביגדור היו יותר מהכמה ליטרים שהיו דרושים למנוע להניע בעליצות. אחרי כמה דקות עבודה הרעש של המרימים ההידראוליים נעלם, ואם היתה עוד אבן על ליבי, היא נגולה. עכשיו באמת מדובר בזוטות שניגשתי אליהן בשמחה..
חוטי הצתה חדשים, גרמניים, מתאימים ועם גומיה שסוגרת הת החור של הקירור.
רגולז' לבלמים, הוצאת אוויר מהמערכת, ושוב רגולז'. נסיעת מבחן, עד לרחוב למעלה. הילוך ראשון, הילוך שני, נוסע חזק, ממש מאיץ, ועוד בעליה. בלימה לא משהו. עוד פעם רגולאז', נסיעת מבחן נוספת, בולם פיקס, בלימת חירום מפתיעה בעוצמתה, ולא נתתי עד הסוף כדי שלא יעוף כל הציוד שבערמות בתוך האוטו.
חזרה לחניה. ספריי צבע על הפגושים כדי שיראו נורמלי לטסט, ולא יותר. הקדמי לבן, האחורי שחור. במילא הם צריכים לעבור יישור רציני וצביעה מקצועית אז לא אכפת לי לעשות את הגועל-נפש הזה לבינתיים. לבן יותר יפה, אבל נגמר הספריי. שחור יותר פרקטי, ורציתי לראות איך זה מתאים. לא מתאים. אבל אני אחנה בת"א, אז אולי בכ"ז שחור, לטובת הפרקטיות? לא משנה בינתיים. עוד יש זמן להחליט.
הרכבתי את המספרים (הישנים, בינתיים, לא של האספנות, צריך לעשות חדשים), הדבקתי מדבקות חשובות (של ג'יפולוג, של קוני, ושל הסמבה דוט קום) עשיתי קצת סדר... וזהו. מוכן לטסט.
אם תרצה השם, אני אוציא רשיון חדש, אישור תנועה זמני... ובשבוע הבא ניסע למוסך של ניר כדי שייקח אותו לטסט. מריחים את הריח הזה? שנה חדשה... זמן טוב.
לא רוצה לפתוח עין, אז אני לא כותב מתי ואיפה אני אציג אותו לראשונה (עוד לא השקה רשמית שתהיה רק אחרי השיפוץ הפנימי), אבל יש יעד, והוא קרוב באופן מפחיד. אתם יכולים לנחש... זה לא קשה...
אסף.
דברים שלמדתי היום:
במשרד הרישוי בבני ברק כמעט אין תור, והשירות אדיב ויעיל. (ועכשיו יש לי (שוב) רשיון משולם, ואישור זמני לתנועה ממחר בבוקר ל48 שעות, כדי להספיק לנסוע למוסך של ניר.)
בבוטקה שבה עושים מספרות במ.מ.מ. בבני ברק לא יודעים לעשות מספרים לרכב אספנות. הבחור מתעקש על גודל ספרות לא מתאים ועל מיקום מוזר לכיתוב. אבל לפחות מודה שהוא לא יודע איך זה כן צריך להיות.
בקומפיוטסט ראשל"צ גם אין לו מושג איך הלוחית צריכה להיראות, אבל הוא מתעקש ש "מה שאני עושה חוקי", גם אחרי שהסברתי לו שמה שהוא עושה לא תואם למה שכתוב בתקנה. אין לו ספרות של 40 מ"מ, ולכן את הכיתוב הוא נוהג לשים משני צידי הדגל (בלוחית אמריקאית) או צפוף מאוד בין הספרות לשוליים בתחתית הלוחית (בלוחית אירופאית), או בקומבינציה מוזרה של ספרות צרות (של לוחית אמריקאית) דחוקות לצד שמאל, ומימין הכיתוב, בשתי שורות (גם כן בלוחית אירופאית).
בחולון, לעומת זאת, יש את הספרות של ה40 מ"מ, והם כן יודעים איך הלוחיות צריכות להיות מסודרות, אבל שעות הפתיחה 0730 עד 1400 בימים א עד ה.
כן, היו לי היום הרבה טיולים וסידורים, ועל הדרך ניסיתי לעשות גם את זה.
אסף.
כן בבני ברק אין הרבה תור, אבל באו לא נפרסם את זה יותר מידי ....
ביד אליהו עשו לי לוחיות תקניות (עד כמה שידוע לי ) , אבל הם לוקחים אקסטרה על לוחית אספנות .
מתי טסט ?
קודם כל שנצליח לעשות ביטוח חובה. מתברר שה"מגורים" ליד ה"משא אחוד" מקפיץ את רוב המבטחים ולא מוכנים לבטח. בינתיים רק חברת ביטוח אחת מוכנה, אבל במחיר מלא של רכב מסחרי. כמובן שזה לא יקרה..
בקרה הגרוע ביטוח לשבוע בפול, ולמפגש אני אגיע עם עוד אישור זמני.
אסף.
אסף תנסה את חמדה , חלק גדל ממועדון החיפושיות מבטח אצלה .
אני אישית כועס עליה בגלל יחס לא יפה שנתנה למובטחת שהיא חברתי לשעבר .
אבל הרוב מרוצים ממנה .
אני די בטוח שהיא מבטחת לפחות וסטפיליה או קמפר אחד.
050-3311397
אני מבטח אצל יוסי פרלמן שהוא מאותה חברה , 054-4701994 09-7438114
יש ביטוח חובה..!
נתראה ביום שישי..??
אסף.