הכי חשוב לאפרוחים חום,אוכל ומים כמו לבוגרים אחרי שעה מתחילים להתרוצץ.
אוכלים ושותים עצמאית (זה לא גוזל).
תחמם אותם ותהיה רגוע .
Printable View
הכי חשוב לאפרוחים חום,אוכל ומים כמו לבוגרים אחרי שעה מתחילים להתרוצץ.
אוכלים ושותים עצמאית (זה לא גוזל).
תחמם אותם ותהיה רגוע .
אפרופו מים..
לא "דיברנו" על זה אבל צריך לשים לב שהמים יהיו בכלים שהאפרוחים לא יוכלו להפוך ולא יוכלו להיכנס לטבילה (אם הם ירטבו... חראם..) והכי חשוב שלא יטבעו שם - יש להם, לאפרוחים, נטייה לטבוע גם בכלים שטוחים..
הכי טוב, גם לבוגרים, זה מערכת שתייה אוטומטית כזו, שממלאה מים בכלים פיצפונים או מעין פיטמות, שהם לומדים (תוך 1/2 יום, כולם מומחים) ללחוץ/לנקר על מנת שיצאו (טיפות) מים - הכי נקי ובריא ויעיל.
ותעלה תמונות של הילדים - שנוכל להתגאות גם כן... הרי כולנו היינו שותפים לחבלי הלידה... לא?
מסתבר שהבקיעה מהביצה הינה תהליך שמתיש את האפרוח,והוא נח יום שלם לאחר שבקע. יש אפרוחים שלא מסוגלים לפתוח את הקליפה כי היא עבה מדי ואז דינם למות בתוך הביצה.לצורך כך יש לתת להם עזרה בקילוף הביצה ושיחרורם מהכלא בכדי שלא ימותו. היום עשיתי את זה לשלוש ביצים והאפרוחים חילצו את עצמם כבר לבד. לוקח להם בערך חצי יום להתייבש במדגרה לפני שהם נעמדים על הרגליים.
נראה איך יעבור הלילה כי יש עוד מספר ביצים שאמורות לבקוע במיידי.
לא קל להיות הורה ל- 43 ביצים.
חיים אני חושב שאתה טועה, (סיפור הגולם והפרפר)
האפרוח אמור לפרק לבד את הקליפה,
אברר עם חבר שמגדל וותיק.
בלי קשר לוקח להם זמן להתאושש ולהזרים דם אחרי השלמת הבקיעה.
הורה ל43 ביצים זה קל,
יש כאלה שהורים ל43 ילדים בגלל שלא השתלטו על 2 ביצים..
וואלה תשובה מלוטשת.
הלילה - לאחר שאחרון הברהמות לא הצליח לפתוח את הביצה כי היא הייתה מאוד עבה - קילפתי לו את החלק העליון השטוח וסייעתי לו לצאת. בקיצור הפכתי לפנות בוקר למנתח קיסרי של ביצים. האפרוח יצא רטוב ומכורבל אבל עם ציוצי שמחה מכאן עד להודעה חדשה. הנחתי אותו באומנת מתחת למנורה להתאוששות ועד הערב הוא כבר יתרוצץ כמו חדש.
מעניין שהאפרוחים הוותיקים לא אדישים לאפרוח החדש והם מנקרים אותו בעדינות וכאילו אומרים לו ''יאאלה תקום כבר מחכים לך......''
שלא תטעה... עדינים הם לא והם מנקרים כל דבר, לבדוק ולטעום.
אם האפרוח המנוקר לא יתאושש בזמן... ינקרו אותו, בעדינות, למוות... שם לב.
האימפריה מתרחבת.
עכשו יש מדגרה ,אומנת לאפרוחים ולול לבוגרים. מסתבר שחסר עכשיו לול מעבר בין האומנת ללול הבוגרים שיאכסן שם את בוגרי האומנת....משהו בגיל שמתחיל בשבועיים עד גיל חודשיים.
התחלתי בבניית לול המעבר כדי שיהיה מוכן לאפרוחים החדשים בשבוע הבא.
עכשיו נולדו בעיות חדשות - בחג שבועות אני יוצא לנגב הרחוק ל- 4 ימים של שיטוטים נעימים ואצטרך ביביסיטר למח' היולדות ,והכי גרוע - בעוד שבועיים שלוש יוצאים לירדן למשך שבוע, וזה כבר מחייב מישהו במשרה מלאה להחזקה וטיפול באימפריה הגדלה.
צרות של ג'יפאים לא נגמרות.
לול המעבר נקרא בעברית צחה בית אימון.
מזל שאין לך גם רפת...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
וואלה, בית-אימון,עכשיו נזכרתי.
תודה בועז.
צריך מידע - היום היו טמפרטורות של 40 מעלות - וגם המדגרה עם כל הביצים שהתה בטמפרטורה הזו כמעט יום שלם.
זה אומר שכל הביצים התקלקלו ? מה עושה תרנגולת בטבע שיש בסביבתה כזה חום ? בנגב אפשר להגיע בכל יום לטמפרטורות כאלה וכבר ראיתי ביצים של חוברות בתוך קן בחום הזה. (חוברות הן בעצם תרנגולות לכל דבר).
חיים, תחשוב על זה קצת- תרנגולות הן בעלות "דם חם"... יענו, טמפ' הגוף שלהן, נשארת, פחות או יותר, זהה גם כשחם מאוד..
בטבע, הציפורים/עופות ממשיכות לדגור, הפעם לא כדי לחמם אלא כדי ל"קרר"/לשמור על טמפ' קבועה. במקרים קיצוניים, יש ציפורים שמרטיבות את נוצות החזה, על מנת לקרר יותר.
במדגרה יש בעייה.
המדגרות התעשייתיות, מבודדות מהטמפ' החיצונית. מדגרות ביתיות תלויות בטמפ' הסביבה ולא יכולות "לקרר".
אני מתאר לעצמי, שהמדגרה שלך תלוייה בטמפ' הסביבה (ז"א מחממת) ולכן נשאר לך רק לקוות... 40 מעלות בחוץ, זה לא אומר 40 מעלות בפנים. אני מהמהר שיהיה בסד..
ובקשר לחוברות, מישהו הפחיד אותן.
ביצים "מוטרדות" יותר מטמפ' חמות מאשר קרות (בגבולות, כמובן) ובימים חמים, בד"כ, הדוגרות לא עוזבות את הקן... וולונטרית..
חוץ מזה.
לא עידכנת מה קרה/קורה עם סבב האפרוחים הראשון...
חיים במיוחד בשבילך,
מישהו פירסם עכשיו באתר אגורה שהוא רוצה למסור תרנגול רוד איילנד , למישהו שיעשה איתו משהו מועיל ...
http://www.agora.co.il/showPhoto.asp...1&h=500&src=ws
היי אמיר - תודה.
אעמוד איתו בקשר.
היות ועבר כבר חודש - הנה לסיכום העדכון.
כרגע בלול יש שקט תעשייתי עקב ייצור ביצים סדיר. כל יום מגיעה התנובה לתריסר ביצים מ- 17 תרנגולות מטילות - 11 צעירות ו-6 זקנות למדי שבקרוב יבקרו בפויקה.
את התרנגולות משרתים בנאמנות מיוחדת שני תרנגולים ערביים ותרנגול רוד-איילנד גדול - אך בקרוב יוחלפו כולם בזכרי ברהמה ענקיים במשקל של 6 ק''ג לאחד. הם כבר יעשו סדר רציני אצל התרנגולות הסרבניות.
בבית האימון מתרוצצים 16 אפרוחים מתוכם 6 הם ברהמות ענקיים ששלושה מהם יצטרכו לשאת בעול הרבייה של התרנגולות הבוגרות כבר בעתיד הקרוב.
כמות הביצים הענקית מחולקת לשניים - צריכה ביתית והעברה למדגרות של חברים שמתחלקים איתי חצי חצי באפרוחים.כך שיש לי בצינור כ- 50 אפרוחים עתידיים בחודש הקרוב שמיועדים למכירה. כל חודש אני אמור לקבל 50 אפרוחים ממדגרות ו- 20 אפרוחים מדגירה עצמית בלול. האפרוחים נמכרים ביד-2 במחירים של בין 10 שקלים ל- 60 שקלים ליחידה בהתאם לזן. כך הלול יכסה את ההוצאה עליו תוך שנה.
ממש עסק קטן שנותן המון כייף כל יום.
היות ואני אמנע מלכתוב בפורום אוף-טופיק בעתיד עד - שישתנו כאן דברים, - אז נפגש בפורומים האחרים - והשרשור הזה נסגר מבחינתי.
ותודה רבה רבה לכל המסייעים כאן בהשלמת הפרויקט.
חרמות, זה מה שקרה...
או שצריך שיקרה, על מנת שחיים יבוא על סיפוקו...
זה לא עבד בעבר אז למה שמישהו עם נסיון יחשוב אחרת?
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
חיים - מניסיון של 10 שנים בפורום,
יש כאן הרבה אנשים , עם הרבה דעות ,
אף אחד לא רוצה להרע , לא לך ולא למישהו אחר,
לפעמים למישהו ניפלט משהו , לפעמים קצת קוטלים יותר מידי , לא לקחת קשה ...
היו במהלך ה10 שנים האלה כמה שהחרימו את הפורום בגלל תחושה שעושים משהו נגדם ,
מהכרות גם של המנהלים וגם של האנשים,
הרוב המוחלט פשוט אנשים טובים , שמידי פעם ניפלט משהו (וגם לי היו פליטות בעבר)
פשוט להמשיך הלאה - כולם אוהבים את השירשורים שמכניסים כאן הרבה פלפל :)
אולי איומים יעזרו.
ואם לא - מנהרות!!
אני, בכל אופן, שם את המחשב על יציקת בטון - אולי לא חסין אבל יעבדו לפחות קשה..
ולמה "נפלט", אמיר?
יש פה הרבה אנשים והרבה דיעות ומקום להביע אותם ואם מישהו חושב שמה שהעלת/כתבת הוא מיותר/הזוי/טפשי/דבילי, זכותו לכתוב את זה (בגבולות, כן?) וזו מהות של "פורום"...
מי שרוצה רק חיבוקים/חיזוקים... שילך לאמא - אמא תמיד תאהב אותך... תמיד.
מצחיקים אותי כל "הנעלבים" האלה... אם אני הייתי נעלב על כל פעם שמישהו... העליב אותי פה וכתב את דעתו על השטויות שאני מעלה או שייחס לי דברים שלא התכוונתי או...
יאללה!! תתבגר חיים. גם בגילך זה עדיין לא מאוחר (ובעצם אולי לא כדאי... זה מה שיפה בך - השטותניקיות הצעירה והמרץ שאתה מוציא על.. שטויות.. האמת, הלוואי עלי)...
ובכלל, מה יקרה אם מישהו יעליב/ילעג לך בפורום "מקצועי"? גם תחרים?
נחזור שניה לנושא מלכודות הזבובים, אתמול תליתי בגן הציבורי מול הבית ארבע מלכודות בקבוק, זוג עם פטל וזוג עם מים וחזה עוף, אלה עם הפטל ריקות, אלה עם הבשר:
קובץ מצורף 90975
את אשר יגורתי - בא לי.
אחרי הקמת הלול שהצליח מעל המשוער,הגעתי כבר ל-40 תרנגולות מכל הגילים ולתנובה קבועה של 12 ביצים ביום שהרבה נהנו מהן.
תמיד היה לי ברקע הפחד מחדירת נמיה ללול, והגנתי עליו בנוסף להגנת מצוקים גבוהים שעליהם הוא ניבנה ושוכן. התרנגולות חופשיות על המצוק ואת הלול השארתי פתוח בלילות כמו שצריך להיות בהתנהלות עם תרנגולות חופש.
הבוקר הגעתי ללול וראיתי את השחיטה ההמונית שהנמיה שחדרה בצעה בחצי הלול. טבח לכל דבר. תרנגולות מיוחדות ששווי כל אחת מהן 400 שקל ,הרוגות בכל השטח, וכמה מהן פצועות שאולי ירפאו בהמשך. נזק כספי של חמשת אלפים שקל והריסת תכנית השבחה גנטית של חודשים ארוכים עם זן מיוחד שדווקה הוא שילם בחייו ולא נשאר ממנו זכר.
מה יהיה הלילה אני לא יודע - כי סגרתי את כולן בלול - אך לא אתפלא אם מחר החצי השני ירצח.
בבוקר אני מתכונן להציב מלכודת אך אני מקווה שזה לא מאוחר מדי.
יש לכם עצות לטיפול באסון כזה ?
תקרא לטל גלבוע...
נמיות זו צרה רצינית. חיית טרף קטנה אבל רעה.
לפעמים הן מצליחות להרוג גם חתולים. ומי שמכיר חתולים יודע שהם לא פראיירים.
לא רוצה לתת לך עצות שחורגות לתחום העבירה על החוק, אבל לפעמים אין ברירה.
תקים לול נמיות. זו חיה נהדרת ואם היה מותר בחוק, הייתי מגדל אחת בבית.
להשאיר את התרנגולות חופשיות בחוץ זה כמו להשאיר את האוטו לבד פתוח עם המפתחות בפנים בבאר שבע...
סגור אותן בלילה בלול סגור היטב.
המנוולות מוצאות את החור הכי קטן וגם חופרות מעט תחת הרשת
מי זה טל גלבוע, ואיך הוא קשור לנמיות ?
והכל קורה לי ביום שאני צריך להכין את הג'יפ למסע הגדול של השנה, כי מחר עם שחר אני מפליג לאילת בכביש וחוזר ארבעה ימים דרך השטח.
הצרות ''הטובות'' ביותר באות בזמן הרע ביותר.
תבנה כלוב גדול וסגור עם רשת במרוחים דקים שמחוברת לריצפה בבטון
למעלה גג נגד גשם שמש ושאר חיות מזיקות כולל גנבים
ככה זה אצלי בלול 1000 ראש שום נמיה ושום נחשים
סתם מתוך סקרנות הנמיות עשו דאע"ש לתרנגלות ואכלו רק את הראשים ??