שומר :rolleyes:
Printable View
מיקום בולמים...
לא יודע... לא נראה לי.:confused:
נראה לי לא יעיל ברמות...
היתה/יש מניעה להתקין את הבולמים בכיוון תנועת המתלה?
למה התצורה הזו ועוד בכזו זוית...
זו הזוית האידיאלית (90) ועוד כ-20 מעלות.
אני מניח שזה אילוץ עקב אורך הבולמים.
מה לא מסתדר לך, יעקב?
בעיקר בגלל שזה "מחוץ" לתנועת המתלה..
נראה לי מאוד לא יעיל, במיוחד בכיווץ.
יש שם מין "תנועה מתה" כזו, שההשפעה שלה על פעולת הבולם, לא משמעותית.
אם כבר, הייתי מתקין זזוית קטנה יותר - כמה שיותר קרוב ל-90.
זה דומה לתמונה שחנן העלה, של החברה האוסטרלית הזו - הדוגמא שהביאו שם למתלה לא מוצלח.. אמנם שם הזוית היתה חריגה יותר אבל למה בכלל להשתמש בתצורה כזו, במתלה שנבנה מאפס..
אבל אולי אני טועה.
הכמה לירות שלי על מיקום תושבת בולם עליונה. אחרי שהתחתונה כבר קבועה במתלה.
סוגרים את המתלה. סוגרים את הבולם. שמים בעין העליונה עיפרון ומציירים איתו קשת על קרטון שמחובר לשלדה.
פותחים את המתלה. פותחים את הבולם. מציירים עוד קשת.
שתי הנקודות שבהן שתי הקשתות מצטלבות - אלו המיקומים הנכונים לחיבור העליון של הבולם.
אסף.
ברנרד,אתה לא טועה,המטרה היא לייצר מהלך בולם ארוך ככל הניתן יחסית למהלך הגלגל במגבלות הפיזיות של סוף פתיחה/סגירה של בולם נתון.
כך גם יוצרים בינהם מקסימום לינאריות במהלך .
עריכה :וואלה אסף,אחלה שיטה.
בכל מה שעושים - אם מודעים ליתרונות ולחסרונות וזה מה שהוחלט לאחר השיכלול/שיקלול... הכל טוב:)
המיקום שחנן בחר נובע מאילוץ - לא לעבור את קו השלדה.
זה מקובל ונפוץ וממש בסדר.
אגב - זה שהבולם מחוץ לזרוע - רק עוזר ליעילות שלו (כי המהירות הקוית שלו עולה.. אם תרצה, פיצוי על זה שהוא בזווית).
ועוד אגב.. ככה בערך נראה אחת מהמתלים הטובים לשטח אי פעם. אז לא לזלזל.
אסף.
של הגראנדים עם סרן חי, דומה ונדמה לי שגם של הטריילבלייזר אבל לא בזוית כזו - או שאני טועה?
של טרנספורטר... ממתי לגראנד או טריילבלייזר יש מתלה נפרד זרועות עוקבות?
אסף.
מה פתאום נפרד?
לא מתלה נפרד - בולם שיושב "מחוץ" למהלך המתלה..
גם אצלם הוא כך אבל בזוית קטנה יותר, כך שאין שטח "מת" בתנועה.
נראה לי שהזוית אצל חנן קיצונית מידי ודווקא פוגעת ביעילות. נראה לי שיש שם חלק במהלך, כמעט ללא כל פעולת בולם.
ולמה "הטובים לשטח אי פעם."?
גם שם הבולם בזוית כזו?
ומה כ"כ טוב בזה?
זה לא כמו של הדשבו והחיפושית?
אחד מ... (הטובים וגו')
זרועות עוקבות (או חצי עוקבות), בולמים מחוץ לזרוע, בזווית שמשאירה אותם מתחת לשלדה.
דומה. ויעיל מאוד.
וחנן ימשיך להסביר את השיקולים אם בא לו..
אסף.
אהלן חברים, כמו שאסף כתב , מיקום הבולם נובע כמו כל דבר בחיים מפשרות. אין ספק שהאידאל הוא שהבולם יוצב ב90 מעלות לזרוע אבל ישנם אילוצים של אורך הבולם/ מהלך העבודה שלו והאילוץ לא לבלוט מעל השלדה.
כמה שהבולם יהיה ארוך יותר הוא יהיה בעל טווח עבודה יותר גדול מצד אחד אבל ייאלץ לשכב יותר מצד שני ולהפך.
במיקום שבחרתי הבולם נמצא בזווית עבודה סבירה מצד אחד ומצד שני הוא יכול ל"השתמש " בכל אורכו.
דא"ג תסתכלו בתמונות של כל הבאגים שמשתמשים בזרועות נגררות מאחור ובזרועות A מקדימה וגם שם כל הבולמים " שוכבים" ואינם מוצבים ב 90 מעלות לזרוע וזאת משיקולים שונים שפוגעים באפקטיביות של הבולם.
גם במיקום הקפיץ ישנה פשרה , הרי פעולת הזרוע יוצרת רדיוס אז איפה למקם את תושבת הקפיץ ? ב 90 מעלות לנקודת המנוחה או ב 90 מעלות לנקודת הסגירה ? כאמור ישנן פשרות ולכן הקפיץ מקבל עיוות מסויים בנקודת המנוחה ( במקרה של העגלה שלי ).
גם בבולמי קוילאובר כמו שמותקנים בבאגי שלי או של טל נוצר עיוות בקפיץ , לא רואים אותו כיוון שהקפיץ מוגבל על ידי הבולם שיושב בתוכו.
התושבת העליונה רחבה בהרבה מתושבת הבולם עצמו על מנת לאפשר הוספה של בולם נוסף במקרה הצורך.
דא"ג באחת התמונות ניתן ( קצת קשה ) לראות טעות שעשיתי בהרכבה ושראיתי אותה רק אחרי שהתושבות כבר רותכו, לא נורא , הדיסק סובל הכל , אתם מוזמנים למצוא את הטעות :confused:
אני חושב שצריך להתקין את הקפיץ בצורה כזו שבמצב נסיעה רגיל הוא יהיה בזווית אופטימלית לתפקוד שלו אבל זו תחושת בטן ולא בהכרח נכון
חנן,זרוק לנו עצם לכבוד השבוע החדש
איפה הכפתור של הLIKE?
את הפלטה של העגלה אתה עושה מעץ או ברזל?
יש בחוק הבדל בין קרוואן לקרון / גרור שינה, מישהו יודע מה ההבדל ?
הרחבות...
היי חנן
כמה שאלות
האם היא לא רחבה מדי ?
ראיתי שיש חיזוקים לייצול בצדדים עם פלטת ברזל בריאה ביותר..אבל אין חיזוק מלמטה לשילדה עצמה.
האם זה יחזיק בעומס? רוב המשקל הוא על הייצול ואתה לא חושש שעם הזמן הוא יקבל בננה?
ליאור אהלן, רוחב העגלה כרגע הינו 2 מטר, חלק מהקרוואנים בארץ מגיעים גם לרוחב של 2.30 מטר כך שזה לא רחב מדיי.
אם תסתכל טוב ניתן לראות לראות בתמונה אחת חלק מהפלטה המסיבית שמרותכת מתחת לייצול ולשלדה ומחברת בינייהם כחיזוק.
הנה כאן אפשר לראות אותה יותר טוב כשהעלה הפוכה.
בברכה
חנן.
הרוחב כולל את הצמיגים והכנפיים או רק רוחב הפלטה?
מה דעתכם על זה ? אני מאד אוהב אותו, הבעיה היא הגובה , כמעט 280 ס"מ.
https://www.youtube.com/watch?v=vg8RdAI1o1g
http://www.australianoffroad.com.au/...hlights_Matrix