ציטוט:
לגבי האפשרויות של חיבור המפלג.
לפי מה שאני מבין חברת HOWELL משתמשת ב prom עם תוכנה משלה ואצלהם המחשב לא אחראי על התיזמון של הניצוץ.
לכן אצלהם לא צריך מודול של GM ולא דיסטרבוטור של GM. ואפשר לחבר למע' ההצתה חיצוני.
אם לוקחים מחשב ניהול מנוע של GM ללא שינויים, לא ניראה לי שזה אפשרי ואני משוכנע ב 100%.
אם לוקחים מע' מ HOWELL אפשרי לחבר למע' ההצתה שלנו. איך מחברים לשלנו ?, זה משהוא אחר, צריך לראות סרטוט שלהם איך הם מחברים את זה ולנסות משם להבין.
מבין כל האפשרויות אני דווקא בחרתי לחרוט את המפלג של הספארי.
לפי דעתי זה יותר יעיל מכמה סיבות:
א. זה המפלג שעובד עם המערכת, למה לשנות ?
ב. הוא מספק ניצוץ יותר חזק מהכויל שלנו (יחס הדחיסה בספארי הוא 1:9 הרבה יותר משלנו).
ג. עלויות החריטה לשם התאמה לסיקס הוא לא גדול ושווה לדעתי (בסביבות 300 או 400 ש"ח)
לגבי האופציה של המפלג של GM הגדול שהכויל יושב למעלה, גם אני חשבתי להשתמש בו, אבל יש כמה סיבות שלא רציתי בו.
1. צריך לעשות שינוי כמו שרואים בתמונה של UNIX להתאמה של המודול, המודול יושב במקומו האמיתי במפלג של הספארי כאשר החלק התחתון שלו נוגע במתכת, בינהם מורחים משחה שמוליכה חום וכך שומרת שהמודול לא יתחמם. במקרה של UNIX אני לא בטוח שהחום יפוזר כמו שהתכנון במקור כי המודול של הספארי לא נכנס בדיוק למקום במפלג הגדול של GM.
וזה השינוי שצריך לעשות.
2. בתוך המפלג יש חיישן פיקאפ שמודיע על נמ"ע למחשב, החיישן יושב על המוט הראשי של המפלג שמסתובב ע"י גלגל השיניים והוא חלק מהמפלג. לא עמדתי על השוני שיש בין החיישנים במפלגים השונים ויכול להיות שהשוני הוא מזערי, אבל צריך לבדוק.
סתם עוד נקודה למחשבה.
דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא בנוגע לאותו עיניין של יחס הדחיסה.
יחס הדחיסה של הספארי הוא 1:9 והוא יותר משלנו. אם לוקחים מחברה כמו HOWELL אני בטוח שהג'וק שלהם צרוב עם נתונים שיתאימו למנוע 258.
אם לוקחים מע' של ספארי, יש כאן איזה שהיא בעיה. אם רוצים שהרכב יעבוד טוב צריך להגיע לכיוון הצתה של על סף הצילצולים, זאת אומרת שיהיו צילצולים אבל מעט, אחרת אין לרכב נמספיק כוח.
או שלוקחים ראש מנוע של סופה ואז מקבלים יחס דחיסה של 1:9.2 בקרוב, ואז אין בעיה.
זה השלב הבא אצלי.
יניב.
קניתי חוברת "עשה זאת בעצמך" של CUSTOMEFI להתקנת מערכת TBI על מנועים לא מוזרקים. יחד עם המשלוח העלות היא 30 דולר. שווה ביותר. מכסה את החיווט, ההתקנה הפיזית, והתכנות. מעניין מאוד ומומלץ, לדעתי.