-
תגובה: פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
ומשום כך, סביון, הקריאות "מלחמה" ו"נתמודד משפטית" רק יכולות להחמיר את המצב..
או איך, בערך, אמר נמרוד (ואני מקווה שהוא לא נחשב מתנשא מחו"ל) - "שתה קפה ותחשוב מה כדאי/צריך לעשות, לפני שאתה נותן בגז"...
-
אוי סביון, אל תבלבל במוח.
שוטרים ובוחנים אולי לא קובעים מדיניות, אבל הם אלה שבחזית המפגש מול האזרח ולדעתי צריך להיות להם שיקול דעת. בפועל כשאתה נותן להם את הכוח, הם משתמשים בו בחדווה רבה ופורקים על האזרח לא מעט תסכולים. תספק אותך עדות של שוטרת שלעבר שהודתה באזניי בלי להתבייש שבשנים בהן היא שירתה במשטרה, שוטרים מהתחנה שלה (הרצליה) אהבו להיטפל לג'יפים, אופנועים, מכוניות ספורט וכו' - והכל מקינאה נטו?.... במילים הפשוטות שלה "כשמגיע איזה צפוני מלוקק מ"פיתוח" (הרצליה-פיתוח, הכוונה) ברכב שעולה יותר מכל המשכורות ששוטר ירוויח במצטבר ב-10 השנים הקרובות, אז כן, היינו מקנאים וזה טבעי. היינו מתעללים בו קצת". אני רוצה להאמין שזה היה כשל מקומי ולא נורמה במשטרה כולה, אבל עובדה. היא אמרה את זה ברצינות.
אישית, ב-26 שנים עם ג'יפים חוויתי 4 הורדות מהכביש. אף אחת מהן לא היתה מוצדקת. כולן עד האחרונה זה רק כי ג'יפ "לא בא טוב בעין" לשוטר/בוחן, כהגדרתך. הכוח בידיהם והם יכולים להגדיר כל שריטה בפנס, או צינור בלמים שלא נראה מספיק חדש וכל קפיץ עלים מקושת ובריא כ"הגבהה לא חוקית" ולמעשה כל חלק שנדמה לו שאינו מקורי, כ"בעיה בטיחותית" שתצדיק מבחינתו הורדה מהכביש.
במסגרת פריקת התסכולים, על הדרך אולי גם יחפשו לך סמים באוטו ומי יודע, אם הנהג ממוצא אתיופי אולי הוא גם יחטוף קצת מכות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה לא ברור?
כל מה שלא יצא משערי היצרן או לפי הוראות יצרן, יהיה אסור. אתה רוצה את זה עם ניקוד?
אבל גם אם כן תקנה לא יכולה לאכוף רטרו כנראה שמדובר ברכבים חדשים 2016
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
savyon
יכול להיות שכל מסע ההפחדה הזה הוא פועל יוצא של רנגלריסטים שהורדו מהכביש ועושים ספין ועל ידי כך מושכים את כל השאר לעשות את המלחמות שלהם, או לכל הפחות להיות חלק מהמלחמות שלהם?
סביון
קלעת בול, ואני מקווה מאוד שתוכנית המלחמה האישית שלהם בגישת תמות נפשי עם פלישתים לא תצליח לרקום עור וגידים כי היא תגרור את כולנו למקום גרוע ותביא את הסוף של הג'יפים בארץ בגלל שכמה חבר'ה עם כסף התעקשו לקבל אישורים על צמיג 40 אינצ' והגבהות מגוכחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chiam cohen
אבל גם אם כן תקנה לא יכולה לאכוף רטרו כנראה שמדובר ברכבים חדשים 2016
היא לא חייבת לאכוף "רטרו" - היא יכולה להבהיר תקנה ישנה.. שכבר קיימת.
היא יכולה גם להיות "הנחייה לבוחן מוסמך" איך לבחון/לאשר - ואם תקרא את תקנות התעבורה, תראה שמופיע שם הרבה "לפי שיקול דעתו/ה".
הם לא צריכים להמציא שום דבר חדש...
משהו כמו הדוגמא שנתתי עם חצייה שלא במעבר חצייה - הטענה שעד היום לא אכפו, לא תהיה טענה לגיטימית/שתתקבל בבימ"ש (בד"כ/ברוב המקרים, בכפוף לרולטה שתאר שלויימ'ה... שהוא, ד"א ישראלי אמיתי... לא כמוני, ישראלי מחו"ל..:rolleyes:).
-
פורסם בפייסבוק - משרד התחבורה בבדיקות פתע לרכבים בעת שהם במוסך
חברים אני מזכיר
כל הסיבוב הזה מיועד לסדר עבודה לעוד מעכרים ולא יותר. הבל הבלים ורעש מהפחד של מועדון המליון.
לי באופן אישי אין בעיה אגב שיכנסו בהם... ( מקינאה)
מצד שני, הזדמנות מעולה לקנות רכב משופר.
תראו למשל את הלוח של ה WJ.
אחרי שנתיים שהוא היה יבש תראו את המגוון של המשופרים שאנשים זורקים.
מישהו הבוקר הציע כבר הצעה מרושעת איך להוריד אותם במחיר לריצפה...
וברנרד-
אתה מכיר את מערכת האכיפה, לא?
מה הסיכוי שישמרו על האכיפה יותר מחודשים שלושה?
אין בזה כסף מקנסות, אין כח אדם ואחרי חודשים כבר אין תקשורת לקדם את הפקיד...
הוא יצטרך לטפס על עץ אחר כמו מוניות, משאיות אוטובוסים וכו׳...
צריך להתחדש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מצד שני, הזדמנות מעולה לקנות רכב משופר.
תראו למשל את הלוח של ה WJ.
אחרי שנתיים שהוא היה יבש תראו את המגוון של המשופרים שאנשים זורקים.
מישהו הבוקר הציע כבר הצעה מרושעת איך להוריד אותם במחיר לריצפה...
גדול !
יש מצב שמישהו רוצה לשדרג סופה חבוטה לרנגלר משודרג למשעי במחיר ריצפה ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
וברנרד-
אתה מכיר את מערכת האכיפה, לא?
מה הסיכוי שישמרו על האכיפה יותר מחודשים שלושה?
אין בזה כסף מקנסות, אין כח אדם ואחרי חודשים כבר אין תקשורת לקדם את הפקיד...
הוא יצטרך לטפס על עץ אחר כמו מוניות, משאיות אוטובוסים וכו׳...
צריך להתחדש
או בתמצית ....
https://www.youtube.com/watch?v=9vDJfnHW8p8
רענן
-
אז זהו, שפה לא ממש צריך להשקיע יותר מידי...
ראה את השירשורים האחרונים לגבי אנשים שמחפשים צמיגים "מקוריים" או קפיצים, אחרי שלא עברו טסט.
פה לא צריך מערכת אכיפה - פה אתה מחוייב להגיע למלכודת, ובכלל לא צריכים לשים פתיון.
תראה.
אסף רמז את זה.. וגם אמר בפירוש שאם הוא היה צריך לחתום...
הדבר הפשוט ביותר הוא להוציא קובץ הנחיות (בעל שני סעיפים.. לא יותר), ש"מזכיר" לבוחנים בכל מכון רישויי מה אחריותם המנהלתית והפלילית (שלא לומר הנזיקית) בכל חתימת "עבר" על טסט.
זה הכל.
עכשיו לך תסביר שאין לך אחות - או במילים אחרות "זה אותו הקפיץ המקורי, רק הבת שלי צבעה באדום"...
לא צריך להוציא תקנון או חוק חדש - יש הכל.
ותצאו מהראש של "צריך את הכסף מדוחות" או "הפקיד רוצה כזה אבל לא יכול"..
יש מספיק יפי נפש שבאמת חושבים שזה, ה"תחביב" הזה, הוא מיותר ומסוכן ומסכן, ויש מספיק חדורי שליחות שחושבים שהם עושים טובה לחברה,גם בלי שיצטרכו להראות כמה כסף הורדה מהכביש מכניסה.
באמת נראה לך ששוטר שנותן דו"ח למישהו, חושב על קופת המדינה?
או שהבוחן במכון/בניידת הבדיקה אומר לעצמו "היום הכנסתי 2000 ש"ח לאוצר המדינה"?
או ששוטר (ותמיד יש פסיכים/פסיכופטים... אבל זה בשוליים) אומר "אין לי BMW אז אני אדפוק את ההוא"...
תעשו טובה - שוטרת דפוקה (לשעבר), שבמקרה היא חברה של דרור, לא ממש מצביעה על הכלל. ברור שאאודי יקר ו"קצוץ קנה" ורועש מושך יותר תשומת לב מפיז'ו 205GTI בת 15 או סובארו או מיצובישי שנראים ונשמעים כמו רכב מירוץ מושכים את עיני השוטרים, שהרי בטוח יש שם משהו שיעלה אצלי את מספר הדוחות שצריך להביא (ויש כמות שצריך... ככה זה עובד אבל לא ממציאים יש מאיין (אלא אם אתה מושחת/טיפש/פסיכופט) - יש מספיק דגים בים ואף אחד לא נחשב כאילו עושה עבודה רעה, כשהוא מצליח לדוג..).
יש תיעדוף -פעם זה חשוב יותר ופעם זה חשוב פחות ולפי זה "משקיעים" ומשקיעים איפה שניתן להראות הצלחה.
ואם יש יותר מידי תאונות של הולכי רכב מול גן העיר - ישימו 4 שוטרים שיתנו דוחות.
ואם יש יותר מידי "רעש" של 4X4 ויש אירגונים שצועקים שהרשויות נותנות להם להשתולל - יש מה לעשות נגדם, נגד הפרחחים האלה.
ואנחנו, עם כל הצער, נחשבים כחלק מהפירחחים...
אז להדיוט הממוצא, לא איכפת אם זה JK בגודל של הר או איזה ZJ עם "32 או טויוטה עם פגוש ברזל - כולם הורסים את הטבע ומשתוללים ומזלזלים בחוק ועושים עם הרכב מה שהם רוצים..
זה רק אנחנו ששמים לב "לדקויות" כמו הגבהה "לגיטימית" ו"מועדון המליון" - ותאמין לי... אין הרבה שופטים שזוטות שכאלה (זו רק הגבהה של "2 שמקובלת באוסטרליה) יגרמו להם לפסוק נגד המדינה שאומרת שזה... בניגוד לחוק.
בקיצור... מחו"ל..
העלות-תועלת שאתם מנסיםם לייחס לפקידונים, לא תמיד רלוונטית.
זה לא מצריך מאמץ ולא השקעה כספית מיוחדת וגם לא צריך להצדיק הוצאה...
הם פשוט יכולים למרר לנו את החיים, עם האמצעים שיש - כמו אותו כלב מלקק.
ורענן.
חשבתי שזו מהות הקיטור פה באתר, בכל נושא...
נותנים לנו בראש ואנחנו משווים לפרעה ו... מממשיכים.
אז בכלל למה צריך לקטר ולמה לנסות לשנות?
זה באמת משנה לך אם יש בקופסת קוטג' 250 גר' או 225? זה לא מה שישבור אותך ועוד 25 גר' בטח לא יעשו אותך עשיר יותר.
ואוטו הדבר עם הבמבה.
וכולה עוד 1/2 שקל לליטר - לא סוף העולם. הרי כבר היה יקר יותר.
ואם כבר... אז יהיה 29 אינץ' לויטארה... האינץ' הנוסף באמת משנה כל כך? אם זה משנה כל כך, אולי בכלל לא צריך לנסוע שם?
אפשר לותר - הרי אצל פרעה היה גרוע יותר... ובכל זאת היה זמן לבנות פרמידות...
איזה טיעון ... מיותר.
-
השרשור הזה ממש עושה לי חשק לשים דנה 60 מקדימה וללכת לעשות את ורדית ומחמל!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מהתמונות אפשר לנחש אבל לא לקבוע שהגיפ אשם אבל גם אם לא אז הוא איבד חלק חשוב מהפרונט בקלות גדולה מדי.
אבל מי יודע, אולי פתאום הטויוטה התחילה לנסוע במהירות רוורס...
קובץ מצורף 103511
קובץ מצורף 103512
השיפורים לא יזכו לאהדה ציבורית.
האכיפה נגדם דווקא כן תזכה לאהדה.
התאונה הזו בתזמון מושלם מבחינתם למבצע. תמונה אחת שווה אלף מילים...
תהיו כנים עם עצמכם ותודו בפני עצמכם שהחברה הגזימו.
הרבה זמן לא היתה אכיפה אבל ידעתם שזה זמני ושאתם מחוץ לחוק.
חבל על המאמץ שלכם כי אין סיכוי שיתנו לכם להמשיך ככה באופן חוקי.
תורידו פרופיל לזמן מה ותפסיקו להשתין מהמקפצה בסגנון של חיים כי למדינה יש יותר גדול ועבה משלכם
בוא נאמר שדווקא אלו שפינו את הצומת ואת הרכבים מהזירה היו גיפאים מין השורה שכן מתנדבים במשטרת ישראל למען האזרח התקוע בפקק,
וכן זה הרי הרמה להנחתה לדרור ברלי ,
אם עוד לא הבנת הבעיה לא המשטרה , הבעיה היא בחוק ובמשרד התחבורה,
דרך אגב אני מכיר מספיק אנשים שהלכו במסלול הארוך וזכו
-
את התקנה המדוברת הקריאו בכנס (אם אני לא טועה מספרה 130) והיא אכן כוללנית, אבל למיטב זכרוני היא פוסלת כל מה שלא יצא מהמפעל (יאללה דרור תעלה את זה כבר).
כמו שאמרתי, לא הייתה אוירת התלהמות ויציאה למלחמה. אולי המארגנים התאכזבו מהתוצאה, אבל האוירה הייתה חיובית ולא שוק.
עורך הדין שהיה שם הסביר את החוק וגם הבנת הנקרא שלי זהה לשלו. זה נכון שלא רק החוק קובע, ויש גם תקנות ותופינים שונים, אבל תקנה לא יכולה לסתור את החוק באופן מפורש. גם מההתרשמות שלי וגם לפי דעתו של עורך הדין יש לנו קייס וסיכוי טוב.
-
-
1 קבצים מצורפים
אם זו אכן הוראת נוהל 131, היא בת שנה בערך ולא מחדשת שום דבר.
-
-
בואו נחזור לעובדות...
דרור האם המקור שלך מדבר על אותו מסמך 131 שכאמור כבר עלה כאן בפורום ויותר מפעם אחת, או שיש מסמך נוסף?
האם היו עוד ארועים מלבד הארוע המפורסם במוך נשר?
כמה כלי רכב הורדו מהכביש באותה ביקורת, או בארועים נוספים אם היו?
ועל איזה ליקויים/סעיפי שינוי מבנה הורידו אותם?
-
זה לדוגמה רץ ברשת
קובץ מצורף 103547
-
אני יודע על ביקורת נוספת במוסך ג'יפים ידוע בצפון.
-
בעידן הפייסבוק חשוב במיוחד להבחין בין שמועות לעובדות.
רכבים קיבלו הורדה מהכביש בזוקיאדה?
מוסך בצפון? מידע מבוסס סער?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
מסך בצפון. מידע מבוסס. לא יודע מה היו התוצאות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אני יודע על ביקורת נוספת במוסך ג'יפים ידוע בצפון.
הביקורת כבר הייתה...
אפשר לספר שזה היה אצל מוניר.
אגב, נראה שהיעדים אם לא מהלשנות מגיע מפייסבוק.
מוניר מככב בפייסבוק ובווטסאפ
-
לא נמרוד, למרות ההפחדות...
זוג ניידות... שעברו המוני סוזוקים. ואף לא דוח אחד ובטח לא הורדה.
בדיקת רשיונות וטסט....
וממה ששמעתי השוטרים גם היו אדיבים.
אני, כמו רבים, חושש שבעקבות מהלך שיעורר את הרשויות ופגישה עם השר... יאשרו לאלו המוגזמים לעשות תהליך ארוך יקר ומייגע לקבלת אישורים..
ועל אלו הפשוטים יותר... שהילכו בין הטיפות עד כה והשתדלו לשמור על גבול הטעם הטוב... ולהניע רק לסופש/טיולים את ה"מפלצות" יגזר גזר דין שלא יוכלו להתמודד איתו והתחביב הזה יראה ממש כמו הספורט המוטורי.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הביקורת כבר הייתה...
אפשר לספר שזה היה אצל מוניר.
אגב, נראה שהיעדים אם לא מהלשנות מגיע מפייסבוק.
מוניר מככב בפייסבוק ובווטסאפ
זה לא מהלשנות זה הרוב עבודה דרך הפייסבוק, בלי להרחיב יותר מדי מסתובבים ברשימות חברים ובקבוצות פייסבוק של רוב החבר'ה האלו פרופילים מזוייפים וגם לא מזוייפים שבחלקם אפילו רשום שחור על גבי לבן שעיסוק הבן אדם הוא משרד התחבורה והבטיחות בדרכים אבל זה לא הזיז להם עד עכשיו. הפרופילים האלו יושבים ועוקבים, בוודאות.
מה שכתבת זה תוצאה ישירה ודוגמה מובהקת של זה.
-
יש גם קיצור דרך.
תתנדבו למשטרה ותקבלו תעודת חסינות...
-
חברים מי שרוצה לטמון את הראש בחול - זה אפשרי.
הייתי היום במוסך ברעננה שטיפלתי שם פעם כדי לרחרח והם אישרו לי שהייתה להם ביקורת ו"הזכירו" את הרוח החדשה. חבר שעובד באחת הסדנאות אמר גם הוא שביקרו אצלו והדגישו שאין לבצע שום הגבהה, גם לא 2 אינץ'.
אפשר להתווכח איך צריך לפעול (אם בכלל), אבל אני לא חושב שיש ויכוח על זה שלחבר'ה במשרד בתחבורה יש אנרגיות חדשות.
-
לא לטמון את הראש בחול, אבל גם לא לזרוע פאניקה בלי ביסוס.
-
כמו שכתבתי קודם. ביקורות במוסכים יבריחו את השוק למוסכי מדרכה וסדנאות חצר אחורית. בהכרח זה אומר שהמלאכה תהיה ברמה פחות טובה וזה מסוכן. חבל שבמשרד התחבורה לא מבינים את זה.
ספציפית לגבי הגבהה.
קפיצי הגבהה הם במקרים רבים קפיצים לעומס גבוה. קניתי רכב והעמסתי אותו בציוד. אם אני לא עושה כלום יורידו אותי על הנמכה. אם אני שם קפיץ לעומס הגובה יהיה בסדר. אבל כשאני אוציא את הציוד יורידו אותי על הגבהה במבחן הסבירות זה לא עומד.
במסגרת איסוף המודיעין:
פעם הבוחנים היו משתמשים בתקנה של גובה פנסי חזית כדי למצוא ג׳יפים מוגבהים. זה היה מדוייק עד כאב בסיג׳יי ובסופה. זה עדיין עובד לגבי הג׳יפים בעלי המראה הקלאסי עם פנסים קרובים למכסה המנוע. לתשומת לב בעלי הרנגלרים שחושבים שאי אפשר חוקית לקבוע גובה מותר. הבוחנים הותיקים עדיין זוכרים את הטריק.
אסף.
-
תמחק את זה. אל תתן רעיונות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תמחק את זה. אל תתן רעיונות
1++
-
מעניין שאף אחד לא כתב את זה, ואולי זה אני שטועה-אני הרי לא מבין בזה כלום, אבל משהו באחד הטיעונים שנרשמו כאן, נשמע לי מופרך לגמרי. הזוי ממש.
לוקחים את הקטגוריה שמגדירה מהן המידות של רכב פרטי: עד שלושה מטר גובה ו2.55 רוחב, וממנה מסיקים שכל שינוי שלא חורג מזה הוא מותר.
מה הקשר? מישהו עישן משהו טוב?
זו הגדרת קטגוריה לרכב חדש שעובר תקינה. איך קישרתם בין זה ובין שינויים מותרים למבנה המקורי?
זה שפורד f350 נמצא באותה קטגוריה עם משאית 12 טון, אומר שאפשר עכשיו להאריך את הפורד ל12 מטר?
אפשר להפוך חיפושית לטוארג כי הן באותה קטגוריה?
לא שמפריע לי אם תצליחו להעביר את זה, אבל נראה לי שכדאי להוריד את השטות הזו, שלא תהפכו בדיון לבדיחה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מעניין שאף אחד לא כתב את זה, ואולי זה אני שטועה-אני הרי לא מבין בזה כלום, אבל משהו באחד הטיעונים שנרשמו כאן, נשמע לי מופרך לגמרי. הזוי ממש.
לוקחים את הקטגוריה שמגדירה מהן המידות של רכב פרטי: עד שלושה מטר גובה ו2.55 רוחב, וממנה מסיקים שכל שינוי שלא חורג מזה הוא מותר.
מה הקשר? מישהו עישן משהו טוב?
זו הגדרת קטגוריה לרכב חדש שעובר תקינה. איך קישרתם בין זה ובין שינויים מותרים למבנה המקורי?
זה שפורד f350 נמצא באותה קטגוריה עם משאית 12 טון, אומר שאפשר עכשיו להאריך את הפורד ל12 מטר?
אפשר להפוך חיפושית לטוארג כי הן באותה קטגוריה?
לא שמפריע לי אם תצליחו להעביר את זה, אבל נראה לי שכדאי להוריד את השטות הזו, שלא תהפכו בדיון לבדיחה.
לפי חלק מהתגובות פה, שהבינו מה ואיך ניתן "לתקוף חוקית" את הנושא... היית אומר שאתה טועה ולא מבין כלום:rolleyes: