נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תסלח לי בועז.
מה זה "נראה יוצא דופן"?
מה זה עניינו שמישהו קירח או מכוער או שמן או רזה או לבן או שחור?
אבל הוא הבוחן. כל זה לא אמור להיות עניינו. אבל הוא גוזר הגורלות.
וכבוחן שאמור לוודא שהרכב שלי תקין ובטוח לשימוש, אני דורש ממנו שני דברים: להיות מומחה ולהיות הגון.
לא רק מומחה מקצועי באיתור ליקויים בטיחותיים, אלא גם להכיר את כל דגמי הרכב בשוק. הוא צריך לדעת שטויוטה היילקס המדובר הוא רכב מאוד גבוה כבר בתצורתו המקורית ושהפגוש המקורי שלו הוא מתכתי ולא פלסטי. הוא צריך לדעת שבג'יפ, "קפיץ ישר" הוא למעשה קפיץ קרוס ופסול לשימוש. הוא צריך לדעת שבג'יפ סיקס מהדגמים המאוחרים ובסופה הגלגלים קצת בולטים מהמרכב גם במצבו הסטנדרטי, ובשביל זה יש לו כנפונים, ומי שנוסע על ג'נטים אופציונליים/אפטרמרקט ומצויד בכנפונים שמכסים את הגלגל לא עובר על שום חוק. הוא צריך לדעת בעל פה שג'יפ/רכב פתוח לא מחוייב במזגן - גם זה על פי החוק. הוא צריך לדעת שרכב שאינו מוגדר "מסחרי" לא חייב במטף, והוא זה שצריך לדעת שחור קטן של סיגריה בריפוד אינו "ריפוד קרוע" שקפיץ יוצא ממנו ונתקע למישהו בתחת. ועוד ועוד ועוד ועוד. דוגמאות בלי סוף.
הוא איש המקצוע, ולכן הוא צריך לדעת את כל זה ולא לשלוח אותך ליבואן וליצרן כדי שתמציא לו אישורים שיוכיחו שאין לך אחות - זה הוא שמאשים אותך בדברים מצוצים מהאצבע?.... אז שהוא יוכיח. וכל עוד אינו יכול להוכיח, אז שיחתום ויסתום את הפה!.... וסליחה על הבוטות אבל באמת נמאס מהעבדים כי ימלוכו האלה. וגם אני יכול להמשיך עוד שעתיים, יומיים, שבועיים, חודשיים או שנתיים. אבל באמת נמאס.
דרושה בדיקת בטיחות בלבד בבקשה - הגה, בלמים, חשמל (אורות, איתותים) שלמות מכלולים, נזילות, זיהום אוויר. וזהו. חתימה ושלום שלום ואל תבוא לי בחלום. אני לא חבר שלך. ואם זה בא לו טוב או לא טוב בעין זה בכלל לא מעניין ולא צריך להוות שיקול. שישטוף את העיניים. שיערוך בדיקה נטו. מקצועית והגונה וישרה - הוא נותן שרות ולא עושה טובות אלא מקבל שכר עבור עבודתו. אם השכר שלו ראוי או לא - לא על זה הויכוח ובטח לא צריך להוות שיקול. אם השכר לא מספיק - שיחליף מקצוע. גם המורה של הילדים שלי לא מתוגמלת בהתאם למה שהיא משקיעה, אבל להבדיל מהאדון בוחן, היא לא מתעללת בילדים ולא מקבלת שטרות מקופלים מתחת לשולחן - אז שגם הוא ירגיע ומהר.
ומכיוון שברור לכל בר דעת שהם לא מתכוונים להרגיע אלא להמשיך ולהעמיק את ההתעללות והשחיתות - מישהו צריך לחדול את החגיגה שלהם. ויפה שנה אחת קודם.