יהיה בסדר.
Printable View
יהיה בסדר.
פקק npt לא דורש שום אטם. אפשר לקנות בכל מקום שמוכר אביזרי צנרת.
אסף.
הולך לחפש היום. מקווה שאמצא בקלות.
תתחיל במכשירי תנועה. זה חלק זול
אין להם, לא יהיה להם והם גם לא יביאו. זה מה שנאמר לי בטלפון
אתה אמרת, לא אני [emoji6]
טוב נרכש פקק מהחנות הידראוליקה הקרובה. עלה 25. נרכש גם רגש חום מהחנות חלקי רכב הסמוכה לחנות ההידראוליקה. עלה 50. בסופו של דבר אתקין את הרגש חום. ברגע שאמצא שעון מתאים לתכנון שלי
רציתי פקק אפטרמאקט משודרג מהסדנאות של מופר משהו עם 2" הגבהה. אבל אז נזכרתי שהאוטו לא יעבור טסט כי זה לא מקורי
שים מעט גריז גרפיט או נחושת על הכריכות
על הברגה קונית לא שמים כלום חוץ מלוקטייט לצנרת בחוזק נמוך שגם מונע קורוזיה.
אסף.
אז זה לא יפתח גם בפעם הבאה.
לא שם כלום חוץ מהרבה חום ואהבה
אתם... עם הצורך לשמירת מקוריות... אם היה לכם אנגלי, כבר הייתם דואגים לשפר את הקישקוש הזה..
למה לא לקנות בורג/ברז ניקוז, משהו כמו שיש בתחתיות של מיכלי אויר של קומפרסורים?
ככה כל עסק ניקוז האויר היה פשוט יותר ואין הברגה שתהרס או בורג שלא נפתח או צינור/מבנה אלומיניום, על הבלוק, שקשה להשיג...
מרובעים אתם.
- - - Updated - - -
וחום והאבה מחזירים רק... מפח נפש.
חשבתי על ברז אבל בתכל'ס אני אשים חיישן חום
לא עזר, הרכב מתחמם. אני אעשה סקר שוק קטן ואשלח את הרכב למוסך.
תאר את הבעיה בדיוק רב
מה קורה, מתי ומה זה זה מתחמם.
מה שקרה זה שהיום בבוקר, אחרי כמה נסיעות באיזור שוהם/מודיעין במהלך השבוע ונסיעה אחת בבוקר לאיזור גימזו ראיתי שיוצאים אדים מהמנוע. פתחתי מכסה מנוע וראיתי שהפקק לא יושב טוב. הצינורות לא היו חמים מאוד ונראה שיצא כל הקיטור והלחץ אז פרקתי את הפקק (עם סמרטוט כמובן וכולל את פקק הניקוז אוויר) ומילאתי מים. כמה מים? לדעתי בסביבות 3-4 ליטר לפחות כולל מיכל עיבוי (שרתח).
הטמפרטורה הייתה בסביבות 100 מעלות. הנוזל קירור הוא הנוזל האדום של סאסא, נקנה בל.כ ואני לא חושד לרגע שהוא איכותי ביותר אבל יותר טוב ממים. קניתי אותו בשביל לזהות נזילות טוב יותר.
ניסית להחליף פקק? יכול להיות שהפקק לא מתאים לרדיאטור התחליפי?
אסף.
מבחינת גודל?
עכשיו עשיתי עוד בדיקת לחץ. מ20 ל18psi בעשר דקות
אפשר לחלק את בעיות ההתחממות לשתי משפחות עיקריות.
1. הסיבה היא אבדן מספיק מים (בגלל נזילה כלשהי) עד שאין מספיק מים כדי לקרר את המנוע, ואז התחממות ורתיחה. בדרך כלל זה הדרגתי, וצריך לאבד חצי מכמות המים כדי שבנסיעה קצרה, בתנאים לא קיצוניים, המנוע יתחמם.
1. הסיבה היא התחממות, שמובילה לאובדן מים כתוצאה מרתיחה.
המקרה שלך בדיוק על הגבול... הוספת 3 ליטר (עזוב את מיכל העודפים) שזה שליש בערך מהמים. ומנסיוני, רכב נוסע גם עם שני שליש ואפילו חצי מכמות הנוזל ועדיין אין סיבה שירתח בצורה קיצונית ואחרי נסיעה קצרה בלבד.
אתה גם אומר שבדקת ולא איתרת נזילות... יש נזילות סמויות שקשה לאתר אבל הן לא גורמות לאובדן כזאת כמות של מים בנסיעה קצרה.
מצד שני, אם יש סיבה שהמנוע שלך מתחמם בגללה מהר וקיצוני (כמו - אין סחרור מים בכלל. טרמוסטט תקוע סגור. רדיאטור סתום במידה חמורה. מניפה חשמלית לא עובדת) ורותח חזק, אתה יכול לאבד כמות מים כמו שאתה מתאר כתוצאה מהרתיחה.
אני הייתי - א' מעיף את הטרמוסטט עד לאבחון ותיקון הבעייה. ב' בודק שמשאבת המים עובדת - שהיא זורקת מים הרבה וחזק. ג' לא עקבתי אם כבר עשית - לוקח רדיאטור לרדיאטוריסט שיפתח ויראה מה מצבו וכמובן ינקה אם סתום.
אם יש רדיאטור והוא נקי, בוודאות, אין טרמוסטט, ומשאבת מים עובדת, ואתה לא מוצא שום נזילה חיצונית משמעותית...
אז נשארה האופציה הכי פחות נעימה...
ואם החלטת ללכת למוסך (החלטה הגיונית) אל תעשה סקר שוק, המחיר לא רלוונטי כרגע, אתה צריך אבחון מקצועי! לך למוסך ג'יפים מומלץ, מבחינת המיקום שלך זה כנראה אודי מזרחי.
שבוע הבא אני הולך למוסך. התייאשתי למצוא לבד מה הבעיה.
אני שומר את הזכות ל"אמרתי לכם" אם המוסך לא ימצא את הבעיה :cool:
אין לי ספק שבמקרה כמו שלך, שבו הסימפטומים חזקים וברורים, אפשר להגיע לאבחון עצמי, בתנאי שאתה עובד בצורה מסודרת ולוגית, מה שאתה לא. אתה גם לא מתאר מסכת עובדות מסודרת שמאפשרת לחברים בפורום לעזור לך - העובדות נחשפות בהדרגה, לפעמים אתה מסתיר, ובכל מקרה אחרי 200 הודעות ברור שאי אפשר לעקוב אחריך.
יש לציין גם מאפיין של הפורום והוא שהרבה אנשים קופצים עם ניחושים או פתרונות לבעיות במקרים הבודדים שהם נתקלו בהם, עוד בהתחלה לפני שמתוארות העובדות, ואם אתה לא מנוסה אתה מתייחס לכל הניחושים באותה מידה של חשיבות וזה בכלל זורק אותך, וזה מה שקרה פה.
אוקי.
מהי שיטה לוגית לבדיקה? מה אתה היית עושה?
אפשר שאלה? 👆(או כמה)
כתבת ש"הפקק לא יושב טוב" למה? הוא עקום? השפתיים של הרדיאטור....?
כתבת "הצינורות לא היו חמים" איזה צינורות? כניסה? יציאה?
כתבת "הטמפרטורה בסביבות 100 מעלות" לפי מה? הערכה? רתיחה? "שעון" חום? (מהיכן הוא לוקח?)
הספקת לעשות מס' נסיעות, יצא לך לבדוק מים בין נסיעה לנסיעה? האם כל המים "נעלמו" במהלך הנסיעה הזו בלבד או שזה הצטברות של כל הנסיעות שציינת?
כל השאלות האלה הן בשביל להבין יותר, לא (לפחות כרגע) כתחליף למוסך
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
1. הפקק נראה פתוח. כלומר, נמצא על הפתח אבל לא "נעול", רופף. אני לא יודע אם זו רשלנות שלי כשבדקתי מים בפעם האחרונה ולא שמתי לב או שהוא נפתח.
2. הצינור העליון לא היה חם במיוחד. נגיד שהייתי מצפה לטמפרטורה גבוהה יותר (לא מדדתי) מרדיאטור שרותח. אחת הסיבות שפתחתי את הפקק (ששוב לא היה נעול) היא בגלל שהצינור לא הרגיש לי רותח וגם הפקק לא.
3. על פי שעון החום של האוטו. המחוג היה על ה100.
4. בדקתי אבל לא ראיתי סממנים מדאיגים. המים היו עד למכסה. אבל כן הייתי צריך להוסיף מים למיכל עיבוי. לא הרבה. אולי מקסימום חצי ליטר. רק שיהיה בגובה MAX. הוא היה בין MAX לLOW.