-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
https://imageshack.com/i/pmkzEDj7j
מהפך צפוי מראש? זה סימן לכזה, כן. אבל בעיות אספקה יהפכו את המסירה המשמעותית הזו לשיא רגעי. לחלק ניכר מהדגמים החשמליים לא ניתן לפתוח הזמנה.
בראייה צרה של האינטרס האישי שלי: הגל הזה מורגש, לרעה. מכוניות עם סוללות גדולות וכושר טעינת dc נמוך מאוד תופסות את עמדות טעינת הdc למשכי זמן ארוכים מאוד מאוד. יותר משעה לרכב בודד במקרים מסוימים שפגשתי. עד שקצב בניית העמדות המהירות ידביק את הפער כולנו נסבול. כשהפער יסגר, רק מי שבחר במכונית עם הספק טעינה dc נמוך ימשיך לסבול עד שהרכב ימכר. מציע לחשוב טוב מה רוכשים.
בשבוע שעבר עברתי על פני כמה מוקדי טעינה עמוסים בדגמים כאלה. לא עצרתי לצפות ולסבול שכן ראיתי את המצב מראש באפליקציה. המשכתי עד שהיתה עמדה פנויה בדרכי, טענתי 4.30 דקות בהספק של 174kw והמשכתי הביתה.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש צפי מתי זה יקרה? בהתחשב בקצב המכירות..
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
רואים בplugshare עמדות חדשות כל יום, ועיבוי של תחנות קיימות, אבל אני לא יודע לומר מתי אחוזי התפוסה יתחילו לרדת.
-
בתלות באופי השימוש, יש מצב שסוגיית תחנות הטעינה פשוט לא מעניינת.
אני לא משתמש בתחנות האלה בכלל, למעט מקרים מאוד חריגים (3 פעמים בשבעה חודשים, ואף אחת מהן לא באמת היתה מחוייבת במציאות).
טוען בבית, 400 ק"מ טווח אמיתי זה די והותר בשבילי.
-
מדויק.
אנחנו טוענים בחוץ לא פעם. בטיולי סופ"ש. עד כה, כ50 פעמים בשנה ו85K ק"מ.
-
הועלו דאגות לגבי העומס על הרשת הארצית בשעות אחר הצהריים ובכלל. כשעם ישראל יחבר את הרכבים לשקע.
https://www.greencarreports.com/news...e-load-on-grid
ולמי שדואג שהכלי הנ"ל ישמש את כוחות הרשע להתעמר בנו, זה לא יהיה כזה פשוט. עדיין נוכל לחבר ישירות בין הרכב לשקע התלת פאזי הקרוב.
לתמרץ אותנו כלכלית לטעון בשעות שזה נוח לרשת... win win.
-
ב 110 וולט למיטב הבנתי העומס משפיע על הרשת הרבה יותר כואב מאשר ב 220/240 וולט ( עובי המוליכים).
בארץ המדינה כבר מתחילה לפעול בשביל להתחיל לטגן את העכברים הראשונים ששקלו אחרי העדר להיכנס למלכודת. המיסוי עולה.
השלב הבא הוא מס נסועה.
ה 80 אחוז מס שלוקחים מאיתנו באופן ישיר ועקיף לא מספיקים לתחזק את המדינה.
האיש הרזה שסוחב על גבו את השמן, אוכל לדעתם יותר מדי.
-
הכול נכון, אולי, אבל העכברים שחוששים להיכנס למלכודת מס של 20 אחוז ודאי ונסועה על תנאי שתהיה ממשלה, כבר משלמים 85 אחוז מס ובלו, ורווח הגון למפיצי הדלק, ואולי ישלמו גם נסועה אם תהיה ממשלה.
אז אולי עדיף כבר במלכודת.
-
רוצה לומר בעברית קלה שהממסד לא יוותר על אגורה.
זה רק עניין של שלבים עד שגם בחשמלי יקבלו את כל האלמנט בשביל שתשתתפו בעול.
אין מתנות בראיה ארוכת טווח. הממסד הוכיח את זה די מהר.
-
אל תיעלב, אבל זה כמו לומר שהשמש זורחת בבוקר.
בין לבין, בזמנו, רוכשי הדיזלים חסכו הון.
אני נוסע כבר שנה ברכב אדיר במקום בפיקנטו/איי10, והתשלומים החודשיים עליו, 2600ש"ח, שווים במדויק לפער עלויות האנרגיה ביניהם. כמו לקבל רכב אדיר חינם. אם הייתי משווה לרכב בקטגוריה שלו, אז התקציב הפנוי המשפחתי היה אפילו גדל. נס פיננסי!
כשנידפק, נידפק, אבל הרכב שברשותינו עדיין יהיה אדיר. עד אז חלקו, אולי כולו, כבר יהיה משולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
רואים בplugshare עמדות חדשות כל יום, ועיבוי של תחנות קיימות, אבל אני לא יודע לומר מתי אחוזי התפוסה יתחילו לרדת.
אז אולי השאלה שלי מפעם כבר כן תהיה רלונטית ?.. מתאר שימוש ללא תחנה ביתית .. רק תחנות מזדמנות.
לנסועה נמוכה עד נמוכה מאד כמו שיש לנו בבית.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
שמע, אני מנסה בכתיבה שלי לשקף את התמונה בצורה טובה. באופן מצחיק, ובניגוד לתדמית של חלק מהמתנגדים על עצמם, כנראה שמי שכותב הכי הרבה ביקורת שלילית על העניין החשמלי, זה אני, רק שאני עושה את זה מאוזן, ובלי הפאתוס וההתלהמות.
מכאן והלאה וכשהתמונה מול עיניך... אתה ילד גדול. תחליט.
בעתיד, כשכל משאבות הדלק יהפכו לעמדות טעינה אולטרה מהירה, וכשכל הרכבים יטענו ב350kw, ברור שהתנהלות ללא עמדת טעינה ביתית תהיה סבירה לגמרי.
-
מתלבטים ...
העניין הוא שיש עוד פרמטרים שלא קשורים לחשמל עצמו ...
אבל המידע שאתה משתף הוא לא פחות ממדהים.
תודה על זה !
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
התנהלות ללא טעינה ביתית תהיה סבירה. אבל יקרה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
שמע, אני מנסה בכתיבה שלי לשקף את התמונה בצורה טובה. באופן מצחיק, ובניגוד לתדמית של חלק מהמתנגדים על עצמם, כנראה שמי שכותב הכי הרבה ביקורת שלילית על העניין החשמלי, זה אני, רק שאני עושה את זה מאוזן, ובלי הפאתוס וההתלהמות.
מכאן והלאה וכשהתמונה מול עיניך... אתה ילד גדול. תחליט.
בעתיד, כשכל משאבות הדלק יהפכו לעמדות טעינה אולטרה מהירה, וכשכל הרכבים יטענו ב350kw, ברור שהתנהלות ללא עמדת טעינה ביתית תהיה סבירה לגמרי.
בנקודת הזמן הספציפית עדית עיסקה מעולה אבל זה זמני מאוד ובקרוב החשמלי ישלם שנתי מה שהבנזין היום והבנזין יעלה יותר בתור אינסנטיב להיפטר ממנו.
אני לא נגד אבל גם לא ממש בעד.
פשוט לא קונה את הטיעונים הירוקים מצד אחד אבל מצד שני אשמח שיקטינו את התחות ביצרניות הדלק הפוסילי רק שאני לא בטוח שזה הולך לקרות כל זמן שהחשמל ברובו מיוצר מדלקים פוסיליים.
מבחינתי רכב שיסע כמה שיותר בין תידלוקים/ טעינות.
שלא יגזול ממני זמן ומשאבי תכנון. שיהיה אמין
ואם אפשר שגם יהיה אוטונומי בכדי שאוכל לנמנם בדרך. שונא נסיעות מנהלתיות.
ממש לא מעניין אותי באיזו טכנולוגיה לנמנם.
-
אז אתה בעצם רוצה תחבורה ציבורית יעילה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
ובין לבין שיפחיתו את רמת דפיקת האזרח על חוליי המערכת.
כמו הגדרת ״נת״צ בטל שעות היממה״ , גם בשעות מוקדמות/מאוחרות, וגם וסופש כשאין בכלל תחבורה ציבורית.
ייצרו באיילון עומס מלאכותי בסופש, הברקה של סמוטריץ שאין איך לא לראות בזה כפייה דתית.
ושמס נסועה יהיה כשבאמת תהיה לו הצדקה, ואלטרנטיבה סבירה לתנועה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
התנהלות ללא טעינה ביתית תהיה סבירה. אבל יקרה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
+1
יש חברות טעינה (EVedge לדוגמא) שגובות 2 שח לקוטש - זה מיתרגם אצלי ל 37 אג לק"מ, כמעט כמו עלות דלק באוטו חסכוני.
יאמר לזכות ג'ינרג'י שהם גובים 75 אג לקוטש (14 אג לק"מ).
וכמו שחנן כתב פה בעבר, לא ברור מה הכלכליות של העמדות האלה לחברה המקימה, בוודאי הזולות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אף שר כמעט לא מקבל החלטות מקצועיות כאלו.
ההוכחה היא שהנתצים לא רק שלא פחתו אלו נוספו בהרבה מקומות שאין בהם צורך גם בכהונת השרה הנוכחית שעמדתה בנוגע לכפיה דתית מפורסמת.
זה נטו פקידים שלא מבינים דבר בתחבורה ולא משתמשים בציבורית כלל.
הכול מנוף לגביית כספים.
בתל אביב תקעו לאחרונה המון נתצים ושמו עליהם מצלמות אוטומטיות. הקופה דופקת ( את האזרח) ממש בקלות וכולם שותקים בהכנעה כאילו היינו במשטר קומוניסטי
-
מישהו מכל המתלוננים נסע לאחרונה בתחב"צ בגוש דן ?
יצא לי בפעמים הבודדות שהייתי במרכז בלי האופניים, והאמת, זה לא כל כך נורא כמו שמתארים. זה בעיקר שינוי תפיסה, שאומר שלא חייבים למצוא אוטובוס ישיר מנקודה א' לנקודה ב'.
בעידן האפליקציות, ה- gps, והתשלום שמחושב בדיעבד, אין שום בעייה לשלב מספר אוטובוסים מאחר והאפליקציות יודעות לתת לך את הנתיב המהיר ביותר בהתחשב בנתוני זמנים/מיקומים אמיתיים של האוטובוסים. זה לא מושלם אבל זה בסה"כ עובד לא רע בכלל.
בבין עירוני זה פחות כיף, לפחות בפריפריה. אני לרוב נוסע ברכב הפרטי לתחנת הרכבת הקרובה וממשיך משם. נסיעה באופן מלא בתחב"צ למרכז תוסיף לי בין שעה לשעתיים לכל כיוון.