תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
הגיע תורה של מערכת הברקסים.
עד היום נסעתי על המערכת שהיתה ברכב והחלפתי רק את הבוסטר.
עכשו הברקסים מתנהגים נורא. הדוושה יורדת עד למטה בקלות ,למרות שאין מחסור בנוזל בלמים,ואז כשאני לוחץ בפראות הרכב מאט עד עצירה. מרחק הבלימה הוכפל למרות שגם במצב תקין הם בולמים כמו כרכרה של המערב הפרוע.
היות ואין לי במחסן החלפים משאבת ברקס ,חשבתי לקנות חדשה ואת זו לשפץ ולהניח במחסן.
עדיין לא הטרחתי את עצמי ללמוד את המערכת ואני מקווה שמדובר במשאבה אחת ולא בשתיים.
מחר אתקשר לג'קי לברר עלויות. ובאם יש למישהו משאבה חדשה בלבד ,אשמח לרכוש אותה.
קניתי היום אצל ג'קי משאבת ברקס חדשה ,ואתקין אותה בשבוע הבא.
שמתי לב שתוך יומיים שלושה השרשור ההזוי הזה עומק לחלוף על פני 100,000 כניסות.
אתם השתגעתם - אבל ממש.
זה כראה מדבק......השגעון ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
המועד ליציאת המשלחת לאתר ששמו מהיום ''מצוק נוף'' - על שם הנכד שהיה איתי במסע,יתקיים בשבת השניה של מאי בתאריך 09.05.09 .
ההרשמה למסע מתבצעת כאן לפי התיכנון הבא.
יוצאי מרכז וצפון ניפגשים בשעה 0900 בתחנת הדלק של בית קמה.
הבאים מדרום יחד עם הבאים מצפון ניפגשים בשעה 1000 בכביש הכניסה למושב אשלים.
על כל המצהירים בשרשור שעברו את ''מצוק נוף'' בעבר,או שטענו כך - חלה חובת השתתפות במשלחת ,שאם לא כן יוקעו כאן בפרהסיה על ''הצהרות חסרות כיסוי'',ותוצא על שמם תעודה רשמית של ''מצהיר מפוקפק''.
מצהירים שיודו במעמד הנוכחות כי זה לא המצוק שעברו ,ייהנו ממחילה ומחיסיון מלא על שגיאתם הבלתי נסלחת......והמתרברבת......
כל המשתתפים במשלחת מסכימים שרק באישור ועדה מקומית של 5 זיקני העדה המשתתפת ,יותר למי מבין הנוכחים לנסות לעבור את המצוק,על אחריותו הבלעדית.
תזכורת חשובה - ההגעה ''למצוק נוף'' מחייבת ירידה קשה לנחל הנמצא כחצי ק''מ לפני היעד,ועליה בדרך חזרה עוד יותר קשה.
אי לכך , רק רכבים ''קשים'' יכולים להגיע לתחתית המצוק.
הצעות נוספות לניהול המשלחת תתקבלנה כאן ברצון.
אהלן רכס,
בהמשך לשיחתנו, אני אשמח להצטרף למשלחת. אמנם לא הצהרתי הצהרות לגבי המקום, אבל תמיד מעניין להכיר מקומות חדשים ומאתגרים. מה שכן, אני חייב להספיק להוריד גיר ולהחליף משאבת קלאצ' תחתונה לפני התאריך המיועד, אז יש עבודה רבה לפני...
קובי
"מקומות חדשים ומאתגרים".... זה מקום מסוכן ולא סלחני שאסור לטעות בו. לא מוביל משום מקום לשום מקום. סתם בשביל לסמן V שעלית - אם עלית. אני אפילו לא הספקתי לנסות לטפס, וכבר הגורל העיף את הג'יפ שלי רחוק-רחוק למטה... במזל גדול ללא פגיעות רציניות בגוף (שלי ושלו).
לבוא, להסתכל, לירוק שלוש פעמים וללכת משם.
וואלה, דרור - אתה היית שם,ואני חותם על זה.
שים לב מדובר ב-''מצוק נוף'' ולא באיזה חארטה בארטה שכולם כאן עלו אותו.
האחרים ממש מפנטזים באופן הכי מזרחי שאפשר.
רק שים לב שאף אחד לא נירשם. השיקשוק מדבר כאן.
פסו הגברים מן הארץ.......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
וואלה, דרור - אתה היית שם,ואני חותם על זה.
האחרים ממש מפנטזים באופן הכי מזרחי שאפשר.
רק שים לב שאף אחד לא נירשם. השיקשוק מדבר כאן.
פסו הגברים מן הארץ.......
חיים,
התאריך עוד רחוק,אם לא יהיו התקלות אז נבוא.
מה שלא כ"כ רחוק ולא מובן זה התאור- תוליך את עצמך על מפה ותנסה למקד איפה היית.
הסתובבנו ברכס הזה בחג וכן, חלק מהמקומות טחונים מאד ביחס לשנים עברו אבל לא בטוח בדיוק היכן היית.
יש יותר ממקום אחד שעונה לתאור.
"פסו הגברים מהעולם"
פשששש
מזל שבעולם המושגים שלי ושל דרור לא צריך להוכיח לאף אחד למי יש יותר גדול
כי אנחנו בהחלט יודעים למי יש
דורון, קודם תרשמו כולכם ואז נדע אם יש טעם להוציא את המשלחת
בגדול, הסברתי שהיות ולא לקחתי נ.צ מהמקום, גם בגלל שהבירכיים רעדו לי וזה השפיע על כל הגוף,- אז זהו בדיוק תפקידה של המשלחת - לאתר את המפלץ.
אני בינתיים מכין שילוט עם שם האתר ''מצוק נוף'' - כדי שלהבא לא יהיו ויכוחים.
זה שירשום את הודעת ה-100,000 בשרשור יזכה להנצחה מיוחדת כשובר שיאים בפורום ג'יפולוג.
וזאת באם תתקבל הצעתי להנציח את כל השיאים של האתר שלנו במקום מיוחד .
חיים,
עברתי שוב על הסיפור דרך שלך ובהתחשב בכך שבחג עברנו את כל הירידות מהרכס למשורה חוץ מאחת, כולן לא מתאימות לתאור שלך כולל "מעלה בוקר" הנבזי.
ודוקא זו שלא הגענו אליה מפאת החשכה זכורה לי לפי משטח הסלע שמתאים לתאור שלך.
אם הבנתי נכון אז המקום קיבל את השם "מעבר סלעית" בעמוד ענן.
מצטער לאכזב אותך ,דורון.
המעבר שבוידאו מתאים לכוסיות כמו הלנד-קרוזר שבצילום,שבקושי עבר מדרגות שדיסקו בכלל לא רואה.
אני מדבר על גוש סלע מונוליטי אחד ויחיד שמשקלו לפי חישובי קרוב ל-500 טון, בגובה מעל עשרה מטר ובשיפוע של 60 מעלות חלק לחלוטין ועם שתיים שלוש מדרגות במחצית הגובה שכל מתן גז לחלוף עליהן הופכות לדעתי את הרכב לאחור.
כל זה ,מעבר לעובדה שהסלע נופל עליך בסיבוב של 90 מעלות ימינה בלי כל אפשרות לקחת תנופה של מטר.
גם אין כל מרחב צילום כמו בסרט ,היות ומצד אחד תהום ,מצד שני קיר סלע, מאחור נמצא הסיבוב ומלפנים גוש הסלע שלא מאפשר עמידה עליו.
מה שיש בצילום זה סתם עוד מעלה מסולע עם דרדרת טחונה ובולדרים קטנים יחסית ושתי מדרגות סלע שכל רכב רך עובר אותן - כמו שרואים בצילום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
מצטער לאכזב אותך ,דורון.
המעבר שבוידאו מתאים לכוסיות כמו הלנד-קרוזר שבצילום,שבקושי עבר מדרגות שדיסקו בכלל לא רואה.
אני מדבר על גוש סלע מונוליטי אחד ויחיד שמשקלו לפי חישובי קרוב ל-500 טון, בגובה מעל עשרה מטר ובשיפוע של 60 מעלות חלק לחלוטין ועם שתיים שלוש מדרגות במחצית הגובה שכל מתן גז לחלוף עליהן הופכות לדעתי את הרכב לאחור.
כל זה ,מעבר לעובדה שהסלע נופל עליך בסיבוב של 90 מעלות ימינה בלי כל אפשרות לקחת תנופה של מטר.
גם אין כל מרחב צילום כמו בסרט ,היות ומצד אחד תהום ,מצד שני קיר סלע, מאחור נמצא הסיבוב ומלפנים גוש הסלע שלא מאפשר עמידה עליו.
אתה לא מאכזב אותי, להיפך.
את זה מצאתי במקרה מקישור לטיול של מישהו ברכס בוקר ולא הצלחתי להתאפס על המקום.
כמה שאתה מוסיף פרטים אני די בטוח שמדובר בנ.צ. שנתתי כמה הודעות אחורה.
וואלה ,מישהו עבר את המאה אלף כניסות. אבל לך תדע מי.
יתכן דורון ואתה צודק לגבי הנ.צ. שציינת. אז תרשם למשלחת לשם ביקור אימות.
הייתי אצל ג'קי היום ,מה שאני עושה מפעם לפעם,כמו שגברים מבקרים בבר שלהם ונשים בחנות החזיות והתחתונים. שלוש שעות על כוס קפה ,בדיחות,קצת עיסקי נשים והעיקר הרכישות.
יצאתי משם עם משאבת ברקס חדשה ואורגינלית ממש יקרה - -.1150 ש''ח, והוספתי למחסן החלפים ברכב משאבת מים חלופית בשביל השקט הנפשי שלי ובטח בשביל מישהו אחר שיתקע בשטח.
הוספתי כמה פילטרים אוויר שיהיו גם ברכב עם כל הפודרה שעוד נשארה משנה שעברה והשנה בטח תהפוך לעוד יותר עמוקה עקב גשמי הזעף שירדו במדבריות..............
קבלתי המלצה על גרשון החשמלאי מקרית שאול שאולי יפתור לי את בעית צריכת הדלק הלא סבירה באמצעות בדיקה של חיישני החמצן שאולי שבקו חיים ומשבשים את מחשב ניהול המנוע.
יש דעות מקצועיות נוספות עליו ?
השבוע יש בדעתי להזמין שילוט אזהרה שינעץ ב''מצוק נוף'' ויזהיר את המנסים לעלות על הסכנה לחיים שיש במצוק הזה.
הטקס יבוצע לאחר שההליקופטר יעזוב את האתר באם מישהו יחליט לעלות אותו.......
עדיין לא נימצאו הג'יפאים שנרשמו למשלחת.
מחר הג'יפ מושבת מחוסר בלמים במצב סביר.
היום תוחלף משאבת הברקס וייבדק הבוסטר. היות והתקלה בברקסים מתאפינת בדוושה שיורדת בקלות עד הסוף ניראה שמדובר במשאבה תקולה, היות ואם הבוסטר תקול הדוושה נלחצת בקושי עקב חוסר סיוע של הבוסטר.
בכל מקרה אני מקווה שלאחר ההתקנה אוכל לשפץ את המשאבה הישנה ולהכניס גם אותה למחסן החלפים.
בכלל ,מחסן החלפים זקוק לריענון רציני. צריך לרוקן אותו החוצה, לנקות לשמן ולעטוף את החלקים. לאחר מכן לארז הכל מחדש מתחת למושבים הקדמיים ולערוך רישום מסודר עם מיקומו של כל חלק בכדי לא להפוך את האוטו בכל פעם שזקוקים למשהו. המחסן הוא פינה מוזנחת שהגיע הזמן להתייחס אליו ברצינות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
ולערוך רישום מסודר עם מיקומו של כל חלק
למה לרשום? תצלם!
תדפיס במדפסת, תכניס לשרוול ניילון של קלסר ותניח באוטו.
השתמשת בחלקים בטיול? צלם את הפרטים בהם השתמשת והיכן הנחת אותם.
פשוט ומהיר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
.
תרשום תרשום!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
.
חיים מה הבעיה שלך?
כבר יש לך צוות לעניין:
אתה.
מורי.
אני.
קובי?
דורון?
כל מה שצריך עכשיו זה קצת שכנוע עצמי לצאת כבר בשישי ולהעביר איפה שהוא באיזור לילה כהלכתו.
דרך אגב - ממה שאתה מתאר אני לא ממש בטוח שהטראומה שלי היא מאותו מקום.
הג'יפ שלי ברח ממני אחורה (כשאני לא בתוכו בכלל) בנקודה עם שלוש המדרגות שדורון הזכיר - מעלה רע לאללה, שאני לא מבין איך הגיע למצב שהגיע תוך זמן כל כך קצר.
לעניין מחסן חלפים בלנדרובר - הוא מתרענן כל הזמן, לא?....