-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ג'ינרגי העלו מחיר ל1.5 ש"ח, ונדמה לי שev edge ל2.7 ש"ח.
לטעמי העלות הזו לא מעניינת, ואפילו רואים מתאם ברור בין המחיר לטיב השירות, אז מצדי שיקבעו מחיר שיתכנס עם מודל כלכלי בעל היתכנות, שיאפשר השקעה נרחבת בתשתיות נוספות.
רוב הטעינה שלי היא בבית, בעלויות הרגילות של חשמל מחח"י, או חינמית בעבודה, וכשאני בטיולים בחוץ העדיפות הראשונה שלי היא לזמינות והספק. העלות היא לא שיקול.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
+1
יש חברות טעינה (EVedge לדוגמא) שגובות 2 שח לקוטש - זה מיתרגם אצלי ל 37 אג לק"מ, כמעט כמו עלות דלק באוטו חסכוני.
רגע..
החישוב הנכון לקמ צריך לכלול את החלק היחסי של עלות הטיפולים השגרתיים כבסיס (ועליו להוסיף בסוף השנה את העלויות הלא מתוכננות).
זה מביא רכב רגיל לאזור 1.3שח לקמ במקרה הטוב.
מה עלות ״טיפולים״ של רכב חשמלי?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
מישהו מכל המתלוננים נסע לאחרונה בתחב"צ בגוש דן ?
כן.
זוועה.
להכנס/לצאת מת״א זה מעל פי-2 זמן כולל פקקים.
ואני לא גר בפריפריה כמוך.
-
עלות טיפולים: 0ש"ח. כמו שרשמתי קודם קיבלתי שלושה טיפולים חינם עם הרכב, והטיפול מבוצע אחת ל30000ק"מ, כשעלות טיפול 30000 היא כ1000ש"ח ועלות טיפול 60000 היא כ3000ש"ח (רוב העלות היא נוזל קירור הסוללה), 90000ק"מ כ1000ש"ח וכן הלאה.
הבלמים לא נשחקו, ולהערכתי הם יעברו את החצי מיליון ק"מ ללא החלפה.
צמיגים עוד לא החלפתי. לפי מצבם הנוכחי, כשני מ"מ מסמני השחיקה, אני מעריך שהמקוריים יעברו את ה100000ק"מ לפני שתידרש החלפה.
מכאן:
https://www.jeepolog.com/forums/cont...%D7%99%D7%A7-5
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אף שר כמעט לא מקבל החלטות מקצועיות כאלו.
ההוכחה היא שהנתצים לא רק שלא פחתו אלו נוספו בהרבה מקומות שאין בהם צורך גם בכהונת השרה הנוכחית שעמדתה בנוגע לכפיה דתית מפורסמת.
זה נטו פקידים שלא מבינים דבר בתחבורה ולא משתמשים בציבורית כלל.
הכול מנוף לגביית כספים.
בתל אביב תקעו לאחרונה המון נתצים ושמו עליהם מצלמות אוטומטיות. הקופה דופקת ( את האזרח) ממש בקלות וכולם שותקים בהכנעה כאילו היינו במשטר קומוניסטי
ואיפה אנחנו בדיוק?... לא במשטר כמו-קומוניסטי?..... כאן שותקים בהכנעה על הכל במקום לעשות מעשים. ובגלל זה המדינה מתנהלת כפי שמתנהלת (שים לב: "מתנהלת" ולא "מנוהלת". ויש הבדל).
----------------------------------------------------------------------------------------
לעניין הנת"צים - הפקקים יזומים, ותפקיד הנת"צים הוא לייצר פקקים.
בגלל זה תוקעים נת"צים גם ובעיקר במקומות שלא צריך ושאף תחב"צ לא נוסע עליהם, רק כדי שיגזלו נתיב נסיעה ויצופפו עוד את התנועה.
בגלל זה הם גם לא בטלים בשעות הלילה כשמעט התחב"צ מתדלדל ונפסק לחלוטין וגם לא בשישבת כשאין תחב"צ בכלל - וזה לא בגלל הדתה אלא רק בגלל כסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בעידן האפליקציות, ה- gps, והתשלום שמחושב בדיעבד, אין שום בעייה לשלב מספר אוטובוסים מאחר והאפליקציות יודעות לתת לך את הנתיב המהיר ביותר בהתחשב בנתוני זמנים/מיקומים אמיתיים של האוטובוסים.
לך תסביר את זה לקהל בכוח, זה שהכי שבוי של התחב"צ - אנשים מבוגרים מאוד כמו אמא שלי.
היא אזרחית ותיקה, בת 81 ונוסעת בתחב"צ בחינם שזה הכי אחלה - אבל לך תתחיל ללמד אותה להפעיל תעלולי-אפליקציות ובכלל להתרגל לשינויים בקוי האוטובוסים שהכירה ובשינויים טכנולוגיים שזה משהו שקצת מאוחר לה. היא ממש סובלת מזה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ג'ינרגי העלו מחיר ל1.5 ש"ח, ונדמה לי שev edge ל2.7 ש"ח.
וואלה. אז המחיר שמופיע באפליקציית CELLO הממשלתית החדשה לא מעודכן.
אכן באפליקציה של ג'נרג'י כתוב 1.5ש"ח לקוטש.
תכלס לא חשוב באמת.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לך תסביר את זה לקהל בכוח, זה שהכי שבוי של התחב"צ - אנשים מבוגרים מאוד כמו אמא שלי.
היא אזרחית ותיקה, בת 81 ונוסעת בתחב"צ בחינם שזה הכי אחלה - אבל לך תתחיל ללמד אותה להפעיל תעלולי-אפליקציות ובכלל להתרגל לשינויים בקוי האוטובוסים שהכירה ובשינויים טכנולוגיים שזה משהו שקצת מאוחר לה. היא ממש סובלת מזה.
מסכים לגמרי.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אז אולי השאלה שלי מפעם כבר כן תהיה רלונטית ?.. מתאר שימוש ללא תחנה ביתית .. רק תחנות מזדמנות.
לנסועה נמוכה עד נמוכה מאד כמו שיש לנו בבית.
Sent from my DN2103 using Tapatalk
המוטיבציה המרכזית לרכישת רכב חשמלי היא חיסכון בדלק שמפצה על עלות רכישת רכב יקר יחסית לבנזין מקביל, ככל שנוסעים יותר החיסכון משתלם.
כאשר נוסעים מעט מה המוטיבציה לרכוש רכב יקר יותר? אלא אם זו ציונות באנרגיה ירוקה?
Asaf-a
אסף.א
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לא נעים להגיד. זו לא רק סבתא שלך.
בחופש הגדול שנה שעברה רציתי לקחת את הילדים באוטובוס. גם בתור חוויה בשבילם (הם עוד קטנים ) וגם באמת אשתי הייתה עם הרכב.
ואללה. לא הבנתי איך זה עובד. תשלום במזומן לנהג כבר אין. כרטיס נטען אין לי.
חיברתי את פנגו לתשלום. אבל איך משלמים על הילדים? מתברר שאי אפשר לסרוק בר קוד יותר מפעם אחת. את זה גיליתי כבר על האוטובוס.
מזל שהקטן עוד נוסע בחינם. אבל יצא שהילדה הגדולה התפלחה לאוטובוס ועד היום אין לי באמת מושג איך הייתי אמור לשלם עליה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
עלות טיפולים: 0ש"ח. כמו שרשמתי קודם קיבלתי שלושה טיפולים חינם עם הרכב, והטיפול מבוצע אחת ל30000ק"מ, כשעלות טיפול 30000 היא כ1000ש"ח ועלות טיפול 60000 היא כ3000ש"ח (רוב העלות היא נוזל קירור הסוללה), 90000ק"מ כ1000ש"ח וכן הלאה.
הבלמים לא נשחקו, ולהערכתי הם יעברו את החצי מיליון ק"מ ללא החלפה.
צמיגים עוד לא החלפתי. לפי מצבם הנוכחי, כשני מ"מ מסמני השחיקה, אני מעריך שהמקוריים יעברו את ה100000ק"מ לפני שתידרש החלפה.
זה אצלך ברכב חדש.
איך זה אצל מותגים אחרים?
בחלוקה לק"מ זה לא "0" אבל בהתייחס לספיגה של הטיפולים ע"י היבואן, זה נמוך משמעותית מרכב רגיל.
אבל אז מגיע הבעלים הבא וחוטף צינור מחושמל לכל האורך.
-
עזוב .. יש מליון וחצי סיבות ללמה בחרתי באוטו הזה ולא ההוא ..
כולל, כי זה מה שיש לשכנים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
זה אצלך ברכב חדש.
איך זה אצל מותגים אחרים?
בחלוקה לק"מ זה לא "0" אבל בהתייחס לספיגה של הטיפולים ע"י היבואן, זה נמוך משמעותית מרכב רגיל.
אבל אז מגיע הבעלים הבא וחוטף צינור מחושמל לכל האורך.
אין לי מושג. מעולם לא תחזקתי על חשבוני רכב של 220000ש"ח במוסכי יבואן על פני 100000ק"מ. אולי מישהו מהגולשים יוכל להעלות סטטיסטיקה דומה של רכב בנזין בקטגוריה הזו ולהראות שזה יוצא משמעותית פחות מ5000ש"ח, ברשת היבואן, כולל מתכלים כמו בלמים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יגאל81
לא נעים להגיד. זו לא רק סבתא שלך.
בחופש הגדול שנה שעברה רציתי לקחת את הילדים באוטובוס. גם בתור חוויה בשבילם (הם עוד קטנים ) וגם באמת אשתי הייתה עם הרכב.
ואללה. לא הבנתי איך זה עובד. תשלום במזומן לנהג כבר אין. כרטיס נטען אין לי.
חיברתי את פנגו לתשלום. אבל איך משלמים על הילדים? מתברר שאי אפשר לסרוק בר קוד יותר מפעם אחת. את זה גיליתי כבר על האוטובוס.
מזל שהקטן עוד נוסע בחינם. אבל יצא שהילדה הגדולה התפלחה לאוטובוס ועד היום אין לי באמת מושג איך הייתי אמור לשלם עליה.
מי שאין ברשותו טלפון עם NFC צריך שיהיה לו כרטיס רב קו שהוא נדמה לי שמי.
-
יש אפשרות לרב קו חד פעמי ללא שם ( לתיירים )
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
יש אפשרות לרב קו חד פעמי ללא שם ( לתיירים )
אז צריך להוציא כרטיס בשביל נסיעה חד פעמית עם ילד?
זה מגוחך.
אם אי אפשר לנקב על חבר אז זה ירידה משמעותית באיכות החיים. זה עבד מצויין בשנות ה90.
-
יש כל מיני אפשרויות.. לא סביר שסבתא תדע לתפעל אותן ...
אני מדלם לרוב עם אפליקציית מוביט, לא צריך nfc, וחוצמזה יש לי ערך צבור בכרטיס רב קו, שפתר לי בעייה כשמוביט לא זיהה את המיקום שלי (נחוץ לתשלום לרכבת).
למיטב ידיעתי עם ערך צבור אפשר לשלם באוטובוס גם על נוסע נוסף.
טעינת ערך צבור מכרטיס אשראי אפשרית עם פייבוקס.
-
בנושא התחב"צ,
אני נוסע יחסית הרבה בתחב"צ ובאופניים כשאני נכנס לערים ובכלל משתדל להשאיר את הרכב בעיקר לנסיעות כיפיות יותר לטיולים, יש לי את הפריווילגיה הזו.
צריך באמת רגע ללמוד איך להתשמש באפליקציות (מוביט, גוגל, איפהבוס וכדומה) כדי להבין איזה אוטובוס לקחת ואיך משלמים. אבל בכנות גם לאמא שלי וסבתא שלי הצלחנו להסביר.
ובאמת שכל אחד פה שהחליף פאנצ'ר גם יצליח בזה, ואפילו אם ממש בא לכם אפשר גם בלי סמרטפון (תראו איזה יופי החרדים משתמשים בתחבצ). במידת הצורך אפשר לרכוש רב-קו אצל הנהג ואם ממש נתקעים אז אפשר לבקש מאחד הנןסעים שיטעין לך את הרב-קו ותשלם לו במזומן או ביט.
טיפ אחד, אם כבר רב-קו, אז תוציאו רב-קו אנונימי ואז לא צריך לחשוש להעביר את הרב-קו לזוגתך/ילדיך/כלב/סתם אדם שביקש שתשלם עליו ויחזיר לך במזומן.
סיימתי להסיט את השרשור
Sent from my SM-A526B using Tapatalk