הזול הזה מעסיק אותך כל כך שעוד מעט אתה עובר את העלות של יקר ואיכותי בשע"מ
Sent from my HD1903 using Tapatalk
Printable View
הזול הזה מעסיק אותך כל כך שעוד מעט אתה עובר את העלות של יקר ואיכותי בשע"מ
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חד משמעית. אבל זה עובד והמסביב זה באמת בקטנה ותוך כדי.
עכשיו אני יודע בוודאות שזה טוב לי. כשהסיני יתפרק סופי - אז נלך על ממותג.
אסף.
סידור אחרי פסח היה הפעם ממש זריז - הוכחה שהדיגום של הארגז מתחיל להיות שלם ומתאים לייעודו. בסוף יהיה כאן מסודר.
הוספתי עוד רצועת עיגון לגזיה הגדולה שעברה דירה מארגז תנובה למיקום קבוע ליד הדלת.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...debfd0ac99.jpg
בחזרה מסדר פסח במדבר גיליתי שבשקע נגרר נשארו רק איתותים, האור חניה והברקס לא עובדים.
היום מצאתי את הבעיה..... מלא קורוזיה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8860731357.jpg
החלפתי שקע לחדש. במקום הפלח המקורי - מותקן עם שלושה קדחים עם הברזות ישירות לקורה. יותר מסודר. נשאר לחבר נגרר ולבדוק לפני שאני ממלא את החלל שמה מאחורה באפוקסי מבודד.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0643cea2d9.jpg
(עכשיו רואים את השקע במצלמת רוורס .... קצת מוזר)
אסף.
ואם תשימו לב מתוך 12 חוטים שאמורים להיות בשקע נגרר יש רק 8.
גם ה'ערפל' מחובר בצורה לא תקנית (ללא ממסר ניתוק)
אז בסך הכל זה לא מפריע לי כי אני לא גורר קרוואן שצריך מתח קבוע או אחרי סוויצ' (זה מה שיש בפנים 9 עד 13) ואפילו מעדיף שלא יהיה חיבור למצבר בשקע הנגרר שזה מקור נהדר לתקלות. וגם החיבור ללא ממסר לאור ערפל ממש בסדר מבחינתי - עדיף לי שאף מתקין מקומי לא יוסיף ממסרים שלא באמת נחוצים.
אבל היי..... יש תקן.
ואם מישהו כן רוצה לגרור קרוואן עם מערכת חשמל תקנית?
או... להשתמש בסלילה של מתח מצבר ואחרי סוויצ' כדי להפעיל צרכנים בארגז? מישהו ניסה פעם לדרוש ממתקין כאן בארץ התקנת חשמל תקנית לשקע נגרר?
(יצויין שיש לטויוטה רתמה מקורית תקנית עם הוראות התקנה ברמת מוסך שמן הסתם לוקח לחווט 3-4 שעות במקום החצי שעה של גנבי זרם על קוי התאורה בשיטה ה'אוניברסלית' הישראלית)
אסף.
למרות שבדרך כלל אני מוכן לרצוח מתקינים ישראלים כשאני רואה מה הם עשו,
אני חושב שכאן זה מקרה של "חכם השביל מן ההולך בו".
אם יצרן הרכב (ועוד בטנדר) באמת היה מוכן להשקיע בלקוח, ההכנה לשקע היתה קיימת ומוכנה עם קונקטור ליד המקום. אנחנו לא מדברים על חיווט כוח אוניברסלי בו כל לקוח עלול לרצות במיקום אחר באוטו, אנחנו מדברים על שקע חשמל לנגרר, שהמיקום שלו ידוע וקבוע, מקסימום כמה ס"מ לפה או לשם.
שמע... ראיתי כבר התקנות בכלי רכב בהם יש חיווט מקורי עם הכנה לקונקטור.... והמתקין הישראלי בכל זאת משתמש בגנבי זרם מהפנסים.
אבל כאמור במקרה הזה אני מעדיף שלא ייכנסו לחיווט של הרכב ושיעשו את זה ככה.
אסף.
העונה הרטובה השנה היתה מפרכת עבור הטנדר שעבד קשה כמו שרכבי שטח אמורים, ועוד לפני הטיפול המתוכנן לפני הקיץ עלתה בנזק ממשי.
ככל הנראה בזמן החילוץ 'ההוא' שהיתי דקות ארוכות עם הביצים במים, תוסיפו לזה גומי בן 15 שנה - ואחרי כמה ימים התחילה נזילה ממחזש הפיניון (מקורי מאמצע 2007.... כבר לא באחריות) בסרן האחורי.
תוך כדי החלפת מחזש סער דיווח לי שהשמן מזוהם במים והפיניון לא מסתובב חלק.
אני מבין שהמיסב נשטף במעט מים שנשאבו דרך מחזיר השמן בזמן שהסרן התקרר במהירות במים, וכנראה כבר לא במיטבו.
השארתי אצל סער 750 שח על מחזש מקורי + שמן + עבודה.
החלפת שמן נוספת בימים הקרובים תסמן לי אם צריך להתחיל לחשוב על שיפוץ דיפרנציאל. בנסיעה זה לא מורגש ואפילו אין רעש של מיסב. אם אני אצליח לא לחשוב על זה הדיפרנציאל יחיה ככה עוד 200 אלף קמ מן הסתם.....
מה שבטוח - כדאי להקדים את הטיפול ולראות מה שלומם של השמנים במכללים האחרים.
אסף.
הקיץ הגיע אם מישהו לא שם לב, וכרגיל - צריך גז במזגן.
הפעם מילוי זריז עם סעפת ובלון והוא שוב מקרר.
את הדליפה אני כבר מצליח להריח כשאני מפעיל את המזגן. מתלבט כמה יהיה מורכב לפרק את המאייד או לפחות להגיע אליו כדי לאתר את הדליפה.
אסף.
איך אתה מצליח להריח?
כי אצלי כל פעם שמפעילים מזגן אחרי תקופה ללא שימוש יש ריח של אבק לח. לא נראה לי שזה גז, כי פעם אחרונה שהתעסקתי עם המערכת היתה לפני איזה 5-6 שנים.
יש ריח... של גז.
כל יום אחר הצהריים כשאני מפעיל מזגן בקבינה חמה.
אסף.
תקשיבו... יש דליפה. פעם בשנה ממלאים גז אחרת זה לא מקרר.
ופילטר מוחלף פעם או פעמיים בשנה.
ויש ריח של גז בדקה הראשונה שמפעילים מזגן. אם זה היה ריח של פטריה הוא לא היה חולף אחרי דקה.
אני מודה לכם על הנסיון לעזור לי בשכנוע שאין דליפה - אבל יש. אני רק לא בטוח שבא לי לפרק חצי אוטו ואולי אפשר להמשיך פעם בשנה למלא.
אסף.
אני מכיר ריח אופייני לנוזל קירור שדולף מרדיאטור חימום, לפעמים אפשר להתבלבל ולחשוב שזה מהמזגן. זה מריח קצת כמו עמבה/חילבה או משהו בסביבה.. מריחים את זה רק כשמפעילים אוורור/חימום/מזגן ורק לזמן קצר בתחילת ההפעלה.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
אני מחבר את צד הלחץ הנמוך של הסעפת (יש גם 'חצי סעפת' רק עם השעון והצינור ללחץ הנמוך), נותן קצת גז ופותח מעט את הברז. מדי פעם עוזב את הגז ומסתכל על השעון.
לפי טבלה של לחץ - טמפ' סביבה אני ממלא עד שהלחץ בסרק מתאים. במקרה של אתמול צריך להיות 45-55 פ.ס.י.
לא רוצים למלא יותר מדי כי אז המזגן לא יעבוד וגם עלול להיות נזק למדחס.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b519f20e85.jpg
ההתייחסות לריח לא היתה כדי לרמוז שאין דליפה. רק כדי להבין מה הריח שמריחים.
(למי שכתב לגבי המצב אצלי- אין פילטר. רוב הסיכויים שמה שמריחים זה פשוט אבק. זה לכמה שניות אחרי שהמדחס לא עבד משך תקופה ואין שום סיבה להתעסק עם זה).
הבנתי.
(בטוח שאין לך פילטר? אני זוכר בדיסקברי פילטר מתחת למגב צד נוסעת. אבל אולי אני מבלבל עם נבלה אחרת. עברו כמה שנים)
אסף.