תגובה להודעה: הפרה הקדושה נשחטה היום - הדיסקו הופשט מפלסטיק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חיים מה הבעיה שלך?
לעניין מחסן חלפים בלנדרובר - הוא מתרענן כל הזמן, לא?....
הבעיה היא לא הריענון של מחסן החלפים, תסתכל טוב מה חיים כותב, הבעייה זה לעכוב אחרי התחלופה הגבוהה, צריך מחשב ;)
וגם אני בפנים, עשיתי Reservetion לכסא ליד חיים (הוא עוד לא אישר), אני חושש שהמשלחת הזו גדולה מעט על ה GV שלי.
אם יוצאים ערב קודם, זו הזדמנות פז לבחון מתכון של אנטריקוט בפויקה, יהיה הרבה זמן בערב.
אני מוכן לקחת אחריות על הספקת אנטריקוט משובח.
אני מוכן להגיע ולצלם את המאורע.
לא אגיע עם הסמוראי (יש לי פרייבט לעניין או איסוף מהמרכז) ולכן אשמח לדעת אם יש מקום באחד הג'יפים האחרים (מורי ? )
תשובות בעניין בפרטי בבקשה.
מאורע?
אני לא מתכוון לטפס את הדבר הזה.
מצדי תקראו לי פחדן. אני כבר זקן מדי בשביל השטויות האלה.
אנחנו נהיה שם לטובת חילוץ/הפיכה/גרירה של אלה שכן ינסו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
וואלה, דרור - אתה היית שם,ואני חותם על זה.
שים לב מדובר ב-''מצוק נוף'' ולא באיזה חארטה בארטה שכולם כאן עלו אותו.
האחרים ממש מפנטזים באופן הכי מזרחי שאפשר.
רק שים לב שאף אחד לא נירשם. השיקשוק מדבר כאן.
פסו הגברים מן הארץ.......
חיים,
תרשום אותי.. נשמע מעניין, גם אם זה רק לראות ולהיבהל....
אלי.
0576688864.
כמות האנשים עבור המשלחת מספיקה,ולכן היא תתקיים במועד .
המשאבת ברקס החדשה הורכבה עכשו והבלמים השתפרו ,אבל נישארו באיכות הבלימה של מרכבת סוסים םחות או יותר, אך זה מה שניתן להוציא מהמערכת הקיימת.
יתכן וצריך לשנות את קוטר הדיסקים ולפתור את הבעיה שבעצם מהנדסי ל.ר. יצרו. נבדוק וניראה כמה עולה הסיפור.
בינתיים שיפרתי מאוד את עלויות הייצור של כירת הבישול ,ויתכן ונוכל לספק בלונים של 3 או 4 ק''ג גז בישול יחד עם הכירה במחיר ממש סביר. המתינו איתי בסבלנות לתוצאות.
העיקר שיש ג'יפ ליום העצמאות.
מה המועד? אתה נקבת בתאריך של שבת, ודרור הציע לצאת בשישי?
להזמין אנטרקוט אצל הקצב לוקח זמן.
:confused:
בדף 70 בשרשור יש הנחיות מדויקות למפגשי המשלחת ביום שבת 09.05.09 .קיימות שתי חבירות בוקר.
בינתיים רשומים 6 ג'יפים ויכולים להצטרף עוד 4 ג'יפים בלבד בכדי לא ליצור בעיות ניהוליות ולוגיסטיות עם שיירה אין סופית אשר ישבשו את מטרות המשלחת.
בשבת הקרובה תינעל הרשימה עם כל כמות של כלים בהגבלה של מכסימום עשרה.הקודמים ברישום כאן - זוכים.
לאחר האיתור של המעלה וקביעת שילוט הנושא את שמו תמשיך השיירה לבור-ציפורים ומשם - לאחר מפגש היסטורי ,ינועו הכלים צפונה והביתה.
חיים, הצמיג המקורי של הדיסקו הוא בקוטר של 29' בערך. אתה עלית לצמיג בקוטר 32'.
אל תצפה שזה יעשה משהו טוב לברקסים שלך.
אני בעד הלילה בשטח. מה רע, עכשיו זה הזמן המושלם מבחינת מזג האויר, וה"משלחת" יכולה לשמש אחלה של תירוץ... הרי לפי התיאורים אנחנו בכל מקרה לא עולים את המעלה (להלן-מצוק נוף), ואין פה גם ממש טיול, אז שיהיה משהו;)
אני השבוע פותח קלאץ', המפגש הוא תמריץ מבחינתי...
קובי
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חיים מה הבעיה שלך?
כבר יש לך צוות לעניין:
אתה.
מורי.
אני.
קובי?
דורון?
כל מה שצריך עכשיו זה קצת שכנוע עצמי לצאת כבר בשישי ולהעביר איפה שהוא באיזור לילה כהלכתו.
אני בפנים, יש משטח מצויין לא רחוק משם מחוץ לשטח השמורה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דרך אגב - ממה שאתה מתאר אני לא ממש בטוח שהטראומה שלי היא מאותו מקום.
הג'יפ שלי ברח ממני אחורה (כשאני לא בתוכו בכלל) בנקודה עם שלוש המדרגות שדורון הזכיר - מעלה רע לאללה, שאני לא מבין איך הגיע למצב שהגיע תוך זמן כל כך קצר.
חיים,
אני מצרף צילום עדכני של "מעלה בוקר", אמנם בירידה אבל הפרופורציות של השיפוע וגובה המדרגות לא מעוות בזוית הצילום(שים לב לאנשים שעומדים ישר) זה גבוה ובצילום הרכב נמצא אחרי 2 המדרגות הראשונות לפני ירידת השלישית והגבוהה בינהן.
העסק מחורבן מתמיד.
מאחר ולא אוכל להצטרף למשלחת הנ"ל(בגלל הפרשי שעות של 8 לרעתי).
לטובת הרעבים שהולכים להוכיח לחיים רכס,שפוייקה זה אופנתי כמו ה110 של השימשוני על מדרכה בהרצליה.
אני רוצה לתת לכם טיפ קטן בנושא פיתות בשטח.
כמעט כולם ניסו בהזדמנות זו או אחרת לעשות פיתות בשטח(או בכל מיני פסטיבלים למינהם,שמשכנעים את הזאטוטים לעשות פיתות עם מרקם של מצות).אצל רובם הפיתות יוצאות במקרה הטוב אכילות,אך ללא ספק פחות רכות וטעימות מפיתה קנוייה טרייה.אז לאחר מחקרים הצלחנו(יש תימנים שמדברים ב"רבים") להגיע ליכולת יצור של פיתה בשטח שיותר טובה אפילו מ"פיתה צנעני" בגדרה.
א.שלב ראשון-הכנת בצק(שלב זה אתם יודעים-ואם לא תשאלו את אמא איך עושים בצק שמרים פשוט).
ב."התפחה"-למי יש זמן או תנאים להתפיח את הבצק בשטח?-אז זהו שיש פיתרון מעולה(למדתי מיואב הגבר עם הצירוקי האדום)-לשים את הבצק ושמים בכלי עוטפים במגבת ומניחים מתחת למכסה המנוע-חום המנוע יעשה כבר את העבודה.-למי שלא הבין,הפעולה הנ"ל במצב חנייה בלבד,עם מנוע כבוי.
ג. והכי חשוב-איך עושים בשטח פיתה ש"נפתחת באמצע"?-כדי שהפיתה תיפתח היא צריכה להגיע לזמן קצר לחום גבוה מאד(700 מעלות אם אני לא טועה),לכן לא ניתן להכין פיתות ראויות ברוב התנורים הביתיים.
אבל בשטח יש פתרון-כשהגחלים של המנגל,או במדורה חמים ולוהטים-מניחים את הבצק המרודד על "רשת המנגל" ומכסים במחבט,או כל מכסה אחר שמכסה לגמרי את הפיתה-אופים והופכים,לשים לב האפייה קצרה מאד אם הפחמים חמים כמו שצריך.אם תתנהגו יפה,ותחזיקו ביד "גולדסטאר קרה"-עם "מכבי" זה לא עובד,תצא לכם פיתה רכה וטעימה (שיסתלסלו לכם השערות באוזניים מרוב עונג) .לאחר האפייה תוכל "לפסק" את "לחיי" הפיתה קלות לפתוח ולהכניס לתוכה אפילו את ה"לוף של חיים".
דרור הראל
גלעד-לשים פוייקה על גזייה,זה לא כשר,לא חוקי,לא אנושי,לא מוסרי,לא ראוי,פוגע,מעליב,מתסיס,מסית,מביך,מעיק,מבע ית,מחריד,מציק,וגורם מרכזי בהתהוות אפקט החממה,תזוזת היבשות,ונדידת העמים.
אני פונה אליך בקריאה נרגשת,חדל מכך למען כולנו
בתאבון
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור הראל
גלעד-לשים פוייקה על גזייה,זה לא כשר,לא חוקי,לא אנושי,לא מוסרי,לא ראוי,פוגע,מעליב,מתסיס,מסית,מביך,מעיק,מבע ית,מחריד,מציק,וגורם מרכזי בהתהוות אפקט החממה,תזוזת היבשות,ונדידת העמים.
אני פונה אליך בקריאה נרגשת,חדל מכך למען כולנו
בתאבון
מצטער, אני אשכנזי ;)
כמו שאני מבין יש הצעה שהמשלחת תעשה את הלילה בשטח כלומר לצאת ביום שישי לתור את האתר ,להתמקם בליל שבת ללינת לילה, ולצאת עם בוקר לטיול שיסתיים בשעה 1400 ואז לחזור צפונה.
עקב הטווחים הגדולים של האתר ההצעה ראויה להצבעה דמוקרטית בין חברי המשלחת והרוב יקבע את העינין.
אי לכך אתם מוזמנים להצביע כאן וההחלטה תיפול על ידכם,לפי הרוב של המצביעים, עד יום שלישי סוף אפריל.
אני מצביע ''בעד''.
דורון - התמונה של מעלה בוקר מבהירה מצוין שזה לא המקום. חוץ מזה - לפי התמונה הוא ניראה סתם עוד מעלה - לא משהו.
טוב, אז עכשיו ברור שאני הייתי ב"מעלה בוקר" ולא ב"מצוק הנוף".
למרות שבכלל לא התחלתי לעלות, כי הג'יפ עשה "ויברח" בירידה הרבה לפני זה... קל זה בטח לא, והתמונה לא מייצגת את הקושי כלל.
חיים, מכיוון שאתה זילזלת ראשון - אתה גם מוזמן לנסות ראשון לטפס את שלוש המדרגות בלי לסלול אותן במע"צ. אני מהמר שצפויות לך הפתעות.
מכיוון שאני לומד ביום שישי עד שעה 14:00, זה אומר שאני יכול לצאת רק בערך ב-15:00 מהבית (אזור אשדוד) דרומה...
אז ההצבעה שלי: חניון לילה בשישי, ואתגרים בשבת...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
דורון - התמונה של מעלה בוקר מבהירה מצוין שזה לא המקום. חוץ מזה - לפי התמונה הוא ניראה סתם עוד מעלה - לא משהו.
]
חיים,
לא הייתי מכנה אותו מעלה, עוד מכשול נקודתי במסלול אבל בגלל שפה משותפת של הרבה אנשים אז נמשיך ככה..
עד כאן לגבי שמות, לגבי האלמנט עצמו- לא נראה לי שהתמקדת בניתוח התמונה של החריאת הקטן והעבה הזה.
יש שם 3 מדרגות ישר אחרי עליה דרדרתית קצרה שאיכשהו יוצאות בדיוק במרווח סרנים של רוב הרכבם הסטנדרטיים כלומר לאחר שעלית את המדרגה הראשונה עם הגלגלים הקדמיים אתה מתמודד עם 2 מדרגות בבת-אחת כשהנמוכה מבינהן בגובה 60ס"מ ובשיפוע לדעתי מעל 60 מעלות ואז עוד אחת נמוכה יותר של 40~ ס"מ גם היא כמעט אנכית.
אם אין לך מרווח גחון מכובד מאד ואתה לא משקיע במע"צ רציני אתה בודאות מגרד את הגחון על המדרגה הגבוהה במעבר הראשון.
זה לא שזה לא עביר אבל זה קצר (10-15מ') ועבה מאד.
התאור שלך מתאים למשהו שנמצא מעט צפונית למכשול הזה.
או קיי. האסימון מתחיל לרדת.
היות ויש לנו עכשו יומיים בשטח הזה .
והיות ובאזור יש הרבה מעלות, סכינים וצרות נוספות.
אני מציע שהמשלחת תתרכז באיתור , מיפוי , והגדרה טכנית של כל הצרות האזוריות.
ניראה לי שנתחיל במעלות הצפוניים יותר ונדרים לאחר מכן לפי הסדר.
אז מומחי האזור מתבקשים לבנות ציר נסיעה כולל מיקום לילה.