נראה שמרכינה ראש לנוכח הכבוד ;-)
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
Printable View
נראה שמרכינה ראש לנוכח הכבוד ;-)
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
שותף לטיולים עם דיסקברי
נעל אותו לפני שלושה חודשים...
המתקין של arb המליץ לו להחליף את הציריות לחדשות (לא חייב מחוזקות ואפילו אף עדיף).
ואת הישנות להכניס כספייר .
גיא מציע לך לעשות זאת ולראות... כרגע הדיסקו לאחר שלושה טיולים ללא דרמות באזור הסרן.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני עוד לא הייתי מפרק את הנעילה. יש לך את האפשרות להביא מרוסיה בזול, אז תקנה עכשיו שתיים ושתהייה לך ספייר (בהנחה שהן זהות בשני הצדדים). אם יחזור בשלישית אז אפשר לקבוע שזו אכן הנעילה והעלייה ברמת המסלולים שבאה איתה. ואז תעמוד בפני החלטה גדולה יותר ...
לא הייתי מוריד את נעילה.
הגעת לקצה של הרכב, עכשיו תחליט כמה המרווח בטחון אתה משאיר בשימוש הרגיל שלך עם הרכב.
בניסויי רכב בודקים בדכ 2 מרכיבים עיקריים:
א. את יכולות הרכב המוחלטות.
ב. את יכולות הרכב בידי המשתמש הסביר.
ככל שההפרש בין הבדיקות קטן יותר, זה אומר שהרכב מפצה על מיומנות המפעיל, וזה רכב טוב יותר ביחס לרכב בו נדרשת מיומנות גבוהה על מנת לנצל את מה שהרכב מציע.
אתה ״ביצעת את שלב א׳, ועכשיו הזמן ליישם בתור משתמש סביר++.
עכשיו אתה יודע טוב מאד מה מגבלות הרכב.
זה בדיוק השלב בו אתה מאוזן.
הנעילה נותנת בדיוק את העוד קצת כדי כן לשמור על הרכב מהתפרעות, ומצד שני אתה יודע איפה זה מוגזם ולא להכנס.
גם אני חושב שלא כדאי לפרק.
הנעילה בדרך כלל מורידה עומס ממכלולים ולא ההפך.
היכן שבדרך כלל צריך להתפרע, עם נעילה המעבר יותר חלק ופשוט.
הבעיה היא פסכולוגית.
עם האוכל בא התאבון.
אתה רואה שהרכב עובר דברים בקלות, אז אתה מתפתה יותר ויותר לדברים בעיתיים.
עד שמשהו נשבר..
תענה לעצמך, האם אתה יכול לרסן את עצמך?
במידה וכן, אין שום סיבה להוריד נעילה, להפך היא מקלה על הרכב.
אם לא, תוריד, כדי שלא תתפתה.
בכלל כל הקטע הזה של "לנסוע עם הגדולים" הוא רעיון רע.
הגדולים לרוב לא דופקים חשבון ונוסעים דווקא לאזורים קשים.
ואז מה? תיפרד מהם ותסע לבד בדרך הבושה ??
אין סיכוי אתה תישבר ותסע איתם.
אל תכניס את עצמך למצבים בהם הפיתוי גדול..
מה שלא ברור לי. זה למה הציריות מתו כל כך קרוב אחת לשניה.
לעשות ניסויים על הציריות לא כל כך טוב כי זה בכל מקרה כסף. אפילו אם פחות. וזמנים. לוקח לזה זמן להגיע. וגם זה מעצבן את אשתי.
אין ציריות מחוזקות ברומניה צחקו למשמע השאלה.
המשאית. היתה הפח זבל הכי נורא שראיתי אי פעם. והנהג. .. טיפה יותר. כל הדרך חפר לי על האריות שהוא ראה במכתש רמון.
Sent from my iPhone using Tapatalk
די ברור למה מתו.
התעיפות החומר.
שתי הצריות התעיפו.
אחת חטפה ונשברה, והוחלפה.
השניה נדפקה קצת אחריה..
כמה זמן מאז התקנת הנעילה הלכו הציריות? אם אתה בטוח שזה בגלל הנעילה אז כנראה זה המחיר לעשות מהדאסטר רכב שטח שמטייל עם הגדולים.
אם זה המחיר שאתה צריך לשלם בשביל הטיולים שאתה עושה אז שים ציריה וכלים במטען, סע לשלום ותהנה כמו שאתה עושה בצורה ראויה להערכה.
אישית אני מעדיף להיות במצב שאני מרגיש שהרכב לא מגיע למעטפת במקומות שאני מטייל בהם אלא שהוא נמצא מתחת.
זו הסיבה שהחלפתי את הפורסטר ובמידה מסויימת את הניסאן.
הרעיון הוא לא לעבור אלא באיזו צורה ובאיזה קושי.
אפשר להישאר במסלולים בעבירות שמתחת לבינונית אבל זה תלוי בך ובוויתורים שאתה מוכן לעשות.
לא בטוח ששתי ציריות שבורות, גם בתוך פרק זמן קצר, זו סטטיסטיקה שאפשר להסיק ממנה משהו.
אולי דווקא בתקופה שלפני הנעילה נגרם רוב הנזק, והנעילה בעצם עזרה למשוך את הצריות עוד קצת?
אולי השוני בין העומסים שהופעלו לפי הנעילה ואחריה הוא הגורם העיקרי לשבירה - נניח שלפני הנעילה נגרם פיתול X ואחרי הנעילה נגרם פיתול Y, והשילוב הוא הקטלני?
ובכלל, מעניין כמה ק"מ הציריות האלו עברו בשטח, וכמה זמן לוקח לרכבים קשוחים יותר אך מטיילים פחות לעבור אותו מרחק.
גיא,
אני מוכרח להודות שאני לא מופתע :-(
מאחר ואין בעיה ידועה של שבירת ציריות בדאסטרים ללא נעילה, אני מתקשה להאמין שזה מבלאי "היסטורי", וכראה שזה "המחיר" של הנעילה.
תאורטית, אני מסכים עם חברי המלומדים, שמציעים להחליף גם את הציריה הימינית, להמשיך כרגיל, ולראות..... אבל לדעתי אחרי כל הטרטור וההוצאה, תגלה שהן ממשיכות להשבר.
צריך להודות, אתה בקצה המעטפת.
אם תפרק את הנעילה, בכל מקרה תתצטרך להרגע ולהוריד פרופיל, אז עצתי, תוריד פרופיל, ותפסיק את המסלולים של הגדולים, ואל תתן שיחממו אותך.
זה מיותר, תסתפק ב 99% מהמסלולים, ותעזוב את כל קישקושי העבירות.
אם אתה רוצתה לעשות עבירות, אז צריך רכב אחר (וזה נכון גם על רכבים קשוחים מדאסטר).
אז אל תוריד את הנעילה, תחליף צריה, תוריד פרופיל, תחזור למסלולים שפויים.
באותם מסלולים שפויים, הנעילה תתן לך נסיעה רגועה יותר.
בשום מקרה על תחלום על ציריות מחוזקות, זה יכול להגמר הרבה יותר יקר.
האוטו על 125,000 קמ.
קניתי אותו עם 20,000 .. אז מאה אלף זה שלי, אני מניח שאני עושה 3000 בחודש ( 3 שנים ) אז נגיד ש בערך 10,000 זה שטח .. זה החישוב המתמטי .. למרות שזה נראה לי ממש הרבה.
הנעילה פה שנה בערך, אז 33,000 +/- .. מתוך זה כמה מאות נאות בשטח. אותי אפילו 1000.
זה הכל "על בערך"
אני לא היחיד שמטייל עם דאסטר. ואני מתכוון למטייל ...! אני אפילו לא היחיד שנוסע עם הגדולים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...cd313b6522.jpg
וגם לא היחיד שנעול. יחד עם זאת אני היחיד ששבר ציריות. ( אלא אם יש מישהו ששבר בשושו ולא הגיעו אלי שמועות )
יש פה משהו שאני מפספס.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb394d7278.jpg
אוליי תא מתען עמוס לעייפה, אולי הבורר מצבים על אוטומת ולא על נעול קבוע ואז ברגע שזה ננעל מופעל על הציריה הרבה עומס. ואגב זה חד משמעית מהנעילה. אחרת היית שובר צריות קדמיות...
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
הבורר אצלי תמיד על לוק ולא היה בתא מטען יותר ממה שיש שם תמיד. כולל לפני הנעילה.
וכן. אני חושב גם שזה מהנעילה.
אולי זה העניין.
אם נוסעים טיולים שלמים על LOCK, כמו שקורה בנעילה הזו, במצב זה הנעילה מתפקדת כקבועה (ולא מתקתקת בכלל בפניות).
כשזה המצב. ימים שלמים של נהיגה כשכל פניה מתנגדת לנעילה בצורה כלשהי, חייב להשפיע על הציריה..
לעומת זאת, לדעתי במצב AUTO, האוטו נעול רק 15 אחוז מהזמן (גם בטיולים מאתגרים אחוז גדול על שבילים יחסית כבושים)
אני נוסע על AUTO אלא אם אני רואה איזור בעייתי. (אבל אולי אני טועה).
בלי קשר לא נראה לי שאני איכשהו מתקרב לקילמטראז שטח של גיא בשנה האחרונה.
ובכל זאת נראה לי מעניין מדגם מייצג של אנשים לגבי LOCK קבוע בשטח..
אני לא גיא,[emoji846]
אבל גם אני מעדיף להשתמש במצב 4 Lock בכל נסיעת שטח, מ-2 סיבות עיקריות:
1. מוכנות של 100% לכל מכשול, כך שהרכב 'יזרום' ולא יתחיל לפרפר.
2. מתוך הבנה שיחידת הצימוד האחורי היא הרכיב היקר ביותר ברכבת ההינע ולכן רצוי להפחית למינימום את שחיקת הקלאצ'ים בתוכה.
אני לא רוצה להתחיל להתווכח, שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אבל אני רוצה לתת לך חומר למחשבה -
לי ברכב יש הילוך כח, אם אני מאמץ את הגישה שלך, אני צריך לנסוע ב LOW כל הזמן.
ובכלל, כמה זמן לוקח לך להעביר ל 4 LOCK?
אם אתה נכנס למכשול שצריך "שדרוג" של היכולות של הרכב, חייב להיות לך מספיק זמן, זה בדיוק, כמו ההחלטה, לעצור! ולהעביר ל LOW.
האנלוגיה הנכונה היא לא נעילה של דיפרנציאל מרכזי?
מה הבעיה בנסיעה ב low בשטח איטי ומעבר ל high בתוואי מהיר? זו הדרך היותר טובה לשמור על מכלולי הרכב, הגיר פחות מתחמם, פחות לחיצה על דוושת הדלק, התנהגות בטוחה יותר כיוון שהדריפנציאל המרכזי נעול ואין מצב לאיבוד אחיזה פתאומי, כל זה לפי דעתי הצנועה, כך אני נוהג בדרך כלל, ושכל אחד יחליט מה נוח לו..
לעניננו, ציריה לא נשברת בגלל היסטורית נהיגה, היא נשברת כאשר מופעל עליה עומס רב מעבר ליכולת ספיגה שלה, עובי הציריה ואיכות הסגסוגת פלדה שלה תתרום לחוזקה, אבל.... מה שישבור אותה בדרך כלל זו הקפצת גלגל נעול באויר, וכיוון שהדסטר מניף גלגלים, בשילוב עם צורת נהיגה קצת יותר אגרסיבית עקב חוסר בהילוך כח, הקפצה אחת בריאה ואין ציריה.
לכן גם יתכן שגיא שבר וישבור ואחד אחר לא, הכל תלוי בנהג ובהרגלי הנהיגה.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
מה שיובב אמר.
ומה שרמי אמר.
נראה לי.
לא יודע. אולי עוד שנה יתחילו פה במגפה של ציריות שבורות.
אולי אני צריך לעבור לטיולי פריחות בלבד ... מה שבטוח המסלול של שבת לא היה מתוכנן לדאסטר ולמרות שעברנו אותו חוץ ממכשול של עליה מאד תלולה ודרדרתית עם הצלבות ודשדש רטוב וטובעני .. וחלקו כנראה 3/4 שוב ... זה בהחלט כבר מאבד את הטעם הטוב.
בהחלט נראה שמצאתי את הסוף של הדאסטר
מה שכן ! הסוף הזה בכלל לא רע ! עליתי לבד ב 3/4 איפה שדיפנדר הניף גלגלים ... בלי התפרעות. ובלי סיחרורי גלגלים. אבל עם הנפת גלגל קדמי 20 מטר באויר בצורה מאד פוטוגנית ( חבל שאיש לא צילם )
הדאסטר מאד עביר ומאד אמין.
הציריות האחוריות טיפה חלשות לטיפוס תלול עם הצלבות.
אפשר לצאת לטייל. בלי לחשוש.
הפוך..
הנפת גלגל לא נעול=כל הכוח הולך לגלגל שמסתובב, ובנחיתה נעצר בבת אחת=שבר.
הגלגל שעל הקרקע לא מסתובב= אין עומס.
גלגל נעול באויר=מסתובב באותה המהירות כמו חברו שעל הקרקע=אין בלימה פתאומית כשהוא חוזר למגע עם הקרקע.
ולצירייה בהחלט יש ״היסטוריה״.
הפיתול המצטבר מעוות את שיני ההזחה, ומפתל את המתכת.