תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אין לי מושג. מעולם לא תחזקתי על חשבוני רכב של 220000ש"ח במוסכי יבואן על פני 100000ק"מ. אולי מישהו מהגולשים יוכל להעלות סטטיסטיקה דומה של רכב בנזין בקטגוריה הזו ולהראות שזה יוצא משמעותית פחות מ5000ש"ח, ברשת היבואן, כולל מתכלים כמו בלמים.
אני רואה שאף אחד לא קם. כמו שחשבתי.
בעצם, אפילו האיי10 הידני שלנו, כן, זה שעלה כחדש בדיוק רבע מהנ"ל, כנראה עלה בתחזוקה משהו באיזור הזה במהלך 100000ק'מ כולל החלפת מצמד ובלמים. (והם לא הוחלפו ברשת היבואן, אחרת הוא היה עולה הרבה יותר לתחזוקה מהאיוניק5).
ולא נאמרה אף מילה על הפער באגרות הרישוי.
והנה עוד עקיצה לכיוון המגמה החשמלית התבררה כאוויר חם.
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
תשמע.. אתה פרנואיד.
השאלה הייתה כדי להבליט את היתרון היחסי אצלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אבל אז מגיע הבעלים הבא וחוטף צינור מחושמל לכל האורך.
ללא ספק, זו דרך מיוחדת להבלטת יתרונות הרכב החשמלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אני רואה שאף אחד לא קם. כמו שחשבתי.
בעצם, אפילו האיי10 הידני שלנו, כן, זה שעלה כחדש בדיוק רבע מהנ"ל, כנראה עלה בתחזוקה משהו באיזור הזה במהלך 100000ק'מ כולל החלפת מצמד ובלמים. (והם לא הוחלפו ברשת היבואן, אחרת הוא היה עולה הרבה יותר לתחזוקה מהאיוניק5).
ולא נאמרה אף מילה על הפער באגרות הרישוי.
סקודה סופרב:
סה"כ יצא ל105,000ק"מ 82000ש"ח בטיפולים - הכנסתי בחישוב החלפת רפידות - פעם קדימה ופעם אחורה, והחלפת משאבת מים במסגרת 'רצון טוב' בעלות מופחתת
מבחינת צמיגים, עם רוטציה נכונה, החלפתי אותם ב90,000ק"מ (קונטינטטל פרימיום קונטקט 5) עם עוד בשר
עלות צמיג, מישלין פרימסי 4 הייתה 600ש"ח לאחד.
- - - Updated - - -
אני לא יכול לערוך.
מדובר בסופרב 2017 מנוע 1.4TSI עם DSG של 7 הילוכים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ללא ספק, זו דרך מיוחדת להבלטת יתרונות הרכב החשמלי.
תארת עלות גבוהה מאד לטיפולים שמסובסד למשתמש הראשון.
כלומר, הבא בתור כבר לא נהנה מתקופת החסד הזו.
יש לך איך לתאר את זה אחרת?
זה עדיין לא מוריד מהחישוב המרשים מאד לתקופה הראשונה בחיי הרכב.
ומחזק את המגמה הכללית של רכבים כמוצר צריכה מוגבל בזמן, ועכשיו זה עוד יותר מתחדד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
סקודה סופרב:
סה"כ יצא ל105,000ק"מ 82000ש"ח בטיפולים - הכנסתי בחישוב החלפת רפידות - פעם קדימה ופעם אחורה, והחלפת משאבת מים במסגרת 'רצון טוב' בעלות מופחתת
מבחינת צמיגים, עם רוטציה נכונה, החלפתי אותם ב90,000ק"מ (קונטינטטל פרימיום קונטקט 5) עם עוד בשר
עלות צמיג, מישלין פרימסי 4 הייתה 600ש"ח לאחד.
- - - Updated - - -
אני לא יכול לערוך.
מדובר בסופרב 2017 מנוע 1.4TSI עם DSG של 7 הילוכים.
כמובן 8200 ש''ח ולא 82000ש''ח
חישוב עלויות ביד הראשונה והשוואתן - מעניין מאוד.
אני בטוח שמכל כיוון שהוא יצא משתלם יותר להחזיק בחשמלית חדשה יחסית.
יחד עם זה - וזה הוזכר מוקדם יותר בדיון הזה - ירידת הערך של החשמלית תהיה ככל הנראה עם 'מדרגה' רצינית אחרי כמה שנים, כשכולנו נבין מה אורך החיים המעשי של הסוללות. זה בלתי ידוע כרגע.
ולכן חשוב למי שעושה חישובי תועלת - לקחת בחשבון שהוא מוכר 'בזמן' כך שהוא יהנה מכל יתרונות היד הראשונה בלי לסבול מהספקולציה על מחיר הסוללות שתבוא לידי ביטוי בירידת ערך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש נסיון מצטבר רב עם הסוללות של טסלה:
https://imageshack.com/i/pnXWMp3Kj
הן עוברות את החצי מיליון ק"מ לפני שמתרחשת ירידת קיבול משמעותית.
ויש את הרכב שלי: 100אחוז soh לאחר 85000ק"מ.
ואם לא יהיו הפתעות מיוחדות בדגמים ספציפיים שנמכרים כאן, אנשים ירגעו ויבינו שאורך החיים של החשמליות יהיה גבוה משמעותית משל הבנזין, ונפילת הערך של רכבי הבנזין תהיה חזקה הרבה יותר.
זה לפני שמדברים על הכניסה של סוללות lifepo4 שתעלים לחלוטין את עניין שחיקת הסוללה במהלך חיי הרכב. כיום כבר בseres3, טסלות סיניות וbyd.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ויש את הרכב שלי: 100אחוז soh לאחר 85000ק"מ.
וbyd.
אני מאמין שצברת את הקילומטראז' הזה בעיקר בנסיעות ארוכות. רכב שנוסע במתאר עירוני יהיה בעל קילומטראז נמוך בהרבה על אותו זמן עבודה (כמו בכל רכב בלי קשר לחשמלי או לא). זה גורם לי לתהות האם יש חשיבות ל"שעות מצבר" ברכב חשמלי? האם דעיכה בקיבול מצבר ברכב שנוסע בעיר/פקקים תהיה דומה לרכב שנוסע במתאר בין עירוני ונסיעות ארוכות ומהירות יחסית? או שהנתונים הרלוונטיים הם מספר מחזורי פריקה/טעינה ועומק הפריקה?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
לא בטוח שזה אוטו דבר ..
רכב חשמלי שעומד .. לא מבזבז סוללה. ( מעבר לרדיו ואולי מזגן )
Sent from my DN2103 using Tapatalk
בפקקים יש הרבה יותר מחזורי טעינה-פריקה קצרים בזכות הרגנרציה, אופיין שימוש אחר, לא יודע איך זה משפיע על חיי הסוללות ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ehudzeelim
אני מאמין שצברת את הקילומטראז' הזה בעיקר בנסיעות ארוכות. רכב שנוסע במתאר עירוני יהיה בעל קילומטראז נמוך בהרבה על אותו זמן עבודה (כמו בכל רכב בלי קשר לחשמלי או לא). זה גורם לי לתהות האם יש חשיבות ל"שעות מצבר" ברכב חשמלי? האם דעיכה בקיבול מצבר ברכב שנוסע בעיר/פקקים תהיה דומה לרכב שנוסע במתאר בין עירוני ונסיעות ארוכות ומהירות יחסית? או שהנתונים הרלוונטיים הם מספר מחזורי פריקה/טעינה ועומק הפריקה?
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
רוב הטבלאות שאני מכיר מצביעות על דגרדציה כתלות במספר מחזורים ועומקם. יש גם אמירה כללית שמדברת על זרם הפריקה כמשמעותי לעניין הדגרדציה ולפי זה, דווקא רכב שנוסע בינעירוני יסבול יותר.
לעניין הרגנרציה, מדובר בסייקלים רדודים מאוד מאוד, שלפי הטבלאות סייקלים כאלה יכולים להתרחש בעשרות, אולי מאות אלפי פעמים. למעשה לא ראיתי אף טבלה שמכילה סייקלים של פחות מעשרה אחוז (9000 סייקלים לnmc) , ואילו רגנרציה מערד לים המלח מכניסה אחוזים בודדים, אז בנסיעה עירונית מדובר על מאיות אחוז, בהערכה גסה. אולי אלפיות.
שעות מצבר רלוונטיות כשהמצבר במאה אחוז soc וכשחם. לכן אני טוען למאה אחוז רק לפני טיולים ארוכים, וגם אז אני מתזמן את הטעינה בעזרת תפריטי הרכב, כך שאצא לדרך זמן קצר ככל האפשר לאחר שהסוללה מתמלאת. האפשרות הזו לתכנות מועד, זרם, ויעד טעינה לא קיימת בכל הרכבים, אז זו נקודה נוספת ששוה לבחון כשבוחרים רכב.
מנצל את השרשור
לחמי יש קיה נירו פלאג אין, התקינו לו עמדת טעינה בעבודה, ביקש שאזמין לו כבל. אני מבין בזה כלום ושום דבר, אשמח להמלצה או לינק למשהו בדוק ותקני שיעבוד בלי לעשות צרות...
מצ"ב תמונות של השקעים ברכב ובעמדה
תודה רבהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0a714d91ac.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0acf9b35d5.jpg
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
https://sonolevi.co.il/%D7%9E%D7%95%...-type-2-cable/
לא מכיר את הכבל הספציפי הזה אבל זה מה שהוא צריך. טייפ2 לטייפ 2, זכר ונקבה.
תודה רבה
יש למישהו ניסיון עם איזה מוצר / חברה שאפשר להזמין מהארץ דרך הרשת ולקבל מוצר איכותי? מהאתר שחנן קישר אליו אי אפשר לעשות הזמנה ישירות.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
יש הרבה.
מספק גדול ומוכר, למשל:
https://www.afconev.co.il/product/%D...C%D7%99-type2/
זה יעלה כפול ממוצר סיני.
לא הייתי חוסך את ה 400 שח האלה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
https://www.autoevolution.com/news/t...es-198926.html
מדהים איך חברה כמו טסלה ממשיכה לשקר את כולם, ולרוץ קדימה.
חברות הרכב הקלאסיות , על הרבה פחות, המניה מתרסקת.
1 קבצים מצורפים
בינתיים באירופה...אה חיפה.
https://fb.watch/gutObe8a2g/
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
אם זה באמת עובד ככה, אז... גדול!
אני בטוח שזה לא חוקי לעשות את זה,
אבל תחושת הסיפוק שווה כל יום בכלא! ;)