אתה מפספס שאין לאסף מכונת מיחזור ומילוי גז, רק סעפת חיבור ובלון גז.
מה שנקרא מזגניסט מדרכה.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Printable View
יש תהליך מושלם של ריקון, ואקום כדי להוציא את הלחות מהמערכת ואז מילוי מחדש של שמן ופריאון לפי שקילה.
ויש תהליך של 'רק למלא קצת'. במקרה הזה עם בלון וסעפת של חבר. אם לא החלפת צינורות ו'או רכיבים אחרים ורק צריך להשלים גז - התוצאה זהה.
אסף.
אסף,
מאיפה הטבלה הזו?
המספרים נראים הגיוניים, אבל דווקא ברכב, לפי מה שאני מכיר, יש שיטה אחרת (מעבר למשקל).
ברכב יש מיכל "עודפים" \ מייבש עם עינית עגולה.
בספר רכב יש הסבר על על הבועות שרואים ואיך לכוון את כמות הגז.
אז נכון שלפעמים צריך קצת להתאמץ להגיע.... אבל זה יותר מדוייק.
במחשבה שניה, אם יש לך דליפה, אז בכל מקרה כדאי למלא קצת יותר , אז הדיוק פחות חשוב.
אני לא מומחה גדול, אבל העינית רלוונטית (שוב למיטב הבנתי) רק ברכבים ישנים יחסית,
אשמח לשמוע אם אני טועה.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
לא רמזתי או ניסיתי לשכנע שאצלך זה נוזל קירור, רק נתתי סימנים שיכולים לעזור לאתר את המקור לדליפה באופן כללי. למשל מה שאיל כתב שאצלו, בהפעלת מפוח גל ריח, וגז לא נעלם מהמערכת, יכול להיות מקרה כזה. לגבי ירידת מפלס נוזל קירור, אני מתכוון להזעה מרדיאטור חימום, ברמה כל כך קטנה שלא תיווצר נזילה ממשית נראית לעין וכמעט בלתי אפשרי לזהות ירידה במפלס. הכל נראה תקין ובכל זאת, רדיאטור החימום מזיע מעט מאד, האדים מצטברים בתעלות, וברגע שמפעילים את המפוח הריח מגיע ודי מהר נעלם. אצלי בפעם הראשונה לא זיהיתי ולקח לי זמן להבין מה זה הריח. זה לא היה מהמזגן. בפעם השניה כבר זיהיתי מהר מאד, רק בזכות הריח האופייני.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
קודם כל.... זו הטבלה הראשונה שמצאתי באינטרנט. אבל זה הערך שאליו מילאתי.
אחרי כן - יש הרבה שיטות. מי שרוצה דיוק מוחלט שיתחבר למכונה ממוחשבת.
אני רוצה שהמזגן יקרר. והוא מקרר. יותר חשוב לי ממילוי על הגרם. לפני כן הוא לא קירר. מסקנה - השיטה הזו עובדת.
יצויין גם שלפני עידן המכונות המשוכללות כך היו ממלאים גז (פריאון אבל אחר, טבלה אחרת... אני זוכר שכשלמדתי מיזוג אויר ברכב היה צריך למלא עד ל 10 פ.ס.י).
אבל הכי חשוב בקשר למה שכתבת - יותר מדי, אפילו קצת יותר מדי - לא טוב! גם לא יקרר (המפסק לחץ יתחיל ויפסיק כל הזמן את המדחס) וגם עלול לגרום לדליפות ולהרוס את המדחס.
אסף.
האם השמן לא דולף ביחד עם הגז?
במקרה של דליפה קטנה, אחת לכמה השלמות גז כדאי/צריך למלא שמן?
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
השמן כמעט ולא דולף, כלומר דולף ממש מעט. הסיבה לייבוש (ואקום) היא כניסת אויר לח כתוצאה מכך שהמערכת לא אטומה - ולא רק השלמת כמות שמן.
לכן אם אני לא אתקן את הדליפה, הקלה מאוד יש לציין, אני מניח שעוד שנתיים ככה לפי המצב רוח אני אשקיע בטיפול מלא (כמו במילוי הקודם קודם)
אסף.
לגז מזגנים יש ריח ייחודי וזה מה שאסף מריח. אם זה בנוי אצלך פחות או יותר כמו אצלי, ואני מניח שכן, אז הפירוק ממש לא מסובך, אסף...
שאתה למדת זה הייה פראון 22 ( או 12, לא זוכר. אחד של רכב ואחד לביתיים) ואלו באמת לחצים שונים ( אתה ב 134).
המפתח היה במילה קצת, והטבלה עצמה מגלה שביום חם הלחץ עולה.
אז נתחיל מהסוף, אתה רחוק מהטווח של המפסק לחץ .
קצת יותר מדי לחץ, לא מזיק ( אבל כן פוגע ביעילות. בדיוק כמו שקצת פחות מדי פוגע ביעילות).
בהנחה שיש דליפה, ולדבריך אתה ממלא פעם בשנה, ונניח שבחורף אתה לא מקרר, אז אני הייתי שואף שהממוצע של הלחץ לאורך הקיץ יהיה נכון. ולכן הצעתי בתחילת הקיץ לחץ קצת יותר גבוה ( +4-5 PSI).
נמרוד, 2007 וגז 134R לא נחשב חדש ( יש כבר גזים חדשים יותר), אבל למייטב ידעתי, זו לא קשור לסוג הגז.
ואני מכיר הרבה רכבים עם 134 ועינית כזו.
אתם ( אתה ואסף) מוזמנים לבדוק במנואל ולספר עם יש או אין.
אם עבודה עם טבלה כזו היה התהליך הנכון, אז כל המתקנים למילוי גז ברכב היו עובדים כך ולא עם משקל.
לחץ לפי טמפ' הרבה יותר פשוט וקל, ואכן כך עובדים במקררים ומזגנים ביתיים.
מזגני רכב עובדים טיפה אחרת ולכן יש את כל "הפטנט" של העינית.
המתקנים עם המשקל הם כאלו לא כדי למלא כשחסר אלא לייבוש ומילוי מחדש למצב אפס.
הם בעיקר מצויינים לעובד בשכר מינימום שלא צריך לדעת כלום.
אבל כאמור - למלא חוסר יש יותר מדרך אחת.
באנלוגיה - אם חסר טיפה שמן גיר אתה מרוקן, עושה פלאשינג וממלא לפי משקל במכונה המיוחדת?
אסף.
"אם חסר טיפה שמן גיר אתה מרוקן, עושה פלאשינג וממלא לפי משקל במכונה המיוחדת?"
ברכבים שאני לא יודע מה העבר שלהם או מתי פעם אחרונה הם עברו את תהליך המכונה אני כן משקיע בזה. באותה האנלוגיה שבה אתה עושה ריענון למערכת שמן הגיר או שמן הבקרס אחת לתקופה ובין לבין מוסיף אם חסר.
אבל אלירן.... אנחנו מדברים על האוטו שלי. לא על יישור קו.
אסף.
אני חושב שההבדל הוא בגישה בין "אם לא החלפת צינורות ו'או רכיבים אחרים ורק צריך להשלים גז - התוצאה זהה."
עברתי שוב, לא ראיתי שכתבת שכבר עשית את פעולת הוואקום והשימון לפני X שנים/קמ. אם כן אז דיינו.
אני אישית כן חושב שיש משמעות חיובית לפעולה הזו וכן עושה אותה אחת ל3-4 עונות או אחת ל- כמה מלויי גז מבלון. ככה התחלתי עם הפאגרו כשאחרי מספר מלויי קיץ עשיתי עם המכונה, המצב השתפר פלאים למצב שעברתי לקרר במצב ECO (פעולת מדחס לסירוגין). אני יודע שזה תחושתית ואולי משהו בתהליך מלוי מסתם בלון לא בוצע נכון...
סליחה, אני מודע שדיברנו מלא על משהו קטן...
אתה צודק, רק מי שעבר בתשומת לב על השרשור הזה (לא מצופה מאף אחד.... אפילו לי זה לא קל) יודע שעשיתי ואקום בהחלפה הקודמת קודמת.
אסף.
יש לי כמה שעות לשרוף אז נספר לכם שלאף רכב שהיה לי לא נזקקתי לגרר. מאז שיש לי טויוטה - היום זו הפעם השניה.
בטח זו שטות, תקלה קטנה, אבל נעצרתי במקום שמפחיד לפתוח מכסה מנוע.....
אז נחכה לגרר.
(עד 5 שעות הם אומרים)
אסף.
אתה פותח פה חזית מול קשר השתיקה, אולי כדאי שתתחיל לבדוק בבוקר עם מראה את גחון הרכב. [emoji6]
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
מכוניות ישנות מתקלקלות. ככה זה. גם אלו שפחות מאחרות סטטיסטית - מתקלקלות.
אסף.
מסתמן שהטנדר לא יגיע למפגש. כיוון שמזרק מספר ארבע החליט להביע מחאה על המצב.
אסף.