דורון.
אם יש מומנט על הדרייבשאפט כלומר 4/4 והפרש מהירויות כלומר סיבוב או הצלבה. הפין מפריד את חצאי הנעילה והיא נעולה. בשטח זה נעול כל הזמן.
זה מרצ׳ט כל הזמן על הכביש במצב 2/4
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
דורון.
אם יש מומנט על הדרייבשאפט כלומר 4/4 והפרש מהירויות כלומר סיבוב או הצלבה. הפין מפריד את חצאי הנעילה והיא נעולה. בשטח זה נעול כל הזמן.
זה מרצ׳ט כל הזמן על הכביש במצב 2/4
דורון, לא בא להתווכח, תחשוב טוב.. רכב בתנועה גלגל נעול ונחיתה שלו, אם היתה לו תנועת סיבוב היה פחות סטרס,
ב 20 שנות טיולים הספקתי לראות פה ושם ציריות שבורות גם אצל חבר טוב עם רכבים ממשפחה נחשבת מדאסטר, הנפת גלגל נעול באויר תוך כדי תנועה ובום טראח.. אותו חבר מעולם לא שבר לפני הנעילה, בטיול הראשון לאחר ההרכבה נשברה ציריה.
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
בעוונותיי יצא לי לפתוח לא מעט ציריות של דיפנדרים.
לציריה בהחלט יש הסטוריה.
קחו לנדרובר שמטייל, פתחו לו ציריה ותגלו שכמעט בחצי מהמקרים יש התחלה של פיתול.
מכירים את ההרגשה שסגרתם בורג דק עם יותר מדי כוח, והתחלתם להרגיש את הפיתול? נכון שכעת, גם עם כוח מינימלי הוא יגזר?
אז זה המצב של ציריה שעברה טראומה. ויש אנשים שמטיילים ככה שנים בלי בכלל לדעת שהרכב שלהם הולך לוותר במאמץ הרציני הראשון (הם פשוט לא מגיעים לזה).
לגבי נעילה,
כל סוג של נהיגה שאיננו זחילה ש"סוחטת" את הצמיג באיטיות על הסלע, מביאה לשבר יותר מהר. מעבר מכשול תוך "שימור מומנט" (הגרשיים בכוונה) עם נעילה הוא בהחלט נקודת כשל אפשרית.
לא אכנס לוויכוח פיזיקלי כי אני יכול להביא טענות לשני הצדדים, אבל זה מה שהנסיון האישי שלי מראה.
נעילה אוטומטית כמעט ולא מרצ'טת בשטח בעיקר אם מורידים אוויר.. הפרשי האחיזה זניחים, בעיקר בציר האחורי.
גם דורון וגם רמי צודקים.. אבל כל מקרה לגופו. מנסיוני גם כן רכבים נעולים שוברים יותר.. בשביל מצב שציריה על ציר לא נעול תישבר צריך נהיגה מאוד אגרסיבית. במקרה של הדאסטר אין לי ספק שהנעילה מגבירה את הסיכויי לשבר יותר מדיפ' פתוח... מספיקה הצלבה קיצונית והסרן הקדמי לא רלוונטי... כל התקדמות הרכב תלויה על מקל המטאטא שהיא הציריה בדאסטר.
אתה מתייחס רק לסיבה הראשונה שכתבתי.
בדאסטר, העלות של יחידת הצימוד האחורית (מכילה את הקלאצ'ים של הנעילה האורכית ואת הדיפ' האחורי באותו קייס) היא מעל 10,000 ש"ח כנראה.
מצב 4X4 רגיל, מאפשר לקלאצ'ים האלה לעבוד בצימוד מלא וחלקי לפי הצורך - מה שאומר שהקלאצ'ים האלו נשחקים.
לאור העלות של החלפת היחידה, נראה לי שעדיף לסוע בשטח עם צימוד מלא ולהפחית את השחיקה.
אני כמובן לא יודע כמה מהר הם יישחקו במצב 4X4 רגיל, אבל זה ההגיון שלי.
אגב, Talw טוען (ואני חושב שהוא צודק מהנסיון שלי), שבמצבי עבירות קשה, כשיש נעילה אחורית, עדיף לעבור למצב 4X4 רגיל. זה מאפשר למערכת ההינע גמישות גדולה יותר במצב שבו המנוע לא מייצר מספיק כח בכדי להתגבר על המכשול באחיזה מלאה ואז הוא לא נכבה אלא מסחרר גלגל/ים וממשיך להתקדם.
רכב נעול שובר יותר ולוא מהסיבה שהנהג לוקח אותו למקומות שדורשים יותר עומס ...
לצורך הדיון, נגיד ואני מסכים אתך.
בא ונפתח את הרעיון הזה, במקרה של רכב לא נעול.
הרכב (לא נעול) מניף גלגל, כל הכח הולך לגלג שהאוויר, הגלג שעל הקרקע מאיט (ואולי אפילו נעצר) הגלגל שבאוויר מאיץ למהירות גבוהה, אפילו כפולה (אם הגלגל שעל הקרקע נעצר)...
ובום, הגלגל יורד על הקרקע, נעצר... ו.....
איפה יש יותר מומנט?
לא בטוח שאני יודע, אבל נראה שאנחנו מפקששים את הדיון.
אמרו פה לפני, נהיגה עם נעילות צריכה להקטין עומסים, וזו הנקודה החשובה.
בנהיגה נכונה עם נעילות, והילוך כח! אתה אמור לנסוע לאט, בלי הנפות גלגלים, בלי תנופות, ופירפורים מינימליים.
ברגע שאתה מתחיל לנפנף גלגלים באוויר, אז באמת מתחילים להתפתח ממומנטים גדולים.
הבעיה שלדאסטר אין הילוך כח (ומהלך מתלים קצר יותר), ואז הוא מגיע, מהר מאוד, להנפות גלגלים ופירפורים.
להערכתי, אם ההבנה שלי נכונה, אז נהיגה עם יותר תשומת לב למהירות, יותר "חצי קלאץ'" (גם על חשבון חיי הקלאץ), תקטין את הסיכוי לשבירת ציריה.
ודרך אגב, יכול להיות שדווקא גיר אוטומטי (עם קרור שמן טוב) היה יכול להיות בחירה טובה יותר לרכב ללא הילוך כח.
בכביש אני ב-2X4 ולכן היחידה האחורית מנותקת מהדרייבשפט.
לגבי הרעיון של טל - מהמעט שניסיתי את זה - בתחושה שלי זה עזר - משהו בהגמשה של המערכת יחד עם הנעילה האחורית, כנראה מאפשר לרכב לעבור טוב יותר את המכשול - כמובן, על חשבון שחיקת היחידה האחורית ופירפור של גלגלים - זה מזכיר קצת מעבר מכשול עם החלקה מבוקרת של הקלאץ' (במובן של מניעת כיבוי מנוע והעברת ההינע לקרקע במקביל).
בגלל שזה החלקה מבוקרת של המצמד ...
במסלול של שבת נסעתי בסרק בראשון עשרות קילומטרים של סלעים ובולדרים בנחל בלי שם ובלי שביל .. יימח שמו. פעם אחת כבה לי המנוע.
ניסיתי לקצת את המצב האוטומטי. אבל לא מרגיש נוח עם זה.
העברתי לנעול.
מצב של הנפת גלגל כזאת ושבר כמו שאתה מתאר בפיסקה הראשונה נגמרת כתוצאה מנהיגה מאוד אגרסיבית.. לא משהו שרואים אצל נהג שיש לו קצת ניסיון או שהרכב יקר לו בצורה כלשהי.. אני לא שולל את הסיטואציה, אבל היא נדירה.. וגם אז, בשיא הנחיתה, המומנט מתחלק חצי בחצי (תיאורטית..) בין שתי הציריות והסיכויי לשבר קטן יותר.
לעומת זאת, כשהדיפ'ים נעולים אתה יכול להגיע למצב שגלגל אחד אחראי על התנועה של כל הרכב. החיכוך של הצמיג עצום, ובמקרה של דיפ' פתוח הגלגל הזה נהיה גולם.. אבל אם הוא נעול אתה נותן עוד גז והגלגלים בכלל לא מסתובבים, אתה הכי עדין שיש.. ואז מגבירים ומגבירים, עד שהגלגלים מסתובבים או שהציריה נגזרת.
מסכים, עדיין, הם לא מגיעים לרמות אגרסיביות שאתה תיארת.. המצב שאתה מתאר יקרה מול מדרגה, בLOW, עם דוושה בריצפה.
בדאסטר, בגלל שאין LOW המהירות הסיבובית של הגלגל גבוהה אבל המומנט קטן יחסית. מה גם שרוב ההנפות הם בגלגלים הקדמיים והציריות שנשברות מאחורה.
אתה חושב רכב שטח "אמיתי" ומשליך על דאסטר (רק שגיא לא יהרוג אותי :-) ), נוסף לבעיית התנופה, יש לרכב הזה מהלך קצר (יחסית לרכבי שטח), הוא מפרפר גם את האחוריים כל הזמן (תראה את הסרטונים שלהם).
למה האחוריות נשברות?
כי עיקר העומס בעליות ואז באמת יש הצמדה חזקה יותר של של הגלגלים האחוריים?
כי הן פשוט יותר חלשות מהקדמיות?
כי מקדימה אין נעילה?
לא יודע. אי רק יודע, שבכל סרטון של מעבר מאתגר שהיה פה, הם מרמים גלגלים כמו כלב....
תראה את ההבדל בין זה -
https://photos.google.com/share/AF1Q...tDT1FNUUdqWHVR
לזה- https://youtu.be/B1Kt6Dnm3Ug
"דווקא" הרכב עם ה LOW לא מרים גלגל, הוא פשוט נוסע לאט, עם מהלך מתלים ענק.
גלגל נעול באויר=השוואת מהירות עם חברו שעל הקרקע=מסתובב בקצב ההתקדמות של הרכב או לכל הפחות בקצב ההחלקה של הגלגל השני על הקרקע=תנועה סיבובית מתונה.
זה אומר, שבדיפ נעול, כשהגלגל הזה פוגש את הקרקע הוא מסתובב בפרופורציה לתנועת הרכב ואין הלם על המערכת, להיפך, הוא מוריד מאמץ מהצירייה הנגדית שעד עכשיו נשאה בנטל לבד.
גלגל חפשי באויר עם דיפ פתוח מאיץ למהירות גבוהה, חברו על הקרקע סטאטי לחלוטין.
כשהגלגל באויר פוגש את הקרקע אז יש את מה שאתה מתאר, גוף שנע במהירות גבוהה ופוגש גוף סטאטי, רק שזה הפוך מהתיאור שלך.
הקרקע סטאטית, והגלגל בתנועה.
ואז,
הגלגל שמסתובב במהירות גבוהה ביחס לקצב התקדמות הרכב נבלם בבת-אחת, ו״מנסה״ להעביר לחברו את המאמץ דרך הדיפ הפתוח.
וכאן קורה הכשל.
או בצירייה שנעצרה בבת-אחת, או בדיפ שלא עומד בהלם שמועבר אליו מהגלגל שנעצר, או בכלל הצירייה של הגלגל הסטאטי.
טוב ... גיליתי כמה עולה ציריה איורית בקראסו ....
תחזיקו חזק.
3500₪. פי 5 בדיוק מ... מקום אחר.
מה זה ציריה איורית?
איורית זה כמו אחורית רק עם שגיאת הקלדה ...
המחיר בחו׳ל 770₪ ובארץ 3500₪.
אני מכווה שהסריה הזאת תיפסק. לא מתאים.
בנתיים מצאתי משהו מעניין.
http://mihelson.tv/reviews/reno-dast...phrase_id=1708
נראה לפי גוגל טרנסלייט שכל השיפורים באוטו ׳דאקאר דאסטר׳ הותקנו / אושרו על ידי רנו ?!
אם כן, אולי זה פתח לבקשה ואישור של צמיגים ועניינים על ידי היצרן ?...
בכל מקרה האוטו נראה ממש טוב לטעמי.
מה אתה מתלהב מהקוסמטיקה...???
במקומך הייתי מתעניין רק בדבר אחד - יצור ציריות מחוזקות לדאסטר.
עד אז הכל קוסמטיקה, אין שום דבר שהרכב שבסרטון יכול לעשות שאתה לא.
קודם כל יש לו צמיגים גדולים כנראה חוקיים. וזה לא קוסמטיקה.
שנית המתקן לגלגל ספייר שיהיה לי בקרוב
ושלישית .. היתה פניה ל arb ונבדקת האפשרות לנעילות נשלטות.
האינפוט שלי היה שבלי ציריות מחוזקות זה לא לעניין.
אז אולי זה יקרה.
המחיר כנראה יהיה מעל ליכולות הארנק שלי. אבל אני פחות חשוב.
ואחרון. כאילו שאני היחיד שהיופי של האוטו חשוב לו ............
קח בחשבון שעם צמיגים גדולים יותר יש יותר עומסים...
ולכן אני אחכה לציריות אי אר בי ...
באותם מכשולים קשים, הסיכוי של רכב לא נעול לשבור, יהיה גדול יותר. חד משמעית.
ולו רק משום שקשה לו לזחול. כדי לעבור מכשול נתון הנהיגה צריכה להיות אגרסיבית יותר, היכן שאותו רכב אבל נעול, זוחל לאט לאט.
ואז גלגל שמפרפר באוויר פוגש את הקרקע במכה אחת ובום, גוזר ציריה.
וכמובן שככל שהגלגלים גדולים יותר, כך עולה הסיכוי לשבור משהו - החל מציריה גזורה ועד דברים אחרים, יקרים יותר.
לגבי מחירי המכלולים בדאסטר - עליתם על הפרינציפ. האוטו זול, החלקים יקרים....
דרור, בדאסטר אין זחילה... במכשולים שראינו הוא צריך לבוא ב"זרימה" ובמקומות אחרים ביותר תנופה.